Šta je novo?

Meizu m2 note

Nego ljudi, da li se neko igrao sa xposed framework-om i twpr-om na ovom telefonu?

Od juce imam problem sa fb aplikacijom,kad sam na mobilnom internetu nece da radi,kao da nemam net dok na wifi radi najnormalnije,da li neko zna kako da resim ovo?

Od juce imam problem sa fb aplikacijom,kad sam na mobilnom internetu nece da radi,kao da nemam net dok na wifi radi najnormalnije,da li neko zna kako da resim ovo?

To je bag u aplikaciji, ispravice valjda sledecim update-om.

juče mi stiže neki update za meizu music aplikaciju...ne znam koliko je ljudi ovde ima jer ja koristim A verziju softvera...odlično su je redizajnirali, malo su ubili onu gomilu belila koje štipa za oči, a i interfejs je daleko bolji...sada je ubačena opcija ( bar to nisam ranije primetio) offline internet radija, dok je na wifi puni radio a onda može da se sluša i ako nemaš mrežu...zgodno...inače, primetio sam da se ostale nekineske aplikacije daleko brže i češće apdejtuju sa meizu storea nego sa regularnog play storea...whatsapp mi je trenutno na verziji koja je daleko višlja nego ona koju mi nudi play store, skoro na svakih par dana stiže update za njega..isto važi i za youtube i razne druge programe...izgleda da je developerima važno kinesko tržište pa se dosta toga tamo ranije pušta...

mali dodatak svemu ovome gore, danas mi je stigao novi sistem update, ima nekih 30+ mb...verzija je sada 4.5.4.1A, verovatno će I verzija stići nešto kasnije...ovako na prvi pogled ne vidim neke promene...

Poslednja izmena od urednika:
Posle nekog vremena koriscenja telefona, sledeci su utisci: brz je i odzivan, ekran na suncu je prosek. Stavio sam mat foliju, ali mi se cin ida ponekad malo ne reaguje lepo na dodir. Same app rade lepo, ali imam jedan cudan problem sa punjenjem. Dodje do 83 posto i to je to. Ugasim, on indikuje punjenje i ne prelazi tu cifru. Nakon toga, uzmem i malo ga ispraznim, i proradi lepo. Jel imao neko slican problem?

@vojkan85 ako sama baterija nije problem verovatno je neka softverska brljotina...

Posle duzeg korsicenja, kakav je u radu i kakva je baterija?
Bice uskoro vreme da p6 posaljem u penziju, pa sad ganjam nesto stabilno u radu, sa boljom baterijom.

Baterija mu je odlicna posto sam ja presao sa telefona sa dosta slabijom baterijom. Imam ga preko nedelju dana i za sada izdrzi ceo dan i kada dodjem na 20% uvek imam najmanje 4h SoT (screen on time), a maksimalno sam uspeo 5.5h, moglo bi i jos vise ali ga ja uvek punim kada dodje na 20%. Za mene je dosta dobar u radu i koristim ga za sve internet, muzika, yt, poruke osim igrica posto ih ne igram.

Posle duzeg korsicenja, kakav je u radu i kakva je baterija?
Bice uskoro vreme da p6 posaljem u penziju, pa sad ganjam nesto stabilno u radu, sa boljom baterijom.

ima dve vrste odgovora, sot i nesot :) oni koji samo pričaju o sot verovatno i ne koriste mobilni za telefoniranje tako da u tom slučaju možeš računati na sigurno 4-5 sati sot-a bez ikakvih problema ( a možda i više)...pošto ja dosta telefoniram baterija ode nešto brže, ali ukratko jako je teško isprazniti bateriju tokom dana čak i sa jačim korišćenjem...

što se tiče rada ne znam šta te zanima? sistem deluje stabilno, kad se malo podesi više nema čačkanja, ostaje ti da koristiš telefon...apdejti stižu, kažu da će 6.0 možda početkom naredne godine...

Obe vrste su korisne, pa da izvucem sredinu.[emoji2]

Pa mislio sam na eventualna stucanja, probleme s aplikacijama, lagove i sl, prinudne restarte, posto dolazim s jednog od stabilnijih telefona, kog je krstenica pocela da sustize.[emoji2] [emoji2]

Igrice ne igram, kamera koliko vidim sasvim je pristojna.

Ne znam da li je neko imao sličan problem do sad,burazeru je pre nekoliko dana telefon pao sa kreveta na parket i puklo je staklo na displeju,pa me zanima da li može da se promeni samo staklo ili mora komplet staklo i tač

Meni i dalje fb aplkacija ne radi preko mobilnog interneta,da li jos neko ima slican problem?

Koliko sam citao, svi imaju taj problem od poslednjeg updatea aplikacije, tako da nije do telefona

Ajde jedna pomoc :)
Naime,uzeh ovaj fon supruzi skoro sa mts-a. Danas joj padne tacnica od kafe i polomi se ekran,inace joj je i rodjendan,da radovanje bude vece :D
Sve radi lepo ali je taj prvi sloj ispucao. Garancija mi u ovom slucaju ne vredi.
Sta treba da narucim konkretno? I ako ima neko link sa aliexpresa gde ima originalnih delova ne bi bilo lose .

Nisam resio,neko je spomenuo da je do aplikacije,sve mi normalno radi preko mobilnog interneta osim fb-a

Probaj ovo sto sam ti napisao...ne kosta nista...a moze da koristi :)

Nema na cemu i drugi put :)

Jel moze neko da mi kaze koja verzija Meizu m2 je potrebna za nase trziste. Na oglasu na Aliju postoje 578M i 578U. Evo sta pise

M578M (M578)
2G:GSM 900/1800/1900MHz,(B8/B3/B2)
3G:WCDMA 900/1900/2100MHz,(B8/B2/B1)
3G:TD-SCDMA 1880-1920/2010-2050MHz, (B34/B39)
4G:TDD-LTE 1880-1920/2300-2400/2570-2620/2555-2655MHz,(B34/B40/B38/B41)
4G:FDD-LTE 1920-1980/1710-1785/2500-2570MHz(B1/B3/B7)

M578U
2G:GSM 900/1800MHz,(B8/B3)
3G:WCDMA 850/900/1900/2100MHz,(B5/B8/B2/B1)
4G:TDD-LTE 1880-1920/2300-2400/2570-2620/2555-2655MHz,(B34/B40/B38/B41)
4G:FDD-LTE 1920-1980/1710-1785/2500-2570MHz(B1/B3/B7)

M571H je internacionalna verzija koja radi i kod nas naravno. Može da se ažurira softver.

M578U ce raditi kod nas ali nema ažuriranja softvera.

Poslednja izmena:
Kako to mislis 578H kad ima samo M i U ? :)

Poslednja izmena:
Za kinesko trzište su m i u. H je internacionalna verzija, za strana trzista sa nasim punjacem, slusalicama, google play i podrskom za azuriranje.

Mislim da samo slusalice vrede razlike u ceni. Da ne pominjem originalni internacionalni softver. Da sve radi out of the box, da se moze azurirati.
Pricam to je jer internacionalna verzija skuplja.

Poslednja izmena:
Telenor daje pakovanje bez slušalica.Koja je to verzija?

Verzija Srbije (b)
Danas telefon bez slušalice nema šanse jedino kod nas.

Za kinesko trzište su m i u. H je internacionalna verzija, za strana trzista sa nasim punjacem, slusalicama, google play i podrskom za azuriranje.

Mislim da samo slusalice vrede razlike u ceni. Da ne pominjem originalni internacionalni softver. Da sve radi out of the box, da se moze azurirati.
Pricam to je jer internacionalna verzija skuplja.
Čekaj malo, napravićemo konfuziju... Ja imam kinesku verziju telefona i imam normalno ažuriranje, ne znam sad koje su to verzije a da to nemaju? A Google play sam ubacio za par minuta... I koliko ja znam slušalica nema ni u verzijama sa internacionalnim softverom...

Xshow, dobar prodavac. Notice za meizu.
Ah moja greška. Gubi se multi language support samo. Mada mi nije logično da se samo to gubi. Ali ok, licno si probao tako da nema potrebe za daljom raspravom. U pravu si.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1447045629384.png
    uploadfromtaptalk1447045629384.png
    170.3 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
Mada,evo ga i pandawill upozorenje da se gube google services. Znam da nije problem sve to vratiti ali za manje iskusne i one koji žele telefon koji radi kako treba nema razloga kupiti bilo šta drugo osim internacionalne verzije.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1447046247955.png
    uploadfromtaptalk1447046247955.png
    230.2 KB · Pregleda: 124
Sad ste me malo zbunili. Gledam oglas kod ovog xshow i u opisu nema ovog sa slike iznad. Samo da napomenem da mislim na M2 Mini, ne na Note.
Ne uzimam ja telefon već poznanik pa me zamolio da mu pomognem, pa mi je bitno da može da se koristi čim se izvadi iz kutije.

Samo da javim da sam ima A verziju,prebacio na I i tada mi je receno da necu imati OTA update,uradio sam unroot i danas mi se pojavio update na 4.5.4.1 verziju,trenutno nemam wifi u blizini,kad dodjem kuci probacu da li moze update da odradi pa javim.

Nazad
Vrh Dno