Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Ako provališ javi. Ne bih voleo da promenim setovanje pa da posle ne mogu da vratim ako mi ne odgovara.

Na koliko ti je modulirala kada postigne temperaturu. Kod mene Midea Xtr18ca nece ispod 640W? Imam drugu Hisense 18cu i modulira cak i na 380W.
Nisam mjerio, kao sto sam naveo u inicijalnom postu ovdje, kasno sam stavio mjerac, vec je zavrsila grejna sezona.
Ako mi se ukaze prilika ovih dana, provjericu pa cu napisati (mada bi trebalo da dobijem centralno za koji dan).

Mozda zvuci cudno, ali posto nece da iskljuci iz prvog puta, probaj jos jednom😄

Evo maločas sam se bavio i ovaj put više obratio pažnju. CH0 kao takav i ne postoji, jer brojevi idu od 1 do 11 kad se u setovanju dođe do CH opcije.
Tako da sam još jednom potvrdio 1 i neka ostane tako za sada.
Poslao sam jutros @Miksat poruku ako se može saznati šta znače ostali modovi ili ako postoji neka dokumentacija o tome. Mislim da je on prvi spominjao ovo, pretpostavljam da je info potekao od nekog servisera.

Znaci po ovome stavi CH3, trebalo bi da vrati na setovani

Ili će da vrti na ch3 onu brzinu na kojoj je podešen fan na grejanju.

Znam da nije baš tačno ta klima, ali nailazio sam da je All easy pro iz te neke serije, ako ne iste onda slične, pa me zanima da li neko od vas ima iskustva sa istom, ili zna nekoga ko istu koristi, i imal' kakvih "većih" problema sa istom?

Dakle, informacije za Midea All Easy Pro 12 🙃

Midea ALL Easy Pro, za sad ju koristim od 08/2024. 3,5kw/3,8 model. A+++ hladenje, A++ grijanje
Tiha, za sad odlično grije i hladi, prosotriju od 50m2 koja je povremeno otvorena prema hodniku i ostalim prostorijama. (izolacija zida 10cm + izolacija plafona, tj po podu tavana 10cm vuna).
Vjerojatno nije među najmanjim potrošaćima, ali ja sam zadovoljan.
Hlađenje: modulira na nekih 140-150w.
Grijanje: prilikom paljenja potegne do nekih 1500w-1600w, nakon par min padne na cca 400-500w. Nakon cca 30-60min dok dosegne zadanu temp (22-23C) padne na 330-340w i manje od toga nisam vidio u modu grijanja.

Eh hvala ti puno na napisanom ličnom iskustvu, dvoumio sam se između nje, i Hisense energy pro serije, međutim Hisense je teže trenutno pronaći u radnjama u mojoj okolini, a u 2 radnje gdje sam se raspitivao, oni u isto vrijeme vrše i montažu i servisiranje, kažu da su imali dosta veliki broj problema sa Hisense (a mene najprije privuklo čitanje iskustava sa teme od istih na ovom forumu, ono mašanje temperature za stepen ili dva me ne bi smetalo previše), tako da će najvjerovatnije do kraja mjeseca Midea da legne, pa pišem i ja svoje lične utiske onda.

Sinoc sam se grijao na klimu (posto jos uvijek nista od centralnog za moj stan, nazalost) i htio sam da ispratim koliko nisko modulira ova 18-ka Xtreme, ali nazalost to je skoro nemoguce ispratiti na ovim obicnim Tuya uticnicama, jer nemaju grafikom potrosnje po satu.

Pretpostavljam da je jedini nacin da gledam trenutnu potrosnju i ispratim neki kraci period? Koliko bi takvo pracenje bilo mjerodavno?

Gledaš kad dostigne podešenu temperaturu i onda bi trebalo da spusti modulaciju na najmanju moguću i da tako radi neko vreme, ali opet ne očekuj od klime kada su spoljne temperature blizu nule ili ispod nule da radi na najmanjoj modulaciji.

Sinoc sam se grijao na klimu (posto jos uvijek nista od centralnog za moj stan, nazalost) i htio sam da ispratim koliko nisko modulira ova 18-ka Xtreme, ali nazalost to je skoro nemoguce ispratiti na ovim obicnim Tuya uticnicama, jer nemaju grafikom potrosnje po satu.

Pretpostavljam da je jedini nacin da gledam trenutnu potrosnju i ispratim neki kraci period? Koliko bi takvo pracenje bilo mjerodavno?

Mozes sa trial-om od 14 dana da ispratis potrosnju ako je do sada nisi koristio ili odaberi neku od pretplata.

Prilozi

• 0-02-05-ab61082e90ff2e15d2ac580639c81fca8633c6e213d25ea1ed007aa6e6f34d9c_fda37765bdb92cec.jpg
    0-02-05-ab61082e90ff2e15d2ac580639c81fca8633c6e213d25ea1ed007aa6e6f34d9c_fda37765bdb92cec.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 60
Gledaš kad dostigne podešenu temperaturu i onda bi trebalo da spusti modulaciju na najmanju moguću i da tako radi neko vreme, ali opet ne očekuj od klime kada su spoljne temperature blizu nule ili ispod nule da radi na najmanjoj modulaciji.
Glupo pitanje mozda, ali kako da znam da je dostigla temperaturu? Mislim, mogu otprilike da pretpostavim po zvuku, ali postoji li neki ocigledniji nacin?

Mozes sa trial-om od 14 dana da ispratis potrosnju ako je do sada nisi koristio ili odaberi neku od pretplata.
Hm, imao sam taj widget do nedavno, ali sasvim slucajno sam ga zatvorio i sad u ovom glupom UI ne vidim opciju kako da ga vratim?

Glupo pitanje mozda, ali kako da znam da je dostigla temperaturu? Mislim, mogu otprilike da pretpostavim po zvuku, ali postoji li neki ocigledniji nacin?
U aplikaciji za midea klimu smart home možeš da vidiš koju temperaturu meri njen senzor (senzor unutrašnje jedinice), mislim da je ofset podešen da na nekih 2 stepena preko zadate smanjuje potrošnju, tako da isprati.

Jedan update što se tiče famoznog defrosta ili šta god, kad su niže temperature ispod 7-8 stepeni ne primećujem da dolazi do DF, a i klima radi bez pauze, modulira od 240-250W pa kad spoljna padne blizu nule tad radi obično na 320-350W u 32kv.

U aplikaciji za midea klimu smart home možeš da vidiš koju temperaturu meri njen senzor (senzor unutrašnje jedinice), mislim da je ofset podešen da na nekih 2 stepena preko zadate smanjuje potrošnju, tako da isprati.
Ispraticu, hvala puno!

Jedan update što se tiče famoznog defrosta ili šta god, kad su niže temperature ispod 7-8 stepeni ne primećujem da dolazi do DF
Juče ujutru kod mene na 5-6 stepeni je otišla u defrost, isto taj njen mini defrost, oko 80 sekundi.

Jesu li kod vas 12ice? Pitam zbog "defrosta". Ja za sad kod mene nisam primetio dF, a koristim je uglavnom ujutru i uveče. Devetka bi u toku dana 20x išla u defrost po ovakvom vremenu.

Da 12 tice.

Jesu li kod vas 12ice? Pitam zbog "defrosta". Ja za sad kod mene nisam primetio dF, a koristim je uglavnom ujutru i uveče. Devetka bi u toku dana 20x išla u defrost po ovakvom vremenu.
Ne ide ti, jer ti se ne gasi klima i stalno radi, posto ti nije zagrejan prostor, a to sto se njima desava nije defrost.
Vec sam objasnio da to nije defrost, jer da je defrost, desavao bi se stalno i u sred rada, a pogotovo na nizim temperaturama.
Njima se desava nakon pauze u radu i pre paljenja, a tako se ne radi defrost ni na jednom uredjaju.

Prosto, klima ima predgrevanje kompresora pre paljenja istog i zato kratko i traje.
Njih buni to sto ispisuje df na klimi, a tu poruku izbacuje kada radi defrost i kada radi preheat.
Tako pise u Midea uputstvu, a isti princip rada ima i istu lampicu za defrost pali i LG kada radi preheat.

Zato i traje tako kratko, jer je grejanje kompresora deo defrosta, samo sto defrost onda nastavi ka otapanju izmenjivaca, dok se preheat zadrzi na kompresoru i onda krene u rad.

Otapanje ne moze da se uradi za minut, minut i po.

Kod mene na Vivaxu se razlikovalo, mada je ta moja klima bila verovatno neispravna dok je kod njih normalna pojava.
Meni je nakon pauze i nakon rada ventilatora, klima počinjala ponovo da greje, ali nakon 30 sekundi do minut opet prekidala i tad palila defrost.

To je definitivno neispravno, ali opet, ispravan rad defrosta, da se pali tokom rada kada se izmenjivac zaledi :)

Starije kl8me sunimale.isprogramirane defroste, da na odredjenim niskim temperaturama imaju tacne vremenske defroste, a odavno novije defroste rade na osnovu senzora i po potrebi.

Kontrolni defrost ne postoji i nikada nije postojao, to je neko ovde napamet napisao i vremenom se poprimilo.

Vrh Dno