Šta je novo?

NBA 2K11

Eto... I onda dodje neki kjager da mi kaze kako ne znam da igram... :d (nista licno :d)

Svi vi koji se zalite ste izgleda prvi put uzeli NBA da igrate od ove godine ili eventualno prosle (sem Nasty B). Ili to ili nikada niste posteno odgledali neki prenos NBA ili makar domace lige......
Nije igra bez mana ali je jako blizu totalne simulacije kosarke.......
Najbolje za vas bi bilo da se manete ove igre

Tebi je realno da moj centar pokusava loptu da uhvati ustima umesto rukama?

@John Cena: Ja NBA igram od 2003... Kosarku redovno pratim (NBA i evropsku)... Nije realno da komp ima u jednoj cetvrtini sut 10/10, a ja 1/13 (ovo je slucaj sa Nastyem). Ja sam imao slucajeva da vodim 20 razlike, a da me stignu za 2-3 minuta (ovakva razlika je dostizna, ali za 2-3min + pre toga igram kao lud?). Kod skoka i presecanja pasova takodje.

Svi vi koji se zalite ste izgleda prvi put uzeli NBA da igrate od ove godine ili eventualno prosle (sem Nasty B). Ili to ili nikada niste posteno odgledali neki prenos NBA ili makar domace lige......

Ti si se zalio sto nema tetovaza, mi se bar zalimo na gameplay :d
Igram NBA 2K jos od 2K5 i nesto se ne secam da su igraci odjednom zaboravljali kosarkaske vestine :D No, kad igra funkcionise normalno, onda je milina igrati :)

Btw, ovo sto rece Panzer Meyer za Boston, ja i drug obicno igramo Boston v Orlando, i desi se da Ray Allen uradi vetrenjacu a Rondo zakuca preko Howarda x)

Poslednja izmena:

I ako ću biti u totalnoj manjini, zajedno sa tobom, ja, realno, mogu samo da se složim sa ovim šta si napisao!
Naime, ja sam počeo da igram NBA 2K tek sa NBA 2K10! Znači prošle godine. Pre toga, zadnju simulaciju a da sam "dugo" igrao je bio NBA Live 2001.
I ako je bilo problema da se prilagodim, za prvih mesec dana sam savladao osneove i počeo da podižem nivoe.
Danas igram na HoF a i dalje učim! Tek od skoro "uspešno" skačem, ranije sam samo zahvaljujući sreći uzimao skokove u odbrani, u 2K11 se teže čuvaju igrači pa su i krađe teže... Sve u svemu ako odigraš perfektno odbranu u 1 protivničkom napadu AI će teško da ubaci loptu u koš.

Problem sa ovima što se žale, pa i sa Nasty-em, je što ljudi igraju sa četvrtinama od 4 - 5minuta. Takva igra ne može biti ni približno realna, makar ne u ovoj igrici. Ovde je potrebno razviti pa i razvući napad, pre utakmice podesiti odbranu (namerno stavite Sag Off na loše šutere da bi oni šutirali i tako završavali napad AI-a...) i uz koncentraciju od celih 1h koliko traje jedna tekma + uz poznavanje igrača kojih predvodite = može da se dobije meč sa realnim ishodom.

Ja igram cetvrtinu 12min (mada mozda smanjim na 10 zbog velikih rezultata).

Problem sa ovima što se žale, pa i sa Nasty-em, je što ljudi igraju sa četvrtinama od 4 - 5minuta. Takva igra ne može biti ni približno realna, makar ne u ovoj igrici. Ovde je potrebno razviti pa i razvući napad, pre utakmice podesiti odbranu (namerno stavite Sag Off na loše šutere da bi oni šutirali i tako završavali napad AI-a...) i uz koncentraciju od celih 1h koliko traje jedna tekma + uz poznavanje igrača kojih predvodite = može da se dobije meč sa realnim ishodom.

Sasvim si u pravu za ovo sa trajanjem utakmica. Ali ja nemam vremena da šibam sat vremena jednu utakmicu, više volim da odigram nekoliko kraćih. 95% utakmica je relativno (podnošljivo) realno, ali onih 5% me potpuno izlude. Zašto? Zato što utakmica postaje neopisivo nerealna. Zato što postavim savršenu odbranu, ali to nema nikakvog uticaja (prva tri screen-a su koševi bez koske, a ovakvih "duhovitih" screenova imam iha-haj). Ili "Jao Ming iz 2K10" sindrom. Na 4. screen-u vodim Montu Elisa u punom trku, krenuo na zakucavanje. Strelica pokazuje gde je Hilton Armstrong, jedan užasno slab i spor centar. Na petoj slici je ono što se desilo posle jedne desetinke. Za to vreme od jedne desetinke HA je prešao bar dva metra, skočio i lupio mi bananu kroz obruč (pogledati rezultat, četvrtinu i vreme). Aj da se to jednom desi, da razumem, ipak, igra je to. Pa i dva puta, Bože moj. Ali kad ti četiri zakucavanja zaredom ovako izblokiraju, e, onda prekidam igru, pre nego što počne para iz ušiju da mi izlazi...
Opet da ponovim da je igra fenomenalna, zaista silno uživam u 95% utakmica i pored svih mana. Ali kad postane suludo nerealna, e onda...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    331.8 KB · Pregleda: 54
  • 02.jpg
    02.jpg
    239.8 KB · Pregleda: 45
  • 03.jpg
    03.jpg
    310.8 KB · Pregleda: 51
  • 04.jpg
    04.jpg
    304.6 KB · Pregleda: 50
  • 05.jpg
    05.jpg
    229.4 KB · Pregleda: 46
...Zato što postavim savršenu odbranu, ali to nema nikakvog uticaja...

Nekad si napisao da igraš odbranu tako što juriš pleja. Ja tako samo pravim faulove i rupe u odbrani.
Uspešnu odbranu igram samo kada čuvam igrača na kog igra AI, od SG-a do C-a. Low Post sam dosta usavršio (guram se, ne skačem na "moše" i uvek postavim dobrog blokera da čuva LP igrača na kojeg ide napad) a krila čuvam dok ne prime loptu. Kada je prime samo ispratim da ne šutne odmah i prebacujem na LP igrača u blizini (nekada kada ne mogu da presečem napad, ako je loš šuter namerno ga ostavim da šutira recimo Rondo 3-ke pa ako mu lupim bananu super ako ne neka ga nek šutira).

Za to vreme od jedne desetinke HA je prešao bar dva metra, skočio i lupio mi bananu kroz obruč (pogledati rezultat, četvrtinu i vreme)...

I meni se dešavaju apsurdi po nekada ali ne toliko i toliki. :D
Plej je osetljiv na Shoot in Trafic kada ide na obruč protiv visokog igrača ali sa distance je mnogo opušteniji. Kao u realnosti. Uzmi Seltikse za primer iz realnosti i igraj protiv njih pa ćeš videti kako je realno. Usput, ja najbolje igram protiv BOS; MIA i ORL. Ne pamtim kada me je neki od tih timova pobedio. Dok me PHI cepa, MIL mi je noćna mora - ne pamtim kada sam ih pobedio...

Opet da ponovim da je igra fenomenalna, zaista silno uživam u 95% utakmica i pored svih mana. Ali kad postane suludo nerealna, e onda...

AI može da drži koncentraciju onoliko koliko mu ti postaviš kroz nivo težine. Čovek nije to u stanju! :p
Koliko god da sam odmoran i voljan da ne kažem željan (jer bih više voleo da imam s' kim realno da odigram 2 na 2 :D) da odigram 1 tekmu, mora da mi padne koncentracija i AI napravi seriju u toku igre makar 1 put.

P.S. Ja tebe razumem u potpunosti i skoro da se slažem sa svime što si napisao samo ti odgovaram na ovoj post kao neko koga malopre nije iznervirao AI nego će tek sada da sedne da se igra sa njim! :d

:wave:

Nekad si napisao da igraš odbranu tako što juriš pleja. Ja tako samo pravim faulove i rupe u odbrani.

Nekad bilo, sad samo sa plejom ne igram odbranu. Uglavnom vodim centre, ali često i druge igrače, što se vidi po slikama. Zaista, u nekim utakmicama U ASOCIJACIJI je nebitno kako igraš odbranu, jednostavno, šta god da uradiš, kompjuterski tim jako retko maši.

I meni se dešavaju apsurdi po nekada ali ne toliko i toliki. :D
Plej je osetljiv na Shoot in Trafic kada ide na obruč protiv visokog igrača ali sa distance je mnogo opušteniji. Kao u realnosti. Uzmi Seltikse za primer iz realnosti i igraj protiv njih pa ćeš videti kako je realno. Usput, ja najbolje igram protiv BOS; MIA i ORL. Ne pamtim kada me je neki od tih timova pobedio. Dok me PHI cepa, MIL mi je noćna mora - ne pamtim kada sam ih pobedio...

Apsurda ima, ne toliko kao u 2K10, a uvek se pojavljuju u najgorem mogućem trenutku. Naprimer, Ming je i ovde mnogo brži nego u stvarnosti, ali ni približno kao "Speedy Gonzaming" u 2K10. Ali, to se, uglavnom, dešava u Asocijaciji, ne znam za ostale modove.
Začudo, u 2K10 su Lejkersi, Boston i Orlando, bar meni, bili nerešiva enigma, od 10 utakmica protiv njih dobijao sam najviše jednu ili dve. U 2K11 sa njima mi je, možda, najlakše. Mislim, gubim od njih, ne tako često, ali gubim na realan način, iz izgrađenih situacija, mojih grešaka, logične serije, dobre odbrane i sad, posle dosta utakmica protiv njih, nijednom nisu imali nenormalan procenat šuta. Oni koji me rasturaju u ovoj igri su Hjuston (Ming hvata sve moguće pod košem i ne maši nikada), Dalas (ne pamtim da li su Novicki i Batler ikada imali šut ispod 90%) i Atlanta (sa kojim god timom da sam igrao protiv njih, moji AI saigrači su odbijali da rade bilo šta u odbrani). A baš sam iz Atlante trejdovao Horforda za Gasola (mnogo mi je spor), Džoša Smita za Dejvida Lija (trejdovao Mejoa i Randolfa za Elisa i Lija). Takva Atlanta me ko zna koji put delje, dok Gasol leti po terenu tri puta brže nego kad ja igram sa njim...

AI može da drži koncentraciju onoliko koliko mu ti postaviš kroz nivo težine. Čovek nije to u stanju! :p

Baš zato i igram utakmice po 5 minuta četvrtinu. Da ne bude pada koncentracije.

Poceo sam i ja My player (ocekujte novu sagu: El Barto vs My player mode :d , malo sale na svoj racun...). Napravio sam centra, 212cm, 159kg. :p U prvoj utakmici (u onom kao kampu) sam imao 24 poena, 22 skoka, 6 asistencija, 5 faulova, i ne znam sta jos tacno. Ocena je bila C+ ako se ne varam (mada sam u toku mecha bio i na A).
Sad cu jos malo da pikam.

Vodim sa Indijanom protiv SA 15ak razlike, kidam ih nevidjeno, kad opa - ne mogu da vrsim izmene (pristupim "Coaching-u", da, izabrao sam "Manual" kod izmena itd.), tako da sam morao da prekinem. UGHHHHHHHHH

Kako je najbolje igrati odbranu protiv onih koji ne pustaju sprint, igraju klasican run n gun i obicno forsiraju sa nekom zvezdom? Napad i nije problem, tu nekako i spustim tempo pa otegnem moje napade, no u odbrani mi je malo zeznuto, neodgovara mi kad igraci letaju po terenu k'o sumanuti :p Man-to-man defense obicno igram protiv AI-a, pa ne znam kakva bi odbrana najbolje odgovarala za ovakve utakmice? Posto u igri bukvalno nema charge faula, i to otezava stvari...

Na zalost, mozes da jurcas koliko oces sa igracima koji su brzi i imaju dobar ball security... Ali to je ipak manje zlo od prethodnih godina kada je bilo previse iznudjenih faulova.

Nema ti druge nego da ga vijas po terenu i da igras dobru man to man odbranu. Koristi desni analog u odbrani za brze kretanje. Nemoj da pustas AI da igra odbranu i trudi se da uvek budes blizu igraca, ako ga dobro pratis i zatvaras, imace mnogo iznudjenih suteva i gresaka.

11. pik New Orleans Hornetsa na draftu. Sad igram onaj Summer Circuit...

Damn !
Citao ja tako periodicno ovu temu, pa rekoh pre jedno dve nedelje da probam malo da se poigram ovom igrom. Pre ovoga sam probao samo na kratko 2k9 i nije mi legao zbog raznih stvari, ali sam se na ovo cudo navukao ko blesav ! Igram na pro nivou (jerbo kontam da bi me komp gazio ko zmiju na vecem) sa simulation podesavanjima i otprilike mi je W/L odnos oko 0,4 . Jos nisam provalio gomilu stvari (+ iz nekog razloga mi kontole povremeno odbijaju saradnju), ali imam iste iritacije poput vecine ovde.
Pikam trenutno sezonu (8 min cetvrtine) Jazzom sa fantasy draftom (prva postava M.Gasol, C.Boozer, S.Nash, D.Jones, J.Childress, klupa Nocioni, Hinrich, Foye, Daniels, Davis, Curry i Collison) i naravno citujem sa igranjem utakmica dok se ne smorim. Ono sto me smori su recimo kad ne postoji nacin da se odbranim od nekih igraca (recimo Durant redovno 30+ koseva, bez promasaja, uglavnom uvek sut preko ruke ili zakucavanje kroz ceo tim, FG% preko 90%), dok kod mene istovremeno svi pocnu da promasuju zicere nebranjeni i gube lopte na glupe nacine. Onda mi je jedina sansa da prodirem Nashom, Jonesom ili Foyeom i da forsiram protivnika da faulira, pa da se cupam iz slobodnjaka. Tu malo igra bas ume da luduje i redovno mi protivnik u 3/4 pravi serije od 12-20 prema 2-6...

Nego, provalio sam juce na nasem nedeljnom basketu da sam u ril lajfu postao 3x bolji od kako igram NBA2K11, dajem koseve i skacem ko pomahnitao :)

ja ne znam za vas,ali samo mi je zanimljiv Hall Of Fame,mada trenutno dobijam 50% utakmica sa Denverom...

ide mi igra mnogo na zivce,ali sam uporan...
mnogo *****nih i smesnih stvari,ali sta je tu je...

e da,nijednom nisam pobedio New Orleans,jednostavno je nemoguce...

@epidemic

probaj nekoliko tekmi na najtezem nivou,tek ces onda videti sta je kidanje zivaca...

Poslednja izmena:
Necu dok ne nabavim novi dzojped, na tastaturi mi je malo tesko da poslazem komande da mi odgovaraju...

ali kada iskoci govnara iz kosa,dodje mi sve da polupam... :)

Jos nisam provalio gomilu stvari (+ iz nekog razloga mi kontole povremeno odbijaju saradnju), ali imam iste iritacije poput vecine ovde.

Čini ti se. Za razliku od prethodnih NBA igara ovde je krajnje neophodno da znaš osnove košarke. U početku sam se užasno nervirao zbog mnogo stvari dok nisam PODESIO (postoji ogućnost da u toku igre ispisuje nazive napada/odbrane i sistema kretanja) da mi igra "iscrtava" šeme napada u toku utakmice. Kad sam "ukapirao" šeme kretanja igrača prilikom napada, početnih 5-6 izgubljenih lopti po četvrtini smanjilo se na 2-3 maksimum tokom 4x5 minuta utakmice. Da ne pominjem koliko sve fluidnije i realnije deluje kad "uđeš u štos".
Ali, bez obzira na sve to, ako ikad budeš igrao ASOCIJACIJU (najbolji mod u igri) budi spreman na to da će te kompjuterski timovi drati bez obzira šta uradiš i kako igraš. Primer: Igram sa Memfisom, posle silnih trejdova petorka mi je Ty Lawson, Monta Ellis, Rudy Gay (jedini original :) Josh Smith i Al Horford. Veoma dobar tim (16. odbrana, 1. offensive, 4. overall) za način na koji ja igram. Juče, tokom asocijacije, dobijem Suns-e sa 4. razlike, Majami me razvali sa 14-ak, na sasvim realan način, posle dobijem Kingse, pa me Lejkersi dobiju sa 8 razlike, sve sasvim normalno i realno, te uživam u igri. A onda dođe Detroit, 2. najgori tim u ligi, jedino je Toronto gori. I u prvoj četvrtini 18-4 za njih, oni šut 7-7, ja 9-2. Ajde, namestim drugačiju odbranu, u drugoj četvrtini šutiraju 7-6, ja oduzimao lopte, skokovi u napadu, ali džabe, 10-2. Pretrpim nekako tih 26-8 nadajući se da ću da smanjim, ali kad su posle 2 minuta imali šut 5-5 (96% za celu utakmicu, do tog trenutka) morao sam da prekinem, jer tako nešto je suludo. Jednostavno, u nekim utakmicama igra se "ponaša" gore nego bilo koja sportska simulacija. Zamisli da igraš PES sa, na primer, Barsom i dođe ti meč sa Levanteom, koji u svakom napadu zabija gol. Šta bi tad uradio?

Zamisli da igraš PES sa, na primer, Barsom i dođe ti meč sa Levanteom, koji u svakom napadu zabija gol. Šta bi tad uradio?

Los trip :)

Ako je vec tolko lose odradjen AI, tj ako baguje na taj nacine - batalite to :)
Meni je 100 puta zanimljivije kda igram protiv ortaka, ove igre mi tek tad imaju car i 2k i pes - sam ih retko konzumiram.

U My player modu, kad dajem izjavu, treba da pritisnem ono "A, B, C, D", ali moj joypad ima umesto toga 1,2,3,4, pa ne znam koje je koje? Ja sam isao po logici A-1, B-2 itd., ali sam se *****ao.

ja picim sezonu sa bostonom na 12 min. cetvrtinu, igram na Pro i Garnett igra kao lud po mecu: 44poena, 24skoka, 16asistencija i 11blokada...vec sam odigrao 40 meceva uz skor 40-0... probao sam na najacem nivou, uspeo sam jedva da pobedim i to 1 razlike protiv san antonija, ipak vise mi se svidja na pro, taman ih ubijem 10-ak razlike i to mi je dovoljno...

Ukoliko nekome smetaju oni "generički" igrači koji nemaju pravu fotografiju, pa ni pravi cyberface, odrađeno je 95% posla da se to ispravi. Ostalo je da se urade 2 ili 3 igrača i biće kompletirano, ali oni iole bitniji su odrađeni.
Potrebno je odavde skinuti fajlove koji sadrže fotografije svih igrača, kao i odgovarajući roster, koji nije baš najsvežiji, ali se to lako sredi sa par "ručnih" trejdova. A sa ovog thread-a skinuti veliku većinu "missing faces" (neki od tih su na slici). Sve to ubaciti tamo gde treba i više nema onih gadnih, generičkih kreatura. Iskreno, strašno mi je smetalo što nije bilo, između ostalih, Pekovićeve fotografije, kao i još nekih. Ovako deluje daleko realnije, ako ništa...

Prilozi

• Missing.jpg
    Missing.jpg
    356.8 KB · Pregleda: 54
U My player modu, kad dajem izjavu, treba da pritisnem ono "A, B, C, D", ali moj joypad ima umesto toga 1,2,3,4, pa ne znam koje je koje? Ja sam isao po logici A-1, B-2 itd., ali sam se *****ao.

Kod mene a, b, c, d ide kao x, kocka, krug, trougao (oznake sa sony joypada).
Da li postoji nacin da se to preskoci, uvek je isto i govor mog lika mi mnogo ide na zivce.
Inace, mene draftuje new jersey kao prvog pika druge runde i posle par utakmica sam se ustalio u prvoj petorci i zavrsio sezonu kao najboljii igrac new jerseya (izgubili smo u finalu konferencije od new yorka, ceo playoff sam igrao bez lopeza). Igrao sam na pro, jet sam poceo cim sam dobio igru. Sada u drugoj sezoni igram na allstar i jos bolje ide. Prosek po mecu 27 poena, a igram na 5 minuta. Komp je dosta tradeovao, pa mi je sada prva postava harris, ja, granger, favors i hubbart. Cela druga je izmenjena.
Najlakse mi je za igru protiv bostona (na allstar imao 50 poena, sut 100%), a najteze protiv atlante (smith i horford ubijaju sa blokadama i skokovima) i hjustona (martin i ming ne mase).
Imam dosta poena po utakmici jer sam provalio da se protivnicki igraci ne vracajz nesto preterano brzo u kontru, i ja odem i uvek sam bar za korak, dva ispred njih i samo zatrazim pas od mojih i sledi polaganje ili zakuc.

@acaaxxo: Ok, to ej tvoj izbor, ali zar ti ne dosadi da sve pobedjujes bez problema?
@Tetsuo: Da, i ja to radim... Igraca kojeg cuvam u odbrani "isteram" van granice za 3 poena, i onda kad vidim da je njihov igrac sutirao krenem da trcim ka njihovom kosu. Ako promasi odmah dobijem loptu, a ako da nikom nista... Inace igram na allstar + sim, imao sam u kampu ~40 poena po mecu, ~24 skoka...

samo da dodam: u principu mi i dosadno po malo na pro, ali me zao da kvarim garnetu statistiku, jer ipak na tezim nivoima ona opada, nego primetio sam da je na ps3(posto imam i njega) bolja grafika... mada i moja konfiguracija je vise od odlicne koliko igrica zahteva, ali ipak na ps3 izgleda malo svetlije, plus odraz od parketa je prilicno lepsi nego na kompu...

Jel moze neko da mi da link za download svih najnovijih tranfsera (Arenas ---> Orlando itd.) i uputstvo kako da ih ubacim, a da ne moram nesto da pokrecem svaki put pre ulaska u igru. Hvala unapred

Ovo je neverovatno. Igram protiv Sarlota vec 3. puta za redom i SVE im ulazi, a ja idem kontru i Rush promasuje zicer, Hibert kuca jednom rukom lopta izlazi iz kosa itd. Vec 2 ptua mi se desilo da ja nista ne radim, a on svira kos + faul. Malopre napravim faul sa Fosterom na Wallaceu (naravno kos+faul), i odjednom Ford povredjen?!?!?!

Moj prvi tripl-dabl u ovoj igri a da nije sa LBJ-em.
P.S. Naravno na HoF. :p

Prilozi

• tripledouble.jpg
    tripledouble.jpg
    124.2 KB · Pregleda: 31
Nazad
Vrh Dno