Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda je operater neka budala

priliv novca je kada imas uplatu na racun,
a refund je vracanje svog novca na isti racun, ni jedna banka ne naplacuje proviziju na storno.

Ovo je ono u rangu toga da vam naplate proviziju kada uplacujete novac na svoj TR (neko je to vec pominjao)
tako da ovde sad vec dosta kruze neproverene informacije

***a ne znaju ni oni sve...u ovom momentu, a Milena je uvek davala dobre i kvalitetene odgovore kada god sam je zvao. Imala je MTS banka manu kada nisu dozvoljavali da se na račun uplate evri, bar meni nisu dozvoljavali na šalteru, već samo dinare!

Plaćao sam sada nekoliko računa e-bankingom, sve uredno radi bez greške, sem što sms stiže sa adrese "Posted", što je i normalna stvar.
Kada se podižu ervi, na šalteru nekadašnje MTS banke bilo je bez provizije, imam primer 50e, podižem 50. Verujem da je i sada tako? Msm to bi trebalo da bude bez provizije sasvim normalna stvar...?

ni jedna banka ne naplacuje proviziju na storno.
Mobi banka naplaćuje 1,5% za inostrani storno na karticu, a od oktobra će da počnu da naplaćuju 3%. Ranije je bilo besplatno, a to su uveli zato što neki sajtovi koriste storno kao način uplate, tako što izvrše povraćaj npr. 300€ iako si uplatio samo 1€, jer tehnički može da se pozove storno na arbitrarni iznos, pa su korisnici masovno koristili taj sistem primanja novca, uglavnom preko sajta CEX za kriptovalute. E sad ne znam da li je ovo u mts/PŠ isto to, ali eto da znate da je moguće.

Mobi banka naplaćuje 1,5% za inostrani storno na karticu, a od oktobra će da počnu da naplaćuju 3%. Sajtovi koriste storno kao način uplate, tako što izvrše povraćaj.
Zavisi od protokola i platforme tj. ako je standardni chargeback sa MasterCard/Visa Net, onda je uglavnom storno, ali MasterCard Send/Visa Direct tj. instant se mahom knjiži kao uplata odn. priliv. Za sada Sber i Mobi ovo naplaćuju po 1,5% - to je barem sigurno.

Од јуче нисам добио ниједну поруку о приливу/одливу картицом...

Biće zanimljivo testiranje ovog našeg Računa Plus narednih dana. "Ne zna se ko pije, ko plaća" fazon 😉. Džaba i telefonski pozivi i mail-ovi i Live Chat-ovi kada ni oni sami ne znaju sve informacije, tako da ćemo jednostavno da vidimo i utvrdimo narednih dana. Čak i kada utvrdimo da nešto tako radi ovog meseca, ne mora da znači da će raditi narednog, jednostavno je to tako kod nas, a ne bi bilo interesantno da je sve po pravilima i propisima...

Ja sam obišao po gradu par MoneyGet bankomata sa curom koja je u Sberbanci. Obe banke su partneri MoneyGet programa kao što znate. Na sajtu Sberbanke, kao i na sajtu Poštanske, kao i na samom sajtu MoneyGet bankomata NISU ažurne informacije, neki bankomati koji su prikazani ne postoje već duže vreme, za druge je potpuno omašena adresa na sajtu, da ne pominjem pinovanje lokacije na mapi koja nema veze sa realnom lokacijom bankomata. Ali, generalno nama odgovara mreža bankomata u gradu, a ovo što pišem važi za Niš. Tako da proverite sami vaše bankomate, tj. one koji su vam bitni po gradu da znate na čemu ste, ne bi me čudilo da su u Bg-u omašili bar nekoliko MoneyGet koji ne postoje uopšte.

Što se SMS-a tiče definitivno je servis počeo dosta da kasni od pripajanja, mada su danas poruke stizale sa manjim zakašnjenjem u odnosu na juče kada je bio opšti haos, ali i to je sve razumljivo, jer mora sve da stane na svoje noge. Ipak smo mi sada u jaslama Poštanske.

Ja sutra ujutru idem premijerno u Poštansku u komšiluku da se pozdravim sa drugarima penzosima koji će da zauzmu red već od 4-5h ujutru sa prvim zracima sunca, to im je zanimacija jednostavno, oni vole da čuvaju i paze Poštansku dok se ne otvore vrata, a onda stampedo 🤠.

Pa vam najverovatnije sutra u toku dana i javljam svoja nova iskustva, možda priložim i koju fotku...

Poslednja izmena:
Meni svaka sms stiže odmah, iako sam u Vipu, standardno, za 3-4 sec. Bukvalno nikakve promene "ne osećam" sem da piše poštanska na e-bankingu i pošiljalac posted sms kada dođe.

Данас дизао на банкомату ПШ и не пише расположиво стање,преостали износ(мислим да би требало то да пише иако сам дизао на туђим банкоматима раније)Исто сам у ВИП-у бившем.

Hm, meni samo u Tarifniku nije jasan prenos, tipa sa jednog -mog računa na kevin račun plus, da li nam uračunavaju proviziju? Ali nema ništa dok ne probam. MTS to nije radila.

Битан је твој рачун,који је?Са Рачуна плус,онлајн нема провизије.

Jel i dalje koristimo mts mbank app, ja od jutros ostadoh bez računa?

Predivno... O radovima smo obavešteni blagovremeno.
Otvorio sam iRacun.

Апликација прорадила,. Смс обавештења стижу на време, након пар секунди од плаћања стигла порука

Kao što sam prethodno najavio premijerno sam obišao "našu novu banku", Poštansku kako bih uplatio devize na Račun Plus. Očigledno sam izbegao jutarnju gužvu, jer je ispred mene bilo ukupno 3 penzosa. U Poštanskoj 5 šaltera od kojih rade 3, ali Poštanska radi subotom za razliku od MTS i ovo je barem za mene veliki plus. Dođem na šalter i predam ličnu i Master Card. Kada je šalteruša videla logo MTS banke, umalo se nije šlogirala. "Žao mi je gospodine, ali morate na drugi šalter, nama samo na jednom računaru radi sistem za uplate u okviru MTS banke". Ova rečenica je alarmirala i preostala dva šalterska radnika. Sačekam red na famoznom šalteru na kome "radi sistem" za nas MTS-provincijalce, lik polako ukucava moje podatke, dok njegova koleginica telefonira. Muka živa, ajd što sam klijent MTS banke, ajd što nisam penzioner, al' gde baš da uplaćujem evre, 2 dana nakon pripajanja. Procedura je trajala 15-ak min., šalteruša je zvala 3 puta centralu Poštanske, jednom MTS banku, da bi na kraju neko od pomenutih pozvao nju da joj potvrdi - da, zaista je moguće uplaćivati na sopstveni račun. Ključne reči su bile - avansno plaćanje, devizni račun, koji papir za uplatu, jel beli ili plavi, jel blanko ili nije blanko, jel "naš" ili "vaš"...Ustanovismo da je ipak beli, "njihov" i da je moguće, uplatih devize i konstatovaše da sam ja prvi korisnik MTS banke koji je ikada ušao u njihove prostorije, verovatno jedini korisnik od postojanja ove ekspoziture ispod 65 godina 😉.

Kao što rekoh, ljudi su dezinformisani, ali je to sve razumljivo i njima je ovo bio prvi put, ali umesto da svi radnici na vreme dobiju informaciju o pripajanju, novim pravilima, kako, šta, da smo sada osuđeni na Poštansku dok ne uvedu dodatne provizije i onda većina nas što je i dalje zvanično u MTS ne pogasi račune, vide MTS MC i prave face kao da si došao da pljačkaš banku... Srbija bato i dalje i još duuuuuugooo među šljivama...

Razmišljao sam na trenutak koga sam upravo počastio ovom uplatom iako na "njihovom" belom papiru piše moje ime i broj tekućeg koji poznajem, ali stiže SMS i ohrabri me, to je to, uspešna premijera. Bezveze je što SMS pokazuje ukupno stanje svih valuta na računu, ali to smo već davno konstatovali kao minus dobro je da ima SMS-a i da stiže, pa makar i sa zakašnjenjem što dovodi do konfuzije, a alternativa je uvek app, ako radi naravno 😋.

Šalim se, SMS danas radi kao i pre pripajanja, sve regularno, padaće serveri i dalje, pada server i kod BNP Paris banke (koja verovatno ostvaruje prihode na nivou bruto nacionalnog dohotka našeg Srbistana) što sam lično imao prilike da vidim, a kamoli kod nas...

Tu smo gde smo, to nam je što nam je, kome odgovara neka koristi, kome ne, neka gasi i traži dalje...

Poslednja izmena:
Ma bice ovo oko dok nam ne isteknu kartice 🤣

@tarantula888

Račun plus i kod mene i keve.

@m_antic87
Pa, to je upgrade, uplatiti evre na svoj račun, to sam pitanje i postavio u postu gore.

Ja to nisam znao dok je bila mts, odem u Makedonsku zimus, u ekspozituru MTS banke gore na spratu Dunav osiguranja, da uplatim evre - kaže ne može? Rekoh ljudi, na svoj račun da uplatim evre!? Ma ne može! Moraš da razmeniš u dinare, u menjačnicu, pa onda da uplatiš dinare. Gledam kurs, odem u DOK menjačnicu, razmenim, donesem na šalter MTS-a, pa e-bankingom pretvorim u evre. Totalno bzvz. Pitao i kol centar, kaže takva je politika banke da ne dozvoljava na šalteru prijem evra!? Neverovatno, nebulozno...ali eto. Sad barem toga nema, to je ok.

Otvorio bih iračun, nego nemam kameru a i malo bih isčitao tamo temu da vidim da li ima nekih skrivenih troškova.

... Srbija bato i dalje i još duuuuuugooo među šljivama...
Ај`д не запажајмо само шљиве и не дирајмо Србију. ПШ је небитна. Србија је и на гробовима милиона који су живот ради слободе и нас дали... Е сад ја не мислим да ти ниси патриота, али Србија није ПШ, власт и ми живи са нашим слатким потребама.

jel kupovao neko sa dinom na rate? i do kada će nam važiti obe kartice, jel do isteka ili će se menjati ranije ako nam menjaju broj računa

Totalno bzvz. Pitao i kol centar, kaže takva je politika banke da ne dozvoljava na šalteru prijem evra!? Neverovatno, nebulozno...ali eto. Sad barem toga nema, to je ok.​

To nema veze sa zivotom, uplacivao sam evre redovno na salteru MTS banke bez ikakvih problema. Zapravo jedini problem koji sam imao je da prihvataju samo novcanice koje su u perfektnom stanju.

^^ +1
fantastično neverovatno da ti neko kaže ok, imaš devizni račun kod nas ali ne možeš da uplatiš devize na njega...

@Shuger13
Нема провизије ни онлајн(чак ни екстерно) ни у пословници интерно.

@Nothingman

Uf uf, u pravu si, izvinjavam se svima!
Ja sam hteo da uplatim tada evre na račun plus očevog računa, da, sad se setih. E to mi nisu dozvolili! Što ništa manja nebuloza nije, barem moje mišljenje. Nzm kako je kod drugih banaka. Meni nisu dozvolili tada, tada sam pokušao i nikada više. Decembar 2019 godina.

@tarantula888
Ok, to je onda ok.

@dzonihsv
Telefon mi daje kakvu prednost? Izbegava kameru, ili odradim to kamerom (prednjom) telefona? Pitam jer se ne razumem u kamere telefona uopšte jer ih ne koristim, a čak ne koristim ni android niti bilo kakav moderniji fon, već staru nokiu 630 koja pride ima zastareli win os a ne android ili drugi. Fon radi bez greške, ne baguje, rastura, pa nisam imao potrebu i nemam da ga promenim...
I-račun bih otvorio, a mts-ov ne bih ugasio, jer za sad ne vidim neku veliku prepreku koja bi me na to navela. Sem tih 250 din, i bankomata (ali pš, pošte i mg bankomata ima na svakom ćošku) nisam mnogo izgubio.

Ako bih prebacio platu na i-račun, posle kada bih prebacivao e-bankingom novac na račun plus, vrv bi bila neka provizija ili ne? Nisam čitao tarifnik, pa ako je neko čitao...Hvala ;)

Da daju za dž Visa kartice tek tako, hm...ali šta nas briga...

Prolazio Knezom večeras i vidim banka PŠ montirala bankomat sa mogućnošću uplate novca.

Lokacija kod Ruskog cara.

Prilozi

• IMG_20210703_230857.jpg
    IMG_20210703_230857.jpg
    120.2 KB · Pregleda: 77
Prolazio Knezom večeras i vidim banka PŠ montirala bankomat sa mogućnošću uplate novca.

Lokacija kod Ruskog cara.
Gde se nalazi bankomat, u čijoj prostoriji ?

I dalje mi nije jasno, zar uplatu deviza i dinara i dalje nećemo moći da uplaćujemo u expoziturama bivše MTS banke? Neko je rekao da expoziture MTS banke i dalje nastavljaju da funkcionišu? Ja sam evre uplaćivao u expozituri u ulici Goce Delčeva, bez problema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno