Šta je novo?

NBA 2K11

Pa ti si car za mene, ja sam sada uzeo NJ i iztrgovo sa celom logom svašta... :D Sada mi petorka izgleda : "Mo Williams - Westbrook - Durant - Josh Smith - T. Thomas" (priznajem najviše taktike mi se svodi na solo prodor ili "pikenrol" SG ili SF pa ako se neko otkrije pokušam da mi asistiram).
Ja ne mogu bez 8 (to mi je minimalni rekord za sada) TO a kada mi igra klupa (Ilyasova + nekoliko rukija :D) to lagano pređe 10, 12 TO.
Poenta je da stvarno ima mnogo TO ali to se smanji kada igraš taktički!!! Nema više "dodaj ovamo, baci tamo, evo ga ovaj sam, eto koša". ;)

Naravno, igraš duže utakmice, ne kao ja 4x4 minuta, pa zato i imaš više izgubljenih lopti. Usput, ne igraš asocijaciju, nego sezonu, jer u Asocijaciji nema teoretske šanse da u Nets-e dovedeš Duranta, Vestbruka, Smita, jer kod Netsa imaš samo Lopeza sa 5 zvezdica (TRADE VALUE), dok su Haris i Vilijams igrači sa tri zvezdice, a ti imaš Duranta i Vestbruka sa 5, Smita sa 4 1/2 i Tomas-a i Moa sa tri...doduše, ne znam koja je vrednost Favors-u (upravo ga gledam protiv Majamija), ali ta količina trejdova mi je nemoguća...

Serije brate, pričao (pisao) sam o tome već. Da igraš 4x 12min video bi kako i tebe oće tako a njih neće i sve se, verovao ili ne, seče ili makar skraćuje TimeOut-ima i ponekom zamenom. ;) Porvereno!

Znam to, ali serija bez promašaja celu četvrtinu?? Šutevi pod faulom koji ulaze kao da se ništa ne dešava?? Centri koji sa 5-6 metara fade-out šutevima ne promašuju?? A sa druge strane polaganja sa 20 cm jedva dopiru do prvog obruča?? Da ne nabrajam druge silne gluposti u takvim sizuacijama

Eto vidiš, i ti si sa ovom verzijom igre počeo da pobeđuješ "jedino" uz taktiku! To je ono najveće poboljšanje sa ovom verzijom igre koje je meni falilo još od NBA Live 2001 (da se razumemo svaki NBA Live posle njega je bio ******).
Nadam se da pričam relnom čoveku, da me razumeš kao neko(g) ko je trenirao basket.
I ako nisi (niste) do sada, sada možete da shvatite šta znači dobar stručnjak aka Dule Vujošević :D
:wave:

Ma, slažem se da je igra sjajna, samo me ponekad strašno iznervira način na koji kompjuterski timovi pune iz nemogućih situacija, a moji igrači maše polaganja, zakucavanja, neverovatne zicere, pa na sve to dodavanja koja odlaze na suprotne strane od onoga što pritisnem. Zamisli pick`n`roll u kojem te dvojica udvoje, dodaš savršenu loptu igraču koji utrčava pod prazan koš, a on položi sa 12 cm tako što se lopta odbije o prvi obruč. Pa, ja koji nisam igrao basket 25+ godina ne bih to omašio. Naravno, ne dešava se to uvek, samo u situacijama kad AI ne dozvoljava da pobediš...

Poslednja izmena:
Nadam se da shvatate da mane koje ste (smo) nabrojali nalazite u singleplayer segmentu ove igre koji je sekundaran i ni slucajno nije merodavan u ocenjivanju kvaliteta. SVE sportske igre se ocenjuju na osnovu gameplaya prilikom igranja protiv zivog protivnika.

Kada bi se zezali :) Singlplejer je podjednako važan, u najmanju ruku.

Zanima me vase iskustvo igranja protiv zivog protivnika.Odigrao sam samo 1 ili 2 utakmice.Juce sam sa ortacima igrao 2K10 2 vs. 2 i to je divlje da divljije ne moze biti.Kos se ne masi, a odbrane nema.Kakva je situacija u 2K11 sto se toga tice?Protiv kompa je sasvim ok...

Sve je stvar ukusa,volim oba moda.Mada ove godine igram najvise asociaciju,svaki tim igra drugacije i to produzava offline x5.Dok my player ne mogu da igram vise od 10 min.

@ckibunenko Eleminisali su maltene sve exploite tako da je PvP sjajan,naravno ako igras na simulation.

Poslednja izmena:
Jel središe situaciju sa multiplayerom ili još uvek baguje, puca veza sa serverom i multiplayer radi samo na low setovanju?

Serveri za PC su kriminalni,na PS3 rade savrseno.Nema PC verzija samo za offline i roster update.

Kada bi se zezali :) Singlplejer je podjednako važan, u najmanju ruku.

Za ovo prvi put cujem :) Meni i svima koje znam sporstske igre su ultimativni vid zabave za vise muskaraca odjednom :p SP mi je uvek sluzio za vezbu i nikad ga nisam ozbiljno shvatao. Sezona u 2k je odlicno odradjena i to joj je plus ali nikako nije minus ako nesto ne stima. U PES-u na najtezem nivou tezine sudija ubija kako krade, ovde tvoji mase zicere dok protivnici pogadjaju preko ruke. Nema to bas nekog smisla osim ako bas volis da se nerviras kad ti Gasol promasi zicer na dve sekunde do kraja ili Fisher doda loptu Artestu kojem ista ispadne iz ruke iako je sam ko duh i plus nagazi liniju :D

Zanima me vase iskustvo igranja protiv zivog protivnika.Odigrao sam samo 1 ili 2 utakmice.Juce sam sa ortacima igrao 2K10 2 vs. 2 i to je divlje da divljije ne moze biti.Kos se ne masi, a odbrane nema.Kakva je situacija u 2K11 sto se toga tice?Protiv kompa je sasvim ok...

Kao neko ko je odigrao preko 800 partija online u 2k10 iako nisam mnogo igrao online 2k11 mogu reci da je ovih nekoliko partija koje sam odigrao bilo pravo uzivanje. Razlika izmedju 2k10 i 2k11 po tom pitanju je neverovatna. Jednostavno su igraci primorani da igraju simulaciju a ukoliko to ne urade i pokusaju da cheesuju kao u 2k10 izgubice maltene svaki put. :smoke:

Meni igra pregreva grafičku karticu, baš kao i prošla verzija! S vremena na vreme, igra se jednostavno zakuca, uz propratne efekte koji pokazuju da je grafička u pitanju. Druge zahtevne igre kao što je F1 2010 apsolutno nikada ne pucaju.

Probaću da je instaliram u Windows 7, ali ako i tamo budem imao problema, ostaje mi jedino underclock. Bezveze.

Opet moram da pitam:) Jel spazio neko negde neki patch,mod ili sta vec sto ispravlja bug u MyPlayer mode-u,gde se stalno desava da trener bude otpusten??Ne utice na gejmplej,bar nisam izvalio do sada,ali utice na moju psihu jer mi je svaka druga tekma konferencija isto pitanje "as you already noticed,the coach isn't sitting here with us tonight...." :)

Najavljen je patch,ali znajuci 2K Sport ne ocekuj ga pre decembra.:DSreca je samo sto nema kriminalnih bagova kao u 2K10 pa nije strasno.

Evo šta kaže 2KAdmin Ronnie (James Dio :) ):

"There will be the normal "kitchen sink" patch that will deal with much of your contributed feedback to Gameplay, My Player, etc. in the usual late November / early December timeline for the 360/PS3/PC..."

Nek srede samo online, pošto je za PC užasan zbog toga što je grafika uvek na low, bezobzira na kvalitet veze/računara.

Nek srede samo online, pošto je za PC užasan zbog toga što je grafika uvek na low, bezobzira na kvalitet veze/računara.

Sumnjam da ce to srediti,online kod je kriminalan.Odnosno optimizovano je za konzole i tamo sve radi.Dok PC i mali milion razlicitih konfiguracija ima u 90% slucajeva 15 FPS.

Pokusajte da pustite Benchmark u okviru Video options da vam odradi pa ce onda, ukoliko imate jake masine, mozda i promeniti stvar sto se tice grafike u online utakmicama.

...jer u Asocijaciji nema teoretske šanse da u Nets-e dovedeš Duranta, Vestbruka, Smita, jer kod Netsa imaš samo Lopeza sa 5 zvezdica (TRADE VALUE), dok su Haris i Vilijams igrači sa tri zvezdice, a ti imaš Duranta i Vestbruka sa 5, Smita sa 4 1/2 i Tomas-a i Moa sa tri...

Eh, pa igram samo Asiocijaciju otkad znam za ovu igru. ;)
Imaš i slobodne igrače pa kada istrguješ sa svojim zvezdama tako da ti otane prostora za dovođenje slobodnih igrača, ti uvek na raspolaganju imaš Iverson-a, D. West-a, Larry Hughes-a i još gomilu sa 1 "zvezdicom"...

Juče se iznerviram zbog toga što u tri utakmice ne mogu da izborim više od 25% šuta, što su me drali najgori timovi u ligi, te simuliram ostatak sezone. Naravno jedva sam prošao prvi krug, a onda me Lejkersi počiste (sve simuliranje). Imao sam 15. pik na draftu i Netsi mi ponude Favors-a za Džoša Smita i taj pik i ja pristanem. Obavim sve one zezancije između sezone, predsezonu i dođe sledeća. Reko` aj da probam ovo pre nego što počnem drugu. Prvo što sam primetio je da je kružić ispod igrača kojeg vodim zelen, umesto plavo-beo. Prva utakmica protiv Indijane i prosto sam ih oduvao sa pola snage. Moji saigrači se kreću fenomenalno, kao od šale sam pravio dobre akcije, procenat šuta preko 40%, svi šutevi sa 20 cm normalno ulaze u koš, odbrana kao napast kad sam im dao presing...ma živa milina igrati. Sledeća utakmica protiv Hornets-a i opet belo-plavi kružić, saigrači mi se vuku kao fudbaleri Zvezde, onaj ko dobije loptu pod košem treba mu pola sata za šut (naravno, SVAKI šut je bio izblokiran) iz daljine pogađam ko sedmicu na lotou, kad sam dao presing po celom terenu obavezno je jedan protivnički igrač bio sam kao duh pod košem, opet svaki 4-5 zicer ulazi, odbrana šuplja, šetaju se kao po promenadi i polažu u koš bez ikakve namere mojih AI saigrača ne da blokiraju, nego ni da pokušaju blokadu...

Zna li neko kako se "dobija" taj zeleni kružić i igra liči na normalnu??

Jel se desilo nekom da CPU poludi u odbrani u zadnoj cetvrtini?Jel dovoljno da kazem da sam popio 8 banana,da sam dao 5 poena(3p + 2ft),i promasio 3 suta(2 suta,1 polaganje)?Ovo nisam video do sad..Sta se desilo,ne znam..

Time Out samo, i meni se dešavalo da mi na nisku petorku ubaici 2 centra, jednog krilnog centra i dva brza krila. Nema šanse da na pordor dam koš. Fora je da ga sa Time Out-om nekako prevariš da ubaci niske igrače tj. neku petorku koja "leži" tvojoj petorci.
Do duše nikad mi se nije desilo da dam manje od 10pts po četvrtini. :p

Time Out samo, i meni se dešavalo da mi na nisku petorku ubaici 2 centra, jednog krilnog centra i dva brza krila. Nema šanse da na pordor dam koš. Fora je da ga sa Time Out-om nekako prevariš da ubaci niske igrače tj. neku petorku koja "leži" tvojoj petorci.
Do duše nikad mi se nije desilo da dam manje od 10pts po četvrtini. :p

Ne,normalna petorka,protiv koje sam na poluvremenu vodio 9 valjda,onda su prisli na -3 i u 4. cetvrtini me odrali pre svega odbranom..Desavalo mi se da me pune kosevima,ali ovakvu odbranu nisam video jos uvek..
Inace,kako bese,sta treba da se iskljuci,clutch factor i sta jos?

Inace,kako bese,sta treba da se iskljuci,clutch factor?

Ja mislim da to nema nikakvog uticaja. Isključio, uključio, jedino mogu da se odbranim ako stavim višeg igrača da čuva PF ili C i mamim ga da šutira (pravim prostor) da bi mu zveknuo bananu. Ili ako su SF, SG ili PG "star" igrači pa na njih igra CPU, onda da vrebaš sa nekim dobrim kradljivcom da ukradeš loput tj. da presečaeš neki pas ka njima.
Što se tiče napada, sačekaj da se svi lepo postave i da krenu da realizuju taktiku koju si ti postavio (nemoj da se oslanjaš na default taktike timova već sam postavi ono šta misliš da je najbolje za stil koji igraš) i gledaj da odradiš neki "pikenrol" sa PF ili C, ili se približi SG / SF pa simulacija šuta da im digneš čuvare (da te preuzmu) i tako ti ostane slobodan igrač za šut...
Sve u svemu nema više jurnjave i probijanja čak ni sam LBJ-om, Wade-om... Makar ne u tolikoj meri koliko je bilo još prošle godine a tek kada de čuva neki opasan defanzivac onda nemaš skoro nikakave šanse...

Poslednja izmena:
Zanima me vase iskustvo igranja protiv zivog protivnika.Odigrao sam samo 1 ili 2 utakmice.Juce sam sa ortacima igrao 2K10 2 vs. 2 i to je divlje da divljije ne moze biti.Kos se ne masi, a odbrane nema.Kakva je situacija u 2K11 sto se toga tice?

Mogu da pricam o mom iskustvu na xboxu. Divlje da divljije ne moze biti, ali u suprotnom smeru - komicno je koliko promasuju, pogotovu zicere u reketu, lag potpuno unistiva osecaj koji je neophodan za sve od suteva do splobodnih bacanja, ljudi izlaze cim napravis malo vecu razliku, nat je po defaultu moderate sto otezava nalazenje meceva, neobjasnjivo ne vodi nikakvu statistiku dobijenih i izgubljenih meceva, rezultati nisu realni jer je cetvrtina samo 5 minuta, jednom recju katastrofa. Naravno mnogo bi bilo bolje igrati na istoj konzoli, to bi sigurno vec bila druga prica. U svakom slucaju izgleda da su slajderi promenjeni i nisu kao na defaultu protiv CPU protivnika.

Ja mislim da to nema nikakvog uticaja. Isključio, uključio, jedino mogu da se odbranim ako stavim višeg igrača da čuva PF ili C i mamim ga da šutira (pravim prostor) da bi mu zveknuo bananu. Ili ako su SF, SG ili PG "star" igrači pa na njih igra CPU, onda da vrebaš sa nekim dobrim kradljivcom da ukradeš loput tj. da presečaeš neki pas ka njima.
Što se tiče napada, sačekaj da se svi lepo postave i da krenu da realizuju taktiku koju si ti postavio (nemoj da se oslanjaš na default taktike timova već sam postavi ono šta misliš da je najbolje za stil koji igraš) i gledaj da odradiš neki "pikenrol" sa PF ili C, ili se približi SG / SF pa simulacija šuta da im digneš čuvare (da te preuzmu) i tako ti ostane slobodan igrač za šut...

Ponekad ništa od toga ne pomaže ako igra "odluči" da te dobije.
Posle one priče o "hemiji u timu" rešim da počnem novu asocijaciju sa Memfisom, pa u jednom trejdu zamenim Henrija, Gasola i Randolfa za Dejvida Lija i Ala Džefersona. Hemija tima sa 51% pala na 47%, što i nije strašno. Prvu utakmicu dobijem tesno Atlantu, drugu, protiv Dalasa, Novicki i Batler gotovo da nisu mašili, pa su me lepo razbili. Treća utakmica - Minesota, jedan od najgorih timova u igri. Dva puta sam prekidao utakmicu na kraju treće četvrtine da nešto ne bih razlupao. Čak ni to što nisu imali šut ispod 70% mi ne smeta toliko koliko ŠTA su pogađali. Na prve dve slike se vide dve od preko dvadeset gotovo savršenih odbrana na igraču (da li može bolje?) iz kojih Kevin Lov NI JEDNOM nije omašio. Od početka počinjem sa half-court press odbranom, a to znači da je najmanje jedan kompjuterski igrač UVEK sam kao duh. Na trećoj i četvrtoj slici je jedno od bar deset dodavanja iz te dve utakmice. U tom trenutku, van ekrana je samo Bizli i četvorica mojih igrača. Izvode loptu i Flin iz svog reketa, kao samonavodećim projektilom, nađe pod mojim košem Bizlija između četvorice mojih kojima je podizanje ruke ili presecanje lopte misaona imenica. Prebacim na zonsku odbranu, jer Flin, Bruer i Džonson nisu neki trojkaši, ali oni pogađaju 7-10. Ni full court press ništa ne pomaže, jer kad neki tim ima preko 70% šuta nema ni teoretske šanse da ih dobiješ. Bez obzira kakvu odbranu/napad igrao.
Doduše, ovo važi za Asocijaciju, ali sa CLUTCH FACTOR-om su mi se veoma često događale ovakve stvari.
A ti, jafazec, ako igraš asocijaciju, navikni se na to. To što protivnički tim igra bolju odbranu u 4. četvrtini je i normalno, ali tek će te nervirati kad u toj četvrtoj četvrtini počnu da sipaju iz svih pozicija, skoro bez promašaja, a najveće moguće zicere mašićeš kao od šale.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 45
  • 02.jpg
    02.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 44
  • 03.jpg
    03.jpg
    322.9 KB · Pregleda: 34
  • 04.jpg
    04.jpg
    321.5 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
@ Nasty B
Na kojoj tezini ti igras? Spusti malo izgleda da si precenio sebe ako igras na world class

Nema to veze sa njim sto AI vara :) To je boljka svih sportskih igara kad se igra singleplayer.

AI u 2K11 ne vara,samo manje gresi.Ali moguce je zaustaviti ga.Problem je sto ljudi ocekuju da pobede svaki put.I najbolja ekipa u NBA ponekad izgubi od najslabijeg tima.

I najbolja ekipa u NBA ponekad izgubi od najslabijeg tima.

Bravo! Ja se time vodim svaki put kada gubim. ;)
Ali ! , AI sa po nekim igračim zna strašno da nervira, recimo sa Joe Johnson-om, Kevin Love, Grainger :)zgran:)... ajde Melo i KG to razumem...
Inače, dosta sam napredovao u odbrani u odnosu na prošlu verziju igre ali i dalje zna da bude "krađa"... :)

Nazad
Vrh Dno