Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedini izuzetak je mali broj banaka koje imaju 0800 broj koji se MOZE pozvati sa mobilne mreze, ali retko koja ima takav broj, uglavnom su to iskljucivo besplatne za pozive samo sa MTS fixnog)
Najveća banka u Srbiji, Inteza, ima 0800 broj koji se besplatno može pozvati sa bilo kog fiksnog ali i mobilnog broja!
Ne zaboravite, Telenor ima fiksnu telefoniju pa im je još lakše. Kao da je velika stvar da imaju 011 ili 0700 broj, recimo.

Гдје нађе да поредиш Интезу и ТБ:DЧак неке банке у Српској имају 0800 бесплатно и за позиве с мобилног.

A odakle taj info da je intesa najveca banka u Srbiji ?

Ovi sto nemaju 2 minuta iz paketa da potrose na poziv, da izvade sakrivene telenor prepaid kartice i zovu fraj 9005... alfa, imas ih bar 2 ;)

Salu na stranu, mozda u detalju jeste na neki nacin "nepravedno" prema korisnicima drugih mreza, ali tako je kako je od samog pocetka, valjda svako prvo pravi racunicu sta dobija i za koji novac.

Nemam vise uopste Telenor brojeve u porodici i najblizim poznanicima. Nimalo ne preterujem. Cale je imao do skora, ne dopunjuje ga vise, niko ga ne zove na taj broj i otisao broj :D
Jedino od nekog komsije da pozajmim :) Da drzim jos i Telenor karticu... pa vise me kosta njihov prepaid minimalno na 2 meseca nego VIP i MTS postpaid zajedno ;)

Dinarska štednja po viđenju (a-vista): vidim da trenutno iznosi 4% godišnje (EKS?). Ako se ne varam, ranije su u promo periodu davali veći iznos? Kada se otvori "demo korisnik" TB online, vidi se da je a-vista 7%.

Poređenja radi, Inteza daje EKS 3,5% na oročenih min. 10.000din na 12 meseci.

Onda ovih 4% i nije loše ako je međugodišnja inflacija u Srbiji 2,6%. Šta vi mislite i ima li neko više od 4%?

Da na pocetku je bilo 7% pa cini mi se pade na 5 i sad na 4%.

Wow, 7% ne daje niko, sudeći prema sajtu Kamatica! To je baš -- wow! To više ne može da se dobije? :)

A odakle taj info da je intesa najveca banka u Srbiji ?

Izvor: Blic
- Prvu poziciju među pet najvećih banaka u Srbiji po visini aktive u 2015. godini zauzima "Banka Inteza", sa učeščem od oko 16 odsto.
- Banka Inteza je na prvom mestu i po dobiti u 2015. godini koja je bila 6,8 milijardi dinara

Sem toga, ako ne grešim, ima i najviše ekspozitura. Kad se sabere, može se reći "najveća banka", ne? :smoke:

Poslednja izmena:
Kod mene još uvek je 7%; dokle će biti tako ne znam.

Prilozi

• IMG_20160314_122523_314.JPG
    IMG_20160314_122523_314.JPG
    86.9 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Ko je pre 24. novembra 2014. ili 2015. otvorio stedni racun, imace 7% dve/godinu dana od dana otvaranja. Npr. ako ste otvorili 7. oktobra 2014./2015. imacete 7% do ovog 7. oktobra. Na koliko ce se smanjiti zavisi od stope koja vazi na dan 7. oktobar 2016.

Ko ima nesto malo dinara, nema razloga da ih ne drzi na ovom a-vista racunu, to je najvisa kamata na dinare kod nas, barem bez dogovora za vece sume. A za <1000e ako drzite, promena u evre pa orocenje pa vracanje u dinare ce vam uzeti barem nekih 0.5-1%, a verovatno nece doneti nesto bitno.

Ko ima vise, ja mislim da sam moze da proceni da dinar nije "valuta", pa nema smisla drzati toliko :)

Kod mene još uvek je 7%; dokle će biti tako ne znam.

Godinu dana od momenta otvaranja štedne partije, ako se ne varam (trebalo bi da piše u ugovoru koji si prihvatio u elektronskoj formi). Posle toga, ugovor se automatski obnavlja pod novim uslovima koji važe u trenutku obnavljanja (trenutno je 4%).

Wow, 7% ne daje niko, sudeći prema sajtu Kamatica! To je baš -- wow! To više ne može da se dobije?

Pa jeste bilo wow, ko je bio pametan i ulozio na vreme depozit, i otvorio partiju na vreme, taj je mogao fino da se opari. Ja sam otvorio u onom među periodu dok je bilo 5%.

Nema ni sada niko vise od 4%, barem ne u zvanicnoj ponudi. Najviša je 4.5% na oročenu štednju što je naravno rizik u slučaju većih kursnih kolebanja.

Ne znamo šta će biti posle podsticajnih mera ECB-a, ali i dalje su jaki deflacioni pritisci tako da bi u teoriji i 4-5% moglo da donese lepu dobit na dinarske depozite.

Ako se ne promeni nesto na izborima, verovatno nece ni biti ozbiljnije promene kursa. Nerealno je odrzan tokom mandata sadasnjih, ako ostanu, mala je sansa da ce pustiti da se vise menja nego sto je do sada.

Mada mogu da pretpostavim kakve shokove i hvatanje za grudi su doziveli neki koju su krajem 2014. stavili puno dinara na stednju (bilo koju, cak i a-vista), i nisu je podigli u prvi mah, a ono dinar pao ~3% za mesec dana :)

Kada izaberem opciju Mapa transakcija dobijem samo -- potpuno praznu mapu! (Web online banking)

Računi -> Lista transkacija -> Izvršene -> Odaberi pregled -> Mapa transakcija

Koliko vidim, za svaku transakciju mogu (moram?!) da postavim "pin" na mapu, odnosno nigde POS-ovi nisu unapred postavljeni po mapi. Tek kada sam ručno, eksperimenta radi, postavio lokacije za tri transakcije na mapi, onda sam ih video iz gornje opcije Mapa transakcija. Kako ovo nije sistemski rešeno (korisnik da unosi sve lokacije? eventualno da ih menja), po mojem mišljenju ovo je potpuno beskorisna opcija.

Cemu uopste (treba da) sluzi ta opcija? :zbun:

Recimo, vidis da si platio nesto u, npr. NS-u, a - nisi bio u NS.
Ili vidis da je ovlasceno lice na mapi placalo negde gde ti svakako nisi bio. Meni je opcija (da su POS-ovi popisani) bila najpre zanimljiva, a onda i mozda ponekad korisna.

Uostalom, TB ju je sama ponudila a potpuno je beskorisna.

Да,и тек онда се појави потпуна адреса,а како сад да избришем то што сам додао локацију?:)

Evo kako izgleda "kraj" stednog racuna :)

Nakon toga se moze otvoriti novi po sadasnjuim uslovima (novac i kamata se tog dana prebacuju na tekuci racun)

G-dine/G-đo M, Podsećamo Vas da x.x.2016. godine ističe Vaš ugovor o dinarskoj štednji sa kamatnom stopom od 7%. Sa datumom isteka Vašeg ugovora sredstva sa Vašeg štednog računa će zajedno sa pripadajućom kamatom za ceo period štednje, biti prebačena na Vaš tekući račun u Telenor banci.

Ukoliko želite da nastavite da štedite u Telenor banci, možete da otvorite novi štedni račun putem interent ili mobilne aplikacije (Katalog proizvoda/Dinarska štednja po viđenju). Sve što treba da uradite je da prebacite sredstva putem internog transfera sa tekućeg na novootvoreni štedni račun, na koji će se primenjivati važeća kamatna stopa u trenutku otvaranja štednog računa.

Za sva dodatna pojašnjenja i detalje naše ponude, možete nas kontaktirati putem imejla: [email protected]

Srdačno Vaša, Telenor banka

Upravo sam dobio sms od TB da su dva nova bankomata su postavljena u Beogradu:
- Balkanska 14 (Handy prodavnica)
- Topličin venac 3

Uh dobro je, oko Kneza nijedan bankomat nije bio, sada najzad ima #sarcasm
Od 20+ bankomata u zemlji, 10 im je na manje od km od Kneza!

Ja sam upravo podneo zahtev za zatvaranje racuna u TB.
Covek bi pomislio da ce vremenom da se uozbilje, kad ono medjutim :).

^ Zasto, konkretno? Evo ka nemam TB jos ni mesec dana - šta me to opako čeka?

Otvoren i stopedeset hiljaditi račun...

Čovek iz Sjenice, i dobio samsung s6.

Poslednja izmena:
Lepte****... Lepa nagrada... [emoji1]

Ja poludeo danas - taman sto sam odradio jednu uplatu preko Telenor banke, i oznacio da mi posalje potvrdu na mail, posto sam je hteo forward, kad ono nema potvrde. Pricekao 5-10 minuta, nema maila. Idem na app - proverite vasu internet konekciju. Ok, prebacim se na 3G, opet isto, nazad na wifi, opet isto... Airplane on/off, 3G, wifi, ubij apo, restart telefona - ma nista ne pomaze - svuda radi net, ali TB samo govori da proverim konekciju. Odem na sajt i ne mogu da se setim pw-a i krenem reset pw i kad sam kucao novi, ne da mi taj password i kaze error - mora da sadrzi bar jedan broj, a pw mi mix malih i velikih slova, specijalnih karaktera i brojeva. Tek kad sam uklonio specijalne karaktere dozvolilo mi da ga promenim. U medjuvremenu je proradio app (i naravno i dalje spor kao uvek na iOS).
Mislim da imaju jako los UX tim jer feedback za greske mora biti tacan - ne moze app da mi kaze da proverim net kad sam moze da utvrdi da ja imam net, a da je server taj koji ne daje response. Ne moze sajt da izbacuje da moram minimum jedan broj u pw ako ih ima gomila, a ako su problem specijalni karakteri. I najgore od svega (ne vezano za UX) uvek kada mi je hitno trebalo nesto preko TB app je ili pravio probleme ili nije radio pa sam morao preko inteze. Neko kome je fokus na internet bankarstvo mora stvarno vise da bude pouzdan i da odradi bolji posao...

Ja poludeo danas - taman sto sam odradio jednu uplatu preko Telenor banke, i oznacio da mi posalje potvrdu na mail, posto sam je hteo forward, kad ono nema potvrde. Pricekao 5-10 minuta, nema maila. Idem na app - proverite vasu internet konekciju. Ok, prebacim se na 3G, opet isto, nazad na wifi, opet isto... Airplane on/off, 3G, wifi, ubij apo, restart telefona - ma nista ne pomaze - svuda radi net, ali TB samo govori da proverim konekciju. Odem na sajt i ne mogu da se setim pw-a i krenem reset pw i kad sam kucao novi, ne da mi taj password i kaze error - mora da sadrzi bar jedan broj, a pw mi mix malih i velikih slova, specijalnih karaktera i brojeva. Tek kad sam uklonio specijalne karaktere dozvolilo mi da ga promenim. U medjuvremenu je proradio app (i naravno i dalje spor kao uvek na iOS).
Mislim da imaju jako los UX tim jer feedback za greske mora biti tacan - ne moze app da mi kaze da proverim net kad sam moze da utvrdi da ja imam net, a da je server taj koji ne daje response. Ne moze sajt da izbacuje da moram minimum jedan broj u pw ako ih ima gomila, a ako su problem specijalni karakteri. I najgore od svega (ne vezano za UX) uvek kada mi je hitno trebalo nesto preko TB app je ili pravio probleme ili nije radio pa sam morao preko inteze. Neko kome je fokus na internet bankarstvo mora stvarno vise da bude pouzdan i da odradi bolji posao...

E,to sve lepo i njima kažeš ili pošalješ na email.
Možda i urade nešto povodom toga.

TB App radi sporije kako imaju vise klijenata. Kada su poceli sa radom, nekoliko meseci je bilo prilicno brzo sve.
Kao da imaju preslab hardver i za onaj broj korisnika :)

@n1tr0

Ko ti kriv što si na iOS :D Na Androidu meni radi skroz normalno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno