Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odeš kod čika zube, trpiš kao muško, on mora da izvede intervenciju koja košta cca 450€.
Ti pokažeš da si drug član i ne platiš ništa, osim koktele sa žurki, i eventualno testiranja po povratku u Srb.
Čika zubi je isto lepo, jer će intervenciju koju, možda, nije morao da izvede, da naplati od stranog osiguranja, i svi su živeli dugo i srećno.
A za manje iznose?
Ne sećam se da li je za intervencije do 50ak EUR bilo da se ne refundiraju ili se plaćaju na licu mesta, kada imaš putno osiguranje.

@Vojager, to zavisi od: osiguranja, opštih i posebnih uslova, polise, tipa, vrste, politike etc. Nije univerzalna stvar

Poslednja izmena:
Procitajte i da li vase osiguranje ima fransizu. Sto bi znacilo da imate ucesce u troskovima.

Za TB putno osiguranje treba biti na Progresiv paketu x meseci, ili je dovoljno samo onda kada je potrebno osiguranje? ;)

Da li se nekom desila ovakva situacija, da ne moze sa tekuceg da prebaci pare na stedni sa porukom " Ne mozete izvrsiti interni prenos izmedju racuna razlicitih vlasnika."
Kako razlicitih kad sam ja vlasnik i jednog i drugog racuna a samo 30 min ranije sam bez problema "preneo" na taj racun odredjenu svotu novca (1300) a sada mi to ne da da uradim.
Probao sam i iz app da ponovim placanje preko te "funkcije" i opet isto.
Koji mu je djordje? Da li je neko imao takvu situaciju?
Evo SS.
Prolupali su nacisto, ovo je za menjanje pod hitno.
7c20f0d79763d70c2f350f0123e4da27.jpg

Svi vec pola godine otprilike :)
Vrati se u Home aplikacije oa opet idi u Prenos.

Svi vec pola godine otprilike :)
Vrati se u Home aplikacije oa opet idi u Prenos.
Ma to i uradih neznajuci za tu foru odmah posle i proradilo samo nisam editovao jer sam se mlatarao oko neke kupovine i zaboravih da napisem da sam "sredio".
Hvala tebi u svakom slucaju, nisam znao za tu foru nikad do sad mi se to nije desavalo a radio sam interni prenos 100 puta do sad.

gde treba telefon staviti pri skeniranju mcash barkoda? dole na onu plastiku ili prineti gore blize laseru? ja gde god da sam stavio nije hteo da ocita..

gde treba telefon staviti pri skeniranju mcash barkoda? dole na onu plastiku ili prineti gore blize laseru? ja gde god da sam stavio nije hteo da ocita..
Ja ga spustim skroz na plastiku stavim ga dijagonalno ka skeneru i ocita mi za sekundu-dve bez greske ikada.
Malo drugacije dakle nego li na ovoj slici ali i tako radi perfektno i ne menjam ga.

Nebitno, ako radi radice kako god da postavis.

U Knezu mi ne radi skoro nikada, dok u Francuskoj radi i kada pici sunce ;)

Zasto? Mislim kucas lepo onaj kod rucno ako nece skener.
Nista brza nije kartica.

BTW, mCash ne funkcionise za dodatnu karticu :( Tj. vazi samo za osnovni racun vlasnika. Ako je neko ovlascen na vas racun, i ima svoj - mCash vazi za njegov. Ako nema svoj racun, ne radi uopste.

Da li neko zna, da li kartica dodatna ulazi u limit podizanja, tj. da li je podizanje PO RACUNU limitirao dnevno/mesecno, ili je PO KARTICI?

Poslednja izmena:
Ja ne bih da kucam one brojeve jer kad vidim koliko su prljavi tasteri smuci mi se. Nego ne razumem bas kako da stavim telefon dijagonalno :D

Nista slikacu ti sutra, pa ces saznati kako.
A mozes kao i na onom uputstvu sto ti je vec neko postavio iznad.
Filozofiras.

Kad kliknes na bankomatu mcash i kad se upali ovo

IMG_2367.JPG

Samo prines malo telefon ovom citacu, kakve dinagonale.

Nema uopste gimnastike tu - ako uopste radi, radice samo malo da promrdas barkod ispod citaca, i to u bas bas bas bas sirokom luku/razmaku, dakle radi skoro bilo kako da postavis.

Ako ne radi olako - mani taj bankomat, ili je uprljan skener, ili ima smetnje sa osvetljenjem, ili ne radi sa tvojim telefonom (mozda se ne slaze sa ekranom, donno) :(

Probaj u Francuskoj ulici ATM, ako prolazis nekad, tu sam siguran da radi, i bas je prometan. U Knezu samo cekam da mi trazi da ukucam, jer samo jednom od 50 puta (da, 50x sam probao) je radio :)

Ima kod par drugih banaka isto, ali kao i kod Telenor banke, postoji skriveni trosak koji nije zanemarljiv, tako da u zavisnosti od iznosa, moze da bude i skuplje od revolving kamate kada bi otplacivao mesecno onih 5% duga ratu. Intesina kartica je bolja ukoliko tu gde pazaris imaju ugovor sa njima o placanju na rate (a dosta ih ima) ili Reiffeisen visa gold itd., kod koje se svaki iznos deli do 6 rata besplatno, u zavisnosti od visine iznosa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako se niko nije setio?:)
Intesa ima podelu na rate kod velikog broja radnji, BEZ provizije i BEZ kamate. UniCredit odavno ima tu podelu, kao i jos neke banke, RF to ima, cini mi se, duze nego sto Telenor postoji kao banka ;)

Da nisi zanemario da te ta podela kosta? :)

Za RF, kako ne kosta nista podela na rate uz Visa Gold?
"Mesečna naknada na ime osiguranja korisnika kartice od posledica nesrećnog slučaja** 20 RSD
Mesečna naknada na ime kombinovanog osiguranja finansijskih gubitaka korisnika platne kartice (gubitka, krađa i krađa podataka sa kartice - skiming)** 40 RSD
"
Mislim, jeste da se ovo placa svejedno, ali RF je najneisplativija kartica kod nas.

Poslednja izmena:
Zato što mi se smučilo :(

Probao sam na gomili bankomata i nisam uspeo onda sam batalio

Ovako sve radi i manji je stres
Паметно.Какве дијагонале,ромбови,троуглови...

Telenor Banka

QUOTE=alfaunits;5067478]Kako se niko nije setio?:)

Za RF, kako ne kosta nista podela na rate uz Visa Gold?
"Mesečna naknada na ime osiguranja korisnika kartice od posledica nesrećnog slučaja** 20 RSD
Mesečna naknada na ime kombinovanog osiguranja finansijskih gubitaka korisnika platne kartice (gubitka, krađa i krađa podataka sa kartice - skiming)** 40 RSD
"
Mislim, jeste da se ovo placa svejedno, ali RF je najneisplativija kartica kod nas.[/QUOTE]

Skoro sve banke naplaćuju održavanje računa za kreditne kartice, pogotovo ove premijum. Osim Amex blue uz paket račun, Amex green plaćam 200 dinara npr. I Telenor banka naplaćuje karticu plus naknada za te podele na rate. A iskreno mi ne smeta da platim 40 dinara za zaštitu od skimminga.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
A kakvi su skriveni troskovi kod deljenja na rate za tb? Naravno mislim ako se vraca cela rata svaki mesec, ne ona revolving glupost.

Sent from my LG-D858HK using Tapatalk

Nema uopste gimnastike tu - ako uopste radi, radice samo malo da promrdas barkod ispod citaca, i to u bas bas bas bas sirokom luku/razmaku, dakle radi skoro bilo kako da postavis.

Ako ne radi olako - mani taj bankomat, ili je uprljan skener, ili ima smetnje sa osvetljenjem, ili ne radi sa tvojim telefonom (mozda se ne slaze sa ekranom, donno) :(

Probaj u Francuskoj ulici ATM, ako prolazis nekad, tu sam siguran da radi, i bas je prometan. U Knezu samo cekam da mi trazi da ukucam, jer samo jednom od 50 puta (da, 50x sam probao) je radio :)

Probaću...

Ovaj je u Uzun Mirkovoj, radi ok

Skoro sve banke naplaćuju održavanje računa za kreditne kartice, pogotovo ove premijum. Osim Amex blue uz paket račun, Amex green plaćam 200 dinara npr. I Telenor banka naplaćuje karticu plus naknada za te podele na rate. A iskreno mi ne smeta da platim 40 dinara za zaštitu od skimminga.
Ja nosim 4-5, a imam 20 kartica (uglavnom kreditnih, nesto manje od pola debitnih), nijednu ne placam.

RF zeza na tom istom fazonu - imas pozajmicu do 10/15.000 recimo uz Paket racun, bez kamate, i bez provizija. A da bi imao tu pozajmicu, paket racun te kosta 100 dinara vise :) Ili uz obican racun a 90 dinara te kosta osiguranje ako hoces tu pozajmicu :)
I na kraju i da nikada ne vracas tih 10/15.000, ti placas kamatu efektivno 9-12% :)
Isto i ovde sa karticom - ako nema neceg drugog za deljenje na rate.

Nemojte da se smejete pitanju, rekoh možda iznenade:

Još uvek nemaju aplikaciju za WP?

To neka sala da se ne smejemo?:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno