Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad i kako ce da mi naplate proviziju za podizanje novca u inostranstvu? Podigao 20 leva u bugarskoj societe generale, rezervisano 10.21 eur

Kad se proknjizi, treba da imas dve transakcije. Jedna je za samo podizanje po MC kursu, a druga je za proviziju banke, 400din.

Znaci idem u minus zato što je na računu ostalo ukupno manje od 400 din. Bolje da sam podizao sa visa electron banca intesa.
Vidim sad i propusten poziv sa 0639005

Poslednja izmena:
Tesko da su te zbog toga zvali ;) Posalji im mail pa vidi.
Za VE bi te kostalo ~100din manje.

Mnogo im znacilo sto su zvali a ti se ne javljas :D jedino ako znaju da si van zemlje, jer su deo Telenora :)

Мора да су их раније заврнули браћа из Румуније и Бугарске па сад сваки шум провјеравају.:)

Kakva je situacija sa Crnom Gorom kad je plaćanje Telenor karticom u pitanju ?

Skidaju li dinare ili eure?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dinare skidaju samo ako plaćaš u dinarima.
Kada plaćaš u bilo kojoj drugoj valuti, skida se prvo eur, zatim druge strane valute (ako ih ima, nepovoljno), pa na kraju rsd (ako nemaš dovoljno stranih valuta).

Izuzeci mogu biti bankomati u zemljama koje imaju neku lokalnu valutu, tada ti po automatizmu rezervišu i povlače dinare, ne EUR, jer valjda ne očekuju da kartica iz Srbije ima EUR na sebi.

Meni je pre par dana za nekih 100 EUR vrednosti lokalne valute rezervisao 13000 din, iako sam imao na računu dovoljno EUR i tek deo te sume u dinarima.

To je ili bug Telenor Banke, ili je bankomat automatski povukao dinare, po svom losem kursu (mada je verovatno ponudio onu glupost "garantovanog kursa" gde si rekao yes)

Meni je pre par dana za nekih 100 EUR vrednosti lokalne valute rezervisao 13000 din, iako sam imao na računu dovoljno EUR i tek deo te sume u dinarima.
Јави кад ти прокњиже(ако већ нису)Не знам на шта си ‚‚кликнуо" на банкомату али не би требало тако бити.

Platio neku kafu juče na pumpi u Podgorici. Račun bio 3.5€, meni rez 444 din. Nešta tu nije u vinklu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zovite i pitajte TB zasto se povlaci u dinarima. Cim se u dinarima i rezervise, znaci da ce u dinarima i biti naplaceno.

Mozda je greska radnika i bankomata, koji ne daju opciju da se bira valuta, pa naplate u RSD. AKo je tako, ajmo listu, ovo ce pogoditi i druge banke/kartice.

Ja sam prvi put ove godine u Austriji video pitanje za Intesin MC da li zelim naplatu u dinarima! Zgrozih se :(

Pazite dobro na POS terminal (slučaj djoollee)
POS terminal mnogih banaka je setovan tako da te pita jel hoćeš da platiš u lokalnoj valuti mesta plaćanja, ili u svojoj matičnoj (rsd). Ako prihvatiš rsd, banka izdavalac POSa radi konverziju po vrlo nepovoljnom kursu.
Mislim da trgovac od toga ima vajde. Verovatno ti je on odabrao valutu, i dao samo da ukucaš pin.
To je ovo o čemu alfa priča.
Ista stvar postoji i na bankomatima

Cim se u dinarima i rezervise, znaci da ce u dinarima i biti naplaceno.
Можда им препознају евре на рачуну,зато кажем до књижења па ћемо знати.:)

To je ovo o čemu alfa priča.
Ista stvar postoji i na bankomatima
Да,мада не на свим банкоматима.Проблем је што онда ТБ не може гарантовати наплату у еврима(у иностранству)те је онда мултивалутни рачун ризичан у односу на само девизни рачун.

Poslednja izmena:
Због чега курс евра више није повољнији него раније? Раније је увек био за најмање 60 пара већи него у мењачницама, често већи него и код уличног дилера, а сада је у мењачницама исти, чак је једна ујутро давала и 50 пара већи.

Rekla je Tabakovicka more dosta vise [emoji23]

Sent from my Nokia 5

Kurs u TB je uvek na 50 para ispod/iznad trenutnog trzisnog kretanja. A trenutno je kretanje oko 119.7! Srednji moze biti i ispod 119.8 cak za sutra.

Te menjacnice verovatno nisu usaglasile, ili pretpostavljaju da mogu dobiti vise za EUR, ili im treba evro.
Ja sam jednom dobio ceo dinar vise od TB kursa u menjacnici. Trebali im dinari...

Да се разумемо, ја увек искључиво продајем евре.

Sada je 119.55... mislio sam da ce vec pasti na 119.20 kod Telenor Banke.
Ako si dobio 120 po evru danas, dobro si prosao.

Juce realizovan zahtev za prelazak sa Progressive na Starter paket. Skinulo odrzavanje za prosli mesec.
Sve prošlo automatski i glatko.

To je radilo od pocetka, mozda jedina stvar koja je radila ;)
Osim sto je imao jedan pozitivan bug - prelazak na Progresiv mi je 2x isao odmah u mesecu, naplacen ceo mesec, ali dobio sam srednji kurs evra :)

Nesto je usporen app danas? Ali ne kao ranije kada se ne zna sta radi, nego je svaki korak nesto sporiji.

U vezi sa povlačenjem valuta, ne sećam se da me je bankomat išta pitao osim jezika, PIN-a i iznosa u stranoj valuti koji želim da podignem. Ako se dobro sećam (a mogu za desetak dana opet na isti bankomat da proverim), samo me je obavestio da će biti rezervisano 13000+ RSD, a toliko je pre par dana i skinuto sa računa + 400 din provizije.

Takve bankomate izbegavaj, znaci da nemaju opciju da biras da se u EUR naplacuje. I to je pomak naspram da nemas ni ideju da ide u RSD, a ide u RSD.

Minimum neki 3-4% uzmu ATM/POS tako.

Ако је раније било да ти скину динаре(у случају да немаш евре),па ти у неком року ипак уплатиш евре на рачун,а ТБ ти умјесто првобитних динара прокњижи евре,сад одмах динари.Је ли ти се то раније дешавало на том или другом банкомату,по ком курсу је конверзија?Нешто ту није у реду.

To je i dalje tako, da skinu dinare, ako nemaš EUR, i obrnuto, kad plaćaš nešto u dinarima, ali ovaj put nisu ni takli EUR.

Prvi put sam koristio ovaj bankomat, ranije sam imao priliku koristiti bank bankomat druge banke i provizija i iznos su mislim bili u EUR. Nije bio ovako lud kurs.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno