Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Banka troši na sistem klimatizacije i obezbedjenja svake svoje poslovne zgrade.

Predlog, naplaćivati ulaz u šalter salu. Ipak je u to uložen novac.

I to se naplacuje naravno. Visoke cene za offline placanja na salteru banke su visoke upravo iz tog razloga - uracunali su ti cenu poslovnog prostora, ljudi itd.

Pa to i pričam sve vreme.

Skuplja transakcija na šalteru u odnosu na ebank = prihodovanje od povezanih kamata i naknada uz racun a ne za vođenje računa.

Naplata održavanja računa = naplata ulaza u banku.

Osnovni račun mora biti besplatan u svim bankama a neka se banke takmiče u uspešnosti naplate prihoda od povezanih što kvalitetnijih usluga.

Jedna od najvecih banaka kod nas ti nudi upravo to - da ti odrzavanje racuna bude besplatno, ako zarade dovoljno na tvojim karticnim transakcijama. Da li koristis to, i zasto ne?

Alfi, ti li si? :)

Pa ti bi trebao da se složiš sa mnom?
ccaccaa52eab2b09f64613c7ead886c5.jpg

Slazemo se jedino u tome da su komentari zajedljivi kada se konverzacija spusta na licni nivo, i komentarise sagovornik a ne tema konverzacije.

Recimo da je banka odlucila da umesto ovih 150din, pocne da naplacuje odrzavanje 1500€ mesecno. Da li bi to isto moglo ovako da prodje po automatizmu "smatracemo da se slazes ako ne otkazes na vreme racun".

Nije li logicnije da kazu "ako se slazete sa novim uslovima, morate da dodjete i potpisete novi ugovor"?

Ko zna koliko ljudi ne otvara email, ili su se registrovali na neki email koji ne koriste. Kako je ovo u opste legalno?

Znam da kasnim sa pitanjem par meseci, ali ovaj slucaj jo anne me je zainteresovao za ovo. Ona sigurno nije jedina osoba koja je tek sada primetila da joj skidaju novac sa racuna.
Zakonski je regulisano tako da su oni DUZNI javno da objave na svom sajtu ili da ti posalju na email promenu ne manje od 30 dana, ako su to uradili i ako ti imas tu racun i tvoja je obaveza ili duznost da pogledas sajt ili mail i upoznas se sa novonastalom odlukom banke.
Tako je regulisano zakonom a posto se ti "ne bunis" tj ne odustajes smatra se da pristajes na uslove jer nisi izricito rekao ne.
Ne znam kako da ti objasnim to su obligacioni odnosi i smatra se da ako ti neko posalje ponudu i ti nemas nista protiv(ne odgovoris sa ne ili ne promenis u ovom slucaju racun na osnovni) ti pristajes na uslove i sve je tu logicno i normalno i zakonski na kraju krajeva.
Pa covece jel koristis neku uslugu duzan si da se informises o njoj da pratis a oni su duzni da pravovremeno izbace informaciju u javnost.
Pa sta sad treba banka da gleda u bob da li si ti procitao ili nisi oni nude vest tvoje je da se informises.
Pazi sad izgovor ne citaju svi mail pa to je tvoja stvar druze info je javno dostupna.
Ili isto bukvalno nije nista hipoteticki kao u tvom primeru od 1500€, dakle nepravim ja prekrsaj u saobracaju prodjem na crveno ili alkoholisan 0.5 itd i sad zaustavi mene pub ja kazem nisam procitao u zakonu da pise da je zabranjeno ili kao sto je nekad bilo dozvoljeno do 0.5 pa sad 0.2 i sad ti kazem ejjj pa bilo 0.5 a tebi zakon javno dostupan sto ga nisi procitao tvoj problem. Zakoni se menjaju, pravilnici, propisi takodje kad izadje u sl. glasniku ti imas mogucnost da procitas i informises se a to ako neces, ne mozes ne znas, ne stiti te od odgovornosti, kapiras.
Ne znam rasclanio sam bas na sitne detalje bas da bi shvatio(i neki drugi) da te neinformisanost i neznanje NE stite od odgovornosti ili obaveza zavisi o cemu se konkreno radi u ovom slucaju obaveza. Dakle bila je duzna da pogleda sajt ili mail a oni duzni da stave na sajt ili posalju njoj mail.
Ja ne znam kako bi ti to resio matori, ali ovde je sve logicno i normalno.
Pristao si na nesto, ok promenile su se okolnosti, OBAVESTEN SI, ti nisi protiv, dakle saglasan si sa aneksom, a to sto ti NISI procitao, e druze to je tvoja krivica ne krivica banke.
I da te lihvare ne volim nikako ali ovde su sve u pravi niti radim u banci niti sam te struke da ne bude da stitim banku, naprotiv uvek ih napadam kad krse zakon, ovde ne krse nikako zakon, naprotiv.

Mobilna i internet aplikacija, kao i pojedine usluge Banke bice nedostupne od 14.3.2020. godine od 22 casa do 15.3.2020. do 12 casova, zbog unapredjenja sistema.U ovom periodu, mozete da koristite svoje platne kartice za transakcije placanja, kao i podizanja i uplate novca na bankomatima u dinarima. Vise informacija na: http://tln.rs/obavestenje

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Upravo htedoh da postavim, kad vec ima na forumu obavestenje.

Neko je pominjao Societe Generale bivsi u tom kontekstu negde koliko se secam

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Да,та банка.

Jel se može online preći sa starter paketa na osnovni? Reaktivirao sam karticu, misleći da mi bude dodatna čisto da je imam, treba za do mesec dana da mi stigne. Posle vidim da su počeli da naplaćuju 150din. a to mi ne odgovara jer već plaćam u drugoj banci za ovaj račun gde mi leže plata.

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Neko je pominjao Societe Generale bivsi u tom kontekstu negde koliko se secam

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Da to je moja banka ali moras recimo 40000 mesecno preko kartice da potrosis ako potrosis 20000 onda ti je 50% manje odrzavanje.

Jel se može online preći sa starter paketa na osnovni? Reaktivirao sam karticu, misleći da mi bude dodatna čisto da je imam, treba za do mesec dana da mi stigne. Posle vidim da su počeli da naplaćuju 150din. a to mi ne odgovara jer već plaćam u drugoj banci za ovaj račun gde mi leže plata.

Naravno.

Hvala za info, sacekacu da mi stigne kartica pa cu videti da to odradim...

Mora promena paketa kroz web da znas.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Već dva dana na svim bankomatima koristeći mCach ne može da se podigne novac:
edd17c41139a760e364766d237100fca.jpg

Ja sam podigao u četvrtak uveče, oko 21h, Merkator Beograd. mCash

Ja sam sinoc bez problema koristio mcash ali sam ubacivao pare na bankomat.

mCash nije isplacivao eur, ali je proslo za din, a uz upotrbu kartice i za eur. TC stadion.

Negirali su problem, kako oni kazu izazov u radu. Ali sam im dokazao da radi na drugom bankomatu, pa su rekli sa ce da prijave.

Ne znam zasto pravi razliku izmedju mCash i kartice...

Nadam se da ovo danas znaci da rade na IPS QR

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas u Sd mcash ne radi isplata, karticu prvo prihvati ali kad treba da isplati novac kaže neispravan pin.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Pozdrav,
Zamolio bih, ako moze neko da mi pokaze kako se popunjava plaćanje karticom za konkretno struju.
Hvala
59b35212705401bb0d687c49b0b8a347.jpg

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk

Meni pre neki dan nije radila beskontaktna uplata, a prilicno sam siguran da je pre radila.

Pozdrav,
Zamolio bih, ako moze neko da mi pokaze kako se popunjava plaćanje karticom za konkretno struju.
Hvala
59b35212705401bb0d687c49b0b8a347.jpg

Sent from my LDN-L21 using Tapatalk
Šifra 289.

U svrhu uplate obavezno upisi period sa racuna i tacan iznos racuna za taj mesec.

Godinu dana ako placas tako, sva dugovanja zastarevaju pre toga.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

To je e-banking ili m-banking plaćanje (nije kartično plaćanje).

Šifra:289
Model: 97
Poziv na broj: Prepisati sa EDB naloga za uplatu (mesečnog računa)
Svrha: Račun za usluge

Može se za naredna plaćanja napraviti i trajni nalog - Račun na KLIK (od sledećeg meseca nakon prijave).

Poslednja izmena:
Danas mi na više mesta nije prošla kartica ("odbijeno"), a na drugim prolazila. To se nikada nije desilo.

Nije do kartice već do banke čiji je pos terminal.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Rekao bih da je do mobi banke, kartica nije prolazila na mobi bankomatu kao ni na još dva bankomata drugih banaka, odbijeno je i plaćanje na prodajnim mestima. Uplata radi normalno.

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno