Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi u GR sam trenutno pa nemam vremena da trazim a treba mi info kolika je provizija kad podizem € na grckom bankomatu?
I jos jedno ako je neko koristio karticu u GR da li je prihvacena svugde ili je problem neki kao mtsb kartica koja retko gde u inostranstvu prolazi na POS terminalima.
S*****li sav kes pa ostade samo € na kartici, da znam dal da dizem i placam proviciju ili opusteno mogu platiti karticom.
Hvala.

MTSB prošao svuda u Grčkoj (na Kritu uglavnom), svojeručno testirano i kao PayPass i kao autorizovanje PINom.

Ima. Da ne bi stizao pre ebilla.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Hvala [emoji3]

malo pre stigla poruka.

55424a859f0c242833db15531d70a694.jpg

Juce sam posle duzeg vremena nesto placao karticom BI online i uzeli mi vise od onos sto sam platio, rcun je bio oko 200 a oni rezervisali 220 eura, znam da TB to neradi, smo me zanima jel jos neka banka rezervise vise od pravog iznosa? Ok da je u nekoj drugoj valuti pa zbog kursne razlike ali racun je bio u EURima i na racunu su bili EUR. A TB nikad to nije radila.

Već drugi put se susrećem sa rent-a-car agencijom koja u ToS insistira na tome da ne primaju debitne, već moraju biti kreditne kartice.
Kapiram da je to zbog rezervisanih sredstava koja su 3x veća od onoga što će se na kraju zaista i platiti.

Da li je neko rentirao kola u inostranstvu Telenorovom debitnom?

Mislim da to generalno ne vazi za nase kartice. Postoje dva tipa debitnih najmanje, i ne radi se na isti nacin (tehnicki) rezervacija, pa zato neke ne prolaze (obicno americke).

Koja agencije su u pitanju? (BTW, samo Visa Electronom i Intesinim MC sam placao rentacar, ali znam da je stric imao problema sa nekom nemackom debitnom u Nemackoj da iznajmi auto - posto je od njega teze dobiti tehnicke informacije nego od mene dobre reci za Telenor, ne znam nista vise od toga :))

Stigla mi je pre nekog vremena kartica Telenor banke koju jos uvek nisam koristio na bankomatu..sva placanja sam vrsio preko telefona. Prilikom otvaranja racuna, radnica u poslovnici mi je rekla da izdavanje kartice kosta 500 din. Na koji nacin se naplacuje tih 500 din ? Da li prilikom prve uplate na bankomatu oni uzmi tih 500 din ?

Nakon bilo koje uplate, bilo na ATM ili priliva.

Bilo je vec nekoliko uplata na moj racun a oni jos uvek nista nisu skinuli..zbog toga mi je malo cudno. Znaci pretpostavljam da ce skinuti nakon prve upotrebe bankomata.

Poslednja izmena:
Već drugi put se susrećem sa rent-a-car agencijom koja u ToS insistira na tome da ne primaju debitne, već moraju biti kreditne kartice.
Kapiram da je to zbog rezervisanih sredstava koja su 3x veća od onoga što će se na kraju zaista i platiti.

Da li je neko rentirao kola u inostranstvu Telenorovom debitnom?
Pre 15ak dana sam po drugi put probao da dam Telenor karticu za uzimanje auta. Nije prošla, dao sam Amex ma kraju. Boston, Hertz, u oba slučaja. Na predviđeni iznos od oko $240, rezervisano oko 400, mogu da pogledam tačne iznose, ako ti znači.

Edit: dodatni razlog zašto tamo mora kreditna je e-toll sistem. U momentu vraćanja auta, nemaju načina da znaju koliko će to izneti. To obično dosta kasni.

Poslednja izmena:
Ne stiže sms kod na mts, imaju problem...

Pre 15ak dana sam po drugi put probao da dam Telenor karticu za uzimanje auta. Nije prošla, dao sam Amex ma kraju. Boston, Hertz, u oba slučaja. Na predviđeni iznos od oko $240, rezervisano oko 400, mogu da pogledam tačne iznose, ako ti znači.

Edit: dodatni razlog zašto tamo mora kreditna je e-toll sistem. U momentu vraćanja auta, nemaju načina da znaju koliko će to izneti. To obično dosta kasni.
Hvala, da znam da ne računam na nju onda :)

Nije prosla iako si imao na racunu mnogo vise, ili nije prosla jer nisi imao vise, tj. nisi imao dovoljno za rezervaciju? Meni su bas rekli pre nekih 7-8 godina da mora JEDNA kartica imati 1500eur najmanje limit, toliko rezervisu (200-300eur je bilo iznajmljivanje samo sa svim troskovima). Nije ni moglo da se deli na vise kartica.

Usput, negde su nam zahtevali da bude kartica na ime vozaca ili se placa dodatni vozac (ja ne vozim, tako da nije bilo izbora :)).

e-Toll? Putarina?

@Marko, meni ne stizu SMSovi o potrosnji na MTSu, sa Piraeus kartice.
Do MTSa je verovatno, najavili su radove za danas.

Imao sam daleko više na TB.
Na Amex-u mi je limit svega 750 EUR (na TB sam u tom momentu imao više nego duplo). Dakle, nije do limita, već mora kreditna. Dao sam mu TB, nisam rekao da je debitna, POS je odbio bez objašnjenja. Probao još jednu debitnu (Maestro), a onda dao Amex.

Estimated charge je bio $234, a credit card authorization $434.
Prva suma je konačno naplaćena, pošto sam vratio auto. Sa preko 70 dana zakašnjenja, došao je trošak na $37,75, sa istim brojem reference. To je za elektronsku naplatu putarine. To mora da kasni, i Hertz nema načina da utvrdi koliki je taj iznos u momentu vraćanja auta.

Cifre koje sam dao odnose se na orethodno rentiranje (u maju). Za ovo poslednje, Hertz je skinuo svoj deo za rentu, čekam još putarinu.

Bilo je vec nekoliko uplata na moj racun a oni jos uvek nista nisu skinuli..zbog toga mi je malo cudno. Znaci pretpostavljam da ce skinuti nakon prve upotrebe bankomata.
Meni skinuli tek mesec dana kasnije, normalno sam koristio karticu do tada tako da, ne brini.

@kibicer
Nemoj mi reci da si 70 dana cekao za naplatu sa eZpass?

Meni su prihvatili TB karicu kod Enterprise na JFK... mozda zbog rezervacije preko firme.

Inace nisu prihvatili intesa visa electron. Kasnije mi je call centar rekao da mozda "zbog toga sto nisu preuzeli/predali sve podatke". Meni je to dalo ideju da je odbijeno jer su odradili swipe, a visa electron je imala chip...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo sad sam pregledao izvode, i tačno izračunao: 52 dana, preterao sam. Videćemo koliko će biti ovaj put.

Inace nisu prihvatili intesa visa electron. Kasnije mi je call centar rekao da mozda "zbog toga sto nisu preuzeli/predali sve podatke". Meni je to dalo ideju da je odbijeno jer su odradili swipe, a visa electron je imala chip...
Nema veze cip, svaka kartica koja ima magnetnu traku (a mislim da trenutno sve Visa/MC/Amex imaju) moze i Swiper, nebitno da li ima cip ili ne. Na akceptantu (prodavcu( je da li zeli da prihvati tako kartice ili ne. Za njega je lose ako prihvata, jer je cip sigurniji za obe strane.
Evo upravo stigli kodovi. Izgleda da su sredili.
I meni su oko 18h pristigli SMSovi za transakcije od juce ujutru :)

Poslednja izmena:
Sad sam se setio da EU sledece godine ukida novcanice od 500e, pa da ih ne bih menjao u menjacnicama, jer ne verujem da ce hteti da ih sitne bez menjanja, jel probao neko da ubaci novcanicu od recimo 200/500e u bankomat i odmah zatrazi 2/5 puta novcanice po 100e?

Ubaciš od 500, i onda 5 puta dižeš po 100.

Da, to sam upravo i planirao, zato i pitam da li je ko probao i radi li, cisto da za svaki slucaj.

Ali ne možeš da zatražiš 5 puta po 100.

Već podigneš 100, pa opet...

jel probao neko da ubaci novcanicu od recimo 200/500e u bankomat i odmah zatrazi 2/5 puta novcanice po 100e?

Pozdrav svima.
Moj prvi post i pitanje.

Kada ulažem evre preko bankomata TB, da li mogu da stavim bunt od recimo 600 evra odjednom, ili moram 6x po sto evrića?

Hvala unapred.

Ne moras uopste gubiti vreme. Ubacis 500, podignes 500. Dobices 10x50. Bankomati ne izbacuju 100/200/500. Barem meni nijednom nisu 10 razlicitih nijednom izbacili, mislim da sam dobar reper po ovom pitanju :)

Najveća novčanica koju isplaćuje je 50. Više puta sam sitnio tamo. I menjao svaku koja je oštećena / zalepljena :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno