Šta je novo?

Meizu m2 note

Danas konacno stigao. Prvi utisci pozitivni. Lep dizajn,super ekran,zadovoljan sam za sada. Jos je rano da pisem nesto vise ali se javljam nakon sto istestiram telefon. Moram da uradim flash na poslednji build4.5.3 je na njemu pa zeza google contact sync.

Razmisljam se ovih dana koji tel da uzmem preko mts-a, meizu m2 note ili alcatel idol 3 5.5. Moze pomoc oko odabira, citao sam po forumima i sada sam jos vise zbunjen!
Meizu

Nije ni alcatel loš telefon, ali su katastrofa sa podrškom. Ja čekam da mi istekne ugovor u Telenoru, i uzimam M2 Note.

Poslednja izmena:
Sta mislite isplati li se sacekati Meizu Metal, trebalo bi da bude dostupan u naredne 2-3 nedelje. Bice veoma slicni po specifikacijama, ali ocekujem da Metal ima nesto manju autonomiju na ustrb visih performansi (i CPU i GPU), i naravno - fingerprint senzor.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7674&idPhone2=7266

Istekao mi je ugovor u Telenoru, ali mi nije nesto hitno da moram odmah da uzimam telefon.

@Dusan K

dok metal stigne biće već neki treći novi iza ćoška...taj 'metal' pod rukom nećeš baš osetiti, jedino je sad pitanje koliko ti je bitan fingeprint senzor i nešto brži procesor...po onome što sam letimično video okolo x10 nije baš šampion štedljivosti tako da ti je bojazan oko autonomije na mestu...a i taj yunos, kinezi tvrde da je sve manje više isto ali ne znam baš da li bih to proveravao svojim parama...

i verovatno će da bude duplo skuplji :-devil-:

na gsm areni su testirali sporiju verziju x10 i u jednom testu je 4 puta brzi nego mtk u m2n, a najmanje je duplo brzi. mozda nisam lepo napisao, onako kako sam napisao ispada da cesto ima 4 puta vece performanse, a u pitanju je samo jedan test. sve to za sporiji helio, a 2.2ghz verzija je jos 20% brza.

taj meizu "metal" ce biti mnogo bolji izbor od m2n bas zbog tog procesora. ne znam taj junac od sistema koliki je problem.

ono sto je jako veliki problem je to sto su se ljudi napalili na taj unibody i fake metal toliko da je sad i xiaomi najavio kvazi metalni rn2. ako se taj trend nastavi samo ce nam prodavati unibody telefone od laznog metala po vecoj ceni, sto se meni uopste ne svidja. jos ako pocnu da forsiraju gg svuda smoricu se extremno. ne zelimbda placam gluposti dodatno, ali uskoro necemo imati izbora....

Poslednja izmena:
Džaba brži procesor kad nije sistem optimizovan. Nexus 4 je sporiji nekoliko puta od S6, pa radi bar duplo bolje. Nije sve u procesorskoj snazi. Isto tako verujem da je sporiji procesor u Nexus 4 od tog x10, ali opet radi lošije.

Šta vredi brz procesor kad sistem ne može da to i pretvori u realno stanje.

Kako sam video Flyme mnogo bolje radi od Miui-a iako mi se Miui najviše svidja od svih kineskih custom skinova androida.

Štaviše sporiji je procesor u Meizu, a opet u realnom radu lepše radi.

a ti ai probao helio x10 procesor i miui skin kombinaciju pa znas da radi losije.

ljudi, shvatite, skin i te gluposti su jedno, performanse su drugo. moze skin da bude lepsi / ruzniji, da radi ili ne radi glatko, ali kad telefonu zadas neki zadatak (igrica ili ucitavanje web stranice recimo) onda do izrazaja dolazi procesorska snaga, i nema teorije da me neko ubedi da telefon sa snapdragon 400 moze istom brzinombda ucita heavy stranicu do telefona sa snapdragon 800, pa ma koji skin da ima.

Pola sekunde ili sekund sporije za izvršavanje operacije mi nista ne znaci, dok stalno seckanje ipak nervira.

Ne bi ljudi cenili onda ovde više Nexus ili iPhone nego Samsung.

Poslednja izmena:
Jel neko probao enkripciju na ovom uređaju?

Malopre uzeh telefon, problem sa google kontaktima (odradicu update) i telefon ne vidi sd karticu...
da li je neko imao problem sa karticom?

Kartica je sigurno OK, malopre sam prebacio slike na komp (citac kartica)... da li moram da je formatiram?

Da li ti je bio upaljen telefon kad si ubacivao sim karticu i sd? Negde sam pročitao da može da se zezne da li čitač ili sama kartica - ne sećam se. Za svaki slučaj sam ga ja gasio prilikom vađenja i stavljanja kartica i sve ok.

stigao i meni sa mts-a. jos ga ne cackam nesto posebno,prvo zelim da odradim update,trenutno je 4.5.2l. na sajtu mts-a ne mogu da nadjem uputstvo,ako moze mala pomoc gde se nalazi?

Danas mi je stigao mob iz Telenora. Još mu nisam ubacio SIM karticu, ali sam instalirao sve živo. Uredno je povukao kontakte sa Googla. Jedino mi predstavlja problem što nijedan plejer osim Powerampa ne vidi sd karticu. Iz file managera se uredno vidi kartica i mogu da se puštaju fajlovi s nje. Ima li neko ideju kako da to rešim?

@paliic hvala,nadogradio sam ga tako.
Medjutim,nije hteo da uveze kontakte sa gmaila. Prekopirano iz starog fona.
Moj prvi utisci su da je fon odlican za te pare,da ne opisujem sve posebno. Uzeo sam ga za zenu,prezadovoljna je,presla je sa lg g2 mini.
Inace uzet preko mts-a,uz box paket na 24rate po 1030 din. Super ponuda ali vise ne daju uz box,nego uz standardne pakete. Verovatno su ukapirali da su se za.ebali sa ponudom uz box.
Inace oba slota su sim free.

nema ga uopšte više na sajtu
pa i nije bila neka ponuda, 220€ (sa 3g), na oglasima bude i po 50€ jeftiniji

Solarno da ali sam ih viđao i od operatera

telefon najzad vidi sd karticu...
problem je pravio citac kartica??!!?!? za ne poverovati...
probao sam sa jos jednom karticom i telefon je video, kada karticu ubacim u citac kartica, prebacim nesto sa kompa na nju i probam ponovo - telefon je ne vidi.... ukoliko formatiram karticu (preko citaca - telefon ne vidi) a ako formatiram karticu pomocu adaptera (ide dirketno na usb ne preko citaca) sve radi....
ovo prvi put vidim...
elem, bitno je da ponovo radi bioskop :)

Koliko m2 note a koliko m2 mini imaju prostora za instaliranje aplikacija? mada bih radije m2 mini, 5" je sweet spot po mom misljenju.

Nazad
Vrh Dno