Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

mts prilično toleriše. Čak možda i 30 dana, znam da 20 sigurno tolerišu. Naravno, sve vreme ide kamata.

^ Ranijih godina tamo negde oko 2015 su za mobilnu liniju dozvoljavali do 60 dana pre nego sto iskljuce, dok je za Box pakete bilo do 90 dana. Ne znam da li su menjali nesto skoro, ali rekao bih da je slicno.

Meni rekli da kao nov korisnik ne mogu da uzmem odmah telefon i paket. Prvo da imam 6 meseci redovno plaćene račune, pa onda mogu i telefon.

Poz drustvo
Posto mi ugovor u mts-u istice u utorak, ako odem u ponedeljak u yettel da prebacim broj na pripaid da li posle moram da odem i do mts-a da zakljucim ugovor?

Poz drustvo
Posto mi ugovor u mts-u istice u utorak, ako odem u ponedeljak u yettel da prebacim broj na pripaid da li posle moram da odem i do mts-a da zakljucim ugovor?
Kako misliš da, ako ti u utorak ističe ugovor, odeš u ponedeljak odeš da prebaciš broj? Valjda mora prvo da ti istekne ugovor da bi mogao da promeniš operatera.
Takođe, ako prebacuješ broj u drugu mrežu, nemaš ništa sa starim operaterom, sve ti završava novi

• ako nisi platio majski račun mts-u, plati ga sutra
  • u sredu idi u yettel i podnesi zahtev za prelazak na prepaid
  • u mts nemaš šta da ideš, onog dana kad se prebaci broj, u mts-u nemaš ništa osim da obavezno platiš račun za jun mesec naj kasnije do 15. jula - ni dan kasnije, jer su posledice da ti yettel ugasi sav odlazni saobraćaj (i pozive i internet i sve), sve dok od mts-a ne dobiju potvrdu da si platio račun za jun mesec - a to može da potraje par dana.

Koliko vremena je potrebno MTS-u da aktivira roaming dodatak na Postpaid paketu?

Evo prošlo 6h, i dalje stoji da je paket u obradi.
Na Yettelu potvrda o aktivaciji stiže za nekoliko sekundi.

Pitao sam mts nude li kakve pogodnosti za prelazak iz druge mreze. Slican odgovor i u yettelu. Bice dobar i a1 Screenshot_20230619-052956.png

Meni su pre neki dan nudili Moravu 6 meseci po dinar i 100gb u toku UO, za druge tarife nista, jer o njima nismo ni pricali, bila je opcija Morava ili KT...

Pitao sam mts nude li kakve pogodnosti za prelazak iz druge mreze. Slican odgovor i u yettelu. Bice dobar i a1 Pogledajte prilog 393754
A1 je odličan samo da nisi u zoni bez signala kao i kod svake druge mreže.
A inače probaj zvati za mts agenta sto nude optiku. Da li može nešto.
A za yettel isključivo da predjes na prepaid i da ti posle tri dana iskoči u aplikaciji da predjes na postpaid uz 50 posto popusta

Koliko vremena je potrebno MTS-u da aktivira roaming dodatak na Postpaid paketu?

Evo prošlo 6h, i dalje stoji da je paket u obradi.
Na Yettelu potvrda o aktivaciji stiže za nekoliko sekundi.
Ja juče popodne aktivirao roming dodatak na službenom broju preko kratkog koda. Povratna poruka stigla posle pola sata...
Svakako dok ti ne stigne poruka da je dodatak aktiviran, ne uključuj data prenos.

@Ketridž: Mani taj sistem nuđenja :)
Ili imaj strpljenja i zovi preko 0800... ili bolje sa nekog mts broja zovi 064 733 i traži da te prebace na mts express zbog prelaza kog njih u mrežu.
Nude inače 6 meseci po dinar za omorike, nešto net-a, besplatno za društvene mreže... Otprilike oko 1400 dinara u proseku za najjeftiniju omoriku, oko 1600 za onu srednju.
Možda može i više. ali ne znam pošto je ostavila klnice u Yettelu. Ovo je bilo samo na prvo zvanje i raspitivanje pre podnošenja zahteva.
Podnet je zahtev za prelaz sa Yettela na MTS i onda se naravno otvorile mogućnosti :)
U Yettelu je dobila 50%, neki net takođe... Ne znam, ne korsitim Yettel, Uglavnom neka dva Total paketa.

@PJ

Zvanično do 24 sata, u praksi različito, bilo je čekanja nekoliko sati, često je do sat vremena, a kad su razvlačili, zvao sam kontakt centar i tražio da pošalju kolegama urgenciju da bi aktivirali. Kod njih je to kao kvantna fizika i poučen tim iskustvom redovno aktiviram bar dan unapred 😃

Uključili su u nekom trenutku u toku noći i nisu poslali poruku, već je jutros bilo vidljivo u aplikaciji.

Nemoj se sekirati meni su znali poslati poruku da nije aktiviran zahtev i da se ne vidi u aplikaciji. A ni naplata se ne vidi do sledećeg računa... Tako da zna biti veselo sa njima....

Proveri se i u njihovoj aplikaciji pošto se pojavi Roaming internet kao poseban deo.

Proveri se i u njihovoj aplikaciji pošto se pojavi Roaming internet kao poseban deo.
Sad mozda da ali ranije za mtel dodatak ništa. Doslovno ideš i proveravs kredit prvi dan...
Doduše ni na mtelu se ne vidi... Ali tamo barem skine kredit pa znas da je aktivan. Verovatno i na mts prepaidu... Ali postpaid em imas račun... Em ništa zivo ne vidi se... Ali ajde barem dodaci rade taj dan plus 3/10/15/30 dana u zavisnosti jel mts ili mtel kartica...
Za "normalan" roaming se nadam da je bolje urađeno

Da li neko iz Novog Sada ima problema sa mrezom danas?
Mene bas zeza uspostavljanje poziva...

Ja imam problema u Zrenjaninu.

Ako je telefon isključen ili na plane modu kada neko pošalje SMS, šta se dešava sa porukom kad se telefon ponovo aktivira?

Treba im pisati, bombardovati sa zalbama....pogotovo sto je ovo ucestalo, prosli put bilo ako se dobro secam 11.05. i nije to bio prvi put.

Takodje ni mojmts im ne radi.

Ako je telefon isključen ili na plane modu kada neko pošalje SMS, šta se dešava sa porukom kad se telefon ponovo aktivira?
Stići će ti ta SMS poruka čim se uključi telefon tj. isključi airplane mod (odnosno kada se telefon "okači" na mrežu).

Nije mi stizalo, zato i pitam. Stigne samo za propušten poziv. D nije do podešavanja sms app?

Meni je danas zakucala mreza (Beograd), restart je resio problem, samo nisam siguran da li je do mreze ili do telefona 😄

Obaveštavamo Vas da smo vršili ispitivanja na sistemu u cilju poboljšanja performansi i unapređenja usluga.

S obzirom na to da su radovi završeni, potrebno je da isključite/uključite aparat i pokušate da koristite usluge.

U slučaju da nakon restarta telefona imate problem u korišćenju, zamolićemo da nam dostavite broj telefona na kome postoji problem u korišćenju, lokaciju na kojoj postoji problem, datum i vreme poziva sa informacijom koju dobijate prilikom pokušaja pozivanja.

Srdačan pozdrav

Potrebna mi je brza pomoc. Kupljen je Evropa net 1.5gb internet dodatak za koriscenje u Hrvatskoj. U moj mts se vidi da je dodatak aktivan, ali na telefonu nema interneta. Izabrana mreza je HT (4G), a to je valjda Hrvatski telekom.

Kako naterati net da radi?

Nazad
Vrh Dno