Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoji i u ognjna price (NS) to je prakticno na bul oslobodjenja kod poslovnice spolja, ja sam cak mislio da ce biti i u Big centru ali kazu planirali su ali za sad neznaju da li ce ga postaviti

U Merkatoru na NBG je na 1 spratu cim se popnete uz pokretne stepenice desno.
Uzimao i uplacivao na njemu mnogoooo puta. Eto ako neko nije znao gde je bankomat u BG-om Merkatoru, posto vidim da mnogo ljudi ne zna gde je u NS Merkatoru.

Da zatvorimo temu bankomata u NS, u nsMerkatoru postoji bankomat TB, postavljen je 5.2.2015. i izgleda ovako:
Pre sam bas cesto isao u Merkator, pogotovo kada su govorili da ce biti postavljen i cak kada su ga imali ulistanog na sajtu i sigurno ga nije bilo - cak sam pitao one gore na 3. spratu u Telenoru i rekli su jos nista od toga... Kasnije sam malo redje isao i pretpostavljam da je ovo na ulazu sa strane cara lazara/oslobodjenja raskrsnice, ali nisam ga nikako primetio... Elem, nadam se da se ne kvari kao onaj u Jovinoj... :)

Ljudi ,otvorio sam racun 1.7. Kada mogu da ocekujem karticu ,po vasem iskustvu?

Pa do sledeceg petka, najkasnije će ti stići.

Pre par dana plaćao u pošti karticom, vidim tek sad da me klepili sa 600 rsd provizije. Malo mi to nelogično, ajde da sam podizao keš pa i da razumem.

Pa i liči mi na Poštu tako nešto. Da li da zovem da se žalim, ili je to tako po ugovoru

Pa i liči mi na Poštu tako nešto. Da li da zovem da se žalim, ili je to tako po ugovoru

Pa neznam jel mozes kome da se zalis, provizaja na pos terminale za kartice je 3-4 %(lupam) i nju je duzan da plati poslodavac ali posta eto to prebacuje na klijenta, tako da se zali posti
Mada mislim da nema vajde, svima oni skidaju to

Poslednja izmena:
To je ovo: Isplata gotovine na šalteru druge banke u zemlji i inostranstvu 1% (min. 600 RSD)

Računa se kao da si podigao novac sa Telenor banka računom u banci Poštanska štedionica. Telenor je odredio cenu "usluge" a PŠ obezbedila "uslugu" bez obaveštenja o ceni.

Nije mi skinula pošta već TB. Pošti sam platio još dodatnih 45 dinara provizije, i kao što već rekoh, nisam dizao keš već plaćao nešto opštom uplatnicom

Nije mi skinula pošta već TB. Pošti sam platio još dodatnih 45 dinara provizije, i kao što već rekoh, nisam dizao keš već plaćao nešto opštom uplatnicom

Pa nije TB kriv sto posta njihvo POS terminal zavodi ko zna kako, jednostavno mastercard i visa imaju svoje fiskne provizije i uvek ih neko placa, u ovom slucaju posta je tako uradila da te jos odere a ona nista ne plati od istih provizija
Jedonostavno gledaj to ovako POS terminal u posti i prodavnici nije ISTO :)
Onaj u posti je nesto kao njihov bankomat

Poslednja izmena:
Sve bi bilo u redu da sam podigao novac u pošti, ovako...

Pa da, ALI TB i "misli" da jesi jer njihov pos terminal tako registruje placanje preko kartice.
Glupo ali to ti je to, nazalost ti si to svoje "neznanje" platio skupo.

Posta vodi njihove aparate kao "bankomate"

Znaci sad sto je on mali, i samo se provlaci kartica posti ne znaci nista, to je njihova bedna politika.

Vec su ljudi imali probleme oko toga, tako da nije bitno da li je telenor, intesa, ili komercijalna ili bilo koja druga kartica.

Tako posta verovatno "stimulise" da se placa na salteru.

Posta vodi njihove aparate kao "bankomate"

Znaci sad sto je on mali, i samo se provlaci kartica posti ne znaci nista, to je njihova bedna politika.

Vec su ljudi imali probleme oko toga, tako da nije bitno da li je telenor, intesa, ili komercijalna ili bilo koja druga kartica.

Tako posta verovatno "stimulise" da se placa na salteru.
Ma ko zna šta muvaju. Da ih vode kao bankomate, ne bi trebalo da mi skine bilo kakvu proviziju, jer imam pravo da 5 puta u toku meseca podiže bez provizije. Pa čak i posle toga je provizija 50 a ne 600 dinara. Nego verovatno su poslali izveštaj (lupam) TB da sam podigao gotovinu na njihovom šalteru, i to je usluga koja košta toliko. To je sigurno znala šalterska radnica u pošti, ali zašto bi me upozorila [emoji35]. Nego bilo kako bilo, ja sam školu skupo platio ovaj put. Za sve one koji bi platili nešto u pošti karticom, besplatan savet : NIKAKO!!
Hvala svima na odgovoru.

U Posti na salterima cak imaju smelosti da napisu obavestenje "da Posta ne naplacuje nista vec do maticne banke", ali je u realnosti suprotno, u sustini je to jedna velika obmana i slobodno mogu da kazem prevara od strane Posta Srbije.
Cak vise ne uzimaju novac kao da je u pitanju Postin bankomat vec ni manje ni vise "podizanje gotovine na salteru druge banke".

Velika sramota za Postu i to pogotovo sto su im klijenti penzioneri koji najredovnije placaju svoje obaveze i nemaju pojma o cemu se tu radi.

Poslednja izmena:
Ne znam samo zbog čega bi neko ko ima račun u TB išao u Poštu da plaća bilo šta?

Vrlo dobro pitanje.

Pa eto, ima razloga Da ne objašnjavam baš sad ovde na forumu.

Pa eto, ima razloga Da ne objašnjavam baš sad ovde na forumu.
To sto si ti uradio rade uglavnom penzioneri koji imaju dina card u postanskoj stedionici.
Njima je ta usluga dzabe.
Neznam sta si mislio sa Telenor master-om da ce da ti oproste proviziju...?
Podigli su ti gotovinu sa kartice i onda uplatili racun, zato je i tarifa takva.
To je salter, nije ni bankomat ni prodavnica.

Poslednja izmena:
Туга и јад,Србија изблиза.Нападате човјека због слободе избора.Слобода је највеће људско и цивилизацијско достигнуће а ви га поредите с пензионерима(КАО ОНИ СУ НИЧИЈИ И ЛОШИ)Не разумијем,дигао с туђег банкомата(пос терминала,било чега)и то је 600 у Србији,иако има 5 бесплатних дизања ?

Dali razlikujes bankomat od saltera?
Овакво размишљање је понижавајуће,али нема везе,идемо даље.По тој логици свако плаћање картицом је ,дизање с терминала и плаћање које се рачуна 600 а можда је Пошта банка,или банка продавница или продавница посебни субјект,или...Поента је у превари а не у ситним словима,бар ја тако мислим.

Nisam mislio da te ponizim, samo sam hteo slikovito da pojasnim.
Nije tesko SALTER/PRODAVNICA/BANKOMAT samo te tri stvari treba razlikovati i nemas brige sa proviziom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno