Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto i nije puno, imajuci u vidu da su bankomati verovatno asset (a ne iznajmljeni), nista drugi TB i nema od assets :)

E ljudi u GR sam trenutno pa nemam vremena da trazim a treba mi info kolika je provizija kad podizem € na grckom bankomatu?
I jos jedno ako je neko koristio karticu u GR da li je prihvacena svugde ili je problem neki kao mtsb kartica koja retko gde u inostranstvu prolazi na POS terminalima.
S*****li sav kes pa ostade samo € na kartici, da znam dal da dizem i placam proviciju ili opusteno mogu platiti karticom.
Hvala.

Nisam nikada imao nigde vani problema sa karticom, a svakako probaj prvo platiti njome, pa tek onda dizati keš.

Ok, hvala, pitam zato sto su mnogi imali problem sa MTSB karticom takodje MC a i meni se desvalo da mi ne prodje na nekim stranim sajtovima, a TB kartica mi uvek prolazila na bilo kom stranom sajtu.
Mnogima mts kartica nije prolazila van Srbije na pos terminalima, pa reko da nije isti problem i sa ovima.

Nije, nije, baš nikada, a i mnogi sajtova i mnogo POS terminala.

400din je min provizija, 1%, za podizanje.

400din je min provizija, 1%, za podizanje.
Tako je, pa ako podižeš na bankomatu više ti se isplati da neku veću sumu digneš tipa 300-400€, nego da dižeš u više navrata recimo po 50€. Što se kartice tiče ni meni se nije desilo da negde nije htela da prođe. Znači prolazi bez problema.

Opet kazem hvala sve sam razumeo jos kad je alfa napisao, no, ima nas raznih.
Hvala obojici.

Odkad to da online placanje sluzi samo za placanje racuna?? A ostale usluge placanj su zabranjene ili sta... Spominju placanje u ime drugih lica i naplacivanje provizije, a ja nikakve koristi (profit) od toga nemam svoje pare trosim... U pitanju je Ding, sajt za online uplatu dopune kod mobilnih operatera svugde u svetu... Od jula do sada sam napravio 10 transakcija ~62e sve ukupno,,,,
Da menjam banku ili sta? Karticu sam uzeo bas zbog online placanja ali vidim sad da to ne finkcionise ...
Verovatno ovde ima neko ko se bolje razume u ovu problematiku...

ldhzygG.jpg

Ma ne, to je NBS donela uredbu da spreci da neko otvori racun fizickog lica i placa tudje racune uz proviziju

A nemam pojma, bolje da pitam ovde... Znam da sam samo za to koristio karticu do sada, pa da proverim ovde sta se desava... Hvala!

Problem su agencije koje su naplaćivale proviziju za uplate a koristile račune fizičkih računa.

zasto!?

8da95533dfc0462522e223b6abdf097e.jpg

Poslednja izmena:
Jel se desilo nekome ovo do sad?
Naime,otac je neki dan hteo platiti Racun na klik za Sbb i kaze da je sve normalno odradio,kliknuo plati itd. (nije mu prvi put da placa i telenor i sbb) i posle toga niti ga je zaduzilo za tih ~3500 (stanje je ostalo isto),ali mu vise nema Sbb racuna u onom delu na klik (prazno je)?
Kakav je trip u pitanju?
Jel se nekome ovo desilo,zvao sam banku i cekam da vidim sta ce mi javiti?

Priznajem, ja sam "kriv" za ovo.
Nisam mogao da istrpim vise sto stalno smarate da vam vec 1. u mesecu ne stize racun za Klik, koji imate do 20. fore da platite, pa sam izhakovao server :D Nemoj da se zalis, da ne pomerim na 20.! :)

Jel se desilo nekome ovo do sad?
Naime,otac je neki dan hteo platiti Racun na klik za Sbb i kaze da je sve normalno odradio,kliknuo plati itd. (nije mu prvi put da placa i telenor i sbb) i posle toga niti ga je zaduzilo za tih ~3500 (stanje je ostalo isto),ali mu vise nema Sbb racuna u onom delu na klik (prazno je)?
Kakav je trip u pitanju?
Jel se nekome ovo desilo,zvao sam banku i cekam da vidim sta ce mi javiti?

Desilo se meni neka u trenutku plaćanja ima makar dinar više na računu od sume koju želi da uplati.

Danas otvorih račun,nedugo zatim podigoh novac sa bankomata preko mcash..
Sad kad uđem na njihovu aplikaciju stoji da je rezervisano..ta suma što sam podigao.

Jel moze neko da mi pojasni [emoji5]
a8193bb4215538c325780e8354bf1378.jpg

Zašta je rezervisano?

Poslednja izmena:
Ne znam da li su svi bankomati u inostranstvu glupi, ali ovi u Grckoj svakako jesu.
Naime, posto sam u GR i potrosio sav kes, uzmem ti ja i razmenim RSD u € da bi podigao 100€, i sve lepo razmenim ja to u app, dodjem na bankomat izaberem sve sto treba kad ono cvrc, na zadnjem koraku mi pokaze kako ce da mi skine dinare u toj vrednosti, a reko sto ce skida RSD kad imam € na tom racunu/kartici, i tako i bese skinuo mi dinare i ostavio evre opusteno.
A kad na POS terminalu placam a imam € onda regularno skida evre i nema nikakve provizije.
Ja kontam da on prepoznaje iz koje je zemlje kartica, ali majku mu ako vec imam na tom racunu/kartici evre, zasto mi je konvertovao on i to po kursu od 132,78 cini mi se, a ja ga u app menjao za 119,65?

Nije on koristio kurs 132 nego je radio valutne konverzije i napravio trošak.

Ma nebitno je, nego je konvertovao dinare u evre, a ja to uradih pre podizanja.

Spominjali smo već taj problem sa nekim bankomatima. To je sad novi trend nekih banaka.

Trebalo je da odustaneš od transakcije i promeniš bankomat.
Postoje bankomati koji uopšte nisu u vlasništvu banaka, ko zna čiji su, verovatno deru za medalju.

Dzaba kaj je bio jedini a zeni hitno bio potreban kes, za glupost, ali avaj, prodje i to.
Neki evronet mislim da je bio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno