Zato sto je strani sajt, koji iskazuje i naplacuje u dinarima. A nase kartice rade samo kroz EUR van zemlje. *Mislim da je previse zakomplikovan scenario koji pokusavas da objasnis. Bar mene samo zbunjuje ovo:
Zasto i banka i MC konvertuju dinare u evre?
Samo MB u ovom slucaju.Kupujem igru sa Steama (cena u evrima). Na MTSB racunu imam samo dinare (mada imam i racun u EUR, ali na njemu imam 0 evra).
Ko ce izvrsiti konverziju RSD u EUR? MC ili MTSB? Ili i jedni i drugi kako si gore naveo (mada mi to nema smisla)?
Ne znam, nemam dovoljno iskustva da mogu tvrditi. Koliko vidim koristi se taj dobar kurs kod MB. Ali to je malo transakcije, samo ovo sto se prikazalo u temi do sada.Ukoliko MTSB konvertuje dinare u evre pri ovoj transakciji, koji kurs ce koristiti? Onaj povoljni online kurs ili onaj nepovoljni kurs?
Delimicno. Fora je sto Zara iskazuje i naplacuje u dinarima. A to ne moze da prodje sa dinarskog racuna na nasim karticama*. I MC onda to konvertuje u EUR iznos pre nego sto trazi naplatu od MB.Edit: Mada mislim da sam skapirao Mikijev scenario sto si objasnio. MC konverzija u njegovom scenariju predstavlja samo iznos u evrima koji se potrazuje i dostavlja kupcu, dok MTSB konverzija RSD u EUR predstavlja stvarnu konverziju tvojih dinara u evre kako bi platio to potrazivanje.
*Intesine kartice izgleda i dalje lepo dele EUR i RSD, pa i na stranim sajtovima se normalno skida sa dinarskog dela.