Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

@Calexx,

Problem je u tome što u toj kući obitavam par dana mesečno. Tu žive roditelji od devojke.

Drugi ruter ima samo LAN ulaz i služi za slanje bežičnog signala. jer je HG530 u dnevnoj sobi, a zidovi su u jednom delu kuće dosta debeli te je to jedan od problema, a drugi problem je što kuća više ide u dužinu, pa tako i raspored prostorija.

Nisam hteo ništa da čačkam ni resetujem jer sam sutradan putovao nazad, pa nisam imao vremena da se bakćem s tim toliko.

Imao sam ranije Telekom fiksni pa sam prešao na SBB. Sada bih se opet posle dve godine vratio na telekom i tražio novu liniju.

Da li opet plaćam uvođenje?

Ako bih plaćao ne bih platio 6k din već bih išao na 24m za 1 din uvođenje. Šta ako se u međuvremenu predomislim/naleti polja ponuda za net nekog drugog provajdera, da li na primer posle par meseci ako odustanem od fiksnog plaćam 6k din zato što sam uveo a na 24m a odustao posle par meseci?

Pa šta bih platio, ostatak meseci (ako se plaća 24 meseca ukupno) po 659 din ili 6.000?

Jedno pitanje, da li je u toku trajanja ugovorne obaveze moguce traziti vecu "brzinu"?

kad se prelazi sa 10/1 na 20/2 dobija se drugi modem? i da li mora da se cacka tamo oko splitera da se i on skida i odmrsava ili ostaje isti spliter? posto je to meni povezano zicama sacuvaj boze

Vracas staru opremu i dobijas novu sto znaci da vracas i spliter.

...razlicit je spliter?

Trebalo bi da je isti ali bih ja svakako isao na nov koji se dobije.

Trebalo bi ih razbucati pa uporediti, princip je isti, u suštini spliter (filter) treba samo na telefon prikačiti, kod rutera spliter nije potreban.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Telefonska linija bi trebalo da se nalazi na istoj frekvenciji i kod ADSL-a i VDSL-a, ne vidim razlog da se razlikuju vrednosti filtera. Neka me neko ispravi ako grešim.. Dok je za ruter izlaz povezan paralelno sa ulazom u splitter, tako da tu nema nikakvog filtriranja.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ja koristim vdsl i sve je super, međutim kod mojih oni imaju adsl i šušti fixni sa telekomovim spliterom, a kažu da je sve ok. Setim se ja da imam neki od beotela zyxel, stavim ga i sve radi bez greške. Evo i slike tog splitera. 1333067745304_bulletin.jpg

ne bih rekao
isti su
Spliteri koji su kod korisnika su isti i za VDSL i za ADSL, dok se u centrali na razdelniku razlikuju (ali to za nas korisnike nije bitno)
Uloga splitera je samo ta da odvoji signal POTS linije koji je oko 4 kHz od ADSL/VDSL signala koji su preko toga.
Inace kao sto neko vec rece ako imate BBTF liniju bez analogne, onda vam je spliter totalno nepotreban i samo stvara visak kablova i slabi liniju!

Danas sam iz Oriona (crkli dabogda) prešao u MTS, VDSL 50/2 paket. Odmah je proradilo, ruter je ZTE (nisu imali Huaweijeve), a ovo su parametri:

VDSL 2.pngZyxel.jpg

Deluje mi ok, za sada sam zadovo5an.

Poslednja izmena:
Drugari danas sam dobio zte ruter,zna li neko kako da sakrijem wifi na njemu?

Jel imas upustvo u kutiji ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

A koji ruter [emoji3] i jel ti hoces da zakljucas ?

Pa ima nekoliko zta [emoji3]
Ja i dalje ne razumem. Hoces skroz da ga iskljucis, da se ne vidi ? Ili hoces da ga zakljucas, da se vidi ali da udjes treba ti lozinka

ZTE ZXHN H168N ,hocu da ga sakrijem ,da kad ga neko pretrazuje da se ne vidi da ima wifi :)

A ti bi da koristis ? [emoji23] a da niko ne vidi, jel to

Pa moras onda da iskljucis wlan. A da tvoj uredjaj povezes tako sto ces drzati wps
I nije ni cudo sto to nema u upustvu
IMG_2350.JPG

Hoće da sakrije SSID, da ga ne "broadcast"-uje ruter, nego da bi se konektovao na signal takav WiFi signal sa mobilnim moraš da znaš i da ručno da unosiš "ime WiFi konekcije".

Vrh Dno