Šta je novo?

Mini pekare

Stigla pekarica iz Lidla :) sad samo da skontam kako da je pokrenem,uputstvo mi deluje kao manual za space shuttle :)
 

Prilozi

  • IMG_20240102_203254.jpg
    IMG_20240102_203254.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 91
Stigla pekarica iz Lidla :) sad samo da skontam kako da je pokrenem,uputstvo mi deluje kao manual za space shuttle :)

sve je o.k. Ima samo 15 minuta odloženi start. I mene je sto zbunilo. Posuda se vuče na gore.
 
Ljudi....pa ovo i nije tako loše 😀 Odradio prvi lebac,pola belo pola integralno. Čekam da se ohladi malo pa ćemo ga degustirati. Sve u svemu pekarica lepo radi,najviše sam se bojao buke,ali meni je ovo skroz ok,ništa spec bučno.
 

Prilozi

  • IMG_20240103_214420.jpg
    IMG_20240103_214420.jpg
    172.9 KB · Pregleda: 84
Kako stoji ova pekara sa delovima ?

Ako sam razumeo kupio si u Lidlu, ne znam kako funkcioniše dok je u garanciji ali meni se oštetila posuda za mešenje posle 3 godine i kontaktirao sam ih da me upute na servis. Oni servis nemaju već mi poslali link sajta da poručim iz Nemačke. Tako je i bilo, pisao sam ovde o tome.
 
Ako sam razumeo kupio si u Lidlu, ne znam kako funkcioniše dok je u garanciji ali meni se oštetila posuda za mešenje posle 3 godine i kontaktirao sam ih da me upute na servis. Oni servis nemaju već mi poslali link sajta da poručim iz Nemačke. Tako je i bilo, pisao sam ovde o tome.

Daj taj link servisa
 
grejac mi nikad nije crkao, najvise se trose mesaci, pa posuda, a prodaju se posebno.
 
Jesu, ali ne zaboravi da na to moras da platis i shipping i PDV
i nece vise izgledati tako jeftino
A dobro,uvek postoji varijanta da neko donese iz EU,bar ja imam tu opciju kad nesto zaskripi.
 
Da se upišem i ja sa Lidlovom pekaricom posle pauze od nekih godinu i par meseci nakon crkavanja Moulinex-a koji je radio kao mučenik godinama.
A sada jedno pitanje. Za standardan hleb je sve ok, slična/ista stvar kao i sa Moulinexom ali, vi koji koristite odlozen start (tj odlozeni finish, ako vas ima), koji je princip ubacivanja sastojaka predvece da bi sutradan hlebic bio gotov? Kako funkcionisu voda i sve ostalo u činiji tipa 6-7h dok ne krene da se sve to meša npr u 5 ujutru da bi bilo gotovo u 8?
Nisam imao potrebe za tim do sada ali je vrlo zgodna stvar, pa bih da se raspitam.
 
@kidu_moc Ništa mu ne fali sa odloženim startom po kvalitetu, potpuno je isti kao da ga odmah sprema...
A princip ubacivanja sastojaka ako sam razumeo misliš na redosled? Prvo voda/mleko, so, šećer, jaje, margarin/puter, brašno i na kraju na vrhu kvasac. Mi semenke odmah ubacimo i bude ok a po uputstvu bi trebalo posle zvučnih signala u toku mešenja... E sad da ustajem noću i dodajem nisam lud 😁
 
Ček ček ... ja se svuda načitao da se kao mleko zameni mlekom u prahu, jaja da se izbegavaju jer kao da se ne pokvari, mada mislim da je to iz predostrožnosti.
Znači ništa spec, ovaj navedeni redosled i to je to? Ja krenuo kvantnu mehaniku da izučavam šta se dešava brašnu u prisustvu vode duže od sat vremena, uticaj kvasca na okolinu, efekat zelene bašte :D
Idem da pripremim to sve i da ga natempiram da me budu oko 9h ujutru :D

Hvala za info
 
Sve ovo ti piše i u uputstvu od pekarice, a provereno je 😁
 
Ja sam par puta probao taj odloženi start (napunio oko 23h da počne u 3h) i nikad nije lepo ispalo. Deluje mi da brašno upije većinu vode dobrano pre starta i onda ne može lepo da se sjedini sa ostalim sastojcima.
 
Ja se oduševio jutros 😂 Još sam se uspavao, ustao nekih sat i jače nakon završetka, hlebic topao, mekan.
Ubacio sastojke po Dakijevom uputstvu i bez problema. Čak sam i puter stavio u komadu, tj više komada onako secnut nožem, sve se super umešalo. Ja ne volim semenke ali sam stavio tipa 30gr mlevenog lana čisto eto. Ispalo je vrh.
 
Preporuka je u uputstvu da po završetku programa ostane hleb u posudi još 30 min do 1h. Posuda se tada greje po malo i hleb lakše ispadne 😉
 
1 sat da ostane u posudi nakon pecenja je previše ukuvace se i neće biti hrskav
 
Nazad
Vrh Dno