Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ističe mi ugovor za dve nedelje - mobilni (bez telefona). Plaćam 1.300,00 din. neku omoriku, ne mogu da se setim koju. Šta daju ovih dana u toj cenovnoj klasi, može i malo skuplje sa ugovorom na dve godine ? Pitam informativno, jer sam na oko 90% da pređem u Yattel.

Jedino mi Zmajček izgleda kao koliko-toliko pristojna opcija, 15GB interneta i po 10GB za Instagram i TikTok, uz 250min i 250SMS za 1200 dinara.

Omorika je sramota, 3GB za 1600 dinara, pa za iste pare Yettel daje 48GB u prvoj godini a 12GB u drugoj, plus 3 besplatne aplikacije.

MTS nije ponudio nijednu letnju promociju pa su ga prešišali Yettel sa 4x više neta i Vip sa neograničenim internetom u NEO tarifama.

Ističe mi ugovor za dve nedelje - mobilni (bez telefona). Plaćam 1.300,00 din. neku omoriku, ne mogu da se setim koju. Šta daju ovih dana u toj cenovnoj klasi, može i malo skuplje sa ugovorom na dve godine ? Pitam informativno, jer sam na oko 90% da pređem u Yattel.

Za te pare uzmes u Yettelu Total 5 paket i imaces 4x vise interneta na godinu dana i cena ce ti biti 1175 dinara sa 50% popusta, stim da mozes da izabere dve app po izboru gde nema pogovoora trebao ti HBO Max ili ne se uzima jer stvarno je bogata ponuda sta nude i kao drugu to je vec opciono ja sam izabrao Instagram, i za svaku od tih app imas posebno po 10 gb ako gledas sa telefona ako HBO Max gledas sa destopa ili android tv onda ti nista ne skida protok. Za 1525 dinar imas vec Total 12 sa 48 gb, ove cene sto pisem su cene sa uracunatim e racunom da ti stize na email ako neces tako racunaj po 50 dinara skuplje. I u Total 12 paketu imas 3 app po slobodnom izboru da aktiviras.

Ono sto mozda mogu da ti iz MTS-a ponude kada te budu zvali je kontra ponuda, da dobijes sve to sto bi sada dobio u Yettelu za nesto nizu cenu ali racunaj na to da ce ti ponude sigurno Omoriku 8 i sve app za dzabe sa neogranicenim interentom e sada sve zavisi koliko ce ti ponude gb pored svega ovoga i po kojoj ceni. Ali takvu ponudu mozes da dobijes tek kada zatrazis prenos broj u drugu mrezu.

Tako ću i da uradim. Total 5 ili Total 12. Mislio sam da možda opet daju neki mesec bespaltno ?

Mozda daju ali to uglavno ponude kada ti zoves za obnovu ugovora pa kroz dogovor daju 1-3 meseca gratis a u poslednje vreme ni to nego za obnovu na 2 godine daju mesec dana na 50% popusta.

Toliko su meni nudili za obnovu a ti eto pozovi call centar i kazi da ti ugovor istice i da bi hteo da ga obnovis koje ti nude pogodnosti, cisto da znas na cemu si.

Te na centrali nemaju dozvolu za pregovaranje nego nude ono sto im je receno da kazu, osoba koje sme i moze da pregovara ce te pozove tek kada im se u sistemu pojavi tvoje ime i zahtev za prenos broja.

Te na centrali nemaju dozvolu za pregovaranje nego nude ono sto im je receno da kazu, osoba koje sme i moze da pregovara ce te pozove tek kada im se u sistemu pojavi tvoje ime i zahtev za prenos broja.

Pošto mi ugovor ističe 17.07.2022 otićiću za par dana u Yatel da mi prenesu broj. jedan kolega sa foruma mi reče da odem u Yettel i podnesem zahtev za prelazak na PRIPAID obavezno. Da instaliram njihovu aplikaciju u kojoj će mi se posle par dana pojaviti opcija prelaska na postpaid uz popust od 50%. Tada treba da prihvatim ponudu i odem u poslovnicu da potišem ugovor.

Ja se iskreno nadam da će mu ponuditi neku krštenu varijantu, trenutno je ovo što nude na sajtu čista bruka u odnosu na konkurenciju.

Da ne spominjem onih 25GB "promocije".. Alo bre, pa Yettel nudi 4 odnosno 2 puta više interneta za prvih 12 meseci, A1 daje NEOGRANIČENO prvih 12 meseci a ti kao daješ 25GB koji traju 30 DANA, pa to nije promocija nego uvreda.

Pošto mi ugovor ističe 17.07.2022 otićiću za par dana u Yatel da mi prenesu broj. jedan kolega sa foruma mi reče da odem u Yettel i podnesem zahtev za prelazak na PRIPAID obavezno. Da instaliram njihovu aplikaciju u kojoj će mi se posle par dana pojaviti opcija prelaska na postpaid uz popust od 50%. Tada treba da prihvatim ponudu i odem u poslovnicu da potišem ugovor.
Nejde to bas tako brzo bar u mom slucaju, kada potpises odobrenje zahteva za prenos broja iz mts-a u yettel je zavrseno za max 10 min ma ni toliko, e onda cekas da to vide iz mts-a u svom sistemu pa gledaj da prenos broja zapocnes u ponedeljak a ne ko ja u petak da bi me iz mts-a zvali u ponedeljak. Ako sve ide kako treba za 7 radnih dana bi bio prebacen. Mozda dan ranije ili par dana kasnije, ali ne gine ti jos 7-10 da ces da budes na mts-u.

Jel koristi neko kontrolu troskova 500, istekao ugovor u februaru, Nesto sad izmenjeni dodaci, pre imao 500din, za sve, i 1000 u mrezi, a sad ovako.
1656673319007.jpg

Verovatno su te u junu prebacili na sad aktuelan paket Kontrola troškova pošto si bez ugovorne obaveze. U skladu sa ovim obaveštenjem:

Otvori PDF tabelu migracije i na samom dnu obrati pažnju na koja ti je nova cena ako nastaviš korišćenje bez ugovorne obaveze :D :D 1.149 din.

Ja sam nakon migracije Morava 1 >> Morava 150 odlepršao na MTS prepaid. Pošto neću UO a ne pada mi na pamet da plaćaš 1.049 din za tu smejuriju koju nudi Morava 150.

Haha zmaj poskupeo opet za 200din. Sad je 1400 sa ugovorom, a pre mesec dana kada sam potpisao bio je 1199. :D A pre toga mi je bio 999.

Smece!

Jel koristi neko kontrolu troskova 500, istekao ugovor u februaru, Nesto sad izmenjeni dodaci, pre imao 500din, za sve, i 1000 u mrezi, a sad ovako.
Pogledajte prilog 348639

И мене су исто пребацили данас , или јуче, нисам обратио пажњу(КТ500 сам имао). Само да знаш да уколико већ данас решиш да се прешалташ на припејд свеједно ће ти наплатити 1149дин за текући месец, бар тако каже подршка. Сачекај дан-два пре почетка новог месеца и онда затражи припејд или шта већ планираш…

Haha zmaj poskupeo opet za 200din. Sad je 1400 sa ugovorom, a pre mesec dana kada sam potpisao bio je 1199. :D A pre toga mi je bio 999.

Smece!
Potpisao sam za 1200 pre neki dan. Sa ovom cenom IN tarifa u A1 je resenje. Ps: na ove cene ide jos net limit 150 din... Znaci po novom zmaj i net limit 1550,sto je mnogo mnogo je....
Meni ispada 1350,to mi je gornja granica i imam 15gb i 10gb za insta i tiktok(koji mi ne treba), pa me mrzelo da se cimam...

Da li je neko skoro primetio da su mu ukinuli 100GB za prenos broja? Koliko se sećam kada sam prebacivao broj trebalo je da imam godinu dana dodatnih 100GB jer sam uzeo Omoriku 3, a za ostale omorike je bilo 2 godine. Ugovor sam prebacio novembra i sad vidim da ih više nema u paketu

Potpisao sam za 1200 pre neki dan. Sa ovom cenom IN tarifa u A1 je resenje. Ps: na ove cene ide jos net limit 150 din... Znaci po novom zmaj i net limit 1550,sto je mnogo mnogo je....
Meni ispada 1350,to mi je gornja granica i imam 15gb i 10gb za insta i tiktok(koji mi ne treba), pa me mrzelo da se cimam...
A1 je valjda do juče davao Intarifu bez UO za 999 din, e sad da li se promocija završila ili ne to ne znam, možda su produžili. Inače je cena bez UO 1500 dinara.

Prosto je neverovatna debilnost rukovodstva Telekoma. Evo usporedbe tarifa (cene uz UO)

• A1 Intarifa: 10GB, Net za čet, neograničeni SMS i 300 min za 999 dinara
  • Yettel GoData+: 15GB, 2 besplatne aplikacije, neograničeni SMS i 400 min za 1125 dinara
  • MTS Zmaj: 15GB, po 10GB za YT i TikTok. 250 SMS i 250 min za 1550 dinara (uz NetLimit)

Ima i Globatel Freepaid, 8GB i neograničeni SMS/pozivi za 1000 dinara

MTS je očigledno potpuno nezainteresovan da unapredi svoje poslovanje i da sa ponudom bude konkurentan drugim operaterima. Zaista bruka i sramota.

Sitan pomak se desio mts-u, proradio i njima sistem za avansne uplate.

A1 je valjda do juče davao Intarifu bez UO za 999 din, e sad da li se promocija završila ili ne to ne znam, možda su produžili. Inače je cena bez UO 1500 dinara.

Prosto je neverovatna debilnost rukovodstva Telekoma. Evo usporedbe tarifa (cene uz UO)

• A1 Intarifa: 10GB, Net za čet, neograničeni SMS i 300 min za 999 dinara
  • Yettel GoData+: 15GB, 2 besplatne aplikacije, neograničeni SMS i 400 min za 1125 dinara
  • MTS Zmaj: 15GB, po 10GB za YT i TikTok. 250 SMS i 250 min za 1550 dinara (uz NetLimit)

Ima i Globatel Freepaid, 8GB i neograničeni SMS/pozivi za 1000 dinara

MTS je očigledno potpuno nezainteresovan da unapredi svoje poslovanje i da sa ponudom bude konkurentan drugim operaterima. Zaista bruka i sramota.
Ima i A1 Moćni prepaid plan:
  • 9GB + 10GB za FB, Messenger, WA, Viber + 10GB za Instagram, 500min ili sms ka svima + paralelno neogranični minuti u mreži za 900 dinara (*600din)
  • 18GB + 10GB za FB, Messenger, WA, Viber + 10GB za Instagram, 1000min ili sms ka svima + paralelno neogranični minuti u mreži za 1300 dinara (*1000din)
* prvih 6 meseci povlašćena cena uz prenos broja.

Da pokaze kakvo je njesra MTS. :D

U čemu je poenta pisanja na ovoj temi šta to nudi i ima A1?
Jer se upoređivanjem svih ponuda svih operatera jasno može videti koliko je MTS nezainteresovan da se bori da dobije nove i zadrži stare korisnike. Što je posebno loše imajući u vidu da je, za razliku od drugih, Telekom državna firma, pa sve konsekvence takvog ponašanja rukovodstva snosimo svi mi.

Jer se upoređivanjem svih ponuda svih operatera jasno može videti koliko je MTS nezainteresovan da se bori da dobije nove i zadrži stare korisnike. Što je posebno loše imajući u vidu da je, za razliku od drugih, Telekom državna firma, pa sve konsekvence takvog ponašanja rukovodstva snosimo svi mi.
Neću da ih branim, ali možda se jednostavno ne ide na silovanje mreže do tačke gde postaje neupotrebljiva, kao što je slučaj sa A1 i u poslednje vreme sa Yettelom

Kod mene je od pre mesec dana A1 najbolja, najbrza mreza, ima najbolji i 3G i 4G signal, najvece brzine i 2G konacno radi normalno. Dodaju jos 2 nove BS kod mene u kraju i za razliku od Yettel-a koji dodaje samo GSM 900, WCDMA 900 i LTE 800, A1 dodaje 4CA stanice.

A1 je jedva radio ovde, imali su samo LTE 800 i GSM 900, sad imaju ceo spektar i mreza bukvalno razbija, samo sto je BS fizicki daleko, pa je signal nesto slabiji, ali ozbiljno je unapredjena mreza.

Yettel za internet sad grca na jednoj LTE 800 stanici, ali grade ljudi novu.

mts, cuti i "smrdi", pre 10 godina su urnisali mrezu okrenuli sektore u neka brda, a suprotno od naseljenih mesta, imaju ubedljivo najgori GSM, los 3G i relativno upotrebljiv 4G sa 2CA stanicom ali sa slabijim signalom i od A1 i od Yettel.

A1 skuplja korisnike ali i ulaze u mrezu, yettel takodje gradi mrezu, a Telekom ako je u krizi, ne znam da li ce moci da ih stigne... Mozda je cilj da rasterete mrezu, ali to onda znaci da ce i prihodi pasti od mobilne telefonije...

mts, cuti i "smrdi", pre 10 godina su urnisali mrezu okrenuli sektore u neka brda, a suprotno od naseljenih mesta, imaju ubedljivo najgori GSM, los 3G i relativno upotrebljiv 4G sa 2CA stanicom ali sa slabijim signalom i od A1 i od Yettel.
Ovo si odlično primetio, upravo zbog tih brda meni je mts primarna kartica. Na većini takvih lokacija, da se ogradim, koje sam posetio, jedino mts bude funkcionalan, dok ostale mreže ne postoje. Za naseljena mesta lako je snaći se..

Da li se isplati vise pozvati 0800/100-100 ili 064789 i pitati sta imaju konkretno od ponuda? Trenutno mi je 1400 dinara sa Omorikom 1, a ugovor mi istice u Avgustu.

Da li se isplati vise pozvati 0800/100-100 ili 064789 i pitati sta imaju konkretno od ponuda? Trenutno mi je 1400 dinara sa Omorikom 1, a ugovor mi istice u Avgustu.
Isto ti je koji god broj zvao, moraš tražiti da te kontaktira služba za brigu o korisnicima, ili tako nešto, sa posebnom ponudom.
Mislim da za za omoriku 3 (bivša omorika 1) na taj način možeš dobiti u najboljem slučaju po 1199 din, dok uz zahtev za prenos u drugu mrežu možeš dobiti i nižu cenu i više interneta.

Kod mene je od pre mesec dana A1 najbolja, najbrza mreza, ima najbolji i 3G i 4G signal, najvece brzine i 2G konacno radi normalno. Dodaju jos 2 nove BS kod mene u kraju i za razliku od Yettel-a koji dodaje samo GSM 900, WCDMA 900 i LTE 800, A1 dodaje 4CA stanice.

A1 je jedva radio ovde, imali su samo LTE 800 i GSM 900, sad imaju ceo spektar i mreza bukvalno razbija, samo sto je BS fizicki daleko, pa je signal nesto slabiji, ali ozbiljno je unapredjena mreza.

Yettel za internet sad grca na jednoj LTE 800 stanici, ali grade ljudi novu.

A1 skuplja korisnike ali i ulaze u mrezu, yettel takodje gradi mrezu, a Telekom ako je u krizi, ne znam da li ce moci da ih stigne... Mozda je cilj da rasterete mrezu, ali to onda znaci da ce i prihodi pasti od mobilne telefonije...
Ja ovo mogu takođe da potvrdim za A1, sa tim da i mt:s (barem u mom delu grada) ne zaostaje puno. A1 radi u 4CA modu (na BS na kojoj sam nakačen izvukao sam 300/75 mbit/s max) , a mt:s u 3CA modu (max 150/50 mbit izvukao).

Signal nemam "najbolji" ali i sa 2 crtice (koje nemaju nikakve presudne uloge u kvalitetu mreže jer je signal u granicama dozvoljenog) telefon bolje radi nego na mnogim mestima gde je signal "pun".

E sad, to ima svoju manu a ona se ogleda u ekstremnoj potrošnji baterije na telefonu :-D

Ali zato 3G kod A1 ne radi nikako (više sam nedostupan nego dostupan na njemu).

Poglavice, u poslednjih mesec dana mt:s se pomerio iz mrtve tačke, počeo je da sluša potrebe korisnika pa su odjednom neke lokacije (crne rupe) postale pokrivene :-D . Ostaje da vidimo kako će to u praksi za naredna unapređenja da se pokaže.

Mi smo i preko mesne zajednice (više mesnih zajednica) pisali dopis mts-u po pitanju mobilne mreže pre oko godinu dana i rekli su: to vam je što vam je.

Yettel pravi novu BS na kilometar od mene, A1 sa druge strane na 3km od mene (ova sad što je na brdu je 7km daleko), a A1 će se useliti na yettel stub, pa će biti A1 i Yettel na ~1km i sa druge strane na ~3km, a mts će jedini ostati na tom brdu na ~7km, ali sa potpuno "raštelovanim" sekrorima... Imaš ovde u kotlini istočno od grada 3-5000 ljudi koji se kače na tu BS jer su ostale zaklonjene što zgradama, što terenom što proizvodnim halama i mts je jedini koji godinama ništa ne radi...

Krenu u planiranje BS i na tome se završi.

Inace imaju bagove na sistemu izgleda.Broj prebacen u maju sa postpaid na prepaid stigao mi danas sms.Vas racun za jun je 0.00 RSD a ugovor je raskinut
Pozdrav

Inace imaju bagove na sistemu izgleda.Broj prebacen u maju sa postpaid na prepaid stigao mi danas sms.Vas racun za jun je 0.00 RSD a ugovor je raskinut
Pozdrav
Isto se i meni desilo.

Nazad
Vrh Dno