Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa gde da nadjem bankomat kad u celoj Srbiji ma samo 3.
Sta sad bukvalno mi kartica neupotrebljiva?

Ne treba nikakav specijalan bankomat, bilo koji.

jel si nesto vec placao karticom i znas sigurno da je aktivirana ili prvi put pokusavas na interentu da platis sa njom?

Ako je kartica aktivirana, blokiran ti je kanal potrosnje.

Jesam placao ali u Srbiji,placao sam racune za internet i telefon,a i kupovao sam par puta od ljudi sa kupujem prodajem i to sam platio online.
Stvarno se ne razumem nov sam u ovome. Ja koliko sam razumeo od ljudi odavne neko je vec kupovao i to bas na aliexpress.

Majci se aplikacija mts "zaglupela"
Ne znam koji termin drugi da iskoristim...
Nije menjala broj,ni telefon nista slicno
Samo me zove i kaze da joj posle kucanja pin-a pise da nema uslugu i trazi joj valjda prijavu e sada da li ponovo intaliranje ili sta vec ne znam dok ne odem do nje...
Ima li nesto da sam propustio u vezi mts banke ovih dana?

Jesam placao ali u Srbiji,placao sam racune za internet i telefon,a i kupovao sam par puta od ljudi sa kupujem prodajem i to sam platio online.
Stvarno se ne razumem nov sam u ovome. Ja koliko sam razumeo od ljudi odavne neko je vec kupovao i to bas na aliexpress.
Ako je tako samo odblokiraj kanal potrosnje u aplikaciji pod kartice, pa na podesavanja imas kanali potrosnje i tu ukljuci internet

Samo me zove i kaze da joj posle kucanja pin-a pise da nema uslugu i trazi joj valjda prijavu e sada da li ponovo intaliranje ili sta vec ne znam dok ne odem do nje...
Ima li nesto da sam propustio u vezi mts banke ovih dana?
Verovatno trazi ponovo aktivaciju.

Pa već je plaćao on line. Znači da mu Internet kao kanal potrošnje nije blokiran u podešavanjima za karticu.

Ne koristim aplikaciju nego preko pc se logujem.
Platio sam 3 racuna plus jos 3 kupovine sa kp,sve radi kako treba,
Samo sa aliexpressa nece.

@Miki_
Znaci nisi nikada placao karticom do sada? Pretpostavljam to placanje racuna i kupovina sa kp su isli preko e-bankinga prebacivanjem s racuna na racun. Ako je tako aktiviraj tu kartica na bilo kom bankomatu recimo upitom stanja i onda ces moci da placas i njom.

Pa gde da nadjem bankomat kad u celoj Srbiji ma samo 3.
Sta sad bukvalno mi kartica neupotrebljiva?

Kartica se aktvira upitom stanja na bilo kom bankomatu OSIM MTS !!!
Ja sam otišao do Mtsovog jer mi je blizu a i hteo sam da uplatim pare na bankomatu, a ne u poslovnici. Zato mi je progutao karticu.

ja treba da dobijem karticu uskoro tj dve
znači treba da se aktiviraju na bankomatima

Platio sam 3 racuna plus jos 3 kupovine sa kp,sve radi kako treba,
Samo sa aliexpressa nece.
nidzika ti je najtačnije odgovorio, to što si do sada plaćao nisi plaćao karticom, već direktno sa računa e-bankingom. Jeste to internet, ali nije kartica!
Kartica se aktvira upitom stanja na bilo kom bankomatu OSIM MTS !!!
Ja sam otišao do Mtsovog jer mi je blizu a i hteo sam da uplatim pare na bankomatu, a ne u poslovnici. Zato mi je progutao karticu.
Odakle ovo "osim mts"? Ako su ti to rekli u mts-u, lupaju gluposti kao i za dosta drugih stvari - neobavešteni i u tome vrlo, vrlo slični zaposlenima u PŠ😁
Ja sam moju aktivirao na mts bankomatu (na početku Kneza), samo izvršio upit stanja.

Na koji bankomat ne naplacuju ili ako naplacuju nesta simbolicno za stanje racuna?

Na koji bankomat ne naplacuju ili ako naplacuju nesta simbolicno za stanje racuna?
Ne naplacuju upit stanja opusteno oko toga. Sve jedno je koji bankomat ali eto od neke banke ce da ti prikaze tacno stanje od neke ce da napise nepoznato. Ovo ti kazem cisto da se ne zbunis ako pise stanje nepoznato il sta vec. Znam sigurno da bankomati Postanske tacno kazu koliko je... Opusteno vazno samo da se aktivira kartica nebitno sta pise i to je to.

Ma video sam rts da je 2018 godine objavio da neke banke naplacuju od 15 do 50din za tu uslugu zato pitam.

Na bilo kom bankomatu uradi bilo kakvu transakciju/proveru stanja, svejedno i kartica ce biti aktivirana, ako nije do sada.
A za svaki slucaj, mozes i preko web e-bankinga kada se ulogujes, isto da proveris da li ti je za karticu ukljucen kanal potrosnje - Internet. Gore izaberes Kartice / Detalji platne kartice, pa strelicama levo-desno selektujes Mastercard, pa vidi onda dole Kanali potrosnje Internet: DA.
Nisi naveo , ali ajde da pretpostavim da Master karticom pokusavas da platis to sto kupujes online, posto sa Dinom svakako ne mozes placati u inostranstvu/netu.

Screenshot.png

Sa master karticom pokusavam da platim. Sve sam to proverio pre kupovine i ukljuceno je.

mtsmc.jpg

Glavni meni > Kartice > Podesavanja > Kanali potrosnje

@ Miki_

Da li si ispravno popunio podatke na AE ???

aemcbf.jpg

Poslednja izmena:
Pa već sam objasnio,a i objašnjeno je posle mog posta. Zašto dva puta objašnjavati?

@Syntaur
Ovde smo dosli do zakljucka da decko uopste nije koristio karticu i da treba da je aktivira na bilo kom bankomatu upitom stanja. Sve ono sto je on placao online odnosi se na placanje preko racuna koje nikakve veze nema sa placanjem pomocu kartice.

On je hteo da koristi karticu na Ali Express-u, to je bila poenta priče,a nije mogao jer smo mislili da mu je kanal potrošnje bio isključen, što nema veze sa plaćanjem računa putem e-banking-a. Moj odgovor njemu se odnosio na sajtove poput kp i AE .
Ne naplacuju upit stanja opusteno oko toga. Sve jedno je koji bankomat ali eto od neke banke ce da ti prikaze tacno stanje od neke ce da napise nepoznato. Ovo ti kazem cisto da se ne zbunis ako pise stanje nepoznato il sta vec. Znam sigurno da bankomati Postanske tacno kazu koliko je... Opusteno vazno samo da se aktivira kartica nebitno sta pise i to je to.

Odakle ovo "osim mts"? Ako su ti to rekli u mts-u, lupaju gluposti kao i za dosta drugih stvari - neobavešteni i u tome vrlo, vrlo slični zaposlenima u PŠ😁
Ja sam moju aktivirao na mts bankomatu (na početku Kneza), samo izvršio upit stanja.
Sigurno nisam sam smislio. Tako mi je rekla operaterka nakon što je bankomat u Kralja Aleksandra progutao karticu. Pisao sam o tome ovde.

Pokusacu da proverim na otp bankomatu.
Meni je sve to strano nov sam u ovome.

Ovo nije tačno.
Daleko je veća verovatnoća da je račune plaćao skeniravši bar kod ili unoseći ručno podatke... uostalom ni ne mogu se svi računi platiti karticom. Tako je više nas i pretpostavilo, ne znam šta je tebe navelo da pomisliš da je račune plaćao karticom?
A posebno bi voleo da obrazložiš zašto misliš da je robu na kp plaćao karticom? Pošto nigde na kp (čak ni kad sam kupovao od firmi) nisam naleteo na tu mogućnost. Znači to i ako postoji na kp je retkost
Sad čitam i ne vidim nikakvo objašnjenje ni u tvom postu ni posle njega... quotuj ako te ne mrzi, možda gledam pogrešne postove
Sigurno nisam sam smislio. Tako mi je rekla operaterka nakon što je bankomat u Kralja Aleksandra progutao karticu. Pisao sam o tome ovde.
Nigde nisam spomenuo (niti pomislio da si to ti smislio)! Pročitao sam ja šta ti se desilo, ali to se desilo iz ko zna kog razloga... zato sam i napisao da ako su ti to rekli njihovi operateri nemaju pojma pa lupaju... znači napisao sam da su oni "smislili" kako kažeš.
Koliko sam takođe pročitao, nisam jedini koji je aktivirao karticu upitom stanja na mts bankomatu! I to iskustvo više nas potvrđuje da to što se tebi desilo se nije desilo zbog toga

Ja sam podatke sam popunjavao,samo sam dobio broj racuna ime prezime i adresu. Cak nisam ni imao karticu kad sam prvi put platio na kp coveku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno