Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije izvodljivo bez kartice ako želiš da platiš nešto kao online avionsku kartu

Na novoj kartici se menja/ne menja CCV broj? (ili kako se zove)

Trenutno mi nije hitno, nego bezveze razmisljam. Na primer ja imam tokom meseca 5-6 razlicitih "pretplata" na random stvari, i onda nema mi logige da sve zakuca tek tako :D

Menja se i sam broj kartice, tako da ti je CCV broj manje bitan u celom problemu :)

Vratio eBay neke pare od kupovine (lažni prodavac) i vidim na Paypal-u da je to odrađeno, međutim već par dana nikako da stigne na račun TB...

Koliko se uobičajno čeka refund?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kako si to izboksovao da ti vrate. Imam i ja jednog takvog.. U mailu mi poslao Ebay da prijavim kao da nije stigao paket a to jos nije moguce.
Sto se tice povlacenja love na karticu ako se ne varam to je moguće samo na Visa.

Prijavilo ga osim mene dosta ljudi za istu stvar, tako da mu je eBay ugasio nalog ...

U pitanju je AK33 RGB mehanička tastatura kupljena preko eBay-a karticom TB banke + PayPal.

Preko PP možeš da plaćaš sa TB i PP a povrat mora da ide na Visu. Javice se vec neko da potvrdi... Ja kad sam povlacio pare sa PP nisam imao opciju na Master Card

@Apple Povlačenje novca je moguće samo na Visa karticu, ali ovo je refundiranje, tako da se to po automatizmu vraća na kartici sa koje je skinuto.

@Šumadianac Ono što se obično dešava je da ti novac biti vraćen pod onim datumom kada je bila i originalna uplata, a uplatilac ćeš biti ti, a ne PP ili eBay, tako da odklikaj do datuma kada si platio to preko PP-a na sajtu banke i možda vidiš povrat novca, jer mu ne treba više od 3 radna dana da se pojavi, kada se pojavi i na PP-u.

Hm, prema ovome treba da vrate na račun TB:

If you paid with a debit card, the amount is refunded to your debit card. If the refund cannot be processed to your debit card, it will be applied to your PayPal balance.

https://www.paypal.com/us/selfhelp/article/where-is-my-refund-faq1212

Verovatno su spori pa treba da prođe još par dana ...

f5fc3e6755c9b0df4de03a906cafa96d.jpg

Poslednja izmena:
Sigrnost. Jeste cimanje da azuriras broj na svim sajtovima...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovi kao da čitaju forum - sad vratiše pare :)

Zasto bi se menjao broj kartice? Mozda kod TB, nigde drugde mi se nije menjao broj kartice pri obnovi.
Samo CVV i rok trajanja.
Mislio sam na ponovno izdavanje kartice posle prijave gubitka iste. A ne sećam se da li mi se kod drugih banaka menjao i broj, verovatno nije.

Kako si to izboksovao da ti vrate. Imam i ja jednog takvog.. U mailu mi poslao Ebay da prijavim kao da nije stigao paket a to jos nije moguce.
Sto se tice povlacenja love na karticu ako se ne varam to je moguće samo na Visa.

Samo da potvrdim ono što je Voyager već rekao: refundiranje na PayPal se bez problema automatski vraća na vašu karticu bez obzira da li imate Viza Ili Master Card. Funkcioniše bez problema sa debitnom MasterCard karticom Telenor banke.

Kada protekne dovoljno vremena imaćeš opciju da prijaviš nedostavljen paket, ne brini. Prvo te eBay usmeri da komuniciraš sa prodavcem/kupcem, a ako ta komunikacija ne bude ostvarena ili njen ishod bude nezadovoljavajući, onda samo klikneš opciju da se eBay zaposleni uključe u problem i oni će pregledati sve podatke o prodaji, uplati, kodu za praćenje pošiljke i komunikacji. Ja sam tri puta radio refundiranje paketa sa eBay-a, bez problema i jednom sa PayPal (plaćeno direktno na sajtu prodavca, ne na Ebay-u). Moram priznati da nijedan put prodavac nije ni imao lošu nameru nego je 2 x pogrešila Pošta Srbije i vratila paket, 1 x pogrešio ja, 1 x pogrešio prodavac.

Mogu da se zakunem da sam ukucao los pin na telenor bankomatu danas (dva puta ukucao cifru koja je treci broj pina, zadrzah prst duze) i cekam da me odbije, kad on hop i ulogovan, zgranuo sam se. Nisam imao vremena da ponovim i vidim da li to stvarno tako.
Usput, nisam ubacivao karticu u aparat, nego sam je samo ocitao na onom paypas-u sa leve strane.
Ima li neko ovakva iskustva?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

I da li si mogao da podignes novac ili te ponovo pitao za pin? :)

Sent from my iPhone X using Tapatalk

^ Meni je jednom tako prošlo, ja se pogubio! Međutim, kada je došlo do potvrde iznosa, ponovo mi je tražio PIN.

To mislim da svi bankomati rade, desilo se meni jako cesto, kada zamenim kartice. (ovo da me ponovo pita za PIN, ne da mi se cinilo da sam pogresio PIN)

Kraj godine, da podvučemo crtu!

U poslednjih godinu dana primetno manje novih bankomata (po tržnim centrima, par novih), neki zatvoreni.

Nije dodat nijedan novi račun na Klik sem SBB. Šta je sa Telekomom, Vipom, ukupno milioni plaćaju račune tamo?

Šta je sa prikazom kumulativnog stanja iz app i web app? (Vidi se samo u mesečnom izveštaju.)

Šta je sa sređivanjem da se dobije Excel fajl filtriranih transakcija?

Ako su lider u m-bankingu, gde je plaćanje telefonom, kao što imaju AIK i Inteza (nebitno koliko to zaista brzo i elegantno radi)?

Zašto nemaju normalni broj telefona koji se po redovnoj ceni može pozvati iz fikane mreže? Pogrešan ekskluzivitet kada se drže samo Telenor mreže i *uslovljavanja*.

Mogao bih ovako još. Banka koja stoji. Dobra mi je ovako jer sticajem okolnosti imam puno TB bankomata oko sebe gde živim, šta sa drugim delovima grada kad tamo zatreba? Pokriva moje potrebe u potpunosti za sada, ali ako ne planira nove korake, za koje je potrebno vreme za realizaciju, kasniće za 2 god na tržištu.

Najmanje od svega mogli su uvesti više placanja na Klik. Ni to nisu, a nije rocket science.

Šta vi mislite? ;)

20 puta neuspesne mCash tr danas :(
Jedna ostala na cekanju, sredstva nedostupna...

Баш си упоран:)

Pa trebaju mi MOJE pare... Ne isplati mi se danas da menjam evre :)
Na kraju sam izgubio dodatnih 15 min da odem po karticu i nazad do ATMa. A nema mesta da je stalno nosim, ionako imam 11 u novcaniku koji je za 6 pravljen :) ne staje u dzep vise.

Je l se desilo jos nekome da mu je nestao racun na klik iz telenora?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno