Šta je novo?

Narudzba Avalon ASIC chipova [STARA TEMA, READ ONLY]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoces da kazes da spremamo coine za placanje? :)

Ploce za sta? Cipove koje niko nije dobio? E super, virtuelno su ih testirali i virtuelno rade i sad se samo ceka Avalon da MOZDA isporuci cipove.

Vidim prvi se momak javio pa da proverim koliko je 100-tina porucio.

Jos jedan filozof.

Pa uvek se tako i javi neki pametnjaković i ničim izazvan krene da...
Ja niti sam sam zainteresovan, niti sam poručio, pa mi naravno ne pada na pamet da pametujem po ovoj temi, pošto i ne znam šta bih pametno napisao:d
Vama "rudarima" želim puno sreće i da vam se ova avantura sa ASIC završi kako treba, iako, što reče SAJber, ako krene štancanje tih čipova ne znam koliko će se isplatiti "kopanje". Ali to je već stvar vas "rudara"...
:wave:

Ne napadajte coveka, ako ne znate ko je , covek je rudario kada pola vas nije ni znala sta je to , a o snazi njegovog rudnika necu ni da govorim

Ne napadajte coveka, ako ne znate ko je , covek je rudario kada pola vas nije ni znala sta je to , a o snazi njegovog rudnika necu ni da govorim

Prvo ko ti kaže da ne znamo ko je, drugo ko ti kaže da ne znamo snagu njegovog rudnika, trece ti si njegov advokat?

samo vas posmatram... :smoke: :d
salu na stranu, kad treba da vam stigne ovo?

Malo smo se kockali, pa sta , i to je za ljude, ko ne rizikuje ne moze ni da dobije. Evo ovi iz leptirica mi poslali mail da pocinju sa isprukom najmanjih leptirica za 1Maj. Ja sam im trazio voice za najjaci od 50 jos u decembru. Brzi su nema sta:d

Koliko ja pročitah pre nekoliko strana, pominje se okvirno juli mesec, iako, s obzirom na situaciju i kako će sve da se odvija, mislim da je vrlo nezahvalno tipovati vreme isporuke.

@gen
da ti sibnemo po BTC i da si miran. Pitaj Svabu dal plocica od 20 mora da se popuni da bi radila

ja cekam da vidim hoce li Vama da stigne pa cu tek posle da potvrdim hocu li ili ne da kupujem/porucujem. inace sam veoma zainteresovam i imam spreman novac (znam da je za BTC - otkupicu malo).

Sto volim ove zbunjare :)

druze, ja se samo ne zalecem, nemam ja 200e za bacanje. ;)

Avalon kasni sa batch2 isporukom, a tek sa batch3, a tek sa isporukom chipova.
Uopste mi ne pada na pamet da krenemo sad pricu ciji je veci. I koliko sam porucio zini da ti kazem...

Samo me je zanimalo kojim % sigurnosti prave motherboard ili PCB ili kako god hocete to nazovite, za cipove koji nisu videli svetlost dana u rukama smrtnika?
Bojsha je najrealniji trenutno.

Nisam ja kritikovao ni Vas ni Vase zelje da postanete bogati. Samo napred u tome, kao sto sam odavno rekao, kad je bila zlatna groznica bilo gde, najvise su profitirali oni sto prodaju lopate i opremu, a ne sami radnici.

Kome nije jasno sta sam pitao neka pogleda ponovo prvi post. Da li stvarno mislite da ce napraviti funkcionalni board BEZ chipova i BEZ realnog testiranja?

Pa realno ljudi plaćaju softver...čipove i ploče može svaki čova da kupi.Poenta je da se softver uradi kako treba a plastika se štancuje po def...

Bez ljutnje , momci , nas desetak se kockalo, sve sto kazete znamo mi jako dobro, cim se dokopamo PCB koji radi mislite da ga necemo iskopirati iz momenta ako bude radio i ne bude bio zasticen.
@mickk
to sto kazes mene brine, softver ce biti kamen spoticanja, jer dzaba snaga ako stalno puca soft., a to sam vec cuo od nekih ljudi

genijalcin@23

Da li je ovo za pucanje softvera, što je izneo predhodni član tačno ?

PCB može odmah da se napravi i kod nas...da je neko dovoljno poslovan i da ima dovoljno zainteresovanih,slobodno može naručiti komplet hardver.Evo ja bih prvi izdvojio za nekog našeg programera koji bi mogao da napiše softver.

moze sve da se napravi i u srbiji, jasno. nije ovo komplikovano, ali se moraju opet narucivati ploce sa cetoroslojnom stampom (koje nisu jevtine), i ostali delovi komponente koje su neophodne, usb kontroler, pic kontroler, itd. i na kraju napisati firmware. tu je problem vreme i dostava materijala. ima ljudi koje poznajem koji bi mogli ovo da odrade (samo je pitanje koliko brzo i u kojim kolicinama).

Svabo ce to sve lepo odraditi. dobice naravno sample cipove pre svih, a za plocu vec ima neke nacrte okvirne. cim bude dobio podatke od avalona i dobio prve chipove izradice prve ploce i javno demonstrirati kako rade pre nego sto dobije sve nase cipove. ako nesto zahebe (u sta sumnjam) slobodni smo da odemo kod drugog).

sto se tice problema koji su imali korisnici Avalon asic masina - to je ispravljeno sa novim firmware/om i apdejtom. masine su pucale na svakih 3~4 dana. to i nije neki problem.

ne osecam potrebu da odgovaram ljudima koji nisu narucili. i da, to da ce za nedelju dana poceti narudzbine za pcb znaci da spremite novce. okvirno oko 1 btc za 10 chip ploce, i 1.4 btc za 20 komada. ne znam koji ce kurs tada biti, ali racunajte na najgore.

Ja ne razumem samo zasto ljudi koji nisu narucili imaju potrebu nama da nesto objasnjavaju i otvaraju oci. Bez ljutnje, cenim dobru nameru ali svi smo mi svesno usli u ovu pricu i znamo u sta se upustamo. Narucili smo po 10-20 cipova za probu i to je to, svesni smo i rizika i da nemamo garanciju kada ce to stici.
I pored toga sto smo narucili ovo ja navijam da dodje sto kasnije da bi gpu mineri radili sto duze. Nije da nema u tome perspektive, ima gomile valuta koje ce se kopati i gpu-om.

Sto se nas tice, nije nam bilo zao da bacimo neki coin da bi usli u pricu i to je sve. Ovde je prica vezana za porucivanje a ostalo slobodno nastavite u "Bitcoin, prevara ili..." ako vec neko ima potrebu za time.

sajber opusti se to je normalna stvar da se malo piše...Srbija ;) ne cimaj se...nego se potrudi da mi ''ispod crte'' pređemo iznad :D

Ponudi cifru koju ne mozemo da odbijemo i neko ce ti vec ustupiti mesto :)

heheheh za cifru ne mogu ništa pošto nisam ovog meseca dobio platu...tako da moram da apelujem na ljude dobre volje :D

To uopste nije pošteno. Već postoji lista onih ispod crte na kojoj sam ja na drugom mestu i nikad mi ne bi palo napamet da se poslužim takvim prevarama da bi dosao do prvog mesta jer za razliku od nekih sa foruma imam časti. Znači ako neko odustane upada prvi ispod crte a to je pajam24 koji je čipove naručio 22 aprila. To što ti predlažeš je čista prevara i izigravanje pravila koje smo ranije dogovorili i jos jedanput bi iskoristio priliku da apelujem na genijalcina da sankcinise takve stvari, jer zašto smo onda uopste pravili listu ako ce neko do čipova da dođe na takav način.

To uopste nije pošteno. Već postoji lista onih ispod crte na kojoj sam ja na drugom mestu i nikad mi ne bi palo napamet da se poslužim takvim prevarama da bi dosao do prvog mesta jer za razliku od nekih sa foruma imam časti. Znači ako neko odustane upada prvi ispod crte a to je pajam24 koji je čipove naručio 22 aprila. To što ti predlažeš je čista prevara i izigravanje pravila koje smo ranije dogovorili i jos jedanput bi iskoristio priliku da apelujem na genijalcina da sankcinise takve stvari, jer zašto smo onda uopste pravili listu ako ce neko do čipova da dođe na takav način.

+1

Na žalost i moje slaganje to je tako uvek bilo i biće...prosto svako je slobodan da radi kako želi.Obzirom da u današnje vreme data reč i usmeni dogovor retko gde funkcionišu naspram ugovora i ostalih pisanih trica...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno