PP poslatImam ja dve lopatice viska od prethodne pekarice pa mozemo da se dogovorimo.
Dajte neki recept za hleb za ovu promašenu investiciju. Napravili smo ne više od 20 leba i nikad nije bilo wow. Pojedemo što jes jes ali meeeh. Imamo je skoro dve godine i vata prašinu više pd godinu i po. Što se pravljenja noću (sa tajmerom) tiče pa da bude gotov leb ujutru to izbegavam jer kad završi kad počne da pošti onaj signal probudi pola ulice kako debilski to napravili. Zbog tog signala da je završila i ne pravimo uz tajmer jer nas probudi u 6 sabajle,poskačemo kao da je bombardovanje krenulo i to pišti bre ja mislim 12-15x biiiiiiiiiip biiiiiiiiiiip biiiiiiiiiiiiip, nema kraja
U pitanju je vox.
Može neki recePis za nešto raženo ali mekano a ne one kore kao đon da ispadnu. Hvala
Radio sam u pekari, jednog varljivog leta, bio nestasan sa kumicom, pa mi cale izvukao usi.
Napisacu par recepata ovh dana.
Не, немам намеру. Печем хлеб у рерни.Da li koristite pekarice?
Imam pekač hljeba gorenje: https://ba.gorenje.com/proizvodi/ku...eba/BREAD-MAKER-BM1210BK/p/000000000000734331
U vrijeme kupovine je bio medju skupljima.
Za dvije godine sam promjenio 2 zdjele. Od 7 dana 4-5 dana se peče hljeb.
U oba slučaja počne da koči jedna od lopatica, mehanizam u zdjeli počne sve teže i teže da se okreće dok ne počne blokirati totalno. Normalno održavamo zdjelu, poslije vađenja hljeba kada se ohladi prebrisemo ili operemo sa toplom vodom eventualno malo sapunice i to je to. Zanimljivo sto jedna strada a druga se bas lagano okrece.
Dosadilo mi da ganjam zdjele, em se dugo ceka em ih placam po 20 i nesto eura.
Moji starci imaju tefal a rodjak neku totalno lijevu. Peku skoro svakodnevno i svima im rade 2-3 godine i bas sam gledao mehanizam, jako lagano se okrece.
Imate li preporuku za neki pekač, povoljniji jer mi marka više ništa ne znači. Bitno da se zdjela pokazala prilicno dugotrajna. Vidim sad ima VoX i ELIT i tih lijevih marki za neke smijesne pare (tipa 70 eura) i ništa ne izgledaju drugačije od gorenja po specifikacijama
Pa mislio sam za max tezinu 900. Npr moj ima 700 i 900Za dvoje je sasvim dovoljna veličina sa jednim mesacem.
900g je ogromna veličina to su dva kupovna hleba i ako tako ne deluje.
80% da stavis vise vode a 20% da stavis vise kvasca. Ovi pekači odrade dobro samo ako sve stavis u gram preciznoZdravo svima!
Svidela mi se ideja samostalnog pečenja hleba a kolega ima Gorenje pekaru koju ne koristi pa sam uzeo od njega malo da testiram.
Generalno mi dobro ide ali i dalje ne mogu da dobijem lepo pečenu veknu. Evo slike:
Pogledajte prilog 410458
Ovaj vrh mi ide na živce. Hleb lepo naraste u posudi, ali kad krene pecenje, onda delovi hleba koji imaju dodir sa posudom (znači svi osim gornjeg dela) krenu od temperature jos malo da se sire dok se gornji deo malo spusti i jos od pritiska ivica dodatno zgnječi.
Po meni je ovo i normalna pojava jer je na tom delu i najhladnije pošto nema gornjih grejača, ali neke kolege, a video sam i ovde na forumu, dobijaju full naraslu veknu.
Ima li neko ideju gde grešim?
250g integralnog brašna
150g belog brašna
100g raženog brašna
25g putera
1 k/k soli
1 k/k šećera
1 k/k sirćeta
7g suvog kvasca
~380ml vode
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari