Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo sam dobio SMS od Poštanske (dakle, pripojeni smo definitivno) da od danas bez provizije možemo podizati kako kažu na preko 500 bankomata Poštanske i MoneyGet
i prosledili su ovaj link:
Već viđeno, ali eto danas je i zvanično potvrđeno. U Nišu je ovo veliki broj bankomata, tako da meni recimo uopšte neće smetati što ne mogu da podižem sa svih kao do juče bez provizije, ostali proverite kako vam odgovara, pa bacite na papir kako i šta. Videćemo šta će biti sa ostalim, možda nepredviđenim troškovima ove naše banke sada kada smo svi jedna velika porodica u okviru Poštanske ;)

Najveća promena pored cene mesečnog održavanja i broja bankomata na kojima se može uzimati novac bez provizije je gašenje bankomata za uplate eur i din i isplate eur. Meni je to npr. najbitnija stavka bila kod ove banke,a to su uradili bez najave. PŠ ima samo jedan bankomat za uplatu din i to mi ne odgovara, eur i ne spominju. Prosto iz mog ugla ne mogu da vidim zašto su u radili tu degradaciju, zašto nisu ostavili te bankomate, da li su ih iznajmljivali pa im se ne isplati ili se plaše svojim klijentima, koji su većinom penzioneri, da ponude tako nešto..

Zašto nisu ostavili uplatne bankomate, da li su ih iznajmljivali pa im se ne isplati?
Mislim da pošto ih je bilo svega 4-5, a novi koštaju cca 20000 evra, to je za njih bar trodupli trošak i lakše im je da ih prodaju Rajfajzenu ili AIKu. Npr. Rajfajzen ih nema u Leskovcu, Vranju i Pirotu, a selendre tipa Inđija i Ruma imaju što je nebulozno.

Najveća promena pored cene mesečnog održavanja i broja bankomata na kojima se može uzimati novac bez provizije je gašenje bankomata za uplate eur i din i isplate eur. Meni je to npr. najbitnija stavka bila kod ove banke,a to su uradili bez najave. PŠ ima samo jedan bankomat za uplatu din i to mi ne odgovara, eur i ne spominju. Prosto iz mog ugla ne mogu da vidim zašto su u radili tu degradaciju, zašto nisu ostavili te bankomate, da li su ih iznajmljivali pa im se ne isplati ili se plaše svojim klijentima, koji su većinom penzioneri, da ponude tako nešto..
Usluga podizanja i uplate rsd i eur na bankomatima je bio dodatni kvalitet MTS banke u odnosu na većinu "klasičnih" banaka.
Njihova rasprostanjenost van Beograda je bila mana.

Tako i ja gledam, prema svojim trenutnim potrebama. Meni recimo odgovara trenutna mreza bankomata i vise nego sto mi je potrebno. Nikada nisam uplacivao dinare/evre na bankomatima, jer nisam imao potrebu za tim. Citao sam komentare ljudi kako su im bankomati "jeli" novac pri uplati, ali to samo iskustva drugih, kazem ja nisam imao iskustva na tu temu. U Nisu je do pre 5 dana postojao jedan jedini zvanicni bankomat MTS banke koji je zapravo bankomat Komercijalne, ali su izgleda ovi "nasi" bili podstanari da kazem. Taj bankomat vise nije u funkciji sto se tice MTS banke.

Ja sam namerno ostao u MTS jer mi vecina stvari i dalje odgovara, onako kako smo protumacili da ce biti. Testiracu je sada jula, ako bude bilo kakvih "skrivenih" troskova, od sledeceg meseca prelazim u Mobi/Progresiv+ ili neku koja mi jos vise odgovara. Cak mogu da se slepam i sa iRacunom Rajfajzena kojeg ne podnosim, iako ima 3 bankomata u gradu od kojih 1 radi normalno, ali cura ima MasterCard za podizanje sa MoneyGet i onda mogu njoj uvek da uplatim sa iRacuna bez provizije, uzmem njenu karticu i odem da podignem to sto sam uplatio i placam joj bar mesecno odrzavanje za ovu uslugu ;). Glupiranje, ali eto moze i tako. Bacite na papir sta vam zapravo treba od bankarskih usluga, pa jurite banku/racun/paket koji vam najvise odgovara u tom trenutku....

Gde se sad loguje za e-banking? Sajt prebacuje na posted, tamo je logovanje postojećim podacima nemoguće, a ni kreiranje naloga.

Mislim da pošto ih je bilo svega 4-5, a novi koštaju cca 20000 evra, to je za njih bar trodupli trošak i lakše im je da ih prodaju Rajfajzenu ili AIKu. Npr. Rajfajzen ih nema u Leskovcu, Vranju i Pirotu, a selendre tipa Inđija i Ruma imaju što je nebulozno.
nije nemoguće da se razlog za ovakve odluke možda krije u ekonomskom razvoju i snazi ovih naselja i gradova a po tome je Vojvodina ispred Južne Srbije, ovo su prosečne bruto zarade iz Aprila 2021. Pirot brani čast juga ali je to besmisleno porediti spram populacije koja je na jugu daleko veća u ova 3 grada naspram manje varošice i malog grada u Vojvodini i svakako to treba i pozitivnije da se odrazi na ekonomske indikatore
IMG_20210701_141613.jpg

• Like
Reagovanja: uji
Nije nemoguće da se razlog za ovakve odluke možda krije u ekonomskom razvoju i snazi ovih naselja i gradova a po tome je Vojvodina ispred Južne Srbije.
Jasno. Vodio sam se logikom po broju stanovnika, odn. klijenata jer čak primera radi u Nišu postoji i četvrti u Delta Planet-u, dok je Leskovac i dalje bez istog.

Za sve one koji ne mogu da se snađu, "redizajnirani ebanking" pod okriljem Poštanske:

Ja recimo nisam znao za ovo:

Са неким се све дели

Уколико желите некоме да омогућите да располаже средствима са Вашег Рачуна Плус то можете да учините лако, у 3 клика и без одласка у банку. Путем eBanking апликације можете да овластите максимално 2 особе под условом да су пунолетне и да су држављани Републике Србије. Особе које су добиле Ваше овлашћење одласком у најближу експозитуру и потписивањем документације добијају своје креденцијале и Mastercard дебитну картицу.

Poslednja izmena:
Bar je kurs postao normalan i prihvatljiv... Ali odluka za gašenje multifunkcionalnih bankomata mi je još uvek neshvatljiva i to će biti kap zbog koje ću verovatno promeniti banku ili ih zadržati kao sekundarnu za povremeno korišćenje.

Ja recimo nisam znao za ovo:
Kad podneseš zahtev za ovlašćenje dodavanjem imena, prezimena i JMBG, automatski zahtevaš dodatnu Master karticu koja se takođe naplaćuje. Jedina novina je što su proširili to na dve osobe.

Kao sto vec napisase, znacajno su popravili kurs danas. Evro se moze kupiti po 117.79, odnosno 23 pare iznad srednjeg kursa, dok je kod MTS banke godinama ova razlika iznosila 12 para iznad srednjeg kursa. Jedino malo smara to sto postoji dnevni limit od nekih 1500 evra (manji od 2000, veci od 1499, ne znam tacnu cifru limita).

a to je ok, meni kasperski zadnjih par meseci posted prijavljuje sa neispravnim sertifikatom. Ali kad proverim sertifikat liči da je ok. Ali pare su upitanju.....

Kao sto vec napisase, znacajno su popravili kurs danas. Evro se moze kupiti po 117.79, odnosno 23 pare iznad srednjeg kursa, dok je kod MTS banke godinama ova razlika iznosila 12 para iznad srednjeg kursa. Jedino malo smara to sto postoji dnevni limit od nekih 1500 evra (manji od 2000, veci od 1499, ne znam tacnu cifru limita).
popravili su kurs kad više ne mogu uzmem evre na bankomatu

Pa dobro, bankomate su svakako uveli relativno skoro. Jesu zgodna stvar, ali za ono sto meni treba od njih nisu presudna stvar.

Bravo bar za kurs...

@uji

Znam, ali ovo je nedopustivo za Banku.
Za mene je nedopustivo da banke i dalje zahtevaju ActiveX za obnovu serifikata Asseco Office banking kartice i da kreditni biro takođe se na njega oslanja, dok http protokol sajta banke u poređenju sa tim je gotovo zanemarljiva stvar.

Kurs je odličan u odnosu na prethodnih par meseci u mts banci što je bio. Samo me zanima kako da uplaćujem/podižem evre bez dodatnih troškova kad više nema onih pametnih bankomata?

Jel to sad od boljih kurseva, barem što se banaka tiče, ne znam koliko je u menjačnicama u centru, zna a bude skoro srednji, al ko da nosa pare i broji na ulici.

Gde i kako upste podici evre?

Ja sam uplatio 5.000 u pošti a provizija je bila 50 din.
Moraće i dalje na protočni račun da se uplaćuje bez provizije tj. na 360-0669990000006-61 a poziv na broj je broj računa bez crtica.
Edit: Vidim da su makli stavku na pdf-u sa sajta Pošte, tj. u Google cached je na 4. mestu. 😑
Proveriću ovo sutra sa call centrom, a rekli su u mts-u da ih neće ukidati. 🙄

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno