Šta je novo?

Narudzba Avalon ASIC chipova [STARA TEMA, READ ONLY]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz
Tek sam sad video ovu temu i naravno zakasnio sa narucivanjem :(
Novi sam u ovim vodama(nisam jos sastavio 7 dana) i jos uvek dosta vremena gubim na citanje i podesavanje
Molba za genijalcin@23 da me stavi u red za 1 uredjaj - ukoliko neko odustane ili u sledecu nabavku
Jos uvek nemam ovih 0.875BTC(imacu ih za 20-tak dana) ali ako iskoci nesto hitno lako cu se dogovoriti sa nekim od mojih Cacana da odmah uplatim

Ukoliko se pojave ovi asic uredaji to znaci kraj Gpu rudarenja, diff ce skociti mnogo trebace puno vremena da se iskopa 1BTC,
mogli bi u junu uzimati pojeftino amde polovne grafe :D

Neće biti. Pre će biti, da će se svi prešaltati na LTC.

LTC i sve ostalo sto moze da zaradi ikakve pare. Samo spremite neku kolicinu LTC-a jer ce i tamo da poludi diff tada.

Neće biti. Pre će biti, da će se svi prešaltati na LTC.

I to ce biti neizvestan scenario. U tom slucaju, pitanje je kako ce se to odraziti na ltc mining. Ako dodje do masovnog presaltavanja, kako ce podneti ltc pool-ovi, koje vec sad bije los glas. A o diffu i ostalim stavkama da ne pricamo.

Treba da sacekate da se Soros zainteresuje za ovu vasu igricu, ima svi da bankrotirate :-devil-:

^^^^^^evo ga jos jedan klasican SRBIN!!!^^^^^^^^

bitno je da komsija ima stetu, zato je i stigo ovaj narod do ovde...

^^^^^^evo ga jos jedan klasican SRBIN!!!^^^^^^^^

bitno je da komsija ima stetu, zato je i stigo ovaj narod do ovde...

Podseti me na kolege koje su mi izjavile da sam zatucan i anti patriota jer mislim je da napolju/preko bolje na konto toga sto sredjujem EU papire tj da bih mogao raditi napolju... i jos sam ja ispao krele sto necu da radim za 20k dinara mesecno...
Srbija je to...

Elem,ASIC... na BTCe svi vriste kako je SIC scam... vata ih panika?

Da li se ovo da ce cetvrta tura stici u avgustu odnosi na kompletne module ili samo cipove.

neki su stigli u cetvrtu, a neki su prebaceni u 5 turu. nemam sada ovde tabelu excel da navedem tacno ko je u koju upao. kada se sve zavrsi okacicu sve ovde.

uglavnom, 5 tura će biti naručena ili danas ili sutra. pa onda da se na taj datum doda 9~10 nedelja + i onda jos par dana za izradu PCB-a.

ukupno u #4 i 5 turi ima oko 13 modula. ne verujem da ce se isplatiti ici po to licno, tj. avionom. tako da treba na to vreme dodati i vreme isporuke. verovatno ce morati da se plati i postarina i carina.

cisto da znate.

Da li neko zna kolika je postarina i carina kod narucivanja hardvera iz Nemacke ?

Postarina od 10 do 20evra,naravno zavisi od kilaze i sluzbe,a carina.... kako ti se zalomi...

Gen,odakle stize to,nisam u toku...

ukupno u #4 i 5 turi ima oko 13 modula. ne verujem da ce se isplatiti ici po to licno, tj. avionom. tako da treba na to vreme dodati i vreme isporuke. verovatno ce morati da se plati i postarina i carina.

cisto da znate.

Zaboravio si da spomenes placanje PDV-a. Evo kakav je odgovor u vezi poreza i carine pre nekoliko godina dobio covek koji je odlucio da uveze kompjuter iz Nemacke.

Pošto računar nosite sa sobom u putničkom saobraćaju, dužni ste da ga prijavite na graničnom prelazu. Carina treba da se naplati po stopi od 10%, na procenjenu vrednost. Pored toga trebate da platite i porez na dodatu vrednost po stopi do 18%.

pa dobro, ali nece barem cipove cariniti. :) to je prednost kod placanje u btc/u. a za ploce ne znam sta ce i gde ce. kao sto rekoh, kada bude stizala ona prva ttura, narucicu verovatno odmah hladnjake ranije, pa cu videti koja je procedura, i sta ce me smaraju i naplacuju.

stize iz DE.

@genijalcin@23 a ti garantujesh da cje toga biti, a da necje pojesti maca i da necje to docji recimo u decembru mesto za 2 meseca? <pricham o turi 3>

Najveci problem kod takvog nacina isporuke jeste taj sto na nasoj carini rade lopovi pa se moze desiti da paket kalira u toku transporta cemu je narocito podlozna elektronika koja se svidi cariniku. (Ne nije greska, pre par godina je sluzbenik iz carine liku kome je nestao mis iz paketa rekao da je mis najverovatnije kalirao u toku transportu) :D

Uostalom i na ovom forumu sam imao priliku da citam da je ljudima u toku transporta nestajala elektronika koju su kupili i narucili u inostranstvu.

pa nece znati sta s ovim da rade, ja se nadam.

ne znam kako ce se slati, da li nekim kurirom, ili postom. to jos nisam dogovorio. bice sve u jednom paketu, verovatno, tako je jevtinije.

za onu prvu turu tamo koja je mnogo veca ici cu licno.

@gen, mnogo dusebriznika, mi smo se kockali, pa sta bude bice i onako se nismo preradili. Jos ce mo se dogovarati na PM

Da li ce ovde biti objavljena podaci iz te tabele u kojoj pise, koje upao u koji batch ili cemo svi morati pojedinacno, to da pitamo ?

http://store.avalon-asics.com/?product=avalon-asic-chips-10000

Product Description

the only payment accepted is Bitcoin.
the chips being sold are packaged and tested.
the lead time on the chips is 9 to 10 weeks.
made to order from TSMC foundry and then packaged and shipped.
the minimum order quantity is 10,000 chips and the maximum order quantity is 200,000.
the chips are identical to those in Avalon, clocking 282Mh/s per chip.
the password is “I understand and agree”.
communication protocol, reference board design provided in early May.
everything will be open source from FPGA to PCB design.
we do not offer technical support of any kind, this is final.
if you do not know what to do with the packaged chips, please do not purchase.

genijalchin@23 20
Sajber 10
va_milos 10
DuleC 10
nnikola82 10
Del_boy 130
lacosta 10
laprestige 10
chabex 20
dule13 50
bratislavr 10
KurtK 40
no name 50
monk psycho 10
mickeyrs 20
djox 10
copycat 10
smith_bre 10
joka 20
gaca 10
-----------------------------
ispod crte>
pajam24
sajber

B-ZIGER 10
KurtK 60
chabex 10

stryder 10
bratislavr 10
maestro 10
delevic 20

Imam pitanje u vezi spiska ovih ispod crte. Kako to da mene nema na njemu iako si mi na zahtev koji sam ti poslao 22.04.2013 u podne istog dana u 12:52 poslao sledeci odgovor.

ok, stavicu te ispod crte, pa ako neko odustane, ti uskaces.

Naravno ako neko odustane od bacha 3 ubaci me slobodno a to sam ti vec rekao ;)

Ako vas carinici provale, pa pokradu uredjaje? :d
Nesto razmisljam... Kako mislite da unesete tolike pare u drzavu (normalno ako sve ovo sa uredjajima i carinicima prodje ok)?

Nesto razmisljam... Kako mislite da unesete tolike pare u drzavu (normalno ako sve ovo sa uredjajima i carinicima prodje ok)?

Kolima moze bez ikakvih problema da se sve prenese pogotovo na Tompi a na Horgošu kad je gužva možeš i slona da preneseš :)

Ako difficulty skoči pet puta, a po svemu sudeći to će se i desiti, jedan modul sa 10 čipova će zarađivati otprilike kao jedna naklokovana 7950 sada. A pošto su skoro svi uzeli po malo neće biti problema sa povlačenjem novca.
Naravno i potrošnja struje će biti samo 10% procenata onoga što troši 7950, i tu se nešto uštedi.

svako ko je narucio preko 10 čipova za sebe/svoje potrebe, nek me obavesti putep PM-a, posto ce izgleda biti i ploča sa 20 chipova na sebi, koje ce biti jeftinija!

recite mi koliko biste takvih ploca uzeli na PM.

dakle, umesto 2 PCB x 10 chipova, moze i 1 PCB x 20 chipova. ovo drugo ce biti jevtinije, naravno. koliko tacno - videcemo.

update>

genijalchin@23 20
Sajber 10
va_milos 10
DuleC 10
nnikola82 10
Del_boy 130
lacosta 10
laprestige 10
chabex 20
dule13 50
bratislavr 10
KurtK 40
no name 50
monk psycho 10
mickeyrs 20
djox 10
copycat 10
smith_bre 10
joka 20
gaca 10
-----------------------------
ispod crte>
pajam24
maestro
sajber
b-ziger

B-ZIGER 10
KurtK 60
chabex 10

stryder 10
bratislavr 10
maestro 10
delevic 20

Posto se pojavila ova kombinacija sa duplim brojem chipova koja ce izaci nesto jeftinije od dve singlice zainteresovan sam da otkupim od nekog preorder 10 chipova sa #3.
Ako je neko zainteresovan da bude odmah isplacen neka mi posalje ponudu sa cenom na pm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno