Šta je novo?

MIUI - opšta tema

Nije limitacija MIUI-ja vec Googla, od Androida 10.

U pocetku se vodlia kao bag koji je Google spreman da ispravi, ali je prema spekulaicjama namerna "sabotaza" od strane Googla, kako bi se pomoglo proizvodjacima da odvrate korisnike od koriscenja third-party launchera.

Dakle, to sto ne rade geste nije do Nove ili nekog drugog launcera, nije do MIUI-ja, to je do samog Androida i limita koji je u potpunosti u rukama Googla.
 
Nije limitacija MIUI-ja vec Googla, od Androida 10.

U pocetku se vodlia kao bag koji je Google spreman da ispravi, ali je prema spekulaicjama namerna "sabotaza" od strane Googla, kako bi se pomoglo proizvodjacima da odvrate korisnike od koriscenja third-party launchera.

Dakle, to sto ne rade geste nije do Nove ili nekog drugog launcera, nije do MIUI-ja, to je do samog Androida i limita koji je u potpunosti u rukama Googla.
Nije sija nego vrat. Bio google zabranio da se koriste geste ili miui... dolazimo do istoga a to je da njihove geste mogu da rade samo na njihovom launcher-u.
 
Google vec neko vreme uvodi sve vise ogranicenja na svakoj narednoj verziji androida koja se ne svidjaju korisnicima...
U sustini ako se vratite u nazad vecina stvari na koju se ovde zali je od googla a ne od miui.
 
Imam jedno globalno pitanje pa ne znam gde je najprometnije da postavim.

Imam Xiaomi Mi A2 telefon. Počeo je baš gadno da trokira i da radi usporeno. Baterija je isto počela da bude slaba pa ne znam da li njen heath utiče na performanse samog telefona.

Dajte neke predloge šta mogu da uradim po ovom pitanju.

Ako bh fabrički reset vratio telefon u normalno stanje dajte preporuku za neki free backup program.
 
Pa bas si promasio temu... A2 nema ama bas nikakve veze osim imena proizvodjaca.
 
Nema više opšte teme za Android ili bar preko moba nisam pronašao.

Svejedno, MIUI ili ne, sve mu to dodje Android zar ne?

Sad našao, podforum softver. Izvinite, prenosim pitanje tamo.
 
Novi update na Poco 12.0.1 je sramota. Neupotrebljiv telefon skoro.
Немојте журити са апдејтовима, прогуглајте мало по форумима да ли ради све океј и тек онда одрадите.
 
Jel može neko da mi objasni kako da promenim zvuk obaveštenja za SMS?
Kad promenim iz podesavanja u porukama uopste ne prihvati jako me nervira
 
Messages app -settings - general - notifications - imcoming messages - sound (tu biras ton koji hoces, pa biras choose local ringtone ako zelis nesto sa telefona))...
 
Kad smo već kod toga, ranije sam mogao da podešavam zvuk zvona za svaku karticu posebno, a sada ne. Gde mašim?
Mi10, MIUI 12.5, dual SIM
 
Ajde da podelim ovde taze vest.

Xiaomi organizuje MIUI Pioneer Tim koji ce biti baziran u Kini, ali ce se baviti isključivo Global Romom. Tim se formira u cilju centralizacije prikupljanja povratnih informacija vezanih za sve vrste bagova, nekonzistentnosti u radu i ostalih problema vezanih za MIUI u cilju njihovog ispitivanja i rešavanja.
 
Meni to zvuči kao čist marketinški potez. Imaju oni sasvim dobar feedback od korisnika. Problem je što ne mogu softverski da isprate količinu modela koje izbacuju. Drugi problem je što koriste jeftinija hardverska rešenja, koja za rezultat imaju da uređaji ne rade kako treba. Konkretan primer, proximity senzori na poslednjoj generaciji telefona.
 
Pokazace vreme, ali si u pravu svakako, sama kolicina izbacenih modela u poslednje vreme je uslovila ovaj potez jer gotovo da ne postoji telefon koji od samog pocetka radi 100% kako bi trebalo.
 
Eto, to je još jedna stvar. Ako žele da nam ograniče korišćenje trećih launchera, onda neka povećaju nivo kustomizacije MIUI. Njihov Poco launcher jedva da ima osnovne funkcije u poređenju sa drugima.
 
Ono sto njima treba je totalna promena.

Kao kad se Samsung otarasio TouchWiza i preporodio sa One UI koji je danas jedan od najboljih u svetu Androida. MIUI vec polako postaje ozloglasen i daleko od omiljenog izbora a ne ide nabolje, barem ne obecava.

Samo je pitanje da li bi Xiaomi mogao tako nesto da izvede i iznese adekvatnu podrsku u odnosu na sam broj telefona koji mora da podrzi. Kapiram da bi mogao softversku stranu poslovanja da pojaca ali verujem da bi to korigovalo i cene uredjaja onda, sto bi opet mozda bilo prihvatljivije nego da ti uredajaji budu pristupacni polu proizvodi.
 
U čekanju napretka miui- a,probajte nova 7 betu,prilično je stabilna i veliki napredak od poslednje zvanične verzije sa Plej stora.
 
Bas sam preporucio FNG u temi za Poco X3 NFC.

Me]utim ne radi bas kako treba kada je u pitanju swipe odozdo za home, ako se prosiri previse zona osetljivosti, zaklanja app drawer ili prostor za kucanje, nekako bas na to polje ide prst refleskno

Medjutim zavrsava posao u odsustvu bolje opcije
 
Ovako je kod mene podešeno za swipe odozdo, i radi bez greške. Takodje Poco X3 NFC. Screenshot_2021-06-17-21-40-13-977_com.fb.fluid.jpg
 
Сад је прилика да се среди све.
 

Prilozi

  • 202524345_509406506995857_46466326916872989_n.jpg
    202524345_509406506995857_46466326916872989_n.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 71
Hoće, malo juče. 😁
Sreća pa postoji xeu, da nije njega ne bih nikad ni koristio Xiaomi. Global rom je totalni poluproizvod.
 
Samo treba napomenut da se prebacivanjem na xeu gubi jamstvo, barem je tako ovdje u HR.

Kako god, treba Xiaomi još puno pure i mlijeka pojest, da bi došao na razinu konkurencije.
Najveća realna prednost Xiaomia je cijena u odnosu na specifikacije na papiru i to ga prodaje.
 
Ja sam na moj Redmi 8 instalirao Indijski rom jer on ima snimanje razgovora, što telefon nije imao kada sam ga kupio a bio je taj EU rom. Čak sam i otvorio temi na Mi Community. (LINK ). Od tada se telefon sam apdejtovao nekoliko puta da bi sada bio na12.0.2. Apsolutno nikakav problem nisam ni jednom imao sa bilo čime u vezi funkcionisanja telefona.
 
Ja sam morao isto da uradim na rn8 pro, samo što sam malezijski rom instalirao, isključivo zbog dialera i call recordera
 
Da li bi imalo efekta da se samo region podesi na Indiu?
Svojevremeno sam tako uradio na redmi 5 plus i dobio opciju otključavanja licem
 
Jok, mora novi rom
 
MIslim da ti je džaba da podešavaš region kada na telefonu nema MIUI Dialer koji i radi to snimanje.
 
Nazad
Vrh Dno