^^
bas tako, ne zahteva nikakvo odrzavanje, tako da bas i ne razumem o kakvom ciscenju se prica.
Mi godinama vec koristimo pekaricu, sada koristim onu iz lidla i zadovoljan sam sa njome.
Mana ove pekarice iz lidla je sto ne mogu da joj se rasklope osovine mesaca, pa je jedino resenje posle nekog vremena da se zameni cela pekarica posto posudu drugu ne mozete da kupite kao rezervni deo.
Znaci od pekarice jedino se haba posuda, i to se intenzivno haba, otprilike kao i teflonski tiganj.
posudu nemojte prati u masini, samo kada se ohladi (a to je brzo) sipajte u nju vrucu vodu i pustite da se ostaci kojih ima jako malo otope i rukom isperite.
i to je celo odrzavanje, ni slucajno je nemojte ribati.
Takodje treba malo vestine da naucite kako da izvadite lepo hleb iz posude.
Hleb ce vam biti dobar ukoliko imate dobar recept, to malo morate da naucite, nije tesko.
Nemojte pokusavati da pravite testo na isti nacin kao da ga rucno mesite, ta logika ovde ne vazi.
Ako koristite tajmer vodite racuna o redosledu stavljanja sastojaka jer je to jako bitno
prvo idu mokri sastojci, tipa voda, mleko i sl...
Kvasac mozet bilo koji, ali moja preporuka je da uvek koristite suvi kvasac, lakse je dozirati i predvideti krajnji rezultat.
ako budete vise mesili shvaticete da su brasna vrlo razlicita, brasno iz lidla je ubedljivo najgore ali i najjeftinije,
kupite domace brasno nekog lokalnog mlina obicno bude mnogo bolje, jedino sto je to brasno skuplje.
mere sastojaka moraju biti precizne.
Nemojte pokusavati da napravite hleb koristeci samo specijalne vrste brasna, dobicete spanje...uvek mesajte sa belim brasnom da bi ste dobili dobar rezultat.
Eto to je na brzino nabacano.