Šta je novo?

n00b's __ have entered the building

Nemoj sada na spin i prebacivanje lopte na sajt.
Pricamo o forumu i rekao si da je zarada bitnija od korisnika. Kada vec znas da zaradjujemo, lepo te pitah da objasnis kako to neki forum (cak i van Srb) moze da zaradjuje a da je sve free.
Posto ne znas, nemoj komentarisati nesto o cemu pojma nemas.

Sto se tice nostalgicno-konzervativne bench "elite" (sta god to znacilo), da Kutija nije uveo eksperimentalne forume, postojala bi velika verovatnoca da bi sada pisali po soc. mrezama kako je nekada bio jedan lep forum zvani Bench.

Forumi umiru uveliko iz vise razloga, jedan od glavnih je i modernizacija/odrzavanje koja kosta i nesposobnost prilagodjavanja novim trendovima koji ne pitaju da li nam se svidjaju ili ne.

Ostalo ne bih komentarisao

Nemoj sada na spin i prebacivanje lopte na sajt.
Zašto spin, forum i sajt koliko su razdvojeni toliko su i spojeni.
Ako ne zarađuje cela ta priča nego ste u minusu tad uvedite pretplatu, batalite stvar ili učinite nešto treće.

Opet mesas loncice a lepo sam napisao...
Nastavis li, pusticu Uriela na tebe!

Zašto spin, forum i sajt koliko su razdvojeni toliko su i spojeni.
Ako ne zarađuje cela ta priča nego ste u minusu tad uvedite pretplatu, batalite stvar ili učinite nešto treće.
Spojene su samo vesti koje su 90% tipa "Treće oko".
Što se tiče održavanja tu je uvek fora sa donacijama ako zagusti.

Ako benchmark propadne tu je ana.rs. :)

Utisak mi je da je nekad na forumu bilo mnogo više kvalitetnog sadržaja, gledano procentualno, ispravite me ako grešim.

I rasprave i offtopic mi je bio zanimljiviji. Mnogi ljudi koji su nekad bili aktivni, kao i neki koji su davali kolorit i flavour ovom forumu, su se ili povukli, ili su udaljeni.

Nekad su se rasprave vodile oko hardverskih tema, sad se bitke biju oko klima, veš mašina ili auto guma, što samo po sebi ne mora da bude loša stvar, ako donosi korisne i kvalitetne informacije, ali nešto mi je sve to upitno.
Nekad sam recimo pri nabavci tehnike uzimao za ozbiljno ono što pročitam ovde i pratio preporuke, unazad puuuno godina nisam ni jednom uzeo to u obzir, jer je u 99% diskusija čist fanbojizam i to na vrlo niskom nivou.

Tako da mi se čini da bench polako klizi ka muškoj verziji Ana foruma, dragi moji i drage moje (prim.aut. :preteče me Igorilla sa ovim Ana forumom🙂)

Pa dobro... Imate li konkretan predlog sta uciniti da Bench ne postane Ana?
Znaci ne "drzava duradi nesto" vec konkretan plan.

Ja nisam mislio da bench počinje da liči na anu nego sam primetio da na ani mogu da se dobiju korisni saveti o raznim tehničkim stvarima, u mom sličaju dobio sam preporuku za kupovinu veš mašine od lika koji zna sve o veš mašinama i non stop je onlajn. Ali tamo odem samo kad mi nešto konkretno treba, inače je sajt skroz haotičan, ima milion korisnika, odgovor ti se odmah izgubi u gomili drugih, uglavnom vrlo kratkih pitanja ili odgovora koji obavezno sadrže emotikone, ako me razumete. Što se mene tiče, ja ovde ne bih ništa menjao, zato i visim tu jer mi se sviđa.

Eto vidis, ja bih menjao...
Npr uveo bih permanentnu Bench Anarhija (only 18+) temu, samo bez politike i nek udaraju svi po sportu, muzenju krava, vadjenju katalizatora, kudjenje administracije i sl do mile volje... Uveren sam da bi to drasticno smanjilo "negativnu energiju" u ostalim temama.
Pa onda donacije za forum pa od viska pokrivenih troskova stampamo custom Bench majice tipa Uriel The Beast, Alister Umetnik ili Lepi Kokan Veciti Boem...
Pa ukljucimo zajednicu u Dominator i Dulenator projekte sa sve pratnjom Bench redakcije, da ih vratimo na stare staze...
Ili neko od starih poznatih clanova od poverenja zna da nekom klincu treba komp makar da ga ima, da se uci dete pa svi skupimo delove i damo Djalfu da sklopi masinu klincima da imaju makar nesto, dati sansu deci koja nemaju mogucnost... a meni dzedze grafe, maticne, ramovi i mb po stanu i skupljaju prasinu... Vec vidim da bi MegaSkot bio glavni donator...
Ideja puno ali... ali...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno