Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ma bugovito je ovo još. Sad sam probao sa još jednim kontaktom, meni piše da smo enkriptovani, njemu da nismo jer ja imam matoru verziju. Svi imamo 556

Možda, s Windows telefonima i drugim Android je prošla verifikacija.
Ali su Android na beta verziji.

WA 2.16.15 i nema problema :) to je poslednja verzija?

Zeznuli su verifikaciju na wapp...

Svaki put kada restore-ujes apk+data preko TB-a, moras da prodjes kroz ponovnu verifikaciju. Ae ok, potvrdis da se ponovo verifikuje, kad ono, ***, iskoci da ne mogu da ti posalju poruku vec moras da kliknes Call me za 1h(odbrojava).

Pa ako za par dana obrises i instaliras opet wapp, naravno moras da se verifikujes i opet da kliknes Call me, ali sada za 19h :D Povecava se.

Dzaba im sto ubacuju dodatne stvari (enkripcija) kad sam primoran na Viber. Pored toga Telegram sa ovima koje sam natjerao da predju, ali WA nikako, morao sam obrisati jer nema smisla da ga drzim.

Zeznuli su verifikaciju na wapp...

Svaki put kada restore-ujes apk+data preko TB-a, moras da prodjes kroz ponovnu verifikaciju. Ae ok, potvrdis da se ponovo verifikuje, kad ono, ***, iskoci da ne mogu da ti posalju poruku vec moras da kliknes Call me za 1h(odbrojava).

Pa ako za par dana obrises i instaliras opet wapp, naravno moras da se verifikujes i opet da kliknes Call me, ali sada za 19h :D Povecava se.
Vracao 2 x WA iz titanium backupa, cak i Viber i nisu mi trazili da ponovo verifikujem... Poslednju Titanium, app + data, sve sljaka super. A sistem sam radio od nule. Isto i za Telenor banku, sve ok ali za Intesa mobi nema sanse :-(

Poslednja izmena:
Kad sa svog telefona pogledam neki kontakt, piše da taj kontakt mora da ažurira WA kako bi bilo enkripcije. Međutim, kad uzmem taj drugi telefon i pogledam sebe kao kontakt, piše da su poruke enkriptovane... Ne zvuči mi baš logično.

Kad sa svog telefona pogledam neki kontakt, piše da taj kontakt mora da ažurira WA kako bi bilo enkripcije. Međutim, kad uzmem taj drugi telefon i pogledam sebe kao kontakt, piše da su poruke enkriptovane... Ne zvuči mi baš logično.
Koliko sam primetio kod sebe u nekim slučajevima ne ažurira stanje drugog kontakta dok ne razmenite poruke opet.
Šta ti je sad taj Whitepaper?
Whitepaper je specifikacija nečega.
U ovom slučaju specifikacija Whatsapp enkripcije. Pošto je pre bila priča kao Whatsapp je enkrtiptovan već. Ja sam rekao da to ništa ne znači dok ne bude zvanično saopšteno, objavljeno i moguće potvrditi.
Što sada konačno može.

Poslao sam po poruku sa jednog na drugi i obrnuto. Nikakva promena.
Ali nema veze, nije mi to tako bitno; ono čega se bojim je da sve to ne utiče negativno na kvalitet razgovora. Nadam se da neće...

Ne. Verovatno je privremeni problem, s obzirom na skalu na kojoj rade s milijardu korisnika. Plus su sigurno dobili neke s ovom vešću.

Upravo je stiglo ažuriranje i sada svuda pominje tu enkripciju...

I žena i ja dobili update ali i dalje su nam različiti kodovi i barkod sken ne prolazi. Razmenjene poruke na novoj verziji pre toga.

Nije mi baš jasno zašto. Vidi s nekim trećim telefonom je l' hoće?
Probajte obrnut redosled za verifikaciju.

Updateovao sad whats verziju 2.16.13 i nemam ni jedan kontakt u whats imeniku, u chat kartici vidim samo brojeve, nema imena?
Proradilo kad sam cackao filtere u kontaktima.

Poslednja izmena:
Default. Uključena je čim i druga strana ima klijent koji je izbačen posle 31. Marta.

Signal i dalje ima par prednosti u odnosu na Whatsapp, sama enkripcija je ista. Ali Signal može da se zaključa, medija fajlove izoluje od ostatka telefona, i njihovi serveri ne skupljaju i ne čuvaju metadatu.

+1 ;) Meni je Signal fenomenalan,ali džabe kada su se na raspali Vajber navukli ko dete na lizalicu,a ne žele da malo istraže aplikaciju i da sami vide šta je bolje.
Da se razumemo,meni stikeri ne smetaju,ali više volim sigurnost od stikera koji nisu presudni za korišćenje,već sam kvalitet aplikacije kao što je to kod Signala,a nadam se da će biti još bolja.

Nije mi baš jasno zašto. Vidi s nekim trećim telefonom je l' hoće?
Probajte obrnut redosled za verifikaciju.
Sa trećim bude ono iz posta 3091. Sa četvrtim sve ok, poklapaju se kodovi.

Kako misliš redosled za verifikaciju? Uđem na oba telefona u encryption opciju na našem chatu i tu su odmah kodovi, vidim da se razlikuju.

Mislim da je ovo i dalje bugovito... Videćemo za još koji update.

Edit: ovo iz 3091 je rešeno posle večerašnjeg updatea

Poslednja izmena:
Мени даље од wa не треба.. Ал viber морам да држим због рођака из иностранства и неких другарица које ни не знају да нешто друго постоји осим viber-a.

Updateovao sad whats verziju 2.16.13 i nemam ni jedan kontakt u whats imeniku, u chat kartici vidim samo brojeve, nema imena?
Proradilo kad sam cackao filtere u kontaktima.
Bug, izašao je novi build koji je popravio.

@Vojkan

Dakle sada se poklapaju?

Poslednja izmena:
Ovi iz WA nisu normalni :-D juce sam instalirao cak dve nove verzije, danas vidim izasla i treca :-D 2.16.17

Aptoide mi redovno azurira na betu ;-) kao i druge app koje čak i nisu dostupne za Srpski, pardon Srbski account na google playu. Paypal npr...

Poslednja izmena:
To je do nje :D
Žensko i tehnika ne idu zajedno :D

@dejan
Ti i dalje koristiš aptoide ccc ? :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sto jel bila neka afera :-D naravno i dalje Aptoide, sta cu nemam US account da mi lepo azuriranje app stize na vreme, a ovako na Srb acc cekam po nedelju dana kada izadje neki update za neke app...uzas.
Apk mirror da napravi neku app kao Aptoide i bicu happy.

Skoro za sve bitno imaš beta program, jedino ako ti baš toliko treba paypal imaš apkmirror ...
Postoje obaveštenja o novoj verziji i za apkmirror - ali da ne idemo dalje u off :)

Pročitao sam Open Whisper Systems blog post.
Klijent kada jednom uspostavi end to end, neće dozvoliti da se vrati na običan čak i ako instaliraš stariju verziju.
Da bi sprečilo da bilo ko može da onesposobi.

I sve verzije koje nemaju će u jednom trenutku isteći, i neće raditi ukoliko se ne instalira najnovija sa enkripcijom.

Što je sve odličan potez, da ne bude haos jedni imaju, drugi nemaju.

Nazad
Vrh Dno