Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Facebook Messenger Adds Usernames, Links, And Messenger Codes

http://www.androidpolice.com/2016/04/07/facebook-messenger-adds-usernames-links-and-messenger-codes/

12961571_930149450438069_5774344288086058005_n.png
12928301_930149433771404_3946188684815062332_n.png

Šteta samo što je vezuju za pregledač,to mi smeta što nije npr.kao Vajber zasebna aplikacija,ali dobro...

možda je ovde pravo mesto da pitam, pošto koristim web whatsapp, da li te verzije ovih programa kroz browsere smanjuju sve ove napore za zaštitu privatnosti? ok, postoji enkripcija, ali kad se u igru ubaci PC koji je opet još jedna karika u lancu, da li se time dodatno kompromituje zaštita i sve ostalo? tipa, da se onda poruke presreću na pc-u, koji je najverovatnije najslabija karika...

Šteta samo što je vezuju za pregledač,to mi smeta što nije npr.kao Vajber zasebna aplikacija,ali dobro...
Mislim da je to zbog ograničenih resursa. A s obzirom da Chrome radi na svim operativnim sistemima, rešava taj problem.
Ili bi web verzija bila dobra alternativa, od koje su verovatno odustali, zbog mogućih sigurnosnih problema.

Ima li neko ideju zašto mi u Galeriji nema WhataApp foldera? Ona fora sa.nomedia je peoverena, takvog fajla nema...

Ako koristis QickPick onda je WA galerija u hiden photos.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Bilo bi dobro da implementiraju calling/ringing prilikom pozivanja kontakta. Da znam jeli neko koga sam pozvao nije mogao da se javi ili uopšte nije na mreži.

Koja je fora sa ovim usernameom na messengeru, zar svakako na fb nemamo username? Šta je onda ovo? Nemam messenger, ali rekoh da pitam XD

Recimo da ti drugarica Milica u cetu bude kao Mica ;-)

Jel uspeo neko na WA da bolduje ili podvuce tekst?

Vidim da "po upustvu" za boldovanje treba:

*tekst*

A za podvlacenje

_tekst_

Medjutim kod mene ne fukcionise...vide se zvezdice ali tekst nije boldovan...

I gde se ukljucuje opcija za reply iz notifikacije za koju pise da je stigla sa ovim poslednjim updatom?

Poslednja izmena:
Kod mene jok

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

I Vajber kao planira uskoro da uvede End-to-end .

10-04-2016 002.jpg

Bilo bi logično da uvedu end-to-end. Bar ih natjera ovo sa whatsappom na to. :)

a ja sad instaliram WA betu poslednju sa apkmirror i sta se desava na Play storu-u kada izadje stable verzija, bez problema pregazi betu?

Mnogo bi im bilo pametnije da naprave backup opciju kao svi drugi mesendžeri a ne ovako, sem dečjeg šarenila ništa.

Poslednja izmena:
Iako mi se cini Whatsapp bolji od Vibera, i plus nema decijih smajlija i gluposti, ipak sam odlucio da ostanem samo na viberu. Whatsapp je kupio fb, a od kako sam fejs batalio, racunam da necu da im dajem podatke ni preko whatsappa vala.
Najbolji je po meni Telegram, al' steta sto vecina ljudi ne koristi isti.

Viber prodaje isto ili više informacija o tebi.
Plus imaju pristup sadržaju tvojih komunikacija.
Tako da Viber tu svakako nije bolji izbor.
Što se tiče Telegrama, on u stvari ima goru enkripciju u odnosu na Whatsapp trenutno. Jedino je pitanje kome više veruješ u vezi metadate.

P.S. Korišćenje Google Drive backup-a za Whatsapp poništava beneficije end to end enkripcije. S obzirom da onda Google ima potpuni pristup sadržaju.

Poslednja izmena:
Telegram samo nema ljude koji ga koriste i opciju poziva :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Kako da iskljucim ono, da ne salje drugima da sam se prikljucio Viberu?

Sent from my m8 using Tapatalk

Vrh Dno