Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno radi primetno brze. Nije bas idealno, ali primetno ubrzanje!

Sad je konacno normalna aplikacija ima i jos mali lag, ali je dosta bolje

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ima li neko iskustva sa uplatom novca fizičkom licu u inostranstvu u evrima? Koliko sam shvatio provizija je 13€? Da li samo mogu da uplatim novac na bankomatu i da ga preko aplikacije prebacim? U pitanju je iznos od 250€.

Sent via Xperia Z3

Mozes, ali moras imati zakonsku osnovu za to, tj. da je rodjak blizeg kolena, ili da placas uslugu (u kom slucaju treba pro-forma invoice/faktura, sto mozes i sam napraviti, prihvata se)
Probaj da platis devizno, videces deo instrukcija sta trebas poslati e-mailom na uvid.

Doduse, isplativije ti je da to uradis preko PayPala, na 250e, platices oko 10e, a manje se cimati.

Opet se usportio app meni. Mada sada prikazuje i deo rezultat dok jos uvek vrti, pa je ipak bolje nego ranije, ali vidi se da je malo usporila od juce.

Doduse, isplativije ti je da to uradis preko PayPala, na 250e, platices oko 10e, a manje se cimati.

Opet se usportio app meni. Mada sada prikazuje i deo rezultat dok jos uvek vrti, pa je ipak bolje nego ranije, ali vidi se da je malo usporila od juce.

Ja sam probao pre nego što sam video tvoj post. Vrlo verovatno da neće proći pošto nisam znao da je to tako komplikovano. Plaćam fizičkom licu, tako da ne znam kako da napravim taj invoice, a s obzirom da je u pitanju starija osoba koja nema ni viber, teško da ima i PayPal... Ali videću već, trenutno je "na čekanju".

Sent via Xperia Z3

Ako je rodjak, nije neki problem.
Ako je neko drugi, napravi sam neki invoice za neku uslugu. Ne trazi banka da to bude overeno pecatom, i prevedeno u konzulatu Srbije, vec samo da oni mogu da slede zakon.
Bice na cekanju sve dok ne posaljes dokumenta, BTW!

Ja sam placao fizickim licima, za usluge i robu preko RFa, malo smaranja oko papira, ali nikakvo cimanje. Sam sam napravio Invoice, primalac fizicko lice (sa adresom), usluga/roba koja se placa, nista posebno ne mora. (nisam nista nelegalno ni radio, stvarno se to placalo, samo sto u normalnoj zemlji niko ih ne tera da prave invoice ;))

Poslednja izmena:
Kada sam pokretao plaćanje preko neta na TB, ništa mi nije izašlo da su tražili da se nešto pošalje mejlom. Osim jednog dela gde piše "priložite dokument"... Ja pošto ne znam sta treba, a ništa ne piše, mislio sam da treba da skeniram neki svoj dokument kao identifikaciju, i ja prilozim scan mog pasoša... Kako onda da im pošaljem taj invoice, a lovu su odmah skinuli sa računa.

Sent via Xperia Z3

Zvace te verovatno :D

E baš sam naivan...
Sad tek vidim da je moguće poslati novac za plaćanje "letovanja i manjih usluga" fizičkom licu u inostranstvo koje nije u srodstvu, ali da je potrebno dostaviti email prepisku... Tako da kada budu zvali dostaviću im to...

Sent via Xperia Z3

Poslednja izmena:
Ako placas pravu uslugu (letovanje, smestaj, bilo sta ...) ili kupujes nesto, slobodno uzmi neki template za invoice, stavi podatke primaoca i svoje, iznos, i to je to. (bez potpisa, itd.)

Raiffeisen je to prihvatao bez problema i pre 10 godina, i ove godine (kako ne bi, kada pecati i ne postoje za fizicka lica skoro nigde), ne verujem da Telenor trazi ista vise.

A ne laziras nista, samo pravis invoice umesto primaoca. (ali i sa druge strane, nemas nikakvu zastitu, cisto da znas :))

Hvala ti puno na pomoći. Verujem da će ubuduće neko još imati koristi od ovih informacija. Uradiću tako kako si mi rekao, samo što sad moram da čekam poziv od njih, pošto ne mogu da poništim transakciju.

Update: zvao sam korisnički, dovoljno je samo na običnom papiru napisati rukom, ja taj i taj, uplaćujem tom i tom, taj iznos, na ime poklona. Poslao sam to njima na mejl, i trebalo bi ujutru sve da reše.

Sent via Xperia Z3

Poslednja izmena:
Nije invoice, nego faktura :p

Faktura se kod nas obicno koristi kada su firme u prici, pa zato koristim invoice cesce :)

Samo izjava moze? Cccc!

Ovo je jedna od retkih banaka koja ne izdaje potvrdu o stanju na računu kreditne kartice. A možda je i jedina...

Da, da pokažem i to ako eventualno zatreba.
A pošto ne daju, onda ću je i ugasiti. Da ne bacam 200 din mesečno na glupost.

Kako funkcionise ovo hitno placanje? Platni promet radi do 17h, jel ako izvrsim uplatu posle toga i obelezim hitno placanje istog tog dana prodje uplata ili ne?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Kad ne radi platni promet, nema plaćanja. Evo definicije hitnog plaćanja: :)
Hitno plaćanje – plaćanje koje na nalogu za plaćanje ima oznaku hitnosti i koje se izvršava prioritetno, a u skladu sa uslovima i vremenom za hitno izvršenje naloga iz Terminskog plana.

(izvor)

Ovo je jedna od retkih banaka koja ne izdaje potvrdu o stanju na računu kreditne kartice. A možda je i jedina...

Samo kreditne ili i debitne?
Mislim realno ovo je katastrofa, to mi je bas cesto trebalo i trebace mi za ambasadu, cuj ne daju papir sa stanjem na racunu??? :S:

Sa sajta banke:

Telenor banka Vam je omogućila da sa svog dinarskog tekućeg računa plaćate elektronskim putem korišćenjem internet bankarstva i mobilne aplikacije Banke. Svaki nalog za plaćanje koji izdate radnim danom do 17:00h biće izvršen istog dana bez obzira na visinu plaćanja. Ako ste nalog izdali posle 17:00h, biće izvršen sledećeg radnog dana u periodu od 9:00h do 11:00h.

Možete izabrati da li će vaš nalog biti izvršen po hitnom postupku ili u redovnim obračunskim ciklusima.
Plaćanja na račune u drugim bankama ispod 300.000 dinara, ukoliko nisu označena kao hitna i izdata su do 14h, biće izvršena u toku dana u jednom od tri obračunska ciklusa (10:30h, 12:30h i 14:30h), zavisno od vremena izdavanja.

Plaćanja na račune u drugim bankama preko 300.000 dinara (uključujući i 300.000 dinara) i sva druga koja su označena kao hitna, biće izvršeni odmah (u roku od nekoliko minuta).

Nalozi koji se dostave banci putem internet bankarstva ili mobilne aplikacije banke, subotom, nedeljom ili praznikom, biće izvršeni prvog sledećeg radnog dana u gore navedenom vremenu.

Samo kreditne ili i debitne?
Mislim realno ovo je katastrofa, to mi je bas cesto trebalo i trebace mi za ambasadu, cuj ne daju papir sa stanjem na racunu??? :S:
Samo za kreditne kartice ne daju papir. Nisam bio raspoložen za raspravu; lakše mi je da ih prosto otkačim i najzad i to malo što imam kod njih prebacim u neku banku.
Inače i taj falični papir košta 400 din :S:

Jedni što me još drži kod njih je to što su ostale banke nesposobne da naprave blokadu pojedinih kanala plaćanja i izmenu pin koda u aplikaciji. Koliko znam te stvari jedino TB za sada nudi.

Poslednja izmena:
Samo za kreditne kartice ne daju papir. Nisam bio raspoložen za raspravu; lakše mi je da ih prosto otkačim i najzad i to malo što imam kod njih prebacim u neku banku.
Inače i taj falični papir košta 400 din :S:

Jedni što me još drži kod njih je to što su ostale banke nesposobne da naprave blokadu pojedinih kanala plaćanja i izmenu pin koda u aplikaciji. Koliko znam te stvari jedino TB za sada nudi.
Moja iskustva sa ambasadama (UK i USA):
tražili su stanje ušteđevine u banci, rekli da je dovoljno da sam otprintam iz ebank aplikacije, bez overe banke. Radio pdf edit, obogatih sebe pristojno :)
Sve to je bilo 2012. ili ranije, sada se verovatno izmenilo.

Ne očekujem problem, nego ih ne razumem sa tim "ne može", kad znaju da moraju da mi daju ako budem zahtevao. Hteli to ili ne...
To za "bogaćenje" se nisam dosetio :)

Poslednja izmena:
Jedni što me još drži kod njih je to što su ostale banke nesposobne da naprave blokadu pojedinih kanala plaćanja i izmenu pin koda u aplikaciji. Koliko znam te stvari jedino TB za sada nudi
Ово им је стварно добро,функционално,бесплатно,али зато нешто кључно што ти треба ,фали.:)

Vrlo korisna. Pre par godina, kad sam putovao u Australiju, već na aerodromu u Istanbulu sam bio zaboravio pin kod kartice. Upisao sam u telefon, ali pogrešan... :) Da sam išao turistički umesto kod rodbine, mogao je da bude ogroman problem. To se ovde ipak ne može desiti, prvo što postavim pin koji neću da zaboravim, a mogu i da ga promenim...
Mada, ima još par stvari koje mi se sviđaju; podizanje i stavljanje eura u bankomat, a i to što mi je takav bankomat 100m od stana :)

Poslednja izmena:
Stigao update i vidim da startuju i keš krediti... Na sajtu još uvek nema ništa (ili bar ja nisam video). Zna neko nešto više?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prilozi

• Image1465994571.790737.jpg
    Image1465994571.790737.jpg
    308.9 KB · Pregleda: 215
Nema na cemu, video sam slucajno pre nekoliko dana da su uvrstili i kes kredite, a tvoje me pitanje podsetilo na to :).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno