Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, € valuta na AE je informativnog karaktera jer oni tamo i Kini obračunavaju u $. Isto držim Evre kao valutu plaćanja, nikad mi ni cent nije obračunat za proviziju.

Sent from my Redmi Note 3 Pro [kenzo] using Tapatalk

Poslednja izmena:
Daj bolje objašnjenje.
Onda je istina da ako izeberes € na AE, plaćaš u €.
***, poučen vašim informacijama (svako priča svoju verziju).

Poslednja izmena:
Istina je. I time plaćaš više nego da izabereš $ na AE.
Pod uslovom da imam $ na računu? Jasno, logično, totalno sam prevideo tu exchange opciju, hvala.

Nema veze, neka poeni idu meni za OT, vredelo je, a i mogao je u AE temu -ovaj što je pokrenuo OT (ne sugerišem , samo razmišljam naglas). :D

@alfa, ne radi link..bar meni iz Tt-a.

Poslednja izmena:
.... aman, uvek EUR na racunu! Uvek valuta sajta.
U 10 tema ovo vec stoji :)

Link radi iz browsera, ne znam za TT zasto nece?

Pod uslovom da imam $ na računu?
Za $ na računu i plaćanje u $ -- da to funkcioniše imali smo samo jednu prijavljenu situaciju na forumu (koja je pritom nejasna, jer je skinuto manje $ nego što je trebalo). U svim drugim slučajevima za devizna plaćanja, na svim ovim stranama, svima se najpre skida € sa računa, pa ostale valute, pa dinar (bez obzira na izabranu stranu valutu na sajtu na kojem se plaća).

Alfa mudro zbori! ;)

Meni uvek prvo skida $ kad placam na Aliju, naravno nemam € na racunu, dakle samo $ i dinar.
Tako da bar meni je uvek skidao dolare koje sam predhodno kupio tako i Mts banka.
Kad kupim € i placam racun u € uvek mi skida €.

U cent?

A zasto kupujes dolare kada je jeftinije/isplativije kupiti evre?:)

Zato sto se na Aliju kupuje u $, a ostale valute su informativnog znacaja.
Da u cent preko TB, a Mts skine koji din vise tipa 3-5 din.

Ali ako ti platis 1.5din/$, naspram 0.5din/EUR da bi ih kupio, a MC kurs ti napravi razliku ispod 0.01%, ispaltivije je da kupis EUR. Jedino sto ces dolare moci tacno da kupis - ali nece ti proci ako nemas nesto vise od iznosa?

Proveri, molim te, u TB, sve transakcije od jedan dan pre kupovin do jedan dan nakon knjizenja da nema jos nesto vezano za tu transakciju.

Ovo ce pre biti neki bug kod Telenora.

Nije EUR informativno na AE, vec ako izaberes EUR transakcija se inicira u EUR, i ako na racunu TB imas eur... sve ide 1-1 bez konverzije i provizije.

A sada ako AE zaradjuje na konverziji... nek su im proste. Mali su tu iznosi

Sent from my iPhone using Tapatalk

A sta ce majke ti Kinezu €, oni koriste $ time kupuju naftu i ostale uvozne stvari.
Na kraju oni dobiju dolare ne evre iako ti platis evrima.
Mali iznosi kazes, sad cu ti reci DNEVNO se kupi na AE u iznosu od milion $.
Bar prema onome sto sam ja procitao.
Dal je malo ili nije ti prosudi, obrt je veliki a ima verovatno dosta tih kao ti sto plate ojrom, a oni odrade konverziju u dolare.

Čovek je očigledno mislio na to da su iz ugla kupca mali iznosi, koje kupac troši, pa ako AE zaradi po cent on naših kupovina, neka im.
Šta nas kao kupce briga koliko miliona AE obrne dnevno :)

Znam skapirao sam ja to, vec pisem u globalu koliko zarade na tome.

Aj pogledaj one transakcije.

Znaci najbolje ostaviti u evrima, jer se manje isplati da evre koje imam na racunu po kursu TB menjam u dolare da bih placao, je l tako nekako?

Interesuje me kada mi neko posalje novac preko telenor aplikacije, ja dobijem link gde popunim podatke i svoj broj racuna. Nakon tog koraka, a pre nego sto meni stigne na racun u banci (znaci nije telenor), da li posiljalac moze da otkaze transakciju i da mi ne stignu pare? Hvala

^ Znam da pošiljalac može da otkaže svaku transakciju koja nije izvršena (sa tim statusom), kao što je čekanje na kliring za plaćanje u drugoj banci. Zanimalo me, može da se otkaže. Probao.

Ako je izvršena, otišla u kliring ili (neki?) Klik računi plaćeni, ne može da se otkaže.

Placanje na mob opciju koristio sam samo unutar banke gde je prenos uvek istog trena. Na žalost, nemam odgovor na tvoje pitanje.

Da li je još neko dobio ovakav e-mail od banke?

Dear customer,

We are using this opportunity to remind you that Republic of Serbia Law on Payment Services prescribes that only registered providers, with approval and permission of National bank of Serbia, are allowed to provide payment services.

We point out that individuals may freely use mobile banking and online banking services for payment of bills, for household in which they live, for members of their families and other similarly connected persons.

On the other side, in accordance with the Law, individuals are not allowed to use these services with aim to perform commercial activity, more precise, it is against the regulation to perform payments in the name of other connected or non-connected persons and to charge commission fees for such transactions.

As always, here you may closely be acquainted and informed with National bank of Serbia recommendations, because it is in your best interest.

Sincerely yours,
Telenor banka

Često kad prodam nešto preko oglasa dam da mi se novac od otkupa pošalje na račun, verovatno ih to svrbi :)

Ono sto nisam napisao gore, npr uvece mi neko posalje a ja tek ujutru dobijam obavestenje o uplati, za to vreme status u aplikaciji je nesto kao ceka se odobrenje od banke.. predpostavljam da nema opcija za otkazivanje u tom trenutku u aplikaciji..

Ne sećam se da sam o tome čitao ovde, a samo mi je ova treba dodirna teška sa našim bankarstvom :)
Štaviše, zakleo bih se da sam email dobio 2x u razmaku od mesečak dana.

Ono sto nisam napisao gore, npr uvece mi neko posalje a ja tek ujutru dobijam obavestenje o uplati, za to vreme status u aplikaciji je nesto kao ceka se odobrenje od banke.. predpostavljam da nema opcija za otkazivanje u tom trenutku u aplikaciji..
Postoji opcija za otkazivanje sve dok se ne pošalje u kliring NBS.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ne mogu da kreiram račun na klik sa promenjenim imenom i adresom nalogodavca. Odn. mogu, ali čim je račun kreiran i uđem u njega tu stoje moje ime i adresa.
Da li je neko imao sličan problem? Da li je to uopšte bitno ili je dovoljno da je Ed broj ispravan, a nalogodavac nebitan?
Tek sam počeo da živim sam I nisam do sada plaćao račune na ovaj način. :)

Nije bitno. Njima je bitan poziv na broj i da račun bude plaćen.

Sad sam kupovao neku siću na AE i račun je bio 7.86 USD, a od banke sam dobio obaveštenje da mi je rezervisano 6.77 EUR.
Nije mi bilo mrsko da valutu na AE onda prebacim na EUR, pa da vidim koliko će mi onda probati naplatiti. Tada bi račun bio 6.86 EUR.
Dakle, razlika u konverziji je 1.3%.
Videćemo doduše da li će onih 6.77 EUR i biti proknjiženo kao toliko ili će se kurs promeniti.

7.86/6.86 = 1.1457725947521865889212827988338
Sto je 3.5% naspram srednjeg kursa ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno