Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Tu kamatu uzmu bez obzira da li doslo do iskljucenja. Dovoljno je dan-dva da zakasnis oni kamatu obracunaju, samo to ne rade svaki mesec, mego skupljaju, pa onda 1-2 godisnje obracunaju.
 
Sta je stavka "Naplata u ime i za racun drugog"? 88 rsd u ovomesecnom BOX4 racunu, mislim da ranije nikad nisam video.
 
Posle skoro 9 godina, odlucio sam da se prebacim na A1, na intarifu, 300 minuta i 10GB za 1000 dinara su mi trenutno taman, plus nema ugovorne obaveze. Poslednje 3 godine sam bio na prepaid-u, jer su postpaid paketi svake godine bili znatno skuplji. Nisam neki preterani korisnik telefon i paket od nekih 1000 dinara je savrsen za mene. U aprilu su mi nudili sa nekog privatnog broja, nekakvu moravu za 1099 dinara, sto sam odmah odbio. Prosle nedelje sam podneo zahtev za prelazak u A1 i jutros su me zvali iz MTS(064733) sa ponudom za Omoriku 3 za 999 dinara na dve godine. Ponuda je bila fer i korektna, ali sam je odbio, jer hocu da proba kakva je A1 mreza. Ako budem nezadovoljan, kontam da cu za par meseci, kao "novi" korisnik dobiti slicne pogodnosti.
 
I meni je stigla zatezne kamata od 1 din, uložio sam prigovor na račun, jer sve račune od 2008 godine plaćam uvek dva-tri dana pre 20og u mesecu. Jednom su mi isto obračunali zateznu kamatu 0,39 din, uložio prigovor i ispravljen račun. Nije stvar u iznosu, stvar je u principu, ne želim da me potkradaju jednu paru, jer tako puta 5 miliona korisnika, ispadne to lepa cifra.
 
Ja večito kasnim sa računima, često čekam da stigne sledeći, a dešavalo mi se i isključenje odlaznih poziva nekoliko puta. Ponovno uključenje sam mogao da progutam, ali ovo ne. Sad sam prešao na e-račun, potrudiću se da plaćam do 20-og pa ću da vidim da li će biti bilo kakvih kamata i dalje. Poštari su račune znali da donose i nakon 15-og u mesecu pa uvek budem u fazonu "ma nema žurbe, stiglo juče, ima vremena", kad ono moša. Namazani su.
 
@daniiL
Intatarifa bez UO je 1499, sa UO 999 dinara. Uzmeš pripejd moćan plan za 600 dinara 500 minuta i 9gb. Ja koristim Intarifu za 500 dinara, jel sam isprobavao karticu i naravno potpisao UO za 499 kad su ponudili. Ne moraš odmah da se zaleces i potpisujes UO. :)
 
Zdravo svima,
Prelazim iz A1 u MTS. Razlog je taj što je moja firma potpisala ugovor sa MTS-om i ponuda je prilično dobra.
Ugovor u A1 mi ističe 16. juna (za 9 dana).

Moje pitanje je sledeće:
Kada da odem u MTS i tražim prelazak kod njih, a da platim što manje, odnosno da ne predjem u naredni obračunski period u A1? Ja cenim da bih mogao sad nekad da odem i dok mi oni usvoje zahtev približiće se 16. jun. Takođe, preneo bih i dva pre paid broja iz A1 u MTS. Da li to fercera brzo?

Hvala unapred :)
 
Zdravo svima,
Prelazim iz A1 u MTS. Razlog je taj što je moja firma potpisala ugovor sa MTS-om i ponuda je prilično dobra.
Ugovor u A1 mi ističe 16. juna (za 9 dana).

Moje pitanje je sledeće:
Kada da odem u MTS i tražim prelazak kod njih, a da platim što manje, odnosno da ne predjem u naredni obračunski period u A1? Ja cenim da bih mogao sad nekad da odem i dok mi oni usvoje zahtev približiće se 16. jun. Takođe, preneo bih i dva pre paid broja iz A1 u MTS. Da li to fercera brzo?

Hvala unapred :)
Podnesi zahtev 17.juna, u svakom drugom slucaju ce te odbiti jer ti nije istekao ugovor(prepaid brojeve mozes odmah).
 
Svaki operator naplati broj dana provedenih u mrezi do prelaska u novu, a ne ceo mesec :)
 
Hvala!
Da li će mi A1 naplatiti još jedan mesec jer je krenuo novi obračunski period?
Naplatice ti shodno danu koriscenja u tom mesecu. Podnesi zahtev ranije u toku dana da bi ti i njega racunali, vidim da je 17. jun petak(otidji tad prepodne u mts), znaj da se vikend ne racuna tako da bolje da ustedis jedan dan.
 
Narode,da li vam se desava u zadnjih par dana,ucestalo prekidanje veze prilikom razgovora,malo malo pa se veza prekine.
 
Питање - Када се планира гашење старих тарифа, ја сам разумео да је од 1.6?

mts Stefan
Migracija korisnika sa starih tarifa bez ugovorne obaveze na nove je izvršena 06.06.2022. godine
 
Ako podnesem zahtev za prenos broja u drugu mrezu, da li ce me zvati da to odobrim ili ce samo da ga prenesu?
 
Moraš da potpišeš zahtev za prenos pa onda ulaziš u proceduru
 
Ništa ne radiš. Možda te zovu za neku ponudu ali se meni to nije dešavalo.
Jednog dana nemaš signal. Ubaciš tu drugu karticu, gde si prešao, i to je to.
 
Da, to sam vec uradio, zanima me kako ide dalje.
Postoji dobra šansa da te zovu pa ako se dogovoris dogovorio si se, drugara su zvali samo sto mu je istekao ugovor bwz zahteva za prenos pa iz tog verujem da će te zvati. Svakako ce ti na staroj kartici javiti smsom kad ce biti realizovan tako da možeš ili uveče pred spavanje da ubacis novu karticu ili ujutru kad ustanes...
 
zvali su i mene bez zahteva ali to sto nude je stvarno smesno.
Ako ne ponude nista nije mi zao da ih napustim.
 
Pošto je mts aplikacija izgleda jedina koja ne prikazuje stanje računa, da li se oni to prave blesavi ukoliko se račun preplati...npr. kod popunjavanja uplatnice, kad se zaokruži na prvu sledeću decimalu? Da li vaćare na toj sići pitam se.
 
Bilo je diskusije u vezi toga,navodno imaju neki novi sistem koji ne prepoznaje avansne uplate, pa moraju ručno to da knjiže. Dakle najbolje je uplatiti tačan iznos, jer za pretplatu računa treba pisati mejl i slati dokaze. Dok se npr kod epsa i info stana vidi avansna uplata automatski.
 
Koje opravdanje, nemaju sistem, prejako.
Mislim da kod svih bukvalno sve to šljaka kako i treba da šljaka...SBB plaćam avansno, bio sam u Orionu pre sto godina - sve normalno, matori je u A1 pa vidim da je i tu sve ok, za Infostan npr. nisam znao, a struja je naravno opšte poznata i nekako logična zbog blanko uplatnica.
Ma cimaću ih, neće me mrzeti. Baš sam kivan na njih tog zbog pilićarenja od prošli put i zatezne kamate.
 
Meni su sada stavili zateznu kamatu 1 din, a pre godinu dana 0,37 din. Uložio sam prigovor na račun i ispravljen je, nadam se da će i ovaj biti. Jer od 2008. koliko sam kod njih, nisam dan jedan zakasnio sa plaćanjem, uvek platim dva-tri dana ranije.
 
Prebacio sam danas prepaid broj iz A1 u MTS. Nisam ni pogledao ugovor i sad vidim da sam dobio neku cenu od 1049 dinara.
Otkud sad pa to? Verovatno tako treba ali sam iznenadjen. Hoću li platiti tih 1049 dinara i kada?Capture.JPG
 
Vrh Dno