Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Potrebna mi je brza pomoc. Kupljen je Evropa net 1.5gb internet dodatak za koriscenje u Hrvatskoj. U moj mts se vidi da je dodatak aktivan, ali na telefonu nema interneta. Izabrana mreza je HT (4G), a to je valjda Hrvatski telekom.

Kako naterati net da radi?
Proveri obavezno jel to ok mreža za taj paket.
Roaming data upaljen.
I da možda proba na 3G da vidi da li radi.

P.S. sad vidim da su i A1 i Telemah isto podrzani i sve tri mreže podrzavaju LTE.
Tako da bi trebalo da radi (osim da nema bag) ja imam neku Motorolu sa bagovima. Gde je jedan od bagova da data roaming u stvari ne pali roaming. Na svim opcijama je isključen net u roamingu...

Poslednja izmena:
Da prenesem jedno iskustvo, sa pfebacivanka iz Yettela na MTS,nogi smp ovde prozivali mts kako se otvore kad podneses zahtev za prenos broja... Samo da kazem da i Yattel ima istu praksu, al su smorili vise podneo zahtev, cekam da prebace broj, posle 7 dana zovu, klinac se ne javlja na te nepoznate brojeve, oni posalju sms da su zvali zbog ponude, ja ih okrenem kaze da me jednostavno ne zanimaju njihove ponude i da ubrzaju prenos, kaze bice za dan-dva... Opet zovu 3 dan,mozemo da vam ponudimo dodatne gb, rekoh ne zanimaju me, trebaju mi minuti van Yattela jer dete koristi broj, a svi smo u mts-u, mozemo da vam ponudimo neogranicene razgovore nesto tipa 1100-1200 din, hvala ne zanima me, skupo, imam to za 800 din, molim vas ubrzajte prenos... Sve u svemu odugovlace, smaraju nikako da odrade prenos....

Da prenesem jedno iskustvo, sa pfebacivanka iz Yettela na MTS,nogi smp ovde prozivali mts kako se otvore kad podneses zahtev za prenos broja... Samo da kazem da i Yattel ima istu praksu, al su smorili vise podneo zahtev, cekam da prebace broj, posle 7 dana zovu, klinac se ne javlja na te nepoznate brojeve, oni posalju sms da su zvali zbog ponude, ja ih okrenem kaze da me jednostavno ne zanimaju njihove ponude i da ubrzaju prenos, kaze bice za dan-dva... Opet zovu 3 dan,mozemo da vam ponudimo dodatne gb, rekoh ne zanimaju me, trebaju mi minuti van Yattela jer dete koristi broj, a svi smo u mts-u, mozemo da vam ponudimo neogranicene razgovore nesto tipa 1100-1200 din, hvala ne zanima me, skupo, imam to za 800 din, molim vas ubrzajte prenos... Sve u svemu odugovlace, smaraju nikako da odrade prenos....
Gde imaju neograničeni razgovorii za 800 din? Mene interesuje za klince to im treba

Nisu bas neograniceni, al za mts jesu, odnosno u mrezi... Kontrola troskova + 100gb iz Boxa-a za klince mislim najbolja opcija, i kad potrosi bonus kredit moze da zove u mrezi, a svi smo u mts-u, sem klinca, al nadam se da ce i on uskoro,ako se smiluju ovi iz yettela da ga puste. I danas im pisao, al izgleda boje se da cu im ostati duzan 250din za junski racun.

Ja sam podneo zahtev za prenos broja iz MTS-a u Globaltel,danas zvaali iz MTS-a i nude mi omoriku 12 po ceni od 1340rsd 2 godine,rekao sam im da cu razmisliti i da se cujemo sutra.dvoumim se izmedju globaltel freepaid-a po ceni od 1000 rsd neograniceno + 8gb neta i ova omorika 12.sta izabrati?

Globaltel će ti presesti sa uslugom i proklinjaćeš tih 340 din manje mesečno, ali s druge strane mts se nije baš pretrgao, jer su pre tri meseca davali tu omoriku za prosečnu cenu od oko 900 din mesečno na 2 godine

Prenesi svoj broj u mts mrežu i uživaj u 100 GB besplatnog interneta, a ako se odlučiš za Omoriku 50, čeka te:
  • Neograničene poruke i minuti
  • 50+20GB interneta
  • 8GB U Zoni 0
  • Iris GO 9 meseci besplatno
  • još sjajnih iznenađenja po nižoj ceni paketa od 1799 dinara tokom prvih 9 meseci ugovorne obaveze.

Zar MTS ne preuzima Globaltel?

Zdravo svima,
hteo sam mojima da uzmem postpaid 4G internet bez ugovorne obaveze za korišćenje mesec dana od 100 GB (letnja kuća). To je oko 2.200 RSD mesečno. Treba im mesec dana sada pa onda pauza mesec dana i možda još mesec dana u septembru.

Tri puta sam zvao kontakt centar da pitam da li postoji nešto sitnim slovima, tipa da moram da najavim ranije raskid, ili da postoji nekakvo izmišljeno minimalno vreme korišćenja, rekli svaki put - ne - može uvek da se raskine.

Znam da pre dve godine kada sam poslednji put raskidao postpaid ugovor bez ugovorne obaveze oni su zahtevali da napišu u sistemu da želim da raskinem ugovor i to isključivo u poslovnici, pa da čekam danima da me pozovu iz njihove službe da me pitaju zašto želim da raskinem ugovor, pa da im potvrdim da definitivno želim da raskinem, i tek onda mogu ponovo da odem u poslovnicu i da zaista raskinem. No tako je bilo pre više godina.

Juče sam bio u poslovnici i službenica mi je rekla da ugovor bez ugovorne obaveze se zaključuje na najkraći period od tri meseca. To je tako, uzmi ili ostavi.

Tri vezana meseca mi nije potrebno. Any hint?
Da li baš gledaju da to bude tri meseca od potpisivanja i ne može drugačije?
Ima li smisla da odem pre podne i da tražim šefa poslovnice i da pitam da li može drugačije ili je to samo gubljenje vremena?

Internet mi treba što pre, na lokaciji gde će biti moji testiran je MTS i VIP, na MTS računu već imam avans pa mi odgovara da koristim MTS. U vip-u postoji onaj vikend internet ali zahtevaju da se kupi MiFi koji košta skoro 5.000 RSD i ne treba mi, i mesec dana neograničenog interneta je skoro 4.000.

Telenor ima zanimljivu ponudu za posetioce gde daje 50 GB za 1.000 RSD. Međutim Telenor mreža nije testirana na lokaciji tako da otpada.

Svi su mnogo alavi i cene nisu bile ranije ovakve! Hvala! ☺️

Poslednja izmena:
P.S. da li na MTS mobilnom internetu postoji restrikcija određenih eon kanala? N1, Nova S, Sport klub i sl? Znam da to važi za Telekom Srbija IPTV i optiku.

Moji svaki kod svoje kuće (ne žive zajedno) imaju SBB i navikli su na to, ali u letnjoj kući imaju samo jedan Total TV (SBB) i tada je velika svađa oko kanala a u drugoj kući nema satelitske televizije već bi mogao da radi samo eon kao app ili iz brauzera - zato bi bilo jako poželjno da rade svi eon kanali kao što su radili prošle godine na VIP kućnom internetu (koji sada nemam i prodaje se isključivo uz ugovornu obavezu od dve godine).

Upravo probao, na tel. sa mts karticom, na mobilnom netu radi nova s, n1, sk...

Hvala najlepše! Nisam to očekivao jer znam da blokiraju Telekom Srbiju kao svog najvećeg konkurenta, puštaju VIP već više od šest godina. Jedino ne znam za vip za poslednjih godinu dana.

Da li mi je onda savet još da uzmem postpaid ugovor bez ugovorne obaveze MTS? Kod vip-a mora da se kupi uređaj i onda sve to ispadne mnogo skuplje.

Vidi meni EON u stanu kad se na wifi (Telekom) nakacim ima ogranicanje, ali kad koristin na telefonu (Telekom) nema ogranicenja...

Jesi mozda gledao prepaid varijante, mozda je povoljnije i nemas cimanja sa raskidanjem posle?

Owim, mogu da ti kažem moje iskustvo od doba Handy-a dok je postojao kao partnera MTS-a, da je i tad postojalo tih 3 mes min.koriscenja postpaid ugovora bez obaveze. Ali iskreno se ne sećam te najave raskida itd. Ja nisam imao tih situacija, verovatno zato ne mogu da se setim.

Vidi meni EON u stanu kad se na wifi (Telekom) nakacim ima ogranicanje, ali kad koristin na telefonu (Telekom) nema ogranicenja...

Jesi mozda gledao prepaid varijante, mozda je povoljnije i nemas cimanja sa raskidanjem posle?
Kupio sam MTS mobilni internet paket i svi eon kanali rade. Nisam verovao da hoće jer mi je MTS podrška rekla da ako im ne radi Telekom optika na eon-u i ne radi Telekom IPTV na eon-u onda neće ni mobilni internet. Cvrc!
Dobro sam naučio da kad podrška kaže jedno treba uraditi drugo.😀
Dosta mi je maločas pomogao kolega jutros kada je rekao da on ima MTS mobilni internet i da mu eon radi u potpunosti i mogu da potvrdim da je to tačno.
Barem za sada jer svesni smo da to može da se promeni.

Inače zvao sam SBB podršku kao njihov korisnik da pitam koju mrežu da koristim da bih gledao eon tamo gde nemaju svoju infrastrukturu i samo su izbegavali odgovor I ništa nisu hteli da mi kažu. Pitao sam ih od kolega njihovih sa kojom mrežom ima najviše šanse da radi i opet su izbegavali odgovor. Odmah sam tražio naprednu podršku i to je bio odgovor napredne podrške.

Spomenuo sam im da šest godina vip uredno prikazuje sve eon kanale ali su mi rekli da je i to promenjeno pre pola godine pa ni to ne mogu da garantuju. Drugim rečima nikakva korist od njih. Što me jako čudi jer sam očekivao da će mi oko toga najviše pomoći SBB napredna podrška.

Onda sam im rekao da imam surfer shark vpn plaćen i da ću lepo da ga koristim sa bilo kom mrežom, što njima ne ide u korist, bi to značilo da mogu da gledam sve njihove programe i da nikada nisam njihov korisnik.

Owim, mogu da ti kažem moje iskustvo od doba Handy-a dok je postojao kao partnera MTS-a, da je i tad postojalo tih 3 mes min.koriscenja postpaid ugovora bez obaveze. Ali iskreno se ne sećam te najave raskida itd. Ja nisam imao tih situacija, verovatno zato ne mogu da se setim.
Bio sam u poslovnici i vrlo detaljno sam pitao to oko raskida ugovora i žena mi je rekla da ugovor bez ugovorne obaveze mogu da raskinem bilo kada, da je potrebno 24sata da prođe od aktivacije kartice i da pozovem kontakt centar i da kažem da više nisam zainteresovan da koristim uslugu i onda će mi oni pozvati u nekom roku da mi ponude nešto, to je zapravo ta najava mesec dana ranije raskida, mogu ja i tri meseca da koristim ali je bitno da me pozovu i da ja odbijem sve što mi ponude i onda će mi reći da mogu da odem u poslovnicu i da raskinem ugovor i tu nema roka kada ću da uradim već jednostavno stoji da sam prošao taj korak i da mogu bilo kad to da učinim.

Takođe začujuće ljubazna službenica rekla mi je da posle mesec dana mogu da promenim status odnosno da pređem sa postpaid-a na prepaid što znači da ne gasim ugovor, ali više nemam nove obračune jer sam promenio status ugovora.

Pitao sam je da mi da to napismeno i rekla je da nema; juče u poslovnici zbog toga nisam sklopio ugovor u kontakt centru pričaju i jedno i drugo tako da bih najviše voleo da imam papir u rukama.

Najavu raskida pamtim još od pre godinu ili dve dana ali nije bila mesec dana unapred već je bilo samo dovoljno otići u poslovnicu i tražiti raskid i onda bi oni zvali iz službe za zadržavanje korisnika i ako ne nađemo zajednički jezik onda mi odobre raskid i mogu ponovo da odem u poslovnicu i raskinem ugovor. (Sada je dovoljno i telefonski najaviti raskid.

Zapravo ovde ključna stvar jer brkamo dve stvari: jedno je raskid ugovora a drugo je prelazak na prepaid. Ljubazna službenica nije rekla da zaista ne mogu da raskinem ugovor tri meseca ali slobodno mogu da pređem na pripejd i da to niko ne može da mi zabrani, i to mogu da uradim sutradan ako hoću.

Eto izgleda da smo ti mi rešili gro ove teme a kada budem za mesec dana ili više menjao status potvrdiću u temi kako je prošlo. 👍🏻😁

Može da bude problem jedino vremenski period za raskid kao što si i sam primetio.
To se inače pominje u ugovoru kao minimalno trajanje ugovorne obaveze. Bar je tako pisalo kada sklopiš ugovor na 24 meseci na primer. Ako nema te stavke, ili za tri meseca minimalnog važenja, što si spomenuo, onda možeš da raskineš prema onome što piše u delu za jednostrani raskid.
To šta ko kaže, nije baš merodavno... Imaš verovatno kod njih negde na sajtu ugovor.
Da sad ne tražim preko telefona.

U ugovoru piše sledeće: da je sastavni deo ugovora Opšti uslovi za pružanje usluga u javnoj mobilnoj mreži Telekoma Srbije kao i cenovnik. Ovi dokumenti su dostupni na sajtu i nisam ih gledao. U opštinu uslovima i u cenovniku sigurno ne piše koji su uslovi raskida.

"Zahtev za raskid odnosno otkaz ovog ugovora se podnosi u poslovnici ili poštom u pisanoj formi". To je sve što piše što sam dobio odštampano prilikom potpisivanja.
Drugim rečima nema nigde ništa o tome nego će oni na to da se pozivaju kao na internu proceduru! Mogu samo da probaju. Pre deset godina sam tako fino tužio Telekom i dobio dobru odštetu zbog lažnog oglašavanja i obmane korisnika i pokušaja iznude.

Znam da ranije nisu dozvoljavali da sa kratkog korišćenja ugovora bez ugovorne obaveze pređem na pripejd odnosno tražili su da barem tri meseca budem postpaid korisnik da bih mogao da pređem na pripejd. Juče mi je žena u poslovnici rekla da mogu da pređem na pripejd kad poželim što je velika novost ako je to istina.
Ranije sam uvek morao da raskinem ugovor odnosno trajno izgubim broj.
Ali tada nije bilo uslovljavanja sa tri meseca.

Još jednom ovo nigde ne piše već je reč o internim procedurama a to nema nikakvu pravnu važnost. Nego nemam više želje da se ćeram sa njima, želim da platim ono što koristim i da mi ništa ne uslovljavaju da moram da koristim tri meseca ili da je otkazni rok mesec dana i slično. Jer tu je slatka lova, a opet ne dovoljno velika da bi se bilo ko pobunio.

Ovde jedna ruka ne zna šta radi druga. Uzeo sam eksperimenta radi i sa četiri različita broja pozvao četiri puta korisnički servis i pitao potpuno istu stvar i dobio različite odgovore. Tako da biće šta će biti odnosno ako prođe prođe a ja se nikad nisam lako dao! 👍🏻😁

Poslednja izmena:
Nikad nije bio uslovljen prelaz na prepaid nako isteka minimalne ugovorne obaveze. Ona je jedina bitna, kada istekne idi gde hoćeš i radi šta hoćeš.
Bezveze sam uopšte i probao da razumem šta hoćeš uopšte bez da angažujem pravni savet 🙂
Piše ti sve tamo i mogao si da pročitaš umesto što nešto pokušavaš sebi da dokažeš. Pročitaj opšte uslove, nema dest strana, pročitao sam ih jednom kada je bilo problema, tako da znam da sve piše. Nisam pravnik, niti me zanima, ali na osnovu napisanog sam uvek rešavao uspešno bilo kakav spor sa njima bez nekog preteranog cimanja.
Znači ako nema navedeno trajanje minimalne ugovorne obaveze, radi šta hoćeš.

Poslednja izmena:
Upravo to i kažem, nigde nije navedeno minimalno trajanje ugovora bez UO u dokumentima.

Evo citiram iz tog ugovora za otkaz: " Отказ Уговора
4.1.Постпејд корисник има право на отказ Уговора у свако доба
достављањем Телекому Србија обавештења у писаној форми,
препорученом пошиљком са повратницом, са отказним роком од 30
(тридесет) дана, или доласком у пословницу (личним или лица које има
оверено овлашћење корисника) и потписивањем Захтева за отказ
Уговора најмање 30 (тридесет) дана унапред. У случају отказа Уговора,
постпејд корисник остаје обавезан на плаћање за услуге пружене у
периоду до раскида Уговора, a поред тога може имати и друге обавезе,
уколико је Уговор закључен на одређено време, у складу са чланом 6.
Општих услова.
4.2.Постпејд корисник поред наведеног има право и на раскид Уговора у
складу са чланом 17.2. Општих услова."

Samo ima da naznači 30 dana unapred i to je to...

"Samo ima da naznači 30 dana unapred i to je to..."

Upravo to i hvala ti što te nije mrzelo da citiraš. Znam za tih 30 dana. To ima i SBB.
Iz iskustva sa Telekomom to znači pozvati kontakt centar i i tražiti da pozovu iz službe za zadržavanje korisnika radi raskida ugovora, čim se oni jave i daju svoju ponudu i vi ne prestanete ni na šta i tražite raskid ugovora od tog trenutka praktično možete raskinuti ugovor. To može biti i pre 30 i posle 30 dana. Bitno je da se samo odradi ta procedura sa njihovom službom telefonom jer bez toga će vas vratiti iz poslovnice. Njima treba nekoliko dana da pozovu.
Jednom sam najavio raskida ugovora za 30 dana a raskinuo sam ugovor posle 90 dana, dakle bitno je samo da službenik u poslovnici ima zabeleženo da su me kontaktirali i da mi je dozvoljeno da raskinem ugovor.

(Ono što navodim je iskustvo od pre godinu i više dana, možda sada zaista treba sačekati da prođe tih 30 dana.)

Poslednja izmena:
Nemam iskustva sa raskidima još uvek, pa ne znam koliko traju 🙂 Čitam tu i tamo da ima različtih slučajeva ali ne vidim da su prekoračivali rok.
Ako nije jasno naznačeno minimalno trajanje onda ga ni nema.
Kod mene je u ugovoru za BOX odmah ispod prve tabele sa ličnim podacima:
"Zaključenjem Ugovora zasniva se pretplatnički odnos između Pretplatnika i Telekoma Srbija, na neodređeno vreme sa minimalnim periodom važenja 24 meseca Ugovora za korišćenje elektronskih telekomunikacionih usluga Telekoma Srbija (BOX paketi)"
Odmah posle je tabela za to na šta se odnosi ugovor.
Uglavnom svuda postoji otkazni rok, bar koliko je meni poznato.
Najbolje je da podneseš zahtev za raskid ugovora ako to želiš (nisi pod minimalnom obavezom trajanja i ne kači te tih 30 dana unapred), nema tu šta da se čeka. Ne razumem te stavove tipa "sada ću ja njima da zapretim malo...". Daj se malo spustite na zemlju i budite realni. Ako im je po dužnosti/moranju/zadrtosti_šefa/itd... pozvaće te i ponudiće, ali nije baš da nešto uopšte moraju.
Ti možeš da potegneš raskid kada god želiš, bez obzira da li ima minimalno trajanje ugovorne obaveze ili nema. Jedino je razlika da li podležeš penalima za raskid ili ne. Meni lično, da sam pružalac usluge bi odgovaralo da ti to odužim i naplatim koliko god mogu 🙂 Ali nema tu šta da se razmišlja, potpisao si i tako je kako si potpisao. Znači očekujem najgore, tj. maksimalno, sve brže od toga je odlično za mene lično.

Imam paket Biz Omorika 50, i u okviru paketa 2GB rominga, koristio sad u Rumuniji, sve radilo kako treba, međutim nigde ne mogu da vidim koliko sam potrošio, tj. koliko mi je ostalo roming neta do kraja meseca... Ili ja ne znam gde da gledam, tj. ne vidim? Biz portal, aplikacija, svejedno... Jedino da saberem potrošnju iz listinga 🙂

Imam paket Biz Omorika 50, i u okviru paketa 2GB rominga, koristio sad u Rumuniji, sve radilo kako treba, međutim nigde ne mogu da vidim koliko sam potrošio, tj. koliko mi je ostalo roming neta do kraja meseca... Ili ja ne znam gde da gledam, tj. ne vidim? Biz portal, aplikacija, svejedno... Jedino da saberem potrošnju iz listinga 🙂
Trebalo bi da se vidi kad se ukuca kratki kod (*797#). Ne znam iz kog razloga nije dodato u aplikaciju.

^ Tako je, vidi se kada se ukuca kratki kod, opcija 1 (Stanje računa), pa opcija 2 (Roming), hvala @gliga23 🙂

@e46glogi Hvala, neka proverava onda preko 797, mada ako je net neogranicen nema sta da proverava. Ali se prvo trose 10gb iz kvote zapadnog balkana.

Sad kad se zove 064733 za obnovu ugovora, nude kao ranije 1-3 meseca po dinar uz telefon. Ono ako je neko skoro zvao.

Nazad
Vrh Dno