Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
O tome i pričamo (osim Syntaura, baš me zanima zašto je on zaključio drugačije i još napisao da to nije tačno).
Što kažeš i ja sam karticu čekao skoro 2 meseca i za to vreme i nemajući karticu (znači da nisam ni mogao karticom da plaćam) plaćao e-bankingom.
Kao što su ti rekli, treba da je aktiviraš... javi ako i tada imaš problem
Inače sam se setio da sam jednom prilikom kad je paypass tek počeo, dobio novu karticu a paypass nije radio. Pozvao podršku objasnio "problem", rekao da sam upravo dobio novu karticu... i ni oni nisu znali u čemu je problem. Rekli mi ako ne bude radila ni za dan dva, da se javim da mi urade drugu. A trebalo je prvi put da je koristim sa čipom i pinom (nebitno da li na prodajnom mestu ili bankomatu). To je pisalo na onom papiru koji sam dobio u koveti sa karticom, ali ja nisam pročitao. Nego, poenta je da ni njima nije palo na pamet da je to u pitanju... Znači opet ponavljam, ne treba slepo verovati šta pričaju ti iz podrške! Još bi samo napomenuo da je bila druga banka u pitanju, ne mts😁

@Miki_
I na kraju jesi li akivirao karticu?
Ti si plaćao preko računa, sa svog računa na račun prodavca odnosno infostana ili kome si već plaćao. Plaćanje karticom je kada u aplikaciji moraš da uneseš broj svoje kartice ili kad u prodavnici "provučeš" svoju karticu a ništa od toga ne možeš da uradiš dok se kartica ne aktivira.

Meni nisu ni objasnili kako se aktivira kartica. Nije mi isto bilo jasno kad sam napravio nalog na njihobom sajtu mts banke morao sam pin da kreiram,a kasnije mi poslali u koverti pin koji nije isti. Ali nisam ni mislio da sa njom podizem novac i placam u marketima itd.

Kad si napravio nalog mogao si samo pin za aplikaciju da kreiraš. Za karticu tek kad je dobiješ. A pin šalju samo za Dinu, za nju ni ne možeš kasnije da ga promeniš

Za Dina su mi poslali tek sad sam video. Pojma nemam nisam ni obratio paznju tad kad mi je stigao.

Evo baš pogledah papir koji sam dobio uz master - na njemu sve piše :)
Kao što napisah u nekoj prethodnoj poruci i ja sam se jednom ispalio jer nisam pročitao šta piše!

Karticu aktiviraš na sajtu/aplikaciji gde unosiš sve cifre kartice (koje i ne znaš sve dok ne primiš karticu) i kreiraš pin. A posle toga (kao i nakon svake sledeće promene pin-a), prvu transakciju moraš obaviti na bankomatu. Tek tada je možeš koristiti u prodavnicama i na netu
A mislim i da na bankomatu neće raditi paypass prvi put (ako ga konkretni bankomat uopšte podržava), znači prvi put mora da se ubaci i ukuca pin

jel se i na monyget bankomatima može uzimati bez provizije?

Mozda je bolje da podignem recimo 200 din na bankomatu,koliko sam video uzimaju 2%
Tako cu svakako da aktiviram karticu. Ako proverim samo stanje racuna mozda naplate uslugu. Nikad ne znas sta moze da bude,sad svi podizu cene i ne obavestavaju.

Ovde 5 strana ispisano o tvojoj MC kartici a još je nisi aktivirao. 2% provizija a verovatno piše i koliko je minimalan iznos provizije pa se računaj da li da platiš proviziju od 2% ili eventualno za stanje ako su uveli. Nemaš nigde proviziju koja se naplaćuje 2-3 din. Treba malo i čitati.

Nemogu ja bas sve detaljno da citam. Ja koliko znam minimalno moze da se podigne 200din na bankomatu,sta sad ispada da nije ista provizija za podizanje novca.

Ne postoji nikakva provizija za podizanje mts Master karticom na bilo kom bankomatu u Srbiji, ne postoji nikakva provizija za mts Master za upit stanja... Koliko puta da pisemo ovde ovo? Rekao sam ti da izvrsis upit stanja tom Master karticom, aktiviraces je i to je to. Sve je za dz...

Poslednja izmena:
U pitanju je aktivacija mts Master kartice, rekao sam mu da je upit stanja za dz, nek odradi to i zavrsi jednom ovu agoniju...

Znam da je MC kartica u pitanju i ovo gore sam izvukao iz MTS tarifnika za podizanje keša na bankomatu da bi mu bilo jasno pošto ga buni minimalna provizija, lepo piše MC bez provizije.

Samo da javim da sam aktivirao karticu i sada mogu da je koristim.
Da nije vas nebi ni znao sta da radim :)

Da li neko povlači sredstva iz crypto na Mastercard, deviznu partiju računa mts banke?
Čitam da nisu dozvoljavali pre godinu dana.
Zvao sam mts CC, ništa ne znaju o tome.

Ne, u mts banci na žalost ne možeš. Nisam bio sasvim siguran (ne koristim Dina karticu), ali evo proverih i ne nudi tu opciju.

Da li neko povlači sredstva iz crypto na Mastercard, deviznu partiju računa mts banke?
Čitam da nisu dozvoljavali pre godinu dana.
Zvao sam mts CC, ništa ne znaju o tome.
Povukao ja pre 1-2 godine. Imas u kripto delu foruma (tema:nacin za povlacenje u fiat) to isto pitanje i objasnjenje. Naime, swift ce ti odbiti ali uplatu na mastercard karticu nece. Kolega forumas je povukao pre dva meseca i proslo mu.

Ono sto bi mene zanimalo jeste, koji bankumati su sigurni za podizanje eura? Da li na svim bankomatima mt banke imaju u ponudi evre?

Poslednja izmena:
Postao korisnik mts banke (prebacujem se sa Intese). Dobio sam master card i pri prvom ubacivanju u bankomat radi aktivacije kartice (namerno sam otisao do mts bankomata), proguta mi karticu. Nisam ni došao do sekcije da ukucam pin. To se desilo prekjuče. Zvao odmah podršku, rekli su mi da će me sutradan konaktirati da dođem po karticu. Kako se to nije desilo ja ih okrenem i danas pitam da l mogu da dođem i uzmem karticu. Dobijem odgovor kako ću moći da dobijem karticu tek kada se bankomat bude otvarao (a na to nemaju odgovor može da bude i za mesec dana).
Da li je imao neko sličan problem? I da li mogu da uradim još nešto (osim da čekam da mi jave)?

Imao sam ja identičan problem i pisao sam detaljno o tome ovde pre oko mesec dana.
Moraš da čekaš da te pozovu u poslovnicu na Auto-komandi.
Ja nisam hteo tamo da idem i poslali su mi karticu u Dunav na Trgu Republike posle oko nedelju dana.

daj da rezmiramo šta treba da se uradi pošto i meni treba da stigne kartice uskoro
znači treba aktviriati na nekom drugom bankomatu, i tu napraviti pin

Za MC se pin pravi on-line, za Dinu se dobija u pismu posle nekoliko dana.
Za aktivaciju MC su različita iskustva. Meni je progutao u MTS-u u Kralja Aleksandra, pa sam aktivirao upitom stanja na bankomatu Credi Agricole, a drugi kolega je aktivirao na MTS bankomatu.

Pošto sam bio u poslovnici mtsa, kad sam probao da aktiviram karticu, odmah sam pitao i tamo radnike kako je moguće da se to desi i rekli su mi da sam verovatno naopako okrenuo karticu. Ko će ga znati.
@Punkass hvala na odgovoru, znači samo strpljenje :)

daj da rezmiramo šta treba da se uradi pošto i meni treba da stigne kartice uskoro
Odeš do Pošte, uplatiš sebi na račun 1000rsd,(nema provizije), odeš do bilo kog bankomata (nema provizije), povučeš 500rsd.

Prvo napraviš pin kod kuće... Ako ubaciš karticu u bankomat a da nisi kreirao pre toga pin, progutaće je sigurno!

A što se gutanja kartice tiče, možda je najbolje da se raspitate koja banka najčešće otvara bankomate, pa tamo da aktivirate;)

A zašto kartice aktivirate na bankomatu? MTS banka fora ili...?

Baš mi se često dešava da neko dodje sa novom karticom, razne banke, i bez obzira što ima paypass, moram da je ubacim u POS terminal, jer je nova kartica, pa prvi put mora pin.

Prodavac svakako neće progutati karticu ako nešto krene naopako :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno