5-15s cekanja da ti se loaduje app uopste nije normalnoLoadovao se za 1-2 sec na pocetku.
Loaduje uvek za 3-4 sekunde kod mene na Nexus 5, ne vidim nikakvu promenu u odnosu na godinu dana unazad.
I sad je, barem meni.Popravili su vreme pre jedno mesec-dva dana, pre toga je bilo nepodnosiljivo lose.
Колико сам видио,све је тако као што си написао и нема лијека за то што тражиш.Прати саобраћајне знакове(стрелице)и сналази се.
Sasvim se slažem sa tobom. Ilustrovaću kumulativno stanje uz transakciju na primeru Inteze i Poštanske štedionice. Čim bacite pogled, jasno je šta je uplata, šta isplata i koliko je stanje bilo, recimo, 15. u mesecu. Inteza koristi zasebnu kolonu a PŠ +/-.
Inteza:
![]()
PŠ:
![]()
Mislim da nije neka velika pamet, ne?Ovo kod Telenora ne mogu da vidim. Pošto to nisam uspeo da nađem na web ebanking-u Telenor banke, probao sam lepo eksport u CSV i PDF, kad ono -- ne razlikuju se redovi sa uplatama od redova sa isplatama, nema +/-, nema druge kolone! Zaobilazni način je da se postavi online filter i kaže "samo uplate" ili "samo isplate" i dobiju dva odvojena izveštaja.
* * *
Što se tiče stvari koje si naveo: biranje broja računa, PIN-a -- je finalno poliranje kada se sve drugo bitno završi (reklamni trik, "imamo nešto novo!"). U linkovanom članku hvali se "lep dizajn kartice" (autora je, piše, bilo sramota da plaća karticama nekih drugih banaka!). Sem toga, Telenor banka nije prva sa bankomatima gde može isplata/uplata. Kad sam hteo da podignem novac, bila dva majstora kod Telenor bankomata, rasklopili ga i zamole me da im pomognem jer nemaju Telenor karticu i da vidimo da li će proći uplata, isplata i te stvari, i upozore me da može da se desi da mi uzme novac, ne proknjiži kako treba, zadrži karticu, čak je i blokira, jer oni popravljaju, ali da ne brinem, "sve se vidi u sistemu". Imali su "G4S" radna odela. Pomognem im i sve bude ok. I krenu da ćaskaju sa mnom i kažu mi da održavaju bankomate mnogih banaka i da još dve banke koje imaju iste bankomate i nude uplatu/isplatu i da oni to imaju pre Telenora (UniCredit i još jedna). Takođe mi rekli da je Telenor kupio 300 bankomata i da planira rapidno širenje. Inače smo pričali dok se sistem podizao, bankomat radi pod Win 7 i treba mu više od 5 min da se podigne posle restarta (Intezini i PŠ rade pod WinXP serverom ako ne grešeim).
Biće sjajno ako zaista ne budem morao da idem u banku! Navešću stvari koje su mi zasmetale (nov sam korisnik):
- kad stigne SMS/email notifikacija o transakciji, ne vidi se da li je priliv ili odliv (isti je prikaz).
- kad se na bankomatu izabere prikaz stanja i potom "pošalji na email" dobije se neformatiran (nečitljiv) email.
- posle jedne operacije na bankomatu sistem odjavi korisnika; možda je sigurnosna opcija, ali mi se više sviđa kako Inteza/PŠ bankomati pitaju "Želite još transakcija?" (Jednom sam tri puta ubacivao karticiju da bih uplatio devize, podigao dinare i video stanje.)
- posle ebanking plaćanja nudi se opcija da se dobije PDF o uplati sa potpisom i pečatom; ako se odmah ne izabere, kasnije ne može za obavljenu transakciju, i u PDF prikazu piše "Ovaj dokument nije dokaz o uplati", ima pečat i potpis, a može da zatreba upravo kao dokaz (i dobija se samo ako je transakcija prihvaćena).
Primera radi, Inteza koja se sada trka sa svojim mobilnim bankarstvom i dalje zahteva da se dođe u ekspozituru za ovakve stvari (lični primeri):
- uključivanje OTP SMS verifikacije ebanking transkacija (ne može da se aktivira iz online bankinga)
- dodeljivanje mTokena za mobilnu app (ne može iz online bankinga)
- zahtev da se izrađena kartica dostavljena u ekspozituru X prebaci u ekspozituru Y (ne može preko kol-centra)
- zahtev da ekspozitura Z postane "matična" za sve kartice ubuduće (ne može uopšte!)
- preuzimanje svake kartice (imam ih 3)
- nostro i loro doznake (wire transfer), ne može iz online bankinga
Eto, dosta od mene! :wave:
^ Nisam, sve oni to znaju. Pri tome mesec dana koristim TB, još nisam prebacio da tu primam prihode i ne koristim nijedan bankarski "proizvod". Dakle, nisam baš merodavan.
Banke zarađuju novac na razlici između aktivne i pasivne kamate. Oni praktično tek sada nude prve kreditne "proizvode" kroz kreditnu, odnosno revolving karticu. Posle godinu dana, fokus bi trebalo da je tu, kako bi počeli da ostvaruju profit.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari