- Učlanjen(a)
- 02.02.2003
- Poena
- 349
Naravno, nekome ko se ne razume i ko nema pojma šta priča sve to deluje isto
:laugh:
I koje si ti to drastične finese uočio, a da su nešto objektivno, osim što odvališ da u CoD4 eto ima neprijatelja u 5x5 prostoru? Šta si to uočio što casual noobovi gx-x i ja nismo?Šta je to izmenjeno i upropašćeno? Gejmplej? Napucavanje? Dizajn nivoa? Svašta. Skoro svaki element u CoD4 je na višem nivou nego u prethodnicima. Jedino se možda neprijatelji preterano mnogo spawnuju, što je najbolji dokaz kako ti shvataš "finese" - tamo se sponuje 20 neprijatelja, ovde 30, a to je kao mnogo i ja sada trebam da ti verujem da to ne valja.
I ovo je to? Mane koje navodiš su što si u ekspanzijama ranijim išao prvi, dobijao metak, "kad se setiš prvih igara, šta je sve u njima bilo..."? Možeš ti to i bolje, recimo da navedeš neki gameplay element oko čega bi mogao da proširiš tezu o unakaženoj igri i o tome zašto je ovaj nastavak loš, a prethodni dobri.
Koliko si "pametan i napredan", kako se hvališ, mogao si da skapiraš da taj koga vuku kroz grad u uvodnoj animaciji nije nikakav američki vojnik, već izabrani predsednik muslimanske zemlje koga teroristi, nakon vojnog puča, izvode i ubijaju kao psa, što samo ilustruje uzurpaciju i golu silu primenjenu nad narodnom voljom. Nikakav to vojnik nije.
Sve ovo kažeš, a potom:
...što samo govori koliko pojma nemaš o čemu govoriš, baš kao i svi noobovi koji izigravaju baje među sirotinjom i koji u životu ne pokrenu igru u multipleju, ali zato probaju sve. CoD4 99% uspeha upravo duguje tom segmentu igre. Niti je on popularan zbog neke dinamike, pametnih neprijatelja u ovom ili prethodnim nastavcima, što neko obožava WW2 ili savremeno okruženje - bolji ljude uvo. Sa druge strane, dođu im ovdašnji zaluđenici koji prihvate hype prevashodno kreiran zbog multipleja, ali naravno taj segment igre ni ne pokrenu, već kukaju na neke potpuno nebitne stvari ili obrnuto, hvale igru zbog potpuno nebitnih stvari, viđenih već 100 puta.
A ta rečenica, tako mudra, bistra, od prefinjenog igrača pametnih igara, samo govori koliko nisi u stanju da izađeš iz sopstvene kože i probaš da proceniš nešto parametrima koji nisu isključivo tvoji. Vidiš, u svetu većina FPS igrača igra potpuno suprotno od toga kako ti igraš. Oni kupe Battlefield 2, igraju ga 4-6 meseci, pa onda opikaju malo Counterstrike ili Quake Wars, zatim dođe CoD4 pa će njega igrati 4-5 meseci, do nekog novog Battlefielda, Armed Assaulta ili nečeg trećeg. Na drugoj strani ostaje mali broj zaluđenika koji igraju svaki krš koji izađe, i umišljaju da su pro gameri zbog toga, Pravi igrači igraju 2-3 FPSa godišnje, maksimalno. I to ako i odigraju 3. Tada je treći uglavnom neko veliko ime, npr. Crysis. Njega odigraju, pa prodaju. Ostale 2 igre "igraju", a ne "odigraju", jer ih cepaju trajno u multipleju, a ne troše bandwidth na skidanje svega što nosi oznaku FPS.
- Uspeo sam da te iznerviram, to je dobro.
- Da, promenjeno je gameplay, napucavanje, DIZAJN NIVOA.
- vec sam rekao da je ATMOSFERA u pitanju, nije to to. A ako bi pokusao da razvijem pricu u detalje oko prednosti COD2 vs COD4, 100% sam siguran da tvoj komentar na to opet ne bi bio smislen, vec bi samo sirio pricu i baljezgao dalje :smash:, tako da necu ni da se trudim.
- nisam primetio da je ono bio muslim predsednik, a jel to kao menja stvari sad nesto ? Sad bi trebalo da se osecam kao neki pravednik koji unosi demokratiju mecima i bombama u arapski svet :wall:
- da boli me q za multi, sto je to tako tesko shvatiti, beljao sam po igraonicama onomad bas duuugo, i cs i q3 i cod2, i na kraju sam se smorio.
- ja sam subjektivan, kao i ti, objasni mi molim te kako si uspeo da izadjes iz svoga tela i onda stvari video onako sa strane, jedino ako si doziveo klinicku smrt ili nesto slicno.
- opet, sta mene briga kako vecina fps igraca igra, pa to su sve casual igraci sto si naveo, i zabole me bas za njih. Takvi ne mogu osetiti atmosferu jedno COD2 (ono sto opisah u prethodnom postu), vec je glavni cilj da se nisan nadje preko cela neprijatelja, pucaj i to je to...
@zdravko, mogao bi malo i na srpskom da pises, red bi bio da te svi skapiraju, to jest to sto si pisao da mogu svi da procitaju...(fucking bullets, and so many more, oh no u don't, common, casual igraci, no question about it...itd, itd...)
...mislim stvarno...:trust:
Ok, izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo :d:
fucking bullets - je.beni meci
and so many more - i mnogo toga vise
oh no u don't - e vala neces
casual igraci (to filip i Goran koriste, od njih preuzeh) - povremeni igraci
no q about it - bez ikakve sumnje
Koristim engleske reci, jer tako zvucim pametnije/ubedljivije :d.
Da sam englez, onda bi mi srpske reci bile ubedljivije
Poslednja izmena: