Šta je novo?

Narudzba Avalon ASIC chipova [STARA TEMA, READ ONLY]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devil 2000 je napisao(la):
Zar nikome nije palo na pamet da kada svi budu pokupovali ove kartice i pocne da se stanca novac, da ce istog biti sve vise i da ce isti da devalvira shodno tome.Cista ekonomija ponude i potraznje.
Nemoguce! Diff tome i sluzi, da regulise broj iskopanih novcica u odredjenom periodu. Sto je veca snaga veci ce diff biti i broj iskopanih btc-a ce biti isti. Nema devalvacije.

... i biće sve teže napraviti jedan BTC, te bi shodno tome bilo logično i da cena raste. :)

Moze da bude ali i ne mora da znaci. Skakace ali pitanje je u kom procentu. Ako bude skakalo koliko i diff skace onda nema zime ni za koga.

Bas tako - moz' da bude ali ne mora da znaci...

Cinjenica je da vrednost BTC nema veze sa diff-om kao i da rudarenje nije zamisljeno kao profitabilna, vec drustveno-korisna aktivnost...

Donekle nema veze, nije striktno vezano jedno za drugo.
Cinjenica je da sa snagom mreze raste i popularnost, raste broj transfera i zainteresovanih da na taj nacin prebacuju svoje novce iz zemlje u zemlju bukvalno bez kontrole, raste sigurnos mreze, raste broj trgovaca na berzi tako da raste i sama cena. Direktno nisu povezani ali indirektno snaga moze itekako da utice. Ako skoci snaga tamo neki s parama moze samo da bude sigurniji u svoju investiciju. Ali to ne mora nista da znaci ako se druge kockice ne poklope.
Koliko ce cena skakati i kako ce diff uticati zavisi od gomile faktora i nemoguce je napraviti dugorocnu procenu.
Mozemo mi u glavi napraviti neku racunicu i plan razvoja. Verujem da svako od nas koji su malo dublje u prici ima unapred pripremljen plan za buducnost ali sve to moze jako mnogo da varira. Za neki plan je potrebno vreme, za neki drugi novac ali ko uspe da izmanervrise najbolje taj ce najvise da profitira. To povlaci i odredjeni rizik naravno.
Onaj ko je skoro poceo ne moze da predvidi ni sledece 2 sekunde. Apsolutno znam kako je meni bilo prva 2-3 meseca. gledao sam u ovo kao tele bez ikakve ideje. Sada je daleko drugacija prica.

Aj jedno pitanje za Genijalca.Jel si nas ti popisao sve, kako si mislio da nas kontaktiras za dalju uplatu i preuzimanje?
Nekako sve je bilo bam tras i cao :) pa zato pitam.

Naravno da sam popisao i da vodim evidencciju.

Sto se tice ostaloga. Pcb i to. Javicu ovde, rekao sam. Preplatite se n temu i ne spamujte je ako bas ne morate.

Moze neka mizerija od chipova u poslednju turu da se uglavi (#4, tj. u onu koja ce stici tamo u avgustu).

govorimo o 10~20~30 chipova.

Moze eto ja bi porucio jedan batch od 10 kom. za tu turu u Avgustu da ne propustim

jel posle ove ture sad ide sledeca?

Nece niko da proda ispod 200e :D

Evo ja cu prodati za 199e ali samo 1 BTC. :D

u bre al ste svi navalili ko lešinari sa tom prodajom, pun mi inbox ponuda za btc, a niko da se seti da mi pozajmi dok ne iskopam, e rudari moji udarila vas je BTC groznica

Bilo nekada, pre 20-30 godina, ljudi su bili ljudi. Nema toga više, ne samo kod nas, nigde u svetu.

Možda smo mi tada bili glupi, ne znam. :)

smith_bre je napisao(la):
u bre al ste svi navalili ko lešinari sa tom prodajom, pun mi inbox ponuda za btc, a niko da se seti da mi pozajmi dok ne iskopam, e rudari moji udarila vas je BTC groznica

imam jedan film za vas, pogledajte obavezno
The Treasure of the Sierra Madre (1948)

Ma da, sve se nadaj da ce ti neko na nevidjeno dati 100e :d
Pola prijatelja ti nebi pozajmilo a ne ovde da udaras po patetici. Nas udarila btc groznica a ti pozajmljujes za lecenje ili da kupis asic da bi brze kopao btc? :d
Svasta cu ovde na forumu da procitam majke mi.

Pa nije na neviđeno. ;)

Nije on od juče na ovom forumu. Za veće pare kupujete i plaćate na neviđeno u Bench oglasima pa se ne pitate šta i kako. Verujete jedni drugima na reč. Neko nekome mora da veruje inače prodaje/kupovine ne bi ni bilo.

E sad, kakvi smo to ljudi postali govori i ona tema o ispalama.

Nekada su ljudi jedni dugima bili garanti i žiranti za 1000 (edit: jedna nula viška :p) puta veće sume od 100 €. Kolega kolegi, drug drugu, ... Sad ne bih bio ni rođenom bratu žirant. Eto kakvo je vreme došlo.

