Šta je novo?

Meizu m2 note

Da li skinovi menjaju i izgled/boju menija, podešavanja i sl. ili ostaje uvek tako beo?

Kupio ovaj telefon u telenoru, čisto da vidim kako radi, a dobiće ga već neko od ukućana. Međutim, već celo veče se nerviram sa gmail kontaktima i još uvek nisam uspeo da ih sinhronizujem (ni da se pojave kao opcija). I uopšte mi nije jasno u čemu je toliki problem. Google nalog sinhronizuje skoro sve koliko vidim, ali kontakte nikako.
Ima li neko da je na telenoru imao sličan problem?
Vidim da su tamo neki spominjali da na mts-u postoji objašnjenje na sajtu, ali ja kad sam video njihov sajt, prvo sam pomislio da ih je kupio VIP, a o snalaženju na istom neću ni da pričam.

E, sad se setih da nisam podelio sa vama deo kad smo uzimali ovaj telefon zeni u mts u uscu, zena je bila prilicno ljubazna i zelela da sve isproba na telefonu, pa i da stavi karticu u telefon, ali se brate ne razume uopste, sve sam morao da je navodim. Elem, uzme onu iglicu za vadjenje slota za kartice i zabode ga direktno gore u mikrofon i krene da kopa i kopa. Ja zabezeknut zeno sta radis to, to je mikrofon, ona opusteno ja sam tu jedino videla rupu i mislila da se tu vadi slot za karticu. Sagoreo sam u trenutku. Pitam i sta cemo ako sad ne radi taj mirofon, tj. Probusili ste ga, ona nista, spakuje telefon i kaze sad cu vam doneti drugi. Ode i donese drugi, a onaj ostavi nekom drugom da proverava da li radi mic ili ne. Da ne pricam da je zeni htela da uvali veci paket dok sam ja setao okolo, kao tu vam je ovaj telefon dinar, a vi svakako toliko trosite u proseku, ali to je vec za drugu temu...

Posto vidim da svi koji su uzeli telefon kod operatera, imaju neke sitne, glupe probleme. Zato bih preporucio da cim uzmete telefon flesujete neki najnoviji rom, pobrisete sve podatke, odradite neki reset, da bude kao nov, a ne cackan od strane operatera. Posle sami podesite kako zelite sami!

dobro, to sto je drljala po mikrofonu je lose, ali je dobro da je donela drugi telefon. a ovo sto joj je rekla za paket to je sasvim normalno, u opisu joj je posla da to radi.

flyme na neki način zaista zaista podseća na ios, i ponekad je vrlo neprijateljski nastrojen prema 3rd party rešenjima...flyme nije sistem za one koji vole previše da petljaju sa zamenom sistemskih rešenja...ja recimo na svaki android stavim neku od call confirm aplikacija, jer na taj način izbegavam slučajno biranje brojeva, a ponekad se i predomislim kad nekog hoću da pozovem tako da mi je to korisna aplikacija...ovde jednostavno nijedna od tih aplikacija neće da radi...probao sam sve na koje sam naišao, i nijedna ne radi to što treba, jednostavno poziv prođe bez obzira na aplikaciju...probao sam i par dialer aplikacija, i samo su napravile nered i nisu radile kako treba...tu sam digao ruke od daljeg eksperimentisanja sa aplikacijama tog tipa...

što se tiče navikavanja, glavna novina za mene je bila nedostatak app drawera, ali za one koji su već imali neki drugi kineski telefon to nije nikakva novost...sve drugo je manje više lako za snalaženje, bar za one koji imaju nešto više iskustva sa androidom uopšte...security centar zahteva malo više podešavanja, pre svega da se aplikacije za koje je važna notifikacija ostave da rade u pozadini, jer flyme agresivno gasi aplikacije nakon nekoliko minuta...

bar za sada meizu često šalje updates, a sad mi se čini kao da neke bagove ispravljaju krišom (ili se to popravilo samo od sebe)...imao sam par sitnih bagova, recimo ne pojavi se ikona poslednje instalirane aplikacije, zapravo tu je kad je pritisneš ali se ne vidi dok ne restartuješ telefon, ali to sada odjednom radi bez problema...takođe fabrički folder tools je imao problem da kad ga otvorim preklapaju se ikone sa onima na home screenu, ali i to je nestalo...ili to popravljaju u hodu ( ako je to ikako moguće), ili se sredi samo od sebe...to su za sada bili jedini bagovi koje sam imao, što je zaista sitno...

gestures su zaista odrađene odlično...na telefonu ne samo da ne koristim volume i power tastere, nego retko koristim i home taster...telefon može da se otključa duplim tapom, ili svajpom nagore...kako sam namestio i smart touch, duplim tapom na tu smart tačku se i gasi ekran tako da sve oko otključavanja/zaključavanja/back kretanja može da se odradi na ekranu...

što se tiče problema sa kontaktima zaista ne znam u čemu je problem, ja imam A verzijiu, skinuo sam google instaler, dobio google servise, kontakti su se normalno sinhronizovali tako da ne znam zašto se to pojavljuje kao problem kod ljudi koji kod nas kupuju telefon...

Poslednja izmena:
Posto vidim da svi koji su uzeli telefon kod operatera, imaju neke sitne, glupe probleme. Zato bih preporucio da cim uzmete telefon flesujete neki najnoviji rom, pobrisete sve podatke, odradite neki reset, da bude kao nov, a ne cackan od strane operatera. Posle sami podesite kako zelite sami!

mislim da je ovo dobar savet, čini mi se da ovdašnja lokalizacija nije baš odrađena kako treba...

suvise problema, gadnih problema oko sasvim jednostavnih stvari. osnovne funkcije ne rade kako treba -.-

Pitanje za ove koji su uzeli telefon kod operatera. Sa kojom verzijom Flyme-a dolazi?

suvise problema, gadnih problema oko sasvim jednostavnih stvari. osnovne funkcije ne rade kako treba -.-

mislim da postaješ malo dosadan sa spamovanjem ove teme sa tvojim xiaomijem...znam da te boli što si kupio lošiji telefon, ali svako ponekad napravi pogrešan izbor...isti ovaj tekst ponavljaš već po ne znam koji put u ovoj temi...

Poslednja izmena:
Ja u cetvrtak zvao Telenor da pitam da li je dostupan, kazu nije, ali mozemo da vam napravimo rezervaciju pa da stigne kod vas do 16h sutradan. Naravno, gospoda ne rade dostavu vikendom, nego samo radnim danima. Velika navala za Meizu :). Jedva cekam da stigne pa da napisem utiske i uporedim ga sa N4 ;).

Uzeh i ja danas ovaj telefon u Telenoru. Sam telefon radi lepo i fluidno ali imam problem. Odmah na početku mi je javio Google Play Services error. Neće da uradi update. Takođe u kontaktima se ne prikazuje gmail nalog i ne mogu da se uvezu kontakti pretpostavljam zbog gore navedene greške. Da li je imao neko ovaj problem? Ima ne nekom forumu neko upustvo da se sa app store skine Google installer ali meni to ne funkcionise??? App store je vec bio intaliran na telefonu koji sam dobio...

Kupio ovaj telefon u telenoru, čisto da vidim kako radi, a dobiće ga već neko od ukućana. Međutim, već celo veče se nerviram sa gmail kontaktima i još uvek nisam uspeo da ih sinhronizujem (ni da se pojave kao opcija). I uopšte mi nije jasno u čemu je toliki problem. Google nalog sinhronizuje skoro sve koliko vidim, ali kontakte nikako.
Ima li neko da je na telenoru imao sličan problem?
Vidim da su tamo neki spominjali da na mts-u postoji objašnjenje na sajtu, ali ja kad sam video njihov sajt, prvo sam pomislio da ih je kupio VIP, a o snalaženju na istom neću ni da pričam.

Otkako mi je stigla poslednja verzija Flyme OS-a (dakle 4.5.4i verzija), dobio sam Contact sync i sve radi kako treba. Dakle - vi koji imate problem, azurirajte softver bilo preko OTA bilo rucno i trebalo bi da sve bude kako treba.

Baš tako. Ja sam ručno ažurirao telefon i sad radi super. Doduše tek ću da ga maltretiram ovih dana, ali sa ažuriranjem softvera na 4.5.4 rešen je problem kontakta

Jeste dobili ota ili ne i kako rucno da se azurira, sa mts-a je telefon?

Ako je neko uzimao preko Telenora, da li je zaključan na mrežu?
Bilo bi dobro da je barem jedan slot otključan.

Po pravilu drugi slot je uvek otključan.

Kako ste zadovoljni kamerom na fonu?Gledao sam neke primere na netu i cini mi se da je dosta dobra.

Kako ste zadovoljni kamerom na fonu?Gledao sam neke primere na netu i cini mi se da je dosta dobra.

Imas moj predugacki opis 10tak strana nize i sve lepo pise (i link ka njemu u prvom postu ove teme).

E ljudi danas sam ga uzeo i je l zna neko da li ima FM radio na njemu!? Ja ne mogu da ga nadjem a pise da ima...

vidi stvarno. "custom made for telenor".
pogledah sada na meizu forumu, tvrde da NE podrzava radio.

bas ako neces i fm radio sad... svasta ljudi traze na telefonu ovih dana...

Razmisljam se ovih dana koji tel da uzmem preko mts-a, meizu m2 note ili alcatel idol 3 5.5. Moze pomoc oko odabira, citao sam po forumima i sada sam jos vise zbunjen!

Meizu

Vrh Dno