Šta je novo?

Meizu m2 note

Ortak hoce da uzme preko alija M2 Mini, kakav je to telefon? Jel vredi uzeti?

Ili kakva mu je oznaka vec Meizu M2...

Ja sam hteo da ga uzmem, ali biće uskoro i kod nas sa garancijom, ima slabiji sot od notea, meni nebitno, ali i ekran je lošiji, naravno, i jeftiniji je oko 30%.

Verovatno će MTS da nabavi 20ak komada, Telenor otprilike isto toliko, desetak će ugrabiti najbrži, ostalo će biti rezervisano "prijateljima i rodbini"... A ako zakasniš i nemaš vezu, onda će da te zamajavaju danima samo da ne pređeš kod drugog operatera, da ti govore "evo samo što nije stigao..." i tako dok ne otkačiš lažove. Evo, meni su juče rekli "da, narudžbina je realizovana 4. novembra, ali je došlo do zastoja oko uređaja (iako mi je devojka kod koje sam naručivao JASNO rekla da imaju telefone i da će stići za 2-3 radna dana), biće tu u toku sledeće nedelje..." u šta čisto sumnjam. Uglavnom, strpeću se do srede, a ako se kurir sa uređajem i novim ugovorom pojavi posle toga, mirno ću mu reći da može obe stvari da zabije onome koji mu je to dao tamo gde sunce ne sija...
Efikasno poslovanje i Srbija - dve nespojive stvari.

Poslednja izmena:
Mislim da to više zavisi od ljudi koji rade u tvojim poslovnicama, ja sam bio i u Telenoru (imali su ga na stanju) i u Mts-u (rekli su da stiže za 2 dana i ispoštovali su to), tako da barem po tome imam pozitivno iskustvo sa operaterima.

Odlična sprava, bezobrazno jeftin za ono što pruža. Sviđa mi se jako navigacija rešena jednim tasterom. Osveženje posle centar levo desno.

Pruži slobodno kontra argumentaciju.

Pruži slobodno kontra argumentaciju.
no problemo :)

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

Pa jel to argument da Mezu Note 2 nije bezobrazno jeftin?

Oba telefona su odlična kupovina.

Meizu Note 2 se može kupiti preko Telenora, Xiaomi ne može i tu se priča završava što se mene tiče.

Pa jel to argument da Mezu Note 2 nije bezobrazno jeftin?

Oba telefona su odlična kupovina.

Meizu Note 2 se može kupiti preko Telenora, Xiaomi ne može i tu se priča završava što se mene tiče.
ma ignorisi xiaomi, te slike sam imao sa zaokruzenim rezultatima. nije on bitan u ovoj prici.

za m2 note mogu da se vezu epiteti: brz, lep, ok, super, i sl. ali mislim da ne moze da mu se dodeli epitet bezobrazno jeftin jer bas to nije, malo je skuplji od ostale brace za to sto nudi. govorim o globalnom trzistu. za mnoge se prica zavrsava sa time sto se m2n moze kupiti kod operatera i to je isto ok. gledajuci sta drugo operateri nude i po kojim (nerazumnim cenama) onda je m2n svakako super izbor. pa mozda cak i jeftin (u poredjenju sa samsunzima, htc-ovima i ostalim glupostima u toj cenovnoj kategoriji kod nas)
Ma pusti testove
moraces da objasnis ovo, posto je samo tebi jasno sta si hteo da kazes.

"za mnoge se prica zavrsava sa time sto se m2n moze kupiti kod operatera i to je isto ok. gledajuci sta drugo operateri nude i po kojim (nerazumnim cenama) onda je m2n svakako super izbor. pa mozda cak i jeftin (u poredjenju sa samsunzima, htc-ovima i ostalim glupostima u toj cenovnoj kategoriji kod nas)"
Ovde je sve rečeno!

ma ignorisi xiaomi, te slike sam imao sa zaokruzenim rezultatima. nije on bitan u ovoj prici.

za m2 note mogu da se vezu epiteti: brz, lep, ok, super, i sl. ali mislim da ne moze da mu se dodeli epitet bezobrazno jeftin jer bas to nije, malo je skuplji od ostale brace za to sto nudi. govorim o globalnom trzistu. za mnoge se prica zavrsava sa time sto se m2n moze kupiti kod operatera i to je isto ok. gledajuci sta drugo operateri nude i po kojim (nerazumnim cenama) onda je m2n svakako super izbor. pa mozda cak i jeftin (u poredjenju sa samsunzima, htc-ovima i ostalim glupostima u toj cenovnoj kategoriji kod nas)

moraces da objasnis ovo, posto je samo tebi jasno sta si hteo da kazes.
Drugi deo posta objašnjava

Nije on bezobrazno jeftin, nego su ostali bezobrazno skupi.

Zena na njenom m2n je pocela da ima neki kako bi rekli battery drain, android os vuce najvise, sta da gledam, gasim, stock os sa mts-a, namerno nisam nista dirao...

Mislim da to više zavisi od ljudi koji rade u tvojim poslovnicama, ja sam bio i u Telenoru (imali su ga na stanju) i u Mts-u (rekli su da stiže za 2 dana i ispoštovali su to), tako da barem po tome imam pozitivno iskustvo sa operaterima.

Moguće je ako si u Beogradu. U mom gradu, u glavnoj ulici je poslovnica telenora u kojoj ima prostora da izlože svega 5-6 telefona (Samsunzi i Ajfonovi) i par tableta uz poneku džidžabidžu, imaju magacinski prostor (verovatno, sudeći po veličini kuće u kojoj je smeštena) malo veći od klozeta u kafani, pa tu nema šta puno i da stane. A u glavnoj poslovnici ga nije bilo, te su me savetovali da se raspitam telefonom, što sam i učinio. U utorak će biti dve nedelje kako su mi javili da stiže za dva-tri dana.

Naravno, moram da dodam još nešto - moj stari LG Optimus L9 polako počinje da otkazuje, ugovor mi ističe u februaru sledeće godine, nabavka novog telefona mi je prioritet, pa sam kao dugogodišnji korisnik Telenora (svi u porodici koristimo njihove usluge) pozvao da pitam da li je moguće da SADA produžim ugovor uz kupovinu novog telefona, ili da idem kod nekog drugog operatera. I zato me ovako zamajavaju. Da mi ističe ugovor za dva dana, bili bi itekako ekspeditivni. Moja majka je imala onaj njihov najjeftiniji paket koji sam joj ja plaćao i vodio se na moje ime. Kada je, takođe zbog telefona i u tom trenutku očajne ponude, prenela broj u MTS, iz Telenora su me zvali i dva dana me gnjavili nudeći takve pogodnosti da nisam mogao da verujem. A kad sam bio par dana pre toga u poslovnici da se raspitam o ponudi samo što me nisu izbacili napolje (šalim se, naravno, samo su bili jako neljubazni, ali na to se ovde navikneš).

Svaki razgovor samo telefonom, jer se razgovori snimaju... Kada odeš kod njih kasirajute samo tako...
Bio sam nekoliko puta u mts-u i sve se svodilo na biće, sutra, ovih dana... Cak mi je gospođa predložila da promenim operatera ako nisam zadovoljan!?!?!
Sorry za off

Naravno SoC je samo jedan od parametara pri odlučivanju i ne bih ga stavio u prva tri najvažnija.

Sudeći po specifikacijama, redmi ima jači procesor i grafiku, a sve ostalo je isto. I baš za toliko je i skuplji. M2 uz neki paket od malo više od 1.000 dinara u Telenoru košta 20.000. Da uz isti paket redmi2 košta 22-23.000 ne bih se razmišljao. Ali ga nema kod naših operatera. Bar ja ne bih dao više od toga. Kao sasvim nezahtevan korisnik hteo sam da uzmem LG Spirit ili Alcatel Idol 3, onu manju verziju od 4,7". Oba su, uz paket koji želim tu oko 13-14.000. A onda sam video M2 Note koji je skuplji oko 6.000, ali je, koliko sam video bar dva puta bolji telefon. I iako mi ni najmanje ne treba ništa više od Spirita i Idola, bio bih blesav da propustim mnogo bolji telefon za nešto više para. Pogotovo što najjeftiniji sledeći sa takvim karakteristikama kod naših operatera je bio (nema ga više) Idol 3 5,5 koji je košta 37.000 uz isti paket. Gotovo duplo više.
Ali redmi2 nema kod operatera i tu je kraj, baš kao što i Paradigma napisa.
A i ona plava boja je odvratna! ;)

i ja se zagrejao za m2 note,ali onda video u drugoj temi da će telenor da baci u ponudu Lenovo Vibe P1 za iste pare kao m2.

Sudeći po specifikacijama, redmi ima jači procesor i grafiku, a sve ostalo je isto. I baš za toliko je i skuplji. M2 uz neki paket od malo više od 1.000 dinara u Telenoru košta 20.000. Da uz isti paket redmi2 košta 22-23.000 ne bih se razmišljao. Ali ga nema kod naših operatera. Bar ja ne bih dao više od toga. Kao sasvim nezahtevan korisnik hteo sam da uzmem LG Spirit ili Alcatel Idol 3, onu manju verziju od 4,7". Oba su, uz paket koji želim tu oko 13-14.000. A onda sam video M2 Note koji je skuplji oko 6.000, ali je, koliko sam video bar dva puta bolji telefon. I iako mi ni najmanje ne treba ništa više od Spirita i Idola, bio bih blesav da propustim mnogo bolji telefon za nešto više para. Pogotovo što najjeftiniji sledeći sa takvim karakteristikama kod naših operatera je bio (nema ga više) Idol 3 5,5 koji je košta 37.000 uz isti paket. Gotovo duplo više.
Ali redmi2 nema kod operatera i tu je kraj, baš kao što i Paradigma napisa.
A i ona plava boja je odvratna! ;)
prvo redmi 2 je extremno losiji telefon od m2n, a drugo brate taj m2n ces uz paket da platis 20 soma, a on vredi manje da se kupi bez paketa. ja sam redmi note 2 prime platio manje -.-

tuga....

m2n je 100€ u telenor paketu 1495din/mesečno ali je još bolja varijanta za 2000din/mesečno bez doplate.

Poslednja izmena:
U ***. Pa to je extra povoljno. Cudi me to od telenora.

Možda je tako zato što nemaju ovaj telefon. Meni već dve nedelje govore da stiže za 2-3 dana. I tako će biti sve dok ne popeezdeem i oteram ih sve u tri lepe. Ako išta mrzim to je da me lažu - reci lepo: nemamo trenutno taj telefon, biće za 15-20-mesec dana, biće nekih novih modela sličnim tom, slaži nešto lepo, a ne "stiže za dva-tri dana" a onda tako u nedogled. To mrzim više nego išta.
A kad budem u februaru prenosio broj kod nekog drugog operatera ima da me par dana gnjave zašto prelazim i da mi nude "ekstra" ponude i ne znam ni ja šta. Ne dao Bog da to urade, ima da snime jako tešku paljbu uvreda na njihov račun. Neće ih to ni malo nasekirati, ali pošto radim u firmi gde mnogi slušaju moje savete, jedan od prvih biće da beže od Telenora što dalje moguće. Svako ko ode iz Telenora po mom savetu biće jedan mali uspeh za mene.
Mi, Srbi, smo majstori da uspešnu, zapadnjačku firmu upropastimo na srpski način i pretvorimo to u još jedno leglo nesposobnih, onih "preko veze", lenština, neljubaznih prevaranata i drugih nesposobnjakovića. Ako je prvi direktor bio stranac verujem da je davno odmaglio pod naletom prepotentnih neznalica.
Nisu bili ovakvi na početku...

Poslednja izmena:
da li si pokusao da kupis tel. preko webshopa ? mozda ces se manje nervirati....

@nasty
Direktori su im i dalje stranci,naravno ne svi. Norvezani ,pakistanci itd itd.. Problem je sto su i oni pokupili kulturu i navike zemlje u kojoj posluju :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno