Šta je novo?

Mini pekare

tacno tako, izvaditi sto pre hleb po pecenju i staviti ga da odmara na otvoreno. ne zamotavati u krpu i slicno, nego da se prirodno ohladi inace bude vlazan od pare.

a tajmer je dobar za ljude koji zive u vecim stanovima gde je kuhinja na drugom delu stana od spavace sobe. pekara je bucna i cuje se nocu kroz zid ako je spavaca blizu kuhinje.

Ja od pocetka pricam da joj je buka najveca mana.

Nije samo Lidlova bučna, Tefalova sa jednom lopaticom je takođe bučna.

Imam neku Panasonic, stara 7-8 godina, bučna je samo kad dodaje kvasac u testo i tada se baš čuje lupanje (istresanje te posudice) tih nekoliko sekundi. Inače u normalnom radu je baš tiha, treba da bude skroz tišina u stanu da bi se uopšte čulo da radi.

Poslednja izmena:
Da, gore u poklopcu neka mala posudica u koju se sipa kvasac. Nekih 10-15min nakon početka rada istresa tu posudicu. Prvi put kad sam uključio, bio sam u sobi tada, svašta sam pomislio :)

Prilozi

• Screenshot_20221009-104755_Gallery.jpg
    Screenshot_20221009-104755_Gallery.jpg
    172 KB · Pregleda: 143
Da, gore u poklopcu neka mala posudica u koju se sipa kvasac. Nekih 10-15min nakon početka rada istresa tu posudicu. Prvi put kad sam uključio, bio sam u sobi tada, svašta sam pomislio :)
To je neka ultra mega giga fensi pekara. U redovnim pekarama se kvasac stavlja na vrh brašna a semenke ili (po PSu) u određenoj fazi ciklusa ručno, ili i one na vrh brašna 😆

Da, odlična je pekara. Sećam se da sam je kupio u skoro upola cene jer je bila udarena i malo ulubljena metalna oplata napred, sa vidne strane. To joj je jedina "mana".
Ne prodaje se više, model je SD-ZB2512.

Prakticno resenje, nisam znao da postoji.
Oduvek sam mislio sto nekako ne naprave odvojeno mesto za kvasac.

Ja sam pre par godina dobio Gorenje pekaru koja je odlična.
Podesi se tajmer kada da se uključi, preko noći, ujutru vruć hleb. Bolje je da se hleb odmah izvadi ali ne smeta i ako ostane u pekari i malo se ohladi.
Plus može da se pravi pekmez.
Novije pekare imaju mnogo više mogućnosti tako da uvek može da se pronađe odgovarajući model.

Ovako :)

Ja imam program za džem na Moulinex pekari, ali nisam ga isprobao :)

U principu potpuno nepotrebno; dobar način da se skrati vek trajanja posude. :)

Moja gorenje bm900al ima posebnu posudu za dzemove, vec 3 godine pred jesen pravim dzemove u njoj, skroz dobra fora da se ne mucis za sporetom, izblendas voce i ubacis secer i dzemfix. Probao do sad kajsije, dunje, jabuke, narandze... Sve super ispadne.
Inace sam joj neki dan posle 7 godina koriscenja menjao remen, bukvalno se raspao u froncle, dekom ga imao za 300 din. Nisam bas fan gorenja ali delova uvek ima 🤣

Pozdrav, jedno pitanje... Bih da kupim pekaricu i imam 2 izbora.

Sta izabrati od ove dvije ?

Ja bih lično pre uzeo Gorenje zbog dve lopatice za mešenje testa, ovaj Tefalov model kao i većina drugih pekarica imaju po jednu lopaticu. I dodatno, Gorenje može da umesi hleb maksimalno 1.6kg, a Tefal 1kg.

Rešio sam da zamenim posudu u pekarici a radi se o Lidlovoj, jer počeo je teflon da se skida i jedna osovina lopatice je počela poprilično da zaglavljuje i teško se okreće. Kontaktiram preko maila podršku za servis i kažu da oni nemaju rezervne delove (garancija mi je istekla) pa me upute linkom na strani sajt odakle mogu da poručim.

Može da se poruči samo posuda 12.95€ a lopatice su još 5.95€, ja sam uzeo bez lopatica. Poštarina je takođe 12.95€ (DHL) pa tako izađe 25.90€.

IMG_20230208_142556.jpg

Vrlo korisno.
Nama lidl pekara radi svaki drugi dan, hleb smo kupili u radnji od letos možda 3-4 puta.

Samo na tu cenu još ide 32% koje uključuju carina i PDV.

Lidl je obavezan da obezbedi rezervne delove što definitivno ne čini.

Javi koliko si na kraju dve platio.

E nisam računao na carinu i pdv... 🤔

Ne znam koliko ih naš zakon tera da obezbede rezervne delove ali oni su bar zakonski dobro potkovani i drže sve po P.S.-u pa sumnjam da bi nešto prepuštali slučaju da ih tužakamo svi po redu...

Javljam na kraju troškove.

Ja sam pekaricu kupio u HR, tako da ne mogu da im se "natakarim" :)

Pa možda sam prvo trebao da budem uporan da mi oni obezbede... Gotovo sad...

Naplatice ti sigurno tih 32% na cenu koju si platio.

Ali trebao si kupiti i lopatice, i one se troše.

Delove su dužni i van garantnom roka da obezbede a oni ih nemaju ni u garantnom roku već to rešavaju vraćanjem novca.

Stigla danas posuda za Lidlovu pekaricu, očekivao sam je brže ali ok... Komentarisali smo da li će biti dodatnih troškova i sem postexpresa 300 din nema ih. Ima nalepnica na kutiji gde piše oslobođeno od carine a izgleda nema ni PDV-a 😉

IMG_20230227_111946.jpg

Rešio sam da zamenim posudu u pekarici a radi se o Lidlovoj, jer počeo je teflon da se skida i jedna osovina lopatice je počela poprilično da zaglavljuje i teško se okreće. Kontaktiram preko maila podršku za servis i kažu da oni nemaju rezervne delove (garancija mi je istekla) pa me upute linkom na strani sajt odakle mogu da poručim.

Može da se poruči samo posuda 12.95€ a lopatice su još 5.95€, ja sam uzeo bez lopatica. Poštarina je takođe 12.95€ (DHL) pa tako izađe 25.90€.

Pogledajte prilog 375148
Pozdrav, zanima me da li postoji li neki drugi način plaćanja na tom sajtu izuzev paypal-a, pošto nisam u mogućnosti da ga koristim? Na aliexpress postoji opcija posuda + lopatica, ali izađe preko 50 evra sa shippingom (ako računam i dodatnih 32% koje možda naplaćuju), dok je meni konkretno potrebna samo zamena jedne lopatice koja je mojom greškom oštećena. Servis naravno ista priča po pitanju rezervnih delova. Pokušao sam da stavim lopaticu od Gorenje bm1200, ali nažalost ne pasuje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno