Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sad samo IPS pokaži/skeniraj, što od supermarketa imaš Idea/Roda/Mercator i neka online prodajna mesta tipa Gigatron/Tehnomanija. Bez podataka Master kartice, ne možeš da je virtuelizuješ u Google Pay.
Kartice na aplikaciji što se vide, u ovoj i bilo kojoj drugoj banc, nisu automatski digitalne za plaćanje preko NFCa nego mora u G pay i slične ?

Kartice na aplikaciji što se vide, u ovoj i bilo kojoj drugoj banc, nisu automatski digitalne za plaćanje preko NFCa nego mora u G pay i slične ?
Dina i MC koje vidiš su plastične i trenutni status je verovatno „Inicirana" ili možda „U obradi/Poslata" ne sećam se, mešam sa mts bankom, ali poenta je da nemaš podatke tih kartica u elektronskom bankarstvu. Tačnije, samo za Visa Digital iRačuna i ako se ne varam, u Intezinoj, ali to tek nakon uručenja/aktivacije, ne pre.

Koja AAA igra uopste zasluzuje da bude na spisku umesto re4? 80% igara sto je izaslo ove godine je neoptimizovano smece.

Може да се уђе у апп од јутрос, нисам пробао да користим за нека плаћања...

Па ја као ајде чисто да проверим јел може да се улогујем, кад оно радиии. 😂

pre pola sata sam podigao novac na bankomatu komercijalne banke kartica mobi banke ako nekome treba info

I dalje ne znamo kakvu to "transformaciju" planiraju kada tako predano rade. Ta najvljivanja i samohvalospevi mi liče na one koji su prisutni u našoj svakodnevnici i govore o "marljivom, ozbiljnom i odgovornom" radu, od kojeg mi ne primećujemo da nam je bolje, ali nas ubedjuju da je stalno sve bolje.

Mislim da bi najpre trebalo da "unaprede" i "transformišu" kurs evra u "menjačnici" jer je trenutno katastrofalan.

Stigla mi je ponuda za kreditnu karticu.
Nije mi potrebna ali bih je uzeo zbog besplatnog putnog osiguranja za celu porodicu.
Nije mi jasno da li plaćamo 200 din za mesečno održavanje ili mi sa PROGRESIV + ne plaćamo tih 200 mesečno?

Sada ima ovaj Progresiv 5+ paket, nema održavanja, ali se kreditna plaća 200 dinara/mesečno.
Da li je neko koristio to Uniqa putno osiguranje? Aktivira se za svako putovanje određeni broj dana ili kako funkcioniše?

Hoću da otvorim račun u još jednoj banci, pa gledam da li ovo ili RFB iRacun.

Sada ima ovaj Progresiv 5+ paket, nema održavanja, ali se kreditna plaća 200 dinara/mesečno.
Da li je neko koristio to Uniqa putno osiguranje? Aktivira se za svako putovanje određeni broj dana ili kako funkcioniše?

Hmmm, ja imam Progresiv 5+ paket i kreditnu karticu ali ne plaćam nikakvo održavanje od 200 dinara mesečno za kreditnu.
U julu sam izvadio kreditnu karticu i baš zbog putnog osiguranja i odmora u inostranstvu sam je i uzeo, tri puta sam ih pitao da li se plaća neko održavanje i rekli su NE... možda su to nešto sada od skoro uveli?
Treba se dobro raspitati i proveriti! ;)
Što se tiče putnog osiguranja OK je i pokriva tri člana porodice (bračni par) i jedno dete starosti do 24 godine.

Ne plaćaš ni održavanje računa, ni kreditnu karticu?

Da li kreditna kartica ima odvojene partije za RSD i EUR?

Da li neko koristi njihovu novu stednju po vidjenju od 4% ?
Deluje super ponuda, ali mi je malo frka da ostavim neki veci novac kod njih.

Koristim. Prebacio veći deo stednje pod tim uslovima. Manji deo mi ostao na prethodnom računu sa 2% kamate.

Sto se sigurnosti tiče, država garantuje za sve dinarske depozite, u bilo kom iznosu, bez obzira o kojoj se banci u zemlji radi.

Drzava garantuje do 50.000e, ako imas vise, podeli tako da imas na 2 mesta manje od 50k evropskih novcanica.

Ne plaćaš ni održavanje računa, ni kreditnu karticu?

Da li kreditna kartica ima odvojene partije za RSD i EUR?
Ne plaćam ništa! :)

Pa i poenta Progresiv 5+ paketa je ta da se ne plaća održavanje, a za kreditnu karticu je tih dana čini mi se (jul 2023) bila neka kampanja takođe - da se ne plaća održavanje, ali proveri svakako ih pozovi pa možda to još uvek i važi!?

• Like
Reagovanja: PJ
Da li kreditna kartica ima razdvojenu RSD i EUR potrošnju?

Ne znam da li sada postoji kao opcija pri uzimanju kartice, ali moja kreditna nema, samo RSD.

• Like
Drzava garantuje do 50.000e, ako imas vise, podeli tako da imas na 2 mesta manje od 50k evropskih novcanica.
Pitanje se odnosilo na dinarsku štednju po viđenju sa kamatnom stopom od preko 4%, koliko je sada u ponudi.
Drzava, odnosno NBS, garantuje za svaki deponovani iznos u dinarima (domaćoj valuti).

ja sam se raspitivao oko kreditne
ne plaća se, ima samo rsd pošto se u tome zaduzuješ

ali odustao sam jer kod mene u firmi ne mogu jedan deo na jedan račun a drugi deo na drugi da plaćaju, tako da sam trenutno na računu plus, sigurnije mi je ipak nego mobi

• Like
Pitanje se odnosilo na dinarsku štednju po viđenju sa kamatnom stopom od preko 4%, koliko je sada u ponudi.
Drzava, odnosno NBS, garantuje za svaki deponovani iznos u dinarima (domaćoj valuti).

7) osigurani iznos je iznos osiguranog depozita do 50.000 evra po deponentu u banci, i to po osnovu sledećih depozita:

(1) osiguranih dinarskih depozita - u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji važi na dan pokretanja postupka stečaja, odnosno likvidacije nad bankom,
(2) osiguranih deviznih depozita položenih u evrima,
(3) osiguranih deviznih depozita položenih u ostalim valutama (različitim od evra) - preračunatih u evre, po kursu evra prema svakoj pojedinačnoj valuti u kojoj su ti depoziti položeni, izračunatom na osnovu zvaničnog srednjeg kursa dinara prema evru i zvaničnog srednjeg kursa dinara prema toj valuti, koji važe na dan pokretanja postupka stečaja, odnosno likvidacije nad bankom;

Da napomenem, mislio sam na 50.000e u bilo kom zbiru dinara, dolara, jena, ne bukvalno 50000e

Poslednja izmena:
ja sam se raspitivao oko kreditne
ne plaća se, ima samo rsd pošto se u tome zaduzuješ

ali odustao sam jer kod mene u firmi ne mogu jedan deo na jedan račun a drugi deo na drugi da plaćaju, tako da sam trenutno na računu plus, sigurnije mi je ipak nego mobi
Ne plaća se održavanje računa. Ne plaća se mesečno kartica, a dobije se besplatno osiguranje.
Pošto je meni svejedno gde mi ide plata, a što kažeš, mogu i da podelim na više banaka, bilo bi bezveze ne uzeti karticu, jer godišnje potrošim nekoliko hiljada na putna osiguranja.

Vidim da imaju i neku foru ko ima Yettel broj, da ti još i dodaju pare mesečno. Aha, to je isteklo u septembru. Ali pitaću ih, što da ne.

meni sve to miriše da će da prodaju banku nekome pa hoće da dobiju što više korisnika
nema logike da bude sve besplatno

meni sve to miriše da će da prodaju banku nekome pa hoće da dobiju što više korisnika
Kako god, ali trenutno je OK jer se ne naplaćuje održavanje računa, nema provizije kada se novac podiže na bankomatima drugih banaka, a i na e-banking i mobi banking nema ni dinara provizije!

• Like
Reagovanja: uji
Logika htenja da se banka proda stoji, jer i koriste broj korisnika kao adut. Sve u svemu, dokle god račun može u eBankingu da se ugasi na dva klika, nema razloga za brigu. Evo, sad i AIK je zvanično vlasnik EuroDirekt pa se ništa neće menjati do pripajanja.

Aktivira se za svako putovanje automatski dok ne nakupis 30 dana boravka ukupno. Vazi za prvih 30 dana boravka u inostranstvu od pocetka polise. Ne mozes da pomeras pocetak polise niti da biras za koje ce dane da ti vazi.

Da li kreditna kartica ima razdvojenu RSD i EUR potrošnju?

Nema. Samo RSD. Za razliku od debitne, ovde se transakcije u EUR pretvaraju u RSD po prodajnom kursu banke, a transakcije u stranoj valuti koja nije EUR, prvo u EUR po MC kursu, pa u RSD po prodajnom banke. U prevodu, ne koristim je u inostranstvu ako ne moram.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno