Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kome potvrda?
pa pokazi LK uz karticu to je potvrda.

Sad dosao iz mts-a i mora u neku mts ekspozituru. tipa franse d elerea ili makedonska..
Potvrda je za jednu menjacnicu na kojoj sam vec verifkovan. PA traze i potvrdu na oficijalnom papiru sta li vec..
Problem je nastao sto sam pokusao da povucem pare, a nisam bio aktivirao karticu. I kad sam kontaktirao menjacnicu da vidim sta je problem, oni su blokirali nalog uz obrazlozenje da je moja banka prijavila karticu kao ukradenu (garant izgovor) i prosledili drugoj sluzbi. I sad ti drugi traze sliku sa karticom i potvrdu od banke. I onda ja posaljem mail mts podrsci gde mi oni kazu da kartica uopste nije aktivirana (ne znam kako to nisam aktivirao. zaboravi covek).
*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izam

Poslednja izmena:
Ljudi se cesto prevare zato sto kartica ima sve funkcije i neaktivirana.
Znaci aktivacija je obavezna za obe kartice, nemojte ni da pokusavate nikakvu radnju bez aktivacije!

Dinu necu ni aktivirati. Posto mi ne treba. A za ovu nisam imao pojma da je nisam aktivirao. Obaveze pa se zaboravilo. A u ebankingu je stoji da je aktivna i to me i prevarilo..

Ja sam našao odličnu namenu za dinu, dao sam je ženi a ja nosim master

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

sreca pa nemam zenu :D

Vazno je da su oni "online banka" a sto moras licno da otvaras stedni racun to nikom nista...

Imas menjacnica sa boljim kursom po centru od tih na koje mislis... a razlika je obicno oko 0,5 dinara za kupovni i oko 0,7 za prodajni kurs u korist mts banke u odnosu na spomenutu...

Nijedna banka ne može da ponudi bolji kurs od menjačnice ali nijedna menjačnica ne može da ponudi komfor zamene valuta preko aplikacije.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Mislim da je protivno pravilima foruma reci tacno ime, ali ima ih poprilicno koje imaju bolji kurs od te na tri slova... jednu si naveo, a ja koliko sam istrazivao a vise puta sam jurio razne valute je ona mala kod Brankovog mosta ubedljivo najbolji kurs...

Pa ako menjate vecu kolicinu novca nema tu sta da trazis u banci zato postoje menjacnice.

Postoje te menjacnice u centru Beograda koje rade po prakticno srednjem kursu (nekad i malo bolje od srednjeg koliko god to suludo zvucalo), ali postoji jedan problem sa zamenom u menjacnicama - sigurnost. Npr. pri kupovini evra banke sa najboljim kursom nisu mnogo losije od tih menjacnica. Recimo da se najcesce razlika izmedju tih banaka i menjacnice krece oko 0.1 rsd za evro (MTSB uvek ima kurs koji je oko 0.1 rsd iznad srednjeg, a izgleda da je slicno i sa KB).

Sto se mene tice, ja za tu razliku nisam spreman da rizikujem potencijalne probleme do kojih moze da dodje prilikom fizickog menjanja novca u menjacnicama, pogotovo kada su malo vece sume u pitanju.
Na svakih 1000 evra, gubitak u odnosu na menjacnicu je oko 100 rsd, ali si bar miran i siguran da ce sve proci ok. E sad, ako menjas svote reda velicine 100K evra, onda mozda ima smisla otici u menjacnicu pod uslovom da sa sobom povedes neke telohranitelje :d

Poslednja izmena:
Ali kada kupiš 1000e na MTSB, kako ih podižete ? Na bankomatu ne može.

Isto kao i što ih uplacujes, na šalteru

Ne, mislio sam online kada se kupi. Mora se ići na šalter tj. u MTS poslovnicu? Ili su posebno odvojene banke od poslovnice mobilne telefonije?
Svakako ako moram ići na šalter kod njih, isto je kao i da idem do menjačnice u centru gde kao redovan uvek oborim malo kurs.

Napisao sam vec na temi o Telenoru: ako ces svakih 10-15 dana da podizes evre MTSB nije za tebe, jer je smaranje da svaki cas ides do filijale banke kada treba da ih podignes. MTSB je savrsena za ljude koji imaju potrebu da dosta kupuju evre a da ih ne podizu cesto, nego ih drze u MTSB banci. Npr. ako stedis u evrima ili ako skupljas odredjenu kolicinu evra zarad neke investicije.

Ne, mislio sam online kada se kupi. Mora se ići na šalter tj. u MTS poslovnicu? Ili su posebno odvojene banke od poslovnice mobilne telefonije?
Svakako ako moram ići na šalter kod njih, isto je kao i da idem do menjačnice u centru gde kao redovan uvek oborim malo kurs.
Ti baš online da kupiš i online da podizes?[emoji2]
E to ne moze, mora "fizički" da se podigne.

^ može na bankomatu, ne mora ni banka ni menjačnica kada je Telenor u pitanju.

@Nothingman, hvala.
Još samo info, banka i mobilna poslovnica su odvojeni kao kod Telenora? Ili svaka mobilna poslovnica im je i banka gde se može podići/uplatiti EUR?

Poslednja izmena:
Samo u filijalama mozes da podignes novac, ne moze u MTS poslovnicama. Filijale imas u centru (blizu trga), na NBGD (Pariske komune), na Vracaru (blizu Autokomande), u Ustanickoj, kao i u Brace Jerkovic.

Poslednja izmena:
Azurirana aplikacija, s novim mogucnostima.

Da,meni je ta izasla danas.Datum jeste taj.

Ovi u mts banci nisu normalni sta rade sa devizama...
Prebiraju jednu po jednu novcanicu i ako je minimalno cepnuta ne prihvataju je.

Nemaju pravo da ne prime pocepane, samo ostecene (ako nema dela).
TO mi rade svugde sem u RF i Intesi ;) Ali iskreno ne cimam se, da mi ne bi nekada pravili problem kada mi stvarno nesto treba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno