Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi jasno ovo"Sa Mastercard debitnom karticom mts Banke imaš mogućnost podizanja novca sa svih bankomata u Srbiji kao i promenu PIN-a na bankomatima, bez provizije. "da li to znaci da mogu da podizem i sa Telenorovog bankomata?

da na 99.99% bankomata, meni je u početku odbijena transakcija u novom merkatoru na telenor bankomatu i u eurobank bankomatu na nbg, sredjeno je to do sad sigurno :)

Znaci mogu samo dinare da podizem.
Ne vredi mi onda ni Mts banka,posto devize mogu samo u Mts expoziturama da se podizu a one su sve u Beogradu.
Ako se u Telenor banci predje na osnovni racun da li onda mogu da se podizu evri sa bankomata?

u prvom postu nigde to nisi pomenuo :D ako je tako onda soge + telenor.

A sto ne bi koristio SoGe karticu lepo????

Neće da vezuje karticu vezanu za racun na kom je plata verovatno.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Meni pak nije jasno sta je bitna stvar - podizanje evra na ATMu? Zar Soge nema isto ATMove za EUR sada?
Ako je trosenje na netu, onda mora da placa Telenor Starter 150, ne moze osnovni.

SoGe ima bankomate sa EUR (limit je 1000EUR dnevno).

Zaista sam razočarana i iznervirana. Pre par nedelja sam otvorila tekući račun u TB, kurir mi je doneo ugovor koji sam potpisala, nisu se udostojili 3 nedelje posle toga da mi aktiviraju račun da bi posle bezbroj poruka na sve moguće načine na kraju dobila odgovor da mi se ugovor poništava zbog druge adrese u ličnoj karti... Kako god, otišla sam do Komercijalne završila sve u roku od 3-4 dana sa istim podacima.
Ps. Svaki put kad sam ih pitala o čemu je reč rečeno mi je da sam potpisala ugovor preko kurira i da kurir treba da donese to do njih( a to je trajalo kao da sam na drugoj strani Sveta) Sve u svemu, Telenor banka mi je veliko razočaranje.

Da si otišla u poslovnicu Telenora završila bi sve za 5 minuta a ne za 3-4 dana kao u Komercijalnoj. Još uvek se kod nas sve najbrže završava uživo.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Svejedno, mislim da je tri nedelje ipak malo previše za tako nešto.
Btw. Započela sam proces online putem i preko kb ali sam ipak izabrala da odem lično do banke i potpišem ugovor jer mi je blizu.

^jsa sam siguran da sam evre koristio Dinom u zadnjih godinu dana, a toliko dugo nemam MC.
Siguran sam jer sam proverio ;)
pa evo da potvrdim. dinom mogu da se skidaju evri na njihovim bankomatima tako da kome ne treba za internet, pp, i inostranstvo dina je više nego dovoljna [emoji848]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

I koja im je sad prednost u odnosu na ostale banke?Mislim ovako generalno,ne u pojedinacnim slucajevima kada je neko sestric direktora banke ili mu njihov bankomat na 2 koraka od stana.Bez sale,pokusavam ozbiljno sebi da opravdam ostanak tamo i da izbegnem promenu racuna,kartica i sl. ali nikako ne pronalazim nesto zbog cega se necu osecati kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koja placa punu cenu za polovicnu uslugu.

Kad nisu naplacivali proviziju racunao sam da je to zato sto (karikiram,naravno) imaju jednog knjigovodju i dva operatera-Indijca/Pakistanca a najveci trosak im je novi HDD kad broj korisnika naraste za razliku od drugih banaka koje svaku poslovnicu u nekoj varosici placaju vise hiljada ili desetina hiljada evra mesecno na ime zakupa,plata,inventara itd.

Sad i dalje nemaju bankomate,nemaju poslovnice za one koji preferiraju licni kontakt (mozda meni nije potreban ali mnogima jeste),tarife slicne ili vece nego kod drugih,krediti verovatno isto tako,kako kad i za koga,u zavisnosti od akcije i promocije... Sta je ostalo?Jel osnovni paket to sto ih izdvaja?Moze li se uopste preci na njega ili mora da se zatvori ovaj stari pre toga?

alfaunits@ Zato sto koliko sam razumeo moram da promenim paket.
Sada koristim Klasik koji kosta 295 din i trebao bih da ga promenim na Praktik koji kosta 395 dinara.
U Klasik paketu mogu da trazim master karticu ali naplata ide sa dinarskog racuna(ne znam da li je to bolje ili povoljnije nego da ide sa deviznog racuna ali ne verujem da je bolje?)
Ako zelim devizni racun onda moram da promenim paket na Praktik.
A sada ce ovaj paket koji koristim (Klasik) da pojeftini sa 295 na 195 din tako da ako njega zadrzim i Telenorov onda mi je to nesto malo jeftinije nego da menjam paket.
Jedino sto sada i Societe pocinje sa naplatom bezgotovinskog prenosa novcanih sredstava u dinarima za moj trenutni paket ce biti 29 dinara a za ovaj jaci Praktik paket ce biti 19 dinara.
Tako da kako god da okrenem dolazi mi na skoro pa isto.
Eto preko Telenora imam mogucnost uplate dopune za mobilni i podizanje evra na bankomatu ne znam za Societe da li mogu evri da se podizu na bakomatu ali i ako mogu opet moram da menjam paket da bih dobio devizni racun.
Cini mi se kao najbolja solucija Societe + Telenor(da predjem na osnovni racun - placanje dopune i dizanje evra) + Mts za kupovinu sa Aliexpressa.
Jos da napomenem da zivim na selu pa mi je i fizicki pristup bankama malo ogranicen.

Poslednja izmena:
Koji je minimalni apoen u evrima koji bankomat isplaćuje?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Ja mislim 10e. 10e isplacuje sigurno, juce sam ih dobio gomilu [emoji1] prima i 5e ali ne znam da li isplacuje...

Huawei P10

Poslednja izmena:
E to mi je bitno, pošto bih uplatio 100E i rasitnio bar 50E, na 5 po 10E
Jedino ne znam jel isplaćuje 20E, tj dal moram pet puta da povlačim 10E ili mogu od jednom recimo 40E ili 30E.

Isplacuje najvece sto ima, a zadovoljava zahtev.

Da ne tražim, imam dinare na računu, hoću li moći da u CG plaćam karticom/podižem novac u evrima (ili drugim rečima - šta mi je najpovoljnija opcija)?

Moći ćeš da plaćaš, naravno. Takođe i da podižeš lokalnu valutu, u ovom slučaju EUR.

A šta ti se najviše isplati, to ne znam :) Verovatno da imaš EUR na računu, jer se menja i podiže jedan za jedan (plus provizija za podizanje koja ti sleduje kako god da okreneš, jer je kartica iz druge zemlje).

Poslednja izmena:
Mislim da sem provizije za podizanje ide dodatno i provizija za ino transakcije. Nisam siguran.

Kupi / uplati EUR, jer smo vec pricali da ima provizija za konverziju. Tj. losiji kurs.

Cash podigni u zemlji.

1% za placanje u inostranstvu na starter.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E, evo ga Sale - kratko, ali j...
Hvala [emoji106]

Podizao nedavno keš u Kini, u dva navrata, na različitim bankomatima. U oba slučaja naplaćena samo provizija od 400din (dinarsko zaduženje). Naravno, pazio sam da biram bankomate kineskih banaka, da ne upadnem u kandže finansijskih inženjera :D

Da ne pisem opet, evo mali quote iz teme o Cashless drustvu:
Nesto je pocelo da me bode na ovu temu (cashless society)... jos neke banke kod nas su uvele provizije za ino placanja skoro, pa je broj onih koje nemaju se sveo na 4-5.
U nekim zemljama (Holandija, a pogotovu Svedska) ima i mesta gde ne prihvataju kes, pa nas placanje karticom dodatno kosta uvek.

Trend je jos veci kod Amera i UKovaca, gde samo skupe kartice sada uglavnom nemaju FX/FTX fee.

Ozbiljno je vreme da pocnu da se podrzavaju banke koje nemaju FX/FTX fee, a kaznjavaju (nekoriscenjem) one koje imaju.

Telenor Banka

Odmah sam ih kaznio - cim su uveli to 1%... presao u Intesu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod nekih ide provereno.
Iako negde to ne stoji kao "Provizija za transakcije u inostranstvu" nego bas kao "Provizija za kupovinu u inostranstvu" (sto trebaju biti dve razlicite provizije, prva je FX fee, druga FTX fee)

AIK (na MC Flexi barem), mts Banka, Intesa i ako racunamo samo Progresiv/+, Telenor.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno