Šta je novo?

Nexus 6

moguce da je bila niza cena da bi opet imali fijaski kao pri prodaji n4. ko ce napraviti tako brzo toliki mobilni koji je jos od aluminijuma.(motorola sigurno nema kapacitete da napravi toliki broj mobova) tako sada napucali cenu,potraznja bude minimalna/prihvatljiva i to je to

Poslednja izmena:
Moram da priznam da ovaj crni ipak ne izgleda lose na dnevnom svetlu. Ledja su grdoba sa onim bespotrebno ogromnim motorola "dugmetom", samo fali iznad kamere jedan verizon logo i kao cigan mala.
Hahahaha, nešto slično sam pomislio ali kako si to upakovao :) Inače lično poznajem samo jednu osobu koja ima nexus, većina nije nikad ni čula za nexus liniju, a poznajem puno ljudi...ipak nije generalizacija.

Poslednja izmena:
Kupuje se nexus zbog redovnom updatea i cistog androida. Niko ne kupuje nexus sto ga voli tj. izgled, karkateristike, kvalitet komponenti...to je cinjenica. Krenem od sebe pa na dalje.
Nije činjenica, ja sam N4 kupio najviše zbog cijene pošto sam ga mogao kupiti na onom velikom popustu pred izlazak N5, a i zbog hardvera. Redovan update je plus ali nije presudan. Telefoni nekim čudom rade i ako nemaju zadnju verziju Androida. Malo razmatram N5 pošto je za mene N6 teški fail i pri tome me više privlači hardver nego možda nešto duža softverska podrška. Dobra je i ona ali meni nije presudna.

Mene licno jedino sto odbija je cena. Da kosta do 400 evra sigurno bi ga uzeo. Pritom stvarno ne vidim nacin po kom ce ga neko prodavati kod nas po ceni moja je manja od US Play Stora.
A sto se tice Nexusa kao brenda, 90% ljudi nema pojma koji telefon imam. Svi pomisle da je neki Alkatel, Huawei i slicno. Ovde su ljudi culi samo za Samsung, HTC, Sony i LG. Sve ostalo su za njih kinezi

Pa 150e je jeftiniji od ip6 i u većini stvari je bolji od ip6. Cena jeste visoka ali je podnošljiva.
Ja ću ga uzeti samo zbog toga što ne podnosim modifikacije androida koje prave proizvođači.

Gikovi su jedini koji kupuju Nexus. Ja ne znam nikoga ko nije tech freak da ga zanima Nexus linija telefona, svi nose Samsung, LG ili Apple. Obicnim korisnicima ne smeta nesto sporiji rad telefona, oni to ni ne primecuju.
Znam ja :D Em sam ubedio druga da kupi n4 kad sam ga ja imao (umesto s3) i sad ocekuje nexus novi kao i ja :D A nije geek. I vidim da je mnogo devojaka nabavilo n4 takodje. Sa kojima sam pricao i pojma nemaju sta je to zapravo :D Samo da im radi "super." Prvi i slovima prvi n5 koji sam u zivotu video par dana od pocetka prodaje sam video kod neke klinke u takovskoj (prodje pored mene, gledam telefon veci od nje). Ni foliju nije skinula :D Da budem iskren, i ja sam ocekivao da su geekovi jedini koji uzimaju nexus uredjaje. Fazon koji je poceo sa n4 u vidu best buy telefona ocigledno nece biti nastavljen. Veoma mi je zao zbog toga. Ali da je velicina ekrana i bejzeli cudna stavka da je meni bilo teze da koristim jednom rukom n4 od z1. A z1 ima vece bejzele i 5" ekran.

Cena prvi faktor, posle update - što je vrlo važno za developere ;)

IMG_1801.JPG

pored cigle zvane ip6 plus

IMG_1800.JPG

Poslednja izmena:
Ova 2 bezela (kada bi se spojili) sa IP6+ su kao ceo omanji android :)

Sta mislite da li ce AMOLED da bude losiji u odnosu na Note 4? Da ne kazem prosla generacija? Cisto sumnjam da bi Samsung prodao AMOLED koji koriste za Note 4.

Posle svega ovoga se novi MotoX namece kao najbolja kupovina.. Maltene mini Nexus,ako mu baterija nije toliko losa.

Ne razumijem se u fotografiju ali ovo na prvu loptu mi je losije i od kamere od Nexus 5. a ocekivao sam mnogo vise, jer su digli cijenu u nebesa pa makar da je opravdaju kad ono trt.

@Emix
Bice dobar ekran ali naravno malo slabiji od konkurencije kao i do sad.

Poslednja izmena:
Sta mislite da li ce AMOLED da bude losiji u odnosu na Note 4? Da ne kazem prosla generacija? Cisto sumnjam da bi Samsung prodao AMOLED koji koriste za Note 4.
Pa nije samsung patentirao tu tehnologiju.. Kome samsung da proda amoled panel ? Lg je cak mozda i pre samsunga koristio oled tehnologiju

Amoled oled isti rac. Motorola pravi svoje panele koliko sam upoznat

Pa nije samsung patentirao tu tehnologiju.. Kome samsung da proda amoled panel ? Lg je cak mozda i pre samsunga koristio oled tehnologiju

Samsung has 99% of the global AMOLED display market, and 40% of the OLED market.

AMOLED je jedno a OLED je drugo, konretno ovaj telefon koristi Samsungov AMOLED panel, ne OLED.
Mogao bi da se informises.

Amoled i oled isto s%anje drugo pakovanje.(verovatno je i to samsung kopirao od nekoga kao i sto sve kopira,u ovom slucaju oled od lg-a)
Bio sam ubedjen da motorola pravi svoje displeje bez da ih kupuje od samsunga. ***

Amoled i oled isto s%anje drugo pakovanje.(verovatno je i to samsung kopirao od nekoga kao i sto sve kopira,u ovom slucaju oled od lg-a)
Bio sam ubedjen da motorola pravi svoje displeje bez da ih kupuje od samsunga. ***
Није баш исто олед је многу бољи од амолед и брже му гори екран од амолед :)

Svaki amoled posle dve godine koriscenja izgleda istroseno i umorno.

Iz posta u post pokazujes svoje "znanje" nemoj dalje molim te.

Emix proziva loznicu a nije ni on u pravu i to ni blizu. Amoled je oled ekran naravno. Oled je tehnologija. Isto kao sto je i Led Tv, LCD tv sa Led osvetljenjem nikakva posebna tehnologija ili kao sto imamo IPS LCD i sl. To su unalredjene matrice ali ne i tehnologije. I da, LG je keva sto se tice displaya ispred Samsunga i koristi OLED odavno. Mada ne vidim prednost oleda shodno ulozenom zato se rijetko i pravi, led lcd je za mene keva.

Poslednja izmena:
@Vojkan To mozda vazi za GS 1 i 2 mozda i 3, to je proslost kod novih AMOLEDA tipa S5, Note 3/4.

Emix proziva loznicu a nije ni on u pravu i to ni blizu. Amoled je oled ekran naravno

STVARNO?? A vidis ja ovo nisam znao. Da to su 2 potpuno ISTE tehnologije. LG izmislio OLED pa ga Samsung iskopirao, buahahha.

LG je keva, zato G3 ima najbolji displej ikada. :d IPS btw.

Edit: Aha pao je edit, sad je OLED tehnologija a AMOLED je OLED ekran ili... ??? :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno