Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je previse zakomplikovan scenario koji pokusavas da objasnis. Bar mene samo zbunjuje ovo:
Zasto i banka i MC konvertuju dinare u evre?
Zato sto je strani sajt, koji iskazuje i naplacuje u dinarima. A nase kartice rade samo kroz EUR van zemlje. *

Kupujem igru sa Steama (cena u evrima). Na MTSB racunu imam samo dinare (mada imam i racun u EUR, ali na njemu imam 0 evra).
Ko ce izvrsiti konverziju RSD u EUR? MC ili MTSB? Ili i jedni i drugi kako si gore naveo (mada mi to nema smisla)?
Samo MB u ovom slucaju.
Ukoliko MTSB konvertuje dinare u evre pri ovoj transakciji, koji kurs ce koristiti? Onaj povoljni online kurs ili onaj nepovoljni kurs?
Ne znam, nemam dovoljno iskustva da mogu tvrditi. Koliko vidim koristi se taj dobar kurs kod MB. Ali to je malo transakcije, samo ovo sto se prikazalo u temi do sada.

Edit: Mada mislim da sam skapirao Mikijev scenario sto si objasnio. MC konverzija u njegovom scenariju predstavlja samo iznos u evrima koji se potrazuje i dostavlja kupcu, dok MTSB konverzija RSD u EUR predstavlja stvarnu konverziju tvojih dinara u evre kako bi platio to potrazivanje.
Delimicno. Fora je sto Zara iskazuje i naplacuje u dinarima. A to ne moze da prodje sa dinarskog racuna na nasim karticama*. I MC onda to konvertuje u EUR iznos pre nego sto trazi naplatu od MB.

*Intesine kartice izgleda i dalje lepo dele EUR i RSD, pa i na stranim sajtovima se normalno skida sa dinarskog dela.

Ok, sada sve ima smisla. Ja bih proverio koji kurs koristi MTSB jer svakako planiram da uzmem nesto sa Steama danas, ali ne mogu jer imam malo vecu kolicinu evra na racunu, pa mi se ne isplati da ih konverujem u dinare i posle nazad u evre nakon kupovine.

Pa zasto bi ih kinvertovao u dinare???
Napisah da banka konvertuje u EUR samo ako memas EUR...

Ima sve to u FAQ za Platne Kartice, nemoj da pisem opet.

Hajde ja da postavim jedno realno pitanje. Krenem ja u Grčku i platim gorivo u S. Makedoniji. MC će mi MKD konvertovati u EUR?
Posle mts skida EUR ako imam, a ako ne po njihovom kursu radi konverziju EUR-RSD?

preporučuju konverziju pre plaćanja iako se na kraju svede na isto zbog kursa.
Мени ово нема смисла,да ми нешто препоручују иако се на крају своди на исто.Мислим да ни они тачно не знају.Да је аутоматски курс добар као у онлајн мјењачници,не пише нигдје а требали би то онда рекламирати на сва звона.
Пуно сте закомликовали.:)

Pa zasto bi ih kinvertovao u dinare???
Napisah da banka konvertuje u EUR samo ako memas EUR...

Pa ako ostavim evre na racunu onda MTSB nece raditi konverziju RSD->EUR i necu moci da vidim po kojem kursu se radi konverzija RSD->EUR. Ideja je bila da saznam koji kurs se koristi, a to ne mogu dok god imam evre na racunu.

Al ti komplikujes..
Ako je cena igre u eurima naplatice ti u eurima bez konverzije, u dinarima nece biti moguca ta transakcija

Hajde ja da postavim jedno realno pitanje. Krenem ja u Grčku i platim gorivo u S. Makedoniji. MC će mi MKD konvertovati u EUR?
Posle mts skida EUR ako imam, a ako ne po njihovom kursu radi konverziju EUR-RSD?
Radi konverziju po MC kursu, eur to mkd

Poslednja izmena:
Mkd to.EUR :)

Not, a jasno :) ali to je 1 tx. Imas ovde primer koji vec

Kakav zabun, totalno. Ko više šta koveruje nemojte ni da pišete kad vas molim, samo napište na kraju šta imati na računu za inostranstvo? Za plaćanje po radnjama i sipanje goriva.

eure

Definitivno eur. U suprotnom će se svi ugraditi :) Radnja kojoj plaćaš, MC i MTS.

S druge strane nije neki veliki gubitak na toj ugradnji ali opet jeste zgbog razlike u kursu na 10 000 oko 50 dinara gubiš.
Kada imaš eur gubiš ali još manje.
Mada sam ja uvek na MTS držao dinare a naplaćao sam se preko puno.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Za koliko vremena stižu kartice na kućnu adresu?

2-4 nedelje. MC mi stigla za 2 nedelje + koji dan, a Dina nakon više od mesec dana. Kreditna 3 nedelje, mada je nju i pošta malo davila, po pečatu prijema oko 5 dana uključujući vikend.

Jel vam se dešava da vam kasne obaveštenja o uplati/isplati.
Tipa kasno uveče imam uplatu, ujutru obavim kupovinu uz koju dobijem lepo obaveštenje o isplati, a onda se tek kasnije sete da mi pošalju obaveštenje o uplati od prethodnog dana i to sa iznosom pre ove jutarnje kupovine...

^da, cesto su kasnila obavestenja kod MTSB zadnjih mesec dana.

Уплаћујем само у мтс банци, смс о уплати стигне отприлике када излазим из банке. Код плаћања, свеједно да ли у трговинама или кад плаћам интернет или нешто треће, порука о скинутим парама стигне пре него што одштампају рачун.

Kod mene obaveštenja o transakcijama u popodnevnim satima stižu sutra ujutru u 09h

Послато са SM-G920F помоћу Тапатока
ed454f3e54dd6215fd81c4bc06a0e10b.jpg

Poslednja izmena:
Мени касне 2-3 сата.

Zdravo svima :) Ako moze mala pomoc pocetniku u vezi sa MB :)

Idem u Crnu Goru uskoro, pa me zanima, ako je racun u prodavnici recimo 3,54 EUR, da li ce mi toliko biti skinuto sa kartice, ili ce prodavnica naplatiti neku proviziju? (Imacu evre na racunu)

Takodje, da li je moguce da nam racun nekog u Srbiji prenesem evre, ako jeste, kada prenosim evre sa svog racuna na racun u nekoj drugoj banci putem e/m bankinga, da li MB naplacuje proviziju, ili je i to dzabe?

Poslednja izmena:
Skinuce ti 3.54€.

Platni promet u zemlji ide iskljucivo u dinarima, ne mozes nekome da prebaciš evre, koliko ja znam.

Obaveštenje o transakcijama u vremenu od 09h do 21h, stižu odmah.
Obaveštenje o transakcijama u vremenu posle 21h, stižu sutradan u 09h
Provereno ;)

Treba mi potvrda da sam vlasnik kartice, pa me zanima, izdaju li u mts poslovnicama potrvde za mtsbanku?

Da li znate koliko vremenski im treba od trenutka potpisivanja do izdavanje osnovnih kartica? Dina i master debit. Hvala

Svaki čas neko to isto pita

2-4 nedelje

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

sad kad je vreme odmora traje i vise od mesec dana, ja sam baki napravio da bih lako mogao da joj prebacujem pare kad joj treba, i evo vec 5. nedelja nema kartice... zanimljivo je da je pin za dinu stigao posle 2...

meni recimo pin za dinu nikada nije ni stigao...

Mislim da nema veze sto su odmori, kod njih je to uvek poprilicno random. Ja sam prosle godine u julu dobio MC karticu za 4 dana (u ponedeljak popodne potpisao ugovor u MTS poslovnici u Knezu, a u petak mi stigla kartica). Tako da nema nekog pravila. Moze da stigne za 5 dana, a moze i za 45. Mada, kao sto rekose vec mnogo puta do sada, 2-4 nedelje je najcesci slucaj.

Ako već 5 nedelja čeka, onda je tu negde samo što nije stigla.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno