Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

@kvaka22 ukratko, čekamo da se jave vlasnici koji su prošlu zimu ili duže od toga koristili Midea Xtreme sa svojim pozitivnim iskustvima. Za sada se takvi nisu pojavili.
Kod nas nekoliko Midea klime odlaze u sporadičan defrost na debelim plusevima pa se pitamo šta će da bude na nižim temperaturama.

Mozda klima hvata zalet da bude spremna za pravi defrost :LOL:
salim se ;)
Kao sto djalf rekao: Reklamirajte te klime, koji crni DF na +15c... koliko kosta ta Midea Extreme?

Imam mideu extreme 2 grejne sezone, u defroste je odlazila u zavinosti od vlage i magle napolju, nekad na plus 5 na 45 min nekad na 2 3 sata, kada je bio minus konstantan, ponekad se desi da ne ode i po ceo dan.
Da cujem sad da neko uzima da se greje na nju, rekao bih mu, da uzme back-up grejalicu u zavisnosti od kvadrature i izolacije...

Imam mideu extreme 2 grejne sezone, u defroste je odlazila u zavinosti od vlage i magle napolju, nekad na plus 5 na 45 min nekad na 2 3 sata, kada je bio minus konstantan, ponekad se desi da ne ode i po ceo dan.
Da cujem sad da neko uzima da se greje na nju, rekao bih mu, da uzme back-up grejalicu u zavisnosti od kvadrature i izolacije...
Šta to u prevodu znači, kako je grejala kada je bio konstantan minus? Ako je ređe išla u DF valjda bilo bolje iskustvo? Ok rezervna grejalica ili peć na drva je kod mene uvek u pripravnosti ako zazimi -15 i niže, ali u spavaću gde mi je Gree Pular nisam imao potrebe 2 godine da ložim 🙂

Ovako radi skoro svaka klima, tako da to nije nista cudno. Sto vise citam o jeftinijim klimama, sve sam blizi kupovini jos jednog Aux-a😂

Pozdrav svima, vidim da imate problem sa Mideom Xtreme, pa ću podeliti moje iskustvo vezano za 12-icu i 9-ku koju sam imao.

Tačno je, 9ka je išla u dF na +15 stepeni što me je užasno iritiralo. Na nekih sat vremena ode u dF koji, doduše, kratko traje, minut, dva i onda nastavlja sa grejanjem, ali toliko česti nepotrebni dF su bili toliko iritirajući da sam na kraju morao da tražim zamenu. Paradoksalno, na nižim temperaturama je ređe išla u dF. Primetio sam da, na višim temperaturama, tipa +10 ili +15 greje jedno 45 minuta, onda isključi kompresor, krene da se vrti turbina i nakon što ponovo uključi kompresor odmah uđe u dF! Mislim da je u pitanju fabrička greška, jer nijedan klima uređaj ne sme tako da se ponaša.

Što se tiče 12-ice, ona mnogo bolje radi u odnosu na 9ku, mnogo ređe joj se to dešava, možda jednom u mesec dana, dok se kod devetke to dešavalo po 15 puta u toku dana.

Neko je pitao kako sam zadovoljan sa 12-icom, kako greje na nižim temperaturama i mogu vam reći da sam zadovoljan. Ovo sada je početak treće grejne sezone u kojoj se grejem Mideom Xtreme 12 i stvarno nemam primedbi sem izduvavanja prohladnog vazduha kad isključi kompresor, ali i to može da se reši nekom kombinacijom tastera na daljincu. To je već opisivao jedan korisnik sa foruma.

Na nekim nižim temperaturama ispod nule (recimo do -5) skoro i da ne radi dF, dok na većim minusima (-10, -15) radi na otprilike 45 minuta do sat vremena. Defrost odradi za nekih 10 minuta.

Prethodne zime je temperatura kod mene išla i ispod -15 i jako lepo je grejala.

Kada je veći minus, skoro da i ne isključuje kompresor tako da je osećaj duvanja hladnog vazduha minimalan.

Inače, Mideu Xtreme 9 sam uz doplatu zamenio i uzeo Daikin 9. Pre toga su pokušavali da poprave Mideu tako što su menjali spoljnu jedinicu, menjali elektroniku unutrašnje jedinice, međutim ništa nije pomoglo.

Moj savet je da reklamirate klima uređaj i tražite povraćaj novca ili eventualno zamenu za drugi klima uređaj, jer ako vam radi kao što je meni radila, ubrzo će vas dovesti do ludila.

Ako ima pitanja, stojim na raspolaganju.

Imam Brizu i Extreme,df se desava max 3x dnevno po 60 sec nekada i redje
Sto se tice grejanja izgoreh kada se naloze
Ne vidim niti jedan razlog da zbog 3 minuta df kazem da klima lose radi
Dodise ovu drugu sada ne palim jer mi Briza greje skoro pa ceo stan,sve sem kuhinje
Tavan 2x5cm stiropor,prekriven najlonom ,zidovi sa fasadom ,cigla i po ,drveni dupli prozori odlicni
Neko pita pa drvo itd,kad zatvorim sve prozore ne cujem ni kisu ni vetar napolju ,pa ni komsijinog petla (jebale ga kokoske u gradu),eto toliko su dobri
Da fali izolacija na zidovima kuce fali,ali love nema tako da ,sta je tu je
Kuca nikako nije neki raspali krs vec dobro odrzavana i pazena
U svakom slucaju Briza gari 36km2 sasvim dobro i to spavacu greje preko hodnika
Namestena na 60% ventilator i 22 stepena
Mada jos trazim najbolje opcije,igram se ,zanimljivo.iskreno
Za informaciju od 29.09. Do danas je potrosila 92kwh
Jos moja zena dzi otvoren prozor u kuhinji jer susi ves imamo najezdu smrdibuba,tako da samo vrata dele topao vazduh od hladne kuhinje
Grejem malo i okolinu :))
Cim zatvori prozor druga prica ,u svakom slucaju ja sam zadovoljan
Ocekujem kada upalim Xtreme da radi konstatno da ce situacija biti bolja

To ti je kao Xiaomi telefon,ne mogu ljudi srede softver pa to ti je
99% sam uveren da je do toga ali meni ne smeta jer radi posao
Tako da za sada nemam primedbe
A.ti ako neces Mideu lupis na sto 1500 jurica i kupis lepo neku Panasonic ili Tosiba(mislim da su najbolje,bar po mom nekom istrazivanju )
E sad dal krckaju,fijucu ulaze u df,besumne su, trose 3kwh mesecno a zagreju stan za 7 minuta od 70km2,pa se upale sledece nedelje i to samo da dogreju
Pa kupis 5 takvih a racun za struju jedva 5k dinara a sve rade i greju 1200km2 bez izolacije a samo kad budu veliki minusi zamenis led sijalicu obicnom da bi dogrejao ne treba grejalica
Sta sam ja sve na ovom delu foruma procitao pa to ni Artur Klark ne bi mogao bolje da napise
Al eto moja Briza od 550e za sada lepo gura pu pu da je ne ureknem
@fatza da ne mislis da je ovo nesto na tvoj racun,jednostavno mislim da se previse favorizuju odredjeni brendovi i da se pise svasta
Moras shvatiti da nesto sto kod tebe nije dobro radilo ili imalo neku manu nekome ne smeta
Nikada ni jedan brend ne pljujem zbog toga sto meni nije legao ili nisam zadovoljan radom istih
Ali isto tako smatram da niti jedan japanac nije duplo bolji od Midea firme
Eto toliko

Poslednja izmena:
Konačno malo iskustava na osnovu kojih se može nešto zaključiti.
Kod mene 12ka na plusevima ode u minutni DF otprilike jednom na 3 sata i kao što sam već pisao ne iritira me ta situacija, zanimalo me je da šta se dešava na nižim temperaturama.
I ja mislim da je stvar do softvera, mislio sam to ranije a sad pogotovo. Mislim da neće biti potrebe za reklamacijom, to kako radi kod vas na nižim temperaturama je sasvim ok i prihvatljivo.
Svakako javljam kako će se ponašati kod mene kad bude hladnije.
@fatza @kvaka22 hvala još jednom

Šta to u prevodu znači, kako je grejala kada je bio konstantan minus? Ako je ređe išla u DF valjda bilo bolje iskustvo? Ok rezervna grejalica ili peć na drva je kod mene uvek u pripravnosti ako zazimi -15 i niže, ali u spavaću gde mi je Gree Pular nisam imao potrebe 2 godine da ložim 🙂
Zavisi prvenstveno od vlažnosti spoljašnjeg vazduha, grejala nas je i na - 13 lepo bez čestih defrosta.
Zadovoljni smo s njom, ali isto tako nemam neku drugu da uporedim,ali računam da za taj novac koliko košta i da fabrički dolaze creva za instalaciju i wifi usb, nema bolje,ispravite me ako grešim...

Ja imam Midea Xtreme 18-ku, grijao sam se cijelu proslu zimu, koja nije bila jaka ovdje u gradu (N. Sad).

Prvi put sam se grijao na klimu, pa iskustva bas nisu najmjerodavnija - na samom pocetku nisam znao ni sta je defrost ili modulacija (ovo drugo ni sad bas ne razumijem u potpunosti koja je poenta, osim odredjene ustede struje, ali djeluje mi da je to zanemarljivo u vecini slucajeva). U pitanju je bila nova stambena zgrada u N. Sadu, koja spletom nesrecnih okolnosti nije dobila gas/centralno, pa smo bili osudjeni na klime (neke komsije i na grijalice). Samo jedna strana stana je bila spoljnja, i to su ujedno sve bili prozori i balkonska vrata.

Sto se tice iskustava sa istom, klima nije isla cesto u defrost kao sto pominju neki drugi clanovi (ni kad je toplije ni kad je bila najniza temperatura, koliko god je to moglo biti u NS-u), bar ja nisam primijetio, mada nije da sam sjedio pored nje non stop (nisam je gasio od oktobra/novembra do aprila/maja). Najvise sto je isla u defrost je na svakih 3-5 sati (to je bilo kad je vani bila malo veca vlaznost uz temperature oko nule, bar subjektivno) i to je trajalo okvirno izmedju 5-20 minuta (mozda je nekad isla i duze, ali ja nisam primijetio).

Grijala je 75 kvadrata, s tim sto sam na nizim temperaturama zatvarao jednu od tri sobe koje nisam koristio, kao i drugo kupatilo i ostavu. Subjektivno mi je bilo ok, nisam se smrzavao i vecinu vremena mi je bilo prijatno, ali komfor grijanja nije bio onakav na koji sam navikao godinama ranije sa centralnim (naravno, svjestan sam bio da nije uporedivo). U sustini, prilicno sam bio zadovoljan, kada sve uzmem u obzir.

Mjerac sam stavio tek ovog proljeca, a vec je grejna sezona bila pri kraju, pa nisam ispratio nikakve brojke nesto posebno detaljno.

Takodje me malo nerviralo duvanje hladnog vazduha u nekim situacijama (valjda kad iskljuci kompresor, kao sto je covjek iznad pomenuo), ali navikao sam se i na to (ako neko zna kako se iskljucuje, bio bih zahvalan da podijeli ovdje u temi).

Definitivno Mideini proizvodi nisu za ozbiljno grejanje
Za koje sve marke Midea prozivodi klime? Znas li? Ili mozda i ne znas da su Midea, a koristis ih.
Moje misljenje je da su poceli svi da stede na kvalitetu. Recimo za Gree svi znaju da je Muse serija losija pa se prodavala i dalje zato sto je Gree....

Ja imam Midea Xtreme 18-ku, grijao sam se cijelu proslu zimu, koja nije bila jaka ovdje u gradu (N. Sad).

Prvi put sam se grijao na klimu, pa iskustva bas nisu najmjerodavnija - na samom pocetku nisam znao ni sta je defrost ili modulacija (ovo drugo ni sad bas ne razumijem u potpunosti koja je poenta, osim odredjene ustede struje, ali djeluje mi da je to zanemarljivo u vecini slucajeva). U pitanju je bila nova stambena zgrada u N. Sadu, koja spletom nesrecnih okolnosti nije dobila gas/centralno, pa smo bili osudjeni na klime (neke komsije i na grijalice). Samo jedna strana stana je bila spoljnja, i to su ujedno sve bili prozori i balkonska vrata.

Sto se tice iskustava sa istom, klima nije isla cesto u defrost kao sto pominju neki drugi clanovi (ni kad je toplije ni kad je bila najniza temperatura, koliko god je to moglo biti u NS-u), bar ja nisam primijetio, mada nije da sam sjedio pored nje non stop (nisam je gasio od oktobra/novembra do aprila/maja). Najvise sto je isla u defrost je na svakih 3-5 sati (to je bilo kad je vani bila malo veca vlaznost uz temperature oko nule, bar subjektivno) i to je trajalo okvirno izmedju 5-20 minuta (mozda je nekad isla i duze, ali ja nisam primijetio).

Grijala je 75 kvadrata, s tim sto sam na nizim temperaturama zatvarao jednu od tri sobe koje nisam koristio, kao i drugo kupatilo i ostavu. Subjektivno mi je bilo ok, nisam se smrzavao i vecinu vremena mi je bilo prijatno, ali komfor grijanja nije bio onakav na koji sam navikao godinama ranije sa centralnim (naravno, svjestan sam bio da nije uporedivo). U sustini, prilicno sam bio zadovoljan, kada sve uzmem u obzir.

Mjerac sam stavio tek ovog proljeca, a vec je grejna sezona bila pri kraju, pa nisam ispratio nikakve brojke nesto posebno detaljno.

Takodje me malo nerviralo duvanje hladnog vazduha u nekim situacijama (valjda kad iskljuci kompresor, kao sto je covjek iznad pomenuo), ali navikao sam se i na to (ako neko zna kako se iskljucuje, bio bih zahvalan da podijeli ovdje u temi).
Na koliko ti je modulirala kada postigne temperaturu. Kod mene Midea Xtr18ca nece ispod 640W? Imam drugu Hisense 18cu i modulira cak i na 380W.

Danas sam upalio mideu samo preko aplikacije i tu podešavao i od 16h do sada nisam primetio da je išla u taj famozni DF ili šta god da je, dok je ovih dana dok sam je palio preko daljinca redovno išla. Sad da li je koincidencija, ili rešenje za "probleme" sa ovom klimom ne znam. Uglavnom radi na 240-250W i održava 23 stepena u 32kv, spoljna jedinica se pri toj modulaciji minimalno čuje napolju, za razliku od Pulara koji uvek manje ili više ima fino brundanje i ventilator koji se uvek vrti na max 🙂

Odradio isključivanje ventilatora (potrebno je isključiti klimu iz struje na kraju procedure).
Kompresor i ventilator se pokreću na -1 stepen od zadate temperature a kad se ista prebaci za 1 do 1.5 stepen tada se zaustave i klima je u stendbaju na nekih 12w dok ne padne temperatura 1 stepen ispod zadate.
Dakle opušteniji mod od defaultnog sa većim temperaturnim oscilacijama i manjom potrošnjom struje.
Midea.png

Veća je oscilacija temperature jer zbog slabijeg cirkulisanja vazduha klima kasnije "ukapira" da je pala temperatura. Ja za sad neću gasiti ventilator, ne smeta mi njegovo duvanje u leru.

Potrošnja zapravo ne bi trebalo da bude osetno manja (u istim uslovima), jedino ako tada klima održava nižu temperaturu u odnosu na difolt setovanje klime.

Prošla noć i ova noć su maltene iste temp bile napolju, obe noći ista je bila temperatura podešena unutra a potrošnja je mnogo manja noćas u ovom režimu naspram jučerašnje u difolt modu.
Neću spominjati tačnu cifru, tek je prvi dan testiranja režima a i procenti su nebitni svako treba da lično proba šta mu radi posao sa svim plusevima i minusima.

Nema na osnovu cega da trosi manje, jedino ako je u prostoru tada niza temp. Sama turbina trosi fazon 10W, ako i toliko na tom.kontrolnom modu.

Protiv fizike se ne može ali izgleda da uspeva naspram većih varijacija u temperaturi da smanji potrošnju.
U ovom momentu je zadatu temperaturu prebacila za 2.8 stepeni i dok ona ne spadne za ukupnih 3.8 stepeni ima baš da potraje a klima za to vreme u stendbaju spava na 12w.
Bolje od toga ne umem da objasnim sebi situaciju ali utičnica kaže da jeste manja potrošnja naspram difoltnog režima.
Tako da održava ona u ovom režimu u proseku zadatu temperaturu ali na mnogo drugačiji način nego u podrazumevanom režimu.

Potrosnja ti je neznatno manja jer ti turbina ne vrti vise, razlika u nekih 20ak vati max.. nije to nikakva usteda. Samo ti klima sad radi kao Gree Muse i nista vise

Nisam tvrdio da je neznatno nego osetno manja, slobodno se može reći mnogo manja.
Ko sumnja da je do mene ili smatra da je do mog primerka u oba slučaja je lako proverljivo, neka isproba na svojoj.
Utičnicu slobodno možemo isključiti iz jednačine, šanse da ona sad drugačije meri (i da se to poklopilo sa promenom režima rada klime) su zanemarljive.

Jesi li utvrdio da li i kako se vraćaju prethodna setovanja?

Nazad
Vrh Dno