Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Opcija se logično zove "SSID hide". Samo što je naravno kao gomila drugih stvari to sakriveno ako se loguješ sa "telekom/telekom" umesto kao admin. Loguj se kao admin i imaćeš kao na mom screenshot-u.

Prilozi

• SSID_hide.PNG
    SSID_hide.PNG
    66.7 KB · Pregleda: 300
Zato što password nije admin nego je "ztonpk" ili "tzlkisonpk".

Pozdrav. Prica je mozda povezana sa telekomom i njihovim internetom, mozda nema nikakve veze sa njihovim netom.

Juce sam kupio s7 edge i dok sam bio na poslu nakacen na sbb wifi sve je radilo savrseno.

Medjutim, kuci imam telekomov adsl i kada se nakacim na wifi sa telefonom kompletan internet postane uzasno spor(maltene neupotrebljiv). Mislio da je do njih, par minuta posle resetivanja njihovog modema net radi ok, posle toga opet isto. Instalirao sam i wifi analyzer, neki kanali su losiji, neki bolji, ali i kada kroz admin panel izaberem odredjeni kanal i dalje je isto.

Medjutim, kada iskljucom wifi na s7 internet radi potpuno normalno. Znaci bez greske. Da je bagovao i na sbb internetu, ne bih ni postavljao pitanje i ovde, nego bih menjao uredjaj ili sta vec, ali sad mi nista nije jasno.

Da li je jos neko imao ovu situaciju, sa ovim ili bilo kojim drugim telefonom ili uredjajem, da jedsn uredjaj poremeti rad kompletnog telekomovog interneta i kako je sve to resio?

Ps. Sada sam napravio hotspot na supruginom telefonu i telefon ima normalnu brzinu. Iz nekog razloga su izgleda ova dva uredjaja nekomplementarna. Nada se i da neko zna u cemu je problem

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Svi ostali uredjaji kad s7 nije na wifi rade normalno, koliko mi brzina adsl dozvoljava. Cim se s7 uloguje na wifi nastaju problemi.

Smatrao bih to krivicom s7 da se dogadja na jos nekom wifi. Ja sam dao svoj maximum u resavanju problema, jer dalje od ovog ne znam. Imam u kuci neki ruter koji se ne secam da li radi(otkad sam se uselio ovde koristim mts ruter) pa ne znam koliko je smisleno da kacim njega, a i ne znam kako bih disable da huawei modem obavlja ulogu rutera.

Nocas mi internet radi sramotnkm brzinom i bez s7. ionako je 10Mbps, a nocas je na 2Mbps. Ako se ovako nastavi, videcu sa mtsom.

Promenio sam i pass, tako da nije da neko krade internet.

Poslednja izmena:
nisam znao da adsl moze neko da krade :O, inace za koliko te nazovu kad preko fona podneses zahtev za promenu paketa?

nisam znao da adsl moze neko da krade :O, inace za koliko te nazovu kad preko fona podneses zahtev za promenu paketa?
Било који нет може да се краде кад се провали шифра wifija или упадне другим методама на рутер - модем..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

hm zanimljivo... inace jel radi poslovnica subotom? nova licna karta mi u izradi i ne daju mi preko fona sa starom jer je iz 2004te, rekose da odem i vidim u poslovnicu

Koja poslovnica ?

Ne zovu uopste za to, samo promene paket u nekom roku (koji dan max., obicno za <24h).

Poslovnice neke rade subotom, neke i nedeljom. Knez, mislim da i Delta City/Usce rade isto i nedeljom.

Inace, koliko sada treba da se realizuje zahtev za Net/TV?

Podneo sam zahtev preko 0800 100 100 u petak poslepodne i rekli su mi da ce me nazavati kad dodjem na red. Nazvali oko 10 pre podne danas ali mora nova licna karta ili da odem do poslovnice pa da vidim nekako. Preko fona ocigledno nemaju poverenje da li su podaci mozda promenjeni : ) A licna karta zamena podneta 22 decembra, bio sam do milicije 24 jan i rekli su mi da nazovem telefonom za 15 dana, jasno koliko ima sati. Inace prica se da se ceka po 2-3 meseca

Poslednja izmena:
To su neke novosti, da se toliko ceka ? Ja sam menjao prošle godine, 7 dana.

+1. Znam vise njih skoro da su menjali, dosta brze je.

To se zdravstvene bas cekaju.

Imam u kuci neki ruter koji se ne secam da li radi(otkad sam se uselio ovde koristim mts ruter) pa ne znam koliko je smisleno da kacim njega, a i ne znam kako bih disable da huawei modem obavlja ulogu rutera.
Za probu ništa ne smeta da imaš dva rutera, samo usaglasi opsege adresa.
Za stalno, možeš da adsl modem staviš u bridge mod, pa da iz tvog rutera praviš pppoe konekciju. Naravno, pod uslovom da saznaš username i password.

Pomoc, da li mogu u toku trajanja ugovora da predjem na box paket

Upravo zvao ne moze, morao bih da platim penale, ocekivano posto ide u korist korisniku, tacnije meni, ponudili mi box tri sa televizijom, tako bih moglo, uzas

Ако разумем ово, хтео си са адсл-а на бокс пакет са нижом ценом а они ти понудили неки са вишом и онда нема пенала. Не видим ту ништа чудно.

Koji to Box košta manje od Internet-only ugovora (osim ako je net 100 Mbps)?
Verovatno je stvar da je imao dž mesece za xDSL (ili uzimao uređaj neki) pa sad ne daju na box.
Ja sam uzeo 50/2 VDSL (uz 5 meseci za 1 din) dok još nije bilo promenjeno da uz Box može net preko 10 Mbps, i sad nw bih mogao da uzmem ni Box 4 kad bih hteo.
Motivacija je bila za Box 2 (net +fixni) samo zbog besplatnih minuta u fixnoj mreži (keva kampuje na fixnom...).

Koji to Box košta manje od Internet-only ugovora (osim ako je net 100 Mbps)?
Verovatno je stvar da je imao dž mesece za xDSL (ili uzimao uređaj neki) pa sad ne daju na box.
Ja sam uzeo 50/2 VDSL (uz 5 meseci za 1 din) dok još nije bilo promenjeno da uz Box može net preko 10 Mbps, i sad nw bih mogao da uzmem ni Box 4 kad bih hteo.
Motivacija je bila za Box 2 (net +fixni) samo zbog besplatnih minuta u fixnoj mreži (keva kampuje na fixnom...).
Bas tako uzeo bio uredjaj, ***

Može li novi korisnik dobiti test period mesec dana (ili tri meseca, ili šest meseci :p) za ADSL?

Ako već moram da plaćam fiksni koji neću koristiti da tu cenu fiksnog prebacim na besplatan period ADSL-a?

Edit: mislim na to da se dobije besplatan period bez potpisivanja UO, samo fiksni da plaćam na 24m a kasnije ADSL posle test perioda...

Poslednja izmena od urednika:
Zamolio bih vas za pomoć. Hteo sam da uradim Port Forward za par portova na modemu Huawei HG532. Međutim, i pored mojih napora, portovi i dalje nisu otvoreni. Da li se nekom nešto slično desilo i da li neko ima rešenje? Hvala unapred.

Ako nisi iza CG-NATa, HG532 je boza za otvaranje portova. Znaci proveri da nisi iza CG-NATa.

Radi otvaranje portova, a ako hocete da i posle restarta rutera ili gubljenja veze ponovo radi, morate da promenite Connection trigger u AlwaysOn.

Nazad
Vrh Dno