Da nije žalosno bilo bi smešno. :)

Ja kad sam se ženio nisam imao novac u šteku. Otišao sam kod duga i rekao mu sredi mi 5k € na kamatu (znao je te ljude) i rekao mu vraćam za mesec dana sve. Nije ni tepnuo i uzeo je te pare na svoje ime i obraz. To su ipak bila neka druga vremena. Sad da mu to tražim rekao bi mi da sam lud i otkačio bi me ko štipaljku. ;)

Pa nije od juce tu, slazem se, zato me i cudi kakav to stav ima. Lepo su mu ponudili da kupi coine i da plati asic posto je rekao da nema btc-a a jos trazi leba preko pogace pa kao sto mu niko nije dao na zajam. Izvini molim te zar ne mislis da je malo mnogo? Sta, verovatno nema ni para pa mu mi kupimo? :D
Ne znam ja sta je on mislio ali tako je ispalo.

Pa to i kažem, ne izdvajam sebe iz te grupe. :)

Ne mislim da je on tražio da mu to bilo ko pozajmi. Mislim da je samo konstatovao kakvo smo društvo postali. Nismo najgori, međutim daleko smo od onoga što smo nekada bili. ;)

Ne mislim da je on tražio da mu to bilo ko pozajmi. Mislim da je samo konstatovao kakvo smo društvo postali.

Baš tako,a pored svega ništa to nije iz džepa, nego je sve fiktivno (nemojte ovo pogrešno da razumete) nisu žive pare, dobili smo BTC tako što "nismo radili ništa" i dalje dobijamo, dok radimo,jedemo,čitamo forum, spavamo... i pored toga to nije bila suma od 100btc, nego tipa 0,4 ,neko to ovde iskopa za 1h, meni treba oko 4-5 dana za 1 BTC,mada to sve nije bitno.
Sad imam 1,4 BTC

Baš tako,a pored svega ništa to nije iz džepa, nego je sve fiktivno (nemojte ovo pogrešno da razumete) nisu žive pare, dobili smo BTC tako što "nismo radili ništa" i dalje dobijamo, dok radimo,jedemo,čitamo forum, spavamo... i pored toga to nije bila suma od 100btc, nego tipa 0,4 ,neko to ovde iskopa za 1h, meni treba oko 4-5 dana za 1 BTC,mada to sve nije bitno.
Sad imam 1,4 BTC

Sad i ti grešiš. :)

Nije ništa fiktivno, ima svoju vrednost. Nećemo sad da nipodaštavamo sopstveni rad jer da je lako i moja baba bi "kopala" BTC. Treba znati šta, kako, kada, koliko, ... nije to baš tako jednostavno. ;)

Nego, odosmo u debeo ot. Drago mi je da sad imaš da finansiraš taj ASIC.

Pa bas ne verujem da neko odavde kopa 0.4 btc na sat? I za dan ko kopa 0.4 BTC treba mu preko 4000e opreme. I sam si da bi imao 0.25 BTC dnevno morao da ulozis oko 3000e. I ovde nije glavna stvar "rad" vec sto mora da se ulozi dosta para u masine, a da bi dosao do tih para opet mora da se radi i zaradi :) A da je nesto fiktivno niko se ovim ne bi ni bavio, zar ne?

Da niko vise nikom nece da pomogne to stoji, ali evo ti primer, coveka sam poslao jednu grafiku kurirom, nije mu odgovarala, i trazio da mu se posalje druga da plati samo razliku, i cim mu stige druga on vraca ovu prvu... Mislis da je ikad javio posto je dobio drugu karticu upola cene... Tako da cesto kad budes dobar na kraju ispadnes budala :(

Pa bas ne verujem da neko odavde kopa 0.4 btc na sat? I za dan ko kopa 0.4 BTC treba mu preko 4000e opreme. I sam si da bi imao 0.25 BTC dnevno morao da ulozis oko 3000e. I ovde nije glavna stvar "rad" vec sto mora da se ulozi dosta para u masine, a da bi dosao do tih para opet mora da se radi i zaradi :) A da je nesto fiktivno niko se ovim ne bi ni bavio, zar ne?

Da niko vise nikom nece da pomogne to stoji, ali evo ti primer, coveka sam poslao jednu grafiku kurirom, nije mu odgovarala, i trazio da mu se posalje druga da plati samo razliku, i cim mu stige druga on vraca ovu prvu... Mislis da je ikad javio posto je dobio drugu karticu upola cene... Tako da cesto kad budes dobar na kraju ispadnes budala :(
+1

Pa bas ne verujem da neko odavde kopa 0.4 btc na sat? I za dan ko kopa 0.4 BTC treba mu preko 4000e opreme. I sam si da bi imao 0.25 BTC dnevno morao da ulozis oko 3000e.

Tacno. Za nekih 12-13 btc mjesecno, potrebno je oko 4200 eur (sa iole kvalitetnijim plocama i napajanjima).

Nije nam uopste tesko palo, ali mislim da si se ti preracunao. Ako uzmes i da neko kopa 0.4 BTC za 3h to mu dodje 3.2 btc dnevno, a za to ti treba 60000 MH/s po sadasnjem diff, kad to sad podelis sa recimo 550 MH/s koliko daje 7950 to mu dodje oko 109 kartica :) To ti je 30.000e samo za grafike, a gde su napajanja, ploce, procesori... Ne verujem bas da ima mnogo ljudi koji su u ovo ulozili ovolike pare na benchu :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno