Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada predje rok za placanje, da.

Za mCash... ima zaseban limit, nizi od osnovnih za UPLATE + ISPLATE mesecno.. e j***m im ...., pa ovo postaje smesno :)
A nikakav info, nista...

Kraj godine, da podvučemo crtu!

U poslednjih godinu dana primetno manje novih bankomata (po tržnim centrima, par novih), neki zatvoreni.

Nije dodat nijedan novi račun na Klik sem SBB. Šta je sa Telekomom, Vipom, ukupno milioni plaćaju račune tamo?

Šta je sa prikazom kumulativnog stanja iz app i web app? (Vidi se samo u mesečnom izveštaju.)

Šta je sa sređivanjem da se dobije Excel fajl filtriranih transakcija?

Ako su lider u m-bankingu, gde je plaćanje telefonom, kao što imaju AIK i Inteza (nebitno koliko to zaista brzo i elegantno radi)?

Zašto nemaju normalni broj telefona koji se po redovnoj ceni može pozvati iz fikane mreže? Pogrešan ekskluzivitet kada se drže samo Telenor mreže i *uslovljavanja*.

Mogao bih ovako još. Banka koja stoji. Dobra mi je ovako jer sticajem okolnosti imam puno TB bankomata oko sebe gde živim, šta sa drugim delovima grada kad tamo zatreba? Pokriva moje potrebe u potpunosti za sada, ali ako ne planira nove korake, za koje je potrebno vreme za realizaciju, kasniće za 2 god na tržištu.

Najmanje od svega mogli su uvesti više placanja na Klik. Ni to nisu, a nije rocket science.

Šta vi mislite? ;)

Sve ovo stoji, ali za tako mali period preko 300 000 računa...

Baš u isto vreme, su se i druge banke aktivirale, slučajno ?

Menjanje nekih osnovnih računa, kurs, mbank, ebank, (koji 6-7 godina nije menjan) podizanje evra na bankomatima, slanje novca na bankomat... sve ovo samo nije slučajno...

Tako da je Telenor banka, kao pionir u ovim stvarima, pokrenula mnoge stvari kod konkurencije sa mrtve tačke i treba im čestitati na tome.

Sve ovo stoji, ali za tako mali period preko 300 000 računa...
Baš u isto vreme, su se i druge banke aktivirale, slučajno ?
Nije slucajno, ali TB nista od toga nije pokrenula, po mom misljenju, vec je bila u odlicnoj poziciji jer pocinje od nule, da uradi proste stvari bolje. Prosto je bilo vreme dobro za pocetak takvog biznisa zbog broja mobilnih telefona, nekih sitnica u zakonu (pretpostavljam)..
Ko se pokrenuo? Vidi sta se desi kada se Intesa i AIK pokrenu - kolaps ;)
Kartice koje je trebalo da stignu oktobra/novembra/decembra u AIKu sve stigle izgleda krajem decembra, guzve po 30 ljudi samo u redu za kartice u jednoj filijali, a imaju ih 3 u nasem kraju :) I to su uspeli da uklope tacno nakon penzija da stizu.
Intesa, vec 3 meseca ne mogu da aktiviram Amex, jer su oni odlucili da nesto menjaju debelo oko Visa kartica.
AIK - primeticete da neke radnje ne prihvataju kartice neko vreme, dok se ne pripoje banke kako treba. A ovo je sve bilo GODINU i nesto u pripremi :(

Menjanje nekih osnovnih računa, kurs, mbank, ebank, (koji 6-7 godina nije menjan) podizanje evra na bankomatima, slanje novca na bankomat... sve ovo samo nije slučajno...
Pa ne bih rekao da je ovo islo napred:
- AIK je imao bolji kurs od TBa dok Kole nije je pokupio, a posle samo gornji u menjacnici, ali uvek bolji donji preko FLEXI racuna.
- RF je imala bolji kurs za prodaju deviza, ali ne kupovinu, i bas je nekako nestalo psole TBa :)
- Evro na bankomatima? UC je PCB su to imali ranije. A KB i RF su to uveli kada? 3 godine kasnije i to samo delimicno.
Kurs inace uopste nije slucajno tada usao i poceo da bude u manjem rasponu - 2014. je bila prva godina kada je stvarno rast i razmer u toku nekoliko dana bio lak da se predvidi, takvu je politiku NBS vodio. Ranije nije moglo.

Telenor nije isplanirao biznis 2014. i tada ga plasirao. Planiram je 3 godine pre toga, i testiran minimalno godinu dana. U finansijskim institucijama to ne ide brze.

Poslednja izmena:
@markoj:
Naveo sam sta je TB uradila ove godine a ne od osnivanja. Ove godine su - spavali.

Usput, postoji slanje novca na bankomat? Nisam znao. Kako radi?
Probao sam to u RF kad mi je neko tako poslao novac. Cool stvar.

Poslednja izmena:
Moze u TBu kroz mCash, ali samo za 5 minuta ako stigne ;)

^ Znam, aki to nije nimalo praktično rešenje + onome ko unese TAC daje se mogućnost da radi šta hoće - podigne sve pare, ili uplati milion €. :D

U RF i KB imaju mogućnost podizanja na bankomatu, dobijes kod, kucas ga, bankomat ti isplati novce. Ne može da se poredi.

Eto, i to su mogli u TB da uvedu, umesto što spavaju! [emoji36]

^ Znam, ali to zaista, zaista nije praktično, sem za ekstremne situacije. Potrebno je da se ljudi znaju, razumeju sta treba da urade, nije za svaki dan.

owim, na kb sam mislio slanje na bankomat. Vidim da znaš. Slažem se sa tobom da ove godine nije puno uradjeno,jednostavno treba više bankomata i drugih stvari. Ali često ide ta neka priča te prodaja... Ko zna šta se sve dešava. Ali od početka, dosta toga je uradjeno. Za 3 godine su napravili što pojedine banke nisu za 13. A neke i nikad neće...

Nije slucajno, ali TB nista od toga nije pokrenula, po mom misljenju, vec je bila u odlicnoj poziciji jer pocinje od nule, da uradi proste stvari bolje. Prosto je bilo vreme dobro za pocetak takvog biznisa zbog broja mobilnih telefona, nekih sitnica u zakonu (pretpostavljam)..

Naravno da nije slučajno, i ne slažem se sa tobom da su u odličnoj poziciji jer počinju od nule, u bilo kom poslu pa i u ovom.

Alfa činjenica je da je konkurencija učinila svoje i da se i drugi pokreću. KB je u zadnjih godinu ipo, više uradila nego za prošlih 10. Što samo klijentima ide u prilog.

Za ove banke koje si naveo da su imale isplate evra na bankomatima pre tb, ja priznajem nisam znao. Dal je to do njihovog marketinga ili šta, može da se diskutuje. Ali svakako bi bio zanimljiv podatak barem meni koliko je to ljudi znalo i koristilo. A koliko ljudi danas koristi u tb tu opciju...

Nastaviće se ;)

Poslednja izmena:
Jeste, kada istekne rok za placanje tog racuna.

Шта ће ТБ,опет у губитку.Ни за 50 година неће с оваквим пословањем бити у плусу,а тек да врате уложено.Можемо ми причати о неким мрљавим иновацијама,које мало раде па мало не,али већина људи је у овим познатим стратешким банкама које дају осјећај сигурности и раде на свој стари начин и остварују добит.

Naravno da nije slučajno, i ne slažem se sa tobom da su u odličnoj poziciji jer počinju od nule, u bilo kom poslu pa i u ovom.
Pocetak od nule je odlican za uvodjenje bitnih promena. Intesa je toliko velika da ne moze ni sitne promene tek tako da uvede.

Alfa činjenica je da je konkurencija učinila svoje i da se i drugi pokreću. KB je u zadnjih godinu ipo, više uradila nego za prošlih 10. Što samo klijentima ide u prilog.
A TB je koliko ovde? 4 godine, 3 aktivno. KB se pokrenula, tj. promenila iz sasvim drugih razloga.

Za ove banke koje si naveo da su imale isplate evra na bankomatima pre tb, ja priznajem nisam znao. Dal je to do njihovog marketinga ili šta, može da se diskutuje. Ali svakako bi bio zanimljiv podatak barem meni koliko je to ljudi znalo i koristilo. A koliko ljudi danas koristi u tb tu opciju...
Nisu reklamirali to naglas, jer to nije ogromnoj vecini bitno, vec samo podizanje dinara. Ali cim dodjes na salter, oni ti "usput" kazu da moze i to na bankomatima.

A uzjedno, mislis da ostale banke zele da budu kao TB ili se brinu da ce im uzeti deo kolaca? Uzece im ponekog korisnika koji ce preneti platu za Progresiv racuna, mozda.
Koja banka izgleda kao da je ostala u 19. veku sa osnovnim proizvodima? RF. Naplacuje debitnu uz racun posebno, nudi "dozvoljeni minus od 10-15.000 bez kamate", ali za 100din mesecno, kredite koji nikako nisu isplativi ikome, stednju u kojoj TI PLACAS banci... i opet su toliko likvidni i medju top tri banke po zaradi valjda :)

Fina je TB, ali ne treba hvaliti nekoga za nesto sto ne mozete realno dokazati da jeste njihova zasluga. Za KB pogotovu znas i sam da nije :)

Znam ja da ono što si napisao na kraju da ti je teško da napišeš. ;)

Tvoj post u kome kažeš da si zakucao na bilo koji limit meni dovoljno govori koliko ti koristiš tb. I koliko ti je zaprava olakšala mnoge stvari, sve do limita, ali to je opet druga strana medalje. I iz tog razloga, telenor banka još uvek se ne može uzeti za ozbiljno, i da čoveku to bude osnovna-jedina banka gde ima račun. Evo ne hvalim ih samo već i kudim.

Intesa je negativan primer,(trenutni problemi) uzmi kb. Sve radi i praktično su iskopirali dobre stvari. Olakšavajuće po nas. Šta su uradili samo sa kursom, jedna usluga (od 10 novih). Živ sam primer gde sam kupio nekretninu i u trenutku izgubio nekoliko stotina evra da bi došao na srednji kurs. Nekada kursevi u razlici po 5 dinara ( i danas toga ima u drugim bankama, i ko da ide na takav šalter ? ) a danas razlika gornji donji 0.30 para.

Ne mogu dokazati , ali činjenica da nije slučajno, da tb pusti bilo koju uslugu, neko već sledećeg meseca uradi isto.

Tvoj post u kome kažeš da si zakucao na bilo koji limit meni dovoljno govori koliko ti koristiš tb.
Da, ali imam srecu da sam u centru, i da imam 5 bankomata preko puta ili dovoljno blizu. I da mojima nije bankomat daleko isto.

I koliko ti je zaprava olakšala mnoge stvari, sve do limita, ali to je opet druga strana medalje.
Pa u tome je problem... ja opet premasim te limite nekada i 2. u mesecu i sta onda?
Ja u RF ne cekam uopste, sta vise zavrsim brze nego da odem do najblizeg TB bankomata.
Ni moji ne cekaju uopste u RF (ne sto nije guzva u expoziturama, nego odemo kod LB).
A znas kada sam menjao eur u TB? Samo ona 3-4 dana ukupno kada su nudili srednji kurs i NIJEDNOM vise. AIK je nudio bolji kurs kada je TB pocela sa radom, sve dok ih Kole nije uzeo.

Ne mogu dokazati , ali činjenica da nije slučajno, da tb pusti bilo koju uslugu, neko već sledećeg meseca uradi isto.
Ne. Ako je neka banka u roku od 6 meseci ponudila isto to je dokaz da TB nije pogurala to. Jer u bankarskom sektoru se takve stvari ne odlucuju i implementiraju tako brzo.
Ovaj kursluz u AIKu je planiran i radjen mnogo duze, pa je opet haos.

Ne mozes uzeti jednu banku i primer jedne stvari (Intesa i kurs) i reci da je TB pomerila kurs u dobrom smeru, kad imas primer dve druge banke (AIK i RF) koje su otisle u drugom smeru bas.
Niti KB, kojoj je trebalo 2 godine i koliko da dodje do toga. KB se iz drugih razloga izmenila, nije zbog TB sigurno.

Poslednja izmena:
Ma vazi :D svakako im prijavi, pa neka provjere

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Zna li neko kako funkcioniše ovlašćivanje nekoga za račun.
Da li ovlašćena osoba mora da napravi svoj račun ili dobija neki šablonski nalog sa kojeg ima samo pristup mom računu?

Zna li neko kako funkcioniše ovlašćivanje nekoga za račun.
Da li ovlašćena osoba mora da napravi svoj račun ili dobija neki šablonski nalog sa kojeg ima samo pristup mom računu?

Napraviš zahtev za ovlašćenje u aplikaciji sa detaljima osobe. Osoba dobije poruku da svrati u Telenor poslovnicu (bilo koju) da potpiše i od tad je ovlašćena. Karticu joj automatski izrađuju i šalju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

^i tu osobu kartica kosta 500 (tj. tebe kosta), ne postoji alternativa da ne uzima kartica.

Dobra stvar ovoga je sto su kartice nezavisne po pitanju limita.

^ Ovlašćena osoba mora da dobije svoj nalog za web i app, bira svoj PIN za app i karticu, i ima skoro sve funkcije, može da plaća račune, itd, ne znam da li ovlasćena osoba vidi druge račune (štedni dinarski i devizni, to Alfa zna). Znam da ovlasćena osoba ne može da zatvori račun.

Vidi ovlascene racune. Koliko god ih dobije :)

Pronasao sam na 350. strani pitanje o skrillu i telenor banci, davno je to bilo... da li je neko u skorije vreme podizao novac sa skrilla na karticu telenor banke? Da li je to uopste moguce?

Mislim da je Skrill prestao da radi sa celom Srbijom.

Stigla mi je kartica, aktivirao sam je. Medjutim, Google Play mi ne prihvata uospte karticu... Ukljuceno je placanje preko Interneta. Sta da radim?

Imas >10e na racunu?:)

Zovni KC, el_patron je imao problem sa TB i MTSB MC za GPlay. Za MTSB MC je trebala posebna aktivacija pozivom, ali zvucao je kao da su i za TB izmenili. Pa javi.

Imam 0 dinara na racunu, tek mi je danas stigla kartica a nista nisam uplacivao. :D Znaci mora da se ima > 10e?

Ti nas zekis malo vise?:)

• Like
Reagovanja: M J
Ne, nego nisam upucen, nisam koristio online placanje uopste!

Osecam se kao da je 2003. godina, kada sam poceo da objasnjavam ljudima sta su kartice i placanje na netu :p

Imas temu o platnim karticama, pogledaj FAQ - trebace ti, iskrneo.

Је л је дизао на теленор банкомату неко новац са пејонир налога? На њему су ми паре у доларима,дизао бих еуре на теленор банкомату. Је л је то могуће и колики би курс био?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno