@NastyB
Ma ne znas ti da igras. Kako se ovim strucnjacima sa foruma to ne desava?! Ovo je brate ozbiljna simulacija, i nije za *******te kao sto smo ti i ja.
Uuuu, i ja sam toliko pizdeo zbog dodavanja, da je to strašno, ali vežba čini čuda. Sada imam maksimalno 3-4 izgubljene lopte po utakmici, izuzev kad AI odluči da me trpa. Jednom mi se desilo da celu utakmicu nisam imao izgubljenu loptu, dođe do produžetaka i prva četiri dodavanja odu na suprotne strane od onoga što sam stisnuo, naravno u ruke protivničkim igračima, dok su oni postizali koševe BUKVALNO kroz ruke mojih igrača. Treba li da kažem da su me za ta dva minuta napunili 12:2??
Pošto igram samo Asocijaciju, pomirio sam se sa tim da neke utakmice, jednostavno, ne možeš da dobiješ, ma kakav da si igrač. Ali me užasava način na koji dolazi do toga. Evo, postaviću jedan screen koji čuvam i koji ovo obrazlaže. Bobcatsi za tri četvrtine postigli 23 poena, a samo u poslednjoj skoro isto toliko - 20. Zar sam u toj četvrtini zaboravio da igram odbranu?? Zar mi je bilo teško da menjam presing ili zonsku?? Ne, jednostavno, ko god, odakle god, kako god da je šutirao, to je upadalo bez problema, bez ikakve veze sa tim da li je blokiran ili ne, a šutevi pod faulom se ne maše. Čak ni to ne bi bio problem da istovremeno mogu da pogodim makar ono što je teže omašiti.
Što se tiče tvog problema sa presecanjem lopti, to se vežbom može znatno smanjiti. Izuzev, naravno, kad AI "odluči" da te pobedi. Meni se dešavalo da mi igrač utrčava pod koš, pritisnem brzo dodavanje (clutch+pass) i da loptu preseče igrač okrenut leđima na par metara od onog kojeg vodim. U deliću sekunde vidi loptu iza leđa i brzinom munje podigne ruku i skoči da je preseče. A minut posle, iz svog reketa bacaju igraču koji je van ekrana, pod mojim košem, lopta pet sekundi putuje, prolazi pored jednog igrača, drugog umalo da udari u glavu, ali da podignu ruke i preseku dodavanje, e, to je nemoguća misija. Ne dešava se često, ali kakvim stupidnim stvarima AI dolazi do pobede, e to me izluđuje.
Veruj mi, od nerviranja nemaš ništa. Mene kad je to strahovito nerviralo, uključio sam AUTO napade, pustio da igra iscrtava šeme za napad, isključio i gamepad i tastaturu, posmatrao kako CPU izvodi akcije i gledao kada i kako igra izvodi dodavanja. Potom sam ja igrao sa iscrtavanjem kretanja igrača po parketu, pa kad sam se malo uvežbao i to sam isključio. Zato sada gubim lopte samo na svoju glupost i nepažnju, ili kad, kao što sam već pomenuo, igra ne dozvoljava da pobediš pa "vara" pogrešnim dodavanjima. Jedina glupost u pozivanju napada je u tome je što kad pozovem pick`n`roll, igrač koji se postavi u blok (kod mene je to PF), kad ima otvoren put prema košu, pod kojim nema ni žive duše ili ostane zakovan za to mesto ili pobegne u neku gužvu, pa onako udvojen, obično gubim loptu ili loše dodam. Zato retko se usuđujem na tako nešto. Ali se vežbam...i nešto manje nerviram...