Taj deo sa aktiviranjem putnog osiguranja i meni nije bio baš jasan, ali sam to shvatio tako da ne aktiviraš sve dokle god se ne daj bože nešto ne desi ...Kako automatski? Na osnovu pečata u pasošu?
Ne trošiš ti tih 30 dana dokle god se ne daj bože nešto ne desi, možeš i 20x da ideš u inostranstvo ali sve dokle ti zlu ne trebalo ti imaš tih 30 dana na raspolaganju i to u vremenskom periodu na godinu dana od dobijanja kreditne kartice!Nema baš mnogo smisla. Kako onda znaju da si potrošio 30 dana? Službenik osiguranja da mi lista pasoš i broji pečate?
Svakako ću otvoriti račun, a od tog osiguranja zavisi da li da se cimam za dodatnu karticu.
Bilo bi lepo da je zexoni79Tako je kako je zexoni79 objasnio.
Tacno tako. Do toga dolazi tek pri aktiviranju osiguranja, tj pri podnosenju zahteva za nadoknadu. Sastavni deo tog zahteva je i izjava sa datumima i trajanjima svih boravaka u inostranstvu u prethodnih godinu dana kao i kopije svih stranica pasosa. Izvor: ja licno podnosio tako i to mi trazili, doduse pre 10 godina i osiguranju koje je islo uz Intesu, ali nema razloga da mislim da je sada drugacije jer su uslovi bili slicni.Nema baš mnogo smisla. Kako onda znaju da si potrošio 30 dana? Službenik osiguranja da mi lista pasoš i broji pečate?
A zašto ih jednostavno ne pozoveš i dobiješ informaciju iz prve ruke... 063 9005Glupo je iz više razloga. Za jednodnevne odlaske preko granice ne uzimam osiguranje. Kada idem na skijanje, uzeću posebnu polisu koja uključuje i skijanje, a oni će sve te dane da mi broje i dok dodjem do nekog jesenjeg putovanja, nema više.
Do sada nikada nisam aktivirao polisu, pa zato i ne znam kako tu funkcioniše.
A ta osiguranja preko banaka i dok sam imao, nikada nisam koristio, nemam pojma što. Uvek sam plaćao posebno.
Pin na cemu? Logujem se preko aplikacije( i tu je promenjen pin nakon prvog uspesnog polusaja zloupotrebe).Menjas PIN i stavljas neku petu sifru naloga i nema zloupotrebe.
Dzabe je menjas ako ti negde drugde cure podaci.
I ja sam imao istu situaciju, nije mi jasno samo odakle nekom moji podatci za web login, sve mi nesto mirise da je to neko iznutra ko je radio za njih.Ja sam danas(najverovatnije)imao novi pokusaj zloupotrebe kartice. Nemam drugo resenja nego da ih menjam jer se ovo desava drugi put u dva meseca(pritom i zamenjena kartica posle prvog “incidenta”).
Imaju li neki način provere da li si bio u npr. CG, BiH ili Turskoj pošto tamo može na ličnu kartu ili je taj boravak 'gratis'?Ovo za osiguranje - računa se prvih 30 dana u inostranstvu, gledaju i to pažljivo pečate i sve skupa je prilično neupotrebljivo ako se iole putuje, Koleginica je imala nesrećan slučaj, tražili su sliku svake stranice pasoša.
Uvek kupim sebi posebnu polisu za slučaj potrebe.
BiH i Albanija takoðe ne pečatiraju pasoše, šta sa njima
Tacno tako. Do toga dolazi tek pri aktiviranju osiguranja, tj pri podnosenju zahteva za nadoknadu. Sastavni deo tog zahteva je i izjava sa datumima i trajanjima svih boravaka u inostranstvu u prethodnih godinu dana kao i kopije svih stranica pasosa. Izvor: ja licno podnosio tako i to mi trazili, doduse pre 10 godina i osiguranju koje je islo uz Intesu, ali nema razloga da mislim da je sada drugacije jer su uslovi bili slicni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari