Šta je novo?

NBA 2K11

Da kazem i ja svoje utiske nakon par sati igranja. Prvo sto me strasno nervira su one presecene lopte! WTF IS THAT?! Malopre sam izgubio bez preterivanja jedno 40 lopti presecanjem. Svako dodavanje koje je duze od metar ipo moraju da preseku. GLUPOST! Nisam za sve ove godine gledanja NBA utakmica video onoliko presecenih lopti koliko sam video malopre na jednoj utakmici ove igre. DNO! Drugo, nerviraju me ona slobodna bacanja, gde samo cistom srecom mozes da pogodis, jer nemas pojma koliko treba za kog igraca da drzis. Pa ako ubodes ubodes. Bolje bi bilo da su to resili na drugi nacin, da neka spretnost dodje do izrazaja, kao sto to radi NBA Live.
Vodio sam do poluvremena 15 razlike i na kraju sam izgubio 5 razlike, a igrao sam isto kao i u prvom poluvremenu, ali bukvalno morao sam da pridjem svom igracu na pola metra da bih mu dodao loptu, inace je ovi presecaju.
Za sada, igra mi je samo smesna.

^
Ja bih rekao da si ti smesan. Vezbanjem ces stici do savrsenstva

Da kazem i ja svoje utiske nakon par sati igranja. Prvo sto me strasno nervira su one presecene lopte! WTF IS THAT?! Malopre sam izgubio bez preterivanja jedno 40 lopti presecanjem. Svako dodavanje koje je duze od metar ipo moraju da preseku. GLUPOST! Nisam za sve ove godine gledanja NBA utakmica video onoliko presecenih lopti koliko sam video malopre na jednoj utakmici ove igre. DNO! Drugo, nerviraju me ona slobodna bacanja, gde samo cistom srecom mozes da pogodis, jer nemas pojma koliko treba za kog igraca da drzis. Pa ako ubodes ubodes. Bolje bi bilo da su to resili na drugi nacin, da neka spretnost dodje do izrazaja, kao sto to radi NBA Live.
Vodio sam do poluvremena 15 razlike i na kraju sam izgubio 5 razlike, a igrao sam isto kao i u prvom poluvremenu, ali bukvalno morao sam da pridjem svom igracu na pola metra da bih mu dodao loptu, inace je ovi presecaju.
Za sada, igra mi je samo smesna.

Presecanje jeste malo zeznuto ali kad se uvezbas svesces to na minimum neki.
Sto se tice slobodnih stvar osecaja, uvek posle prvog bacenog pise ti lepo da li si duze drzao ili krace pa mozes odmah da korigujes.
Vezba vezba :)

@John Cena
Nisam uopste smesan, igram dobru odbranu, vrlo malo poena sam primio, ali sve sto uradim u odbrani se upropasti u napadu. Nije mi jasno, kako sam ja to smesan, ako dodajem svom igracu potpuno normalnu loptu (znaci ne pricamo o loptama preko celog terena, i kroz neku guzvu, vec kao na utakmici, NORMALAN PAS) i u 70% slucajeva ona biva presecena?! To se prijatelju zove bug, i to se ispravlja. A ako je to feature, onda je to zalosno.

@Znaci sudjeno mi je da svako prvo slobodno bacanje promasim, jer ja ne mogu da zapamtim za celu ligu za koga treba koliko dugo da se drzi.

^
Ja bih rekao da si ti smesan. Vezbanjem ces stici do savrsenstva

+1

uvek je igra kriva kad je neko noob :d

Svaki tim igra drugaciju odbranu,Denver npr. igra piritisak u odbrani i ne mozes da dodajes loptu tako lako.Dok recim GSW ne igraju odbranu i mozes da radis sta hoces.

Ja imam u proseku 9 TO po tekmi,svaki posed se ceni.Kad sam pocinjao da igram imao sam preko 20...

@Nabukodonosor bug? :d to nije bug nego tvoje ne gledanje i ne citanje odbrane.Gledaj malo poziciju igraca kome dodajes i kako je cuvan.;)

Evo pogledaj ovo mozda ti pomogne.http://www.youtube.com/watch?v=WbAdDEQE9p4

Poslednja izmena:
Ja sam igrao protiv Sarlota! Sta, oni su mnogo jaki?! Mozemo da pricamo jos 5 dana ovde i neces moci da me ubedis da je 40 presecenih lopti za jednu utakmicu normalno, ma koliko ja bio noob kako ti veliki igrac kazes. Ja tebi lepo pricam, ali ti si veliki strucnjak za basket pa ne mozes da se spustis na moj nivo da me razumes, ali evo da probam jos jednom: dodajem loptu na 2 metra, nigde nikog blizu, i odjednom igrac iskace niotkuda i preseca loptu. SVAKA lopta duza od 3-4 metra biva presecena. Ne znam sta ti tu nije jasno?!
Ako si ikada gleda neku NBA utakmicu video si da su njima ludi pasovi jedna od najatraktivnijih stavki igre. Dodaju preko celog terena, kroz noge, preko glave, od table...ovde ako ne das iz ruke u ruku, izgubio si loptu. Ne znam iz kojeg razloga pametujes, kako je to normalno, i kako samo vi strucnjaci ustvari znate da igrate igru, jer imate visedecenijsko iskustvo, a ja sam noob jer mi je ovaj feature smesan?! Igram basket od NBA Live 95 na Sega Mega, i odjednom si ti skolovan kosarkas a ja sam noob, koji se sada prvi put susrece sa basketom.
Samo sam lepo skrenuo paznju na ono sto mi se ne svidja, i odmah vredjanje sa svih strana. Super, i ovaj forum postaje polako hejterski na ES...

LOL kakvo vredjanje? To sto sam rekao da si noob? Ako te je to toliko povredilo evo izvinjavam se.:)

Da Bobcatsi igraju odlicnu odbranu kako u real life-u tako i u igri.Da zaista gledas NBA znao bi to.Drugo opet ti kazem nije problem u igri nego u tebi,citaj odbranu.To sto igras basket od Live-a 95 ne znaci i da razumes kosarku.Mogucnost da otezas setanje lopte je jedna od osnova odbrane u kosarci.

Ova igra je pravljena za ljude koji vole realizam.Ako ti je igra suvise teska stavi na casual i uzivaj a ne pisati kako je dodavanje bug.Posto nije,dodavanje je skoro pa svarseno.

Poslednja izmena:
Manje vise dodavanje, slobodna bacanja su savrseno logicna i ista su kao i u svim 2k igrama do sad. Svaki igrac drugacije sutira, to je realnost, neki izbacuju pre a neki posle i logicno je da moras da naucis kako sutiraju. Isto vazi i za sut iz igre, samo je manje izrazeno. Ja naprimer posto sam poceo sezonu sa Lejkersima znam kako svi igraci sutiraju slobodnjake i imam jako veliki procenat, sigurno preko 80%. Posle 7-8 utakmica sam zapamtio kako ko sutira. Poenta je da uzmes jedan tim i da vezbas jer su karakteristike svakog igraca drugacije i moras ih svejedno nauciti "u prste".

Roster Highlights 10/29
By: 2K Insider | Friday October 29 2010
Latest News – An MRI revealed that Gilbert Arenas has a strained tendon in his ankle, but the Wizards are hoping he will only miss their first two games. Given how much time he has missed the past couple seasons and that the team is behind John Wall, there’s no reason for Arenas to rush back.

Martell Webster had back surgery this week and is scheduled to miss 4-6 weeks. Now the Timberwolves are asking the NBA to investigate whether Portland knew Webster was injured when he was traded this summer.

Anthony Randolph sprained his ankle on Tuesday in practice and could be out up to 2 weeks. This is a big year for Randolph now that he’s escaped the clutches of Don Nelson and playing in Mike D’Antoni’s stat friendly system.

Carlos Boozer tripped and fell at home, breaking his finger which will force him to sit for 6-8 weeks. A real downer for Booz and the Bulls who have high expectations for this season. He should complement the defensive presence of Joakim Noah nicely.

The Heat’s Mike Miller tore thumb ligaments when his finger got caught in LeBron James’ jersey in a freak accident while practicing. He is estimated to be out until January. His 3pt shooting will be much needed in Miami.

Andrew Bynum had arthroscopic knee surgery in July but isn’t ready to join the Lakers yet. Estimates have him out until late November but the team is used to playing without their starting center and have the luxury of inserting Lamar Odom into the starting lineup.

Kendrick Perkins tore his MCL in Game 6 of the NBA Finals and is not expected back on court until February or March. Shaquille O’Neal will man the middle while Jermaine O’Neal will give support off the bench.

The Nuggets have a pair of injured big men in Kenyon Martin and Chris Andersen. Martin had arthroscopic knee surgery and is out until January while Andersen, who also had knee surgery, is out until December. Shelden Williams will start at PF while Al Harrington will play heavy minutes off the Denver bench.

Portland is also without two of their bigs while Greg Oden and Joel Przybilla recover from their respective knee injuries suffered last December.

Other notable injuries include Mehmet Okur, Rodrigue Beaubois, Kelenna Azubuike, Josh Howard, Ekpe Udoh, Louis Amundson, Jonny Flynn, Ed Davis, Samuel Dalembert, Jonas Jerebko, Terrico White, Dominic McGuire, Eddy Curry and Daniel Orton.

The New Orleans Hornets pulled off a trade just two days before the season started, sending a conditional future 1st round pick to Portland in exchange for Jerryd Bayless. The former 2008 lottery pick will play a similar role as Darren Collison did last season, backing up All-Star Chris Paul. Hornets management should be commended for making a concerted effort to please Paul by adding talent to their rost

Svi kni indzuri :D

Rondo mora da je na koksu :d 24 asistencije sinoc protiv New Yorka :zgran: uz 10 skokova i 10 poena.

Poslednja izmena:
Daj stvarno nemoj više da nam otkrivaš rezultate i pojedinosti, sačekaj makar par dana... :d

Evo, posle 30-ak utakmica u My Player modu, ima tu novih utisaka..

Prvo sto mi je upalo u oci su neki bugovi koji su vrlo lako mogli biti ispravljeni, tj. nikako nisu smeli da se nadju u final buildu igre.

Npr. kretanje igraca bez lopte; kad se muva oko ivice terena veoma, VEOMA cesto gazi liniju ili sasvim izadje van terena pa tako i pas koji dobije vodi u turnover automatski.

Pri izvodjenju lopte sa strane posle auta ili faula, igrac u mom timu samo stoji i ne dodaje mi loptu iako sam sve vreme otvoren 100%.. Naravno, pet sekundi istekne i izgubim loptu. Ovo posebno ume da iznervira kad je rezultat 1 ili 2 razlike za protivnika na par sekundi do kraja a ja treba da sutnem za 3. Pet ili sest utakmica sam ovako izgubio i bas smara.

KRETANJE IGRACA BEZ LOPTE.. Uffff, najveci downside u My Playeru.
Za 8 minuta, koliko igram cetvrtinu (btw i sim duzina je toliko namestena, cisto da bih bio blizu po statistikama), bez ikakvih problema dam 40-50 poena, ali 5 asistencija mi je veliko kao kuca! :sceptic:
Igraci se jednostavno ne krecu dovoljno dobro, ne otvaraju se, ne postavljaju off ball screen (blokove) i jednostavno nemam kome da dodam.
Na pick n roll uspem ponekad da asistiram, ali ni blizu onoliko koliko bih zeleo jerbo igram PG.

Tu dolazimo do sledeceg, a to su akcije.
Nekako mi je previse komplikovano to odradjeno, jednostavno mi je previse vremena 4-5 sekundi da postavim SVAKU akciju.
Mnogo bolje bi bilo da postoji auto play calling, kao u 2k10.

I jos nesto sto mi nekako fali u ovoj igri je bilo kakav achievements sistem.
Na konzolama postoje raznorazne stvari koje se otkljucavaju tako sto se odigra prva tekma u NBA, ili se postigne 30 poena itd itd.
U PC verziji imamo Milestones, ali to ne vrsi pos`o.
Cini mi se da bi bilo daleko uzbudljivije igrati My Player da tu ima jos svasta nesto da se uradi, tj. postigne.

I oni intervjui.. Potpuno beskorisno s obzirom na to da ne postoje nikakvi odnosi, bilo sa saigracima, lokalnim fanovima ili popularnosti u ligi.

Sto se prezentacije tice, ponekad cut scenes smaraju jako.
Lepo izgleda, dodaje novu dimenziju realizma u utakmicama i sve to.. Ali zelim da imam opciju da INSTANT prekinem svaki tajm aut ili half time report i VRATIM SE U IGRU. :S

Sad.. dobrih stvari ima toliko mnogo da nema svrhe pisati o tome.
:)

Sve u svemu, jako mi se svidja igra i dalje i zaista uzivam u svakoj tekmi.

I jedno pitanje, na koliko minuta vi igrate My Player i na koliko je namesteno Sim (za ostale utakmice)?
I koju poziciju igrate i koji je prosek poena, skokova, asistencija itd?

Poslednja izmena:
Ja sam igrao protiv Sarlota! Sta, oni su mnogo jaki?! Mozemo da pricamo jos 5 dana ovde i neces moci da me ubedis da je 40 presecenih lopti za jednu utakmicu normalno, ma koliko ja bio noob kako ti veliki igrac kazes. Ja tebi lepo pricam, ali ti si veliki strucnjak za basket pa ne mozes da se spustis na moj nivo da me razumes, ali evo da probam jos jednom: dodajem loptu na 2 metra, nigde nikog blizu, i odjednom igrac iskace niotkuda i preseca loptu. SVAKA lopta duza od 3-4 metra biva presecena. Ne znam sta ti tu nije jasno?!

I mene je to u početku užasavalo, ali kad se malo uvežbaš, smanjićeš gubljenje lopti drastično. Mada, mene i dalje STRAHOVITO NERVIRA to što kompjuterski igrači seku lopte brzinom munje, dok su moji AI saigrači brzi kao lipsana raga pred krepanjem, lopte im zuje oko ušiju, ali dići ruku je nemoguća misija. Mada, dešava mi se da za utakmicu "presečem" 10 i više pasova ali NI JEDAN JEDINI N I K A D nije došao do mog saigrača, bez obzira gde se nalazi. Posle čitanja ovog posta odigrao sam JEDNU ČETVRTINU od 4 minuta čisto da ilustrujem. Na prvoj slici Horford preseca loptu na polovini terena, koja pada među tri moja igrača, dvojica odlaze kao da ih lopta ne zanima, Mejo je bio na metar odatle, ali nju kupi Bruer koji je bio bar 5 metara dalje. Na trećoj slici Gej preseca pas, lopta mu je pred nosom, ali je igrač kojem je presečen pas pretrčao 4 metra za jednu stotinku (ovde bi Usain Bolt bio sporać) i stigao da uzme loptu pre nego što je moj saigrač uspeo da pruži ruke.
Zbog ovakvih stvari bih počupao i ovo malo kose na glavi, kao i zbog toga što neki timovi ponekad, jednostavno, ne promašuju iz nemogućih situacija, dok meni ni najveći ziceri ne ulaze. Ovo na petoj sličici se desilo za tri minuta, dva zakucavanja (jedno izbijeno iz koša), dva zicera sa pola metra i 5 šuteva za tri (potpuno sami) sa igračima kojima je rejting trojki preko 85 i, naravno, ništa.
Srećom, ovo se ne dešava toliko često kao u 2K10, ali kad igraš Asocijaciju i kad ti igra "ne dozvoljava" da pobediš, to čini na tako iritirajući način, da je to neverovatno. Razumem da ja grešim, razumem da timovi igraju drugačiju odbranu, razumem da treba pažljivo postavljati napad, razumem da treba dobro igrati odbranu, ali kad sve to uradiš, kad odbranu igraš fenomenalno, a protivnički tim sipa iz nemogućih situacija, šutevi pod faulom, krajnje neizvodljivi, ulaze bez problema, a tvoji igrači sa 20 cm od koša jedva dobacuju do prvog obruča, e, onda mi dođe da popizdim.
Ali, bez obzira na ove mane igra je fenomenalna. Meni se sad dešava da imam 2-3 izgubljene lopte po utakmici (osim kad me igra primorava da gubim, pa je nebitno šta pritiskam, pasovi odlaze suprotno od toga) manje i od kompjuterski vođenog tima. Ali od 5 utakmica bar jedna me toliko iznervira da mi dođe da ovde postavim bar 5 postova sa screen-ovima, ne samo da smanjim svoju nervozu, nego da nerviram i Kjager-a. :D :D :D :wave:

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    291.5 KB · Pregleda: 72
  • 06.jpg
    06.jpg
    249.9 KB · Pregleda: 46
  • 07.jpg
    07.jpg
    209.2 KB · Pregleda: 38
  • 08.jpg
    08.jpg
    203.1 KB · Pregleda: 36
  • 100.jpg
    100.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 37
Postavljaj po 20 dnevno ne smeta mi.:D

Ima utakmica kada AI "odluci" da pobedi ali daleko od toga da je nemoguce zaustaviti ih.Prvo sto uradim je stavim crash boards na 0 i onda u zavisnosti od tima promenim odbranu.Dobi sam barem 20 tekmi u kojima CPU odlepi.:)

@NastyB
Ma ne znas ti da igras. Kako se ovim strucnjacima sa foruma to ne desava?! Ovo je brate ozbiljna simulacija, i nije za *******te kao sto smo ti i ja.

Nabukodonosor, ti onda uzmi igraj NBA Jam na Wii, cenim da više odgovara tvojim potrebama, a nama ostavi da igramo "bagoviti" NBA 2k11.

Zbog cega?! Pa valjda i ja treba da naucim da igram jednom kao i vi strucnjaci? Uostalom, nemam Wii.

Kako ces kad dodavanje ima bag,zamisli ne mozes da dodas loptu igracu kad hoces i kako hoces.:p

Evo upravo gledam Hornets@Spurs prvih 6 minuta vec 4 TO kako to?A Spurs-i poznati kao tim koji igra half court i ceni svaku loptu.

captureoe.jpg

Poslednja izmena:
Ja imam jedan problem sa igrom, pa ako je neko imao slican ili zna nesto o tome...
U pitanju su "plays", u samoj igri (utakmica), nemam mogucnost da odigram "play" za SF, na treningu je ok sve, isao sam i u strategiju, pa "playbooks", i tu sam cak namestio i neke nove i sve je to u principu ok, ali kada igram utakmicu ako pozovem "play" za SF uopste nije to to, cak nije ni "play" za tog igraca. Na primer nije ni "C" za SF nego "D", ali i na "D" ne poziva akcije za njega (SF), vec nesto sasvim drugo.
Pa eto ako neko zna kako to da resim, bilo bi super.

Kako ces kad dodavanje ima bag,zamisli ne mozes da dodas loptu igracu kad hoces i kako hoces.:p

Sto je stvarno suludo, mislim, dodati loptu svom saigracu. Jer basket se ustvari sastoji od 90% prekinutih pasova i mozda nekoliko uspesnih po utakmici, bas kao u NBA 2K11. Znaci sve je ok.

Teško je prihvatiti da ne znaš da igraš nešto... Da koristiš icon pass i da pravovremeno dodaješ loptu ne bi imao toliko turnoversa, a ovako možeš da pričaš ovde kako igra ne valja zato što ti hoćeš da dodaš loptu bez muke tj. samo da stisneš pass i da ona ode tamo gde si ti zamislio.

Ne znam koliko je tebi tesko da to razumes, verujem da jeste, ali ja stojim na 3 metra od svog saigraca, oko njega i mene nema nikoga na 5 metara, ja se okrenem ka njemu, kliknem pas, i odjednom, dok je lopta u tih 3 milisekunde leta, u stilu Supermena, doleti niotkuda protivnicki igrac i presece loptu. Ali mozda si u pravu, mozda za taj pas moram kao ti da idem u skolu, jer yebiga, to je odjednom postala umetnost, veliko znanje, dodati igracu koji je do tebe loptu. NastyB je to u slici docarao kako protivnicki igraci dolecu niotkuda i uzimaju loptu, ali ja nisam toliko dokon da se natezem sa "strucnjacima" ovde. Ovoliko sujete na u jednoj temi do sada nisam video. Ja sam samo skrenuo paznju na nesto na sta se mnogo ljudi na netu zali, na gresku u pravljenju gameplay-a igre, i odmah su se javili sujetni, sa hvalospevnim postovima o sebi i ogromnom znanju koje je potrebno za igranje ove "simulacije" a koje samo oni poseduju.

Sto je stvarno suludo, mislim, dodati loptu svom saigracu. Jer basket se ustvari sastoji od 90% prekinutih pasova i mozda nekoliko uspesnih po utakmici, bas kao u NBA 2K11. Znaci sve je ok.

Dobar protok lopte je sustina za uspesan napad,ali timovi koji igraju dobro odbranu to ne dozvoljavaju.To sto ti pokusavas da dodas loptu a nemas otvoren passing lane je dokaz da ne znas da igras.Mozes do sutra da pises kako je igra zabagovana ali cinjenica je da si u manjini,mada ima po 2K forumu brdo njih koji kukaju kako je dodavanje pretesko i kako ne mogu da napadnu reket.

To sto ti pokusavas da dodas loptu a nemas otvoren passing lane je dokaz da ne znas da igras.

Ovo je moj poslednji post na ovu temu, jer ocigledno ne postoji dijalog, posto pojedinci slusaju samo sebe, iako im ja pricam da pokusavam prosta dodavanja, gde izmedju mene i saigraca kome dodajem ne postoji u blizini nijedan protivnicki igrac, i da su takva dodavanja problem. Sigurno ne pokusavam kroz guzvu ili preko celog terena, pa se zalim. Uzivajte u dijalogu sa samim sobom.

A kako to da si ti jedini u ovoj temi koji ima taj problem?Ja bih se zapitao gde gresim.;)

Ovo je moj poslednji post na ovu temu, jer ocigledno ne postoji dijalog, posto pojedinci slusaju samo sebe...

Ne slušamo samo sebe, čitamo i tebe samo smo i sami prošli kroz sve to... Igraj malo u My Player modu, posle malo promeni kameru... kada vidiš sve (u ovom slučaju dodavanje) iz nekoliko uglova shvatićeš da je igra urađena najbolje što može (do sada). Ja ponekad iznerviran pustim reprizu da vidim kako mi SG zakucava pored Tyrus Thomas-a koga sam istrenirao tako da imam sa njim 4,5 blokova po tekmi (Howard ima 3 u proseku) i tek posle reprize shvatim gde je greška ili po nekad jednostavno nemoć mog centra nad nekim odličnim LBJ-em (uporedi njegov "Strenght" sa Durant-ovim npr), Wade-om... Da ne govorim o tome kako me 10-20 puta na utakmici "pošalju po burek" (dignu me lažnjakom ili naskokom)...
Nemoj da se ljutiš samo je upadljivo da si početnik. :)

Poslednja izmena:
@NastyB
Ma ne znas ti da igras. Kako se ovim strucnjacima sa foruma to ne desava?! Ovo je brate ozbiljna simulacija, i nije za *******te kao sto smo ti i ja.

Uuuu, i ja sam toliko pizdeo zbog dodavanja, da je to strašno, ali vežba čini čuda. Sada imam maksimalno 3-4 izgubljene lopte po utakmici, izuzev kad AI odluči da me trpa. Jednom mi se desilo da celu utakmicu nisam imao izgubljenu loptu, dođe do produžetaka i prva četiri dodavanja odu na suprotne strane od onoga što sam stisnuo, naravno u ruke protivničkim igračima, dok su oni postizali koševe BUKVALNO kroz ruke mojih igrača. Treba li da kažem da su me za ta dva minuta napunili 12:2??
Pošto igram samo Asocijaciju, pomirio sam se sa tim da neke utakmice, jednostavno, ne možeš da dobiješ, ma kakav da si igrač. Ali me užasava način na koji dolazi do toga. Evo, postaviću jedan screen koji čuvam i koji ovo obrazlaže. Bobcatsi za tri četvrtine postigli 23 poena, a samo u poslednjoj skoro isto toliko - 20. Zar sam u toj četvrtini zaboravio da igram odbranu?? Zar mi je bilo teško da menjam presing ili zonsku?? Ne, jednostavno, ko god, odakle god, kako god da je šutirao, to je upadalo bez problema, bez ikakve veze sa tim da li je blokiran ili ne, a šutevi pod faulom se ne maše. Čak ni to ne bi bio problem da istovremeno mogu da pogodim makar ono što je teže omašiti.
Što se tiče tvog problema sa presecanjem lopti, to se vežbom može znatno smanjiti. Izuzev, naravno, kad AI "odluči" da te pobedi. Meni se dešavalo da mi igrač utrčava pod koš, pritisnem brzo dodavanje (clutch+pass) i da loptu preseče igrač okrenut leđima na par metara od onog kojeg vodim. U deliću sekunde vidi loptu iza leđa i brzinom munje podigne ruku i skoči da je preseče. A minut posle, iz svog reketa bacaju igraču koji je van ekrana, pod mojim košem, lopta pet sekundi putuje, prolazi pored jednog igrača, drugog umalo da udari u glavu, ali da podignu ruke i preseku dodavanje, e, to je nemoguća misija. Ne dešava se često, ali kakvim stupidnim stvarima AI dolazi do pobede, e to me izluđuje.
Veruj mi, od nerviranja nemaš ništa. Mene kad je to strahovito nerviralo, uključio sam AUTO napade, pustio da igra iscrtava šeme za napad, isključio i gamepad i tastaturu, posmatrao kako CPU izvodi akcije i gledao kada i kako igra izvodi dodavanja. Potom sam ja igrao sa iscrtavanjem kretanja igrača po parketu, pa kad sam se malo uvežbao i to sam isključio. Zato sada gubim lopte samo na svoju glupost i nepažnju, ili kad, kao što sam već pomenuo, igra ne dozvoljava da pobediš pa "vara" pogrešnim dodavanjima. Jedina glupost u pozivanju napada je u tome je što kad pozovem pick`n`roll, igrač koji se postavi u blok (kod mene je to PF), kad ima otvoren put prema košu, pod kojim nema ni žive duše ili ostane zakovan za to mesto ili pobegne u neku gužvu, pa onako udvojen, obično gubim loptu ili loše dodam. Zato retko se usuđujem na tako nešto. Ali se vežbam...i nešto manje nerviram...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    95.8 KB · Pregleda: 30
@Nabukodonosor
Jesi probao My Player mod?
Tamo zaista vidis kretnju igraca i kako pravilno pozicioniranje utice na presecene lopte.
To sto se igrac stvori u 5 milisekundi kao supermen je u stvari savrseno postavljen igrac u off ball odbrani koji vreba igraca kog cuva kad ovaj treba da primi loptu.
U My Player je to i najefikasniji nacin da se ukrade lopta, cak se malo odmaknes od igraca kog cuvas i sekundu pre nego sto treba da primi loptu skocis tih metar, metar i po i maznes pass.
A verujem da AI to ume mnoooogo bolje od mene da iskoristi.. :p

Ozbiljno, probaj My Player cisto da ukapiras mehaniku igre.

Ziveli
:)

Uuuu, i ja sam toliko pizdeo zbog dodavanja, da je to strašno, ali vežba čini čuda. Sada imam maksimalno 3-4 izgubljene lopte po utakmici...
Pošto igram samo Asocijaciju...

Pa ti si car za mene, ja sam sada uzeo NJ i iztrgovo sa celom logom svašta... :D Sada mi petorka izgleda : "Mo Williams - Westbrook - Durant - Josh Smith - T. Thomas" (priznajem najviše taktike mi se svodi na solo prodor ili "pikenrol" SG ili SF pa ako se neko otkrije pokušam da mi asistiram).
Ja ne mogu bez 8 (to mi je minimalni rekord za sada) TO a kada mi igra klupa (Ilyasova + nekoliko rukija :D) to lagano pređe 10, 12 TO... Zato su mi svi krajnji rezultati sa uskom razlikom i svaka tekma mi je "za infarkt" :d Vadi me do nekle dobra odbrana (Thomas 4bpg, Joe 3.5bpg) mada imam malo ukradenih lopti ali sam prvi u ligi sa skokovima (preko 44) i asistencijama (preko 23). Trenutno mi je skor 5-12 (2 puta dobio BOS pojačan S. Jackson-om, 2 puta ORL u full sastavu i 1x slabi CLE) pa ti vidi. :D
Poenta je da stvarno ima mnogo TO ali to se smanji kada igraš taktički!!! Nema više "dodaj ovamo, baci tamo, evo ga ovaj sam, eto koša". ;)

Zar sam u toj četvrtini zaboravio da igram odbranu?? Zar mi je bilo teško da menjam presing ili zonsku?? Ne, jednostavno, ko god, odakle god, kako god da je šutirao, to je upadalo bez problema, bez ikakve veze sa tim da li je blokiran ili ne, a šutevi pod faulom se ne maše. Čak ni to ne bi bio problem da istovremeno mogu da pogodim makar ono što je teže omašiti...

Serije brate, pričao (pisao) sam o tome već. Da igraš 4x 12min video bi kako i tebe oće tako a njih neće i sve se, verovao ili ne, seče ili makar skraćuje TimeOut-ima i ponekom zamenom. ;) Porvereno!

Veruj mi, od nerviranja nemaš ništa. Mene kad je to strahovito nerviralo, uključio sam AUTO napade, pustio da igra iscrtava šeme za napad, isključio i gamepad i tastaturu, posmatrao kako CPU izvodi akcije i gledao kada i kako igra izvodi dodavanja. Potom sam ja igrao sa iscrtavanjem kretanja igrača po parketu, pa kad sam se malo uvežbao i to sam isključio. Zato sada gubim lopte samo na svoju glupost i nepažnju...

Eto vidiš, i ti si sa ovom verzijom igre počeo da pobeđuješ "jedino" uz taktiku! To je ono najveće poboljšanje sa ovom verzijom igre koje je meni falilo još od NBA Live 2001 (da se razumemo svaki NBA Live posle njega je bio ******).
Nadam se da pričam relnom čoveku, da me razumeš kao neko(g) ko je trenirao basket.
I ako nisi (niste) do sada, sada možete da shvatite šta znači dobar stručnjak aka Dule Vujošević :D

:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